O enoti Dobrnič

Dobrnič 2
tel.: 07 34 81 863, 031 744 972 
Poslovni čas enote: od 5.30 do 16.30

Obogatitvena dejavnost: IGRARIJE Z LUTKO

Lutka bo imela čez celo leto osrednjo vlogo. Z otroki bo sklepala prijateljske vezi, hodila z otroki na sprehode, jih učila nove banse… in postala nova članica skupine.

Število oddelkov:2 kombinirana oddelka

D1: GUSARJI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Maja Cvetkovič

D2: COPATKI
vzgojiteljica Jožefa Pekolj in pom. vzg. Tatjana Anžlovar

Sočasnost v enoti pokriva Suzana Lazar.

 

Poglej arhiv enote

Izlet v Kekčevo deželo

12.06.2019

Tako kot že veliko let, smo tudi letos v začetku junija s starejšimi otroki obiskali Kekčevo deželo. Pred napovedanim izletom smo z otroki Kekčevo deželo poiskali na zemljevidu ter prebrali zgodbe o Kekcu, Mojci, Pehti in Bedancu. Izlet otroke vsako leto pritegne, navdušijo jih gore, prestrašijo se Bedanca, zato oponašajo sovo, kolikor je le mogoče, ker se je Bedanec boji. Letos je prišel čisto blizu, zato smo se ga še bolj prestrašili. Ugotovili so, da je Pehta čisto prijazna in gostoljubna. Rožle je bil še vedno v pastirski šoli v Trenti. Kekec jim je povedal skrivnost, ki je otroci tudi letos niso izdali.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare v skupini Kolački

27.03.2019

V torek, 5. 3. 2019, v vrtcu ni bilo Mije, Ane in Anžeta, ne Liama, Voranca in Mete. V skupino Kolački so ta dan prišle čebelice, pikapolonice, levi, krokodili, miške … in ostale pustne šeme. Upamo, da nam je uspelo pregnati zimo in priklicati lepo pomlad.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ptujski kurenti

06.03.2019

V četrtek, 28. 2. 2019, so Trebnje obiskali Ptujski kurenti. Njihovega obiska pred enoto Mavrica smo se udeležili tudi otroci iz skupin Kolački in Metuljčki. Kakor je v navadi, so kurenti s poskakovanjem, velikimi zvonci in truščem iz dežele odganjali zimo ter vanjo vabili pomlad. Otrokom je bila kurentova maska oz. njihova mogočna oprava izredno zanimiva, najbolj so jih navdušili veliki zvonci in pisani trakovi na glavah. Najpogumnejši otroci pa so kurentom v spomin podarili robček.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zimski pohod

26.02.2019

Z otroki smo po zajtrku v nahrbtnik pripravili malico in se podali na pohod. Otroci so med potjo utrjevali pravila prometne vzgoje, poslušali ptičje petje in opazovali naravo. Pot nas je vodila do izvira, kjer smo pomalicali, se nekoliko odpočili, nato pa se odpravili nazaj v vrtec.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupino Kolački je obiskal Zobozaver

26.02.2019

V skupini Kolački smo imeli prav poseben obisk – obiskala sta nas medicinska sestra in Zobozaver. Otroci so sodelovali v pogovoru o pomenu zdrave prehrane ter skrbi za ustno higieno, razvrščali so sličice hrane glede na zdravo/nezdravo prehrano, na koncu pa so Zobozavru še ščetkali zobe.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Projekt Zdravje v vrtcu v skupini Kolački

25.02.2019

V skupini Kolački smo v letošnjem šolskem letu vključeni v projekt Zdravje v vrtcu, katerega rdeča nit je medgeneracijsko sodelovanje. V okviru projekta smo sodelovali z več posamezniki iz lokalne skupnosti. Dvakrat nas je obiskala ilustratorka Marta Bartolj, ki je z otroki risala in barvala ter jim predstavila poklic ilustratorja. Udeležili smo se dneva odprtih vrat gasilskega društva Dobrnič; gospe iz društva Podeželskih žena Tavžentroža pa sta nam predstavili kuhanje slovenske tradicionalne jedi: žgancev. Udeležili smo se tudi dejavnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, v decembru smo okrasili eno izmed smrečic v mestnem parku Trebnje; ob dnevih kulture v mesecu februarju pa smo obiskali Galerijo likovnih samorastnikov. Sodelovali smo tudi s šolo, in sicer so nas otroci povabili na ogled predstave Maček Muri. Po predstavi je sledilo še sproščeno druženje z njimi. V prazničnem decembru smo na obisk povabili dedke in babice in za njih pripravili program z dramatizacijo pravljice, plesom in petjem. Otroci so v vseh dejavnostih radi sodelovali in vidno uživali, hkrati pa pridobivali izkušnje, da si moramo vsi ljudje v določeni družbi pomagati, predvsem pa sodelovati, da bi ta delovala ter omogočala dobro počutje in ugodje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk galerije likovnih samorastnikov Trebnje

14.02.2019

V začetku februarja, nekaj dni pred slovenskim kulturnim praznikom, smo z otroki obiskali Galerijo likovnih samorastnikov v Trebnjem. Zelo prijazno smo bili sprejeti. Po galeriji smo imeli voden ogled. Po ogledu je sledila še delavnica, kjer so otroci likovno ustvarjali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk slikarja pri Metuljčkih

23.01.2019

V mesecu januarju nas je obiskal slikar Bogdan Breznik. Otrokom je , na njim primeren in nazoren nači, prikazal kaj delajo slikarji. Med obiskom ni ustvarjal samo on, ampak tudi otroci. Vsakemu otroku je narisal, kar si je želel. Največ je bilo risb živali. Otroci so nato risbe pobarvali po svojih željah. Izdelali smo še okvirje in izdelke razstavili v garderobi. Srečanje je bilo zelo prijetno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.