O enoti Dobrnič

Dobrnič 2
tel.: 07 34 81 863, 031 744 972 
Poslovni čas enote: od 5.30 do 16.30

Vodja enote je Simona Iskra.

Obogatitvena dejavnost: IGRARIJE Z LUTKO

Lutka bo imela čez celo leto osrednjo vlogo. Z otroki bo sklepala prijateljske vezi, hodila z otroki na sprehode, jih učila nove banse… in postala nova članica skupine.

Število oddelkov:2 kombinirana oddelka

D1: TRAKTORČKI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Maja Cvetkovič

D2: POLHKI
vzgojiteljica Lucija Gašperšič in pom. vzg. Tatjana Anžlovar

Sočasnost v enoti pokriva Karmen Maver.

 

Poglej arhiv enote

Molzli smo kravo

27.05.2021

V okviru EKO projekta »Mlekastično – izberem domače«, smo v skupini »polhki« izdelali kravo in improvizirali molžo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk mlečne kmetije Žnidaršič

26.05.2021

Traktorčki in Polhki smo v okviru projekta Mlekastično odšli na ogled moderne kmetije, kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka. Prijazna lastnika sta nas popeljala skozi velikanski hlev, kjer krave živijo v velikem udobju, saj imajo na voljo tudi kravjo masažo. Ogledali smo si tudi molzišče in zbiralnik mleka. Na koncu so se otroci posladkali z čokoladnim mleko. In se polni vtisov vrnili v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk kmetije Avguštinčič

26.05.2021

V lepem, sončnem vremenu, smo se odpravili peš do kmetije Avguštinčič, kjer sta nam Aljaževa babica in prababica prijazno pokazali hlev s kravami in telički ter žrebičke in konje. Otroci so bili nad konjički navdušeni, saj so jih lahko tudi božali. Na koncu smo si pogledali še piščance in čisto mlade mucke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zemlja praznuje

14.05.2021

Svetovni dan Zemlje smo pri »Polhkih« praznoval tako, kot se to dela! Zemlji smo za njen rojstni dan zapeli vse najboljše in ji prižgali vse svečke na torti. Za darilo pa smo ji poklonili čistilno akcijo. Odpravili smo se po okolici vrtca in pobirali smeti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pomladni pohod v Dobrniču

11.05.2021

Topel pomladni dan smo izkoristili za pohod. Opremili smo se z nahrbtniki napolnjenimi z sadjem, piškotki in žemljicami. Pomalicali smo na razgledni točki nad Presko.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prelepi svet čebel

11.05.2021

V aprilu in maju smo pri Traktorčkih odkrivali prekrasni svet čebel. Spoznali smo, kako čebele nabirajo med in zakaj so tako zelo pomembne za naravo in ljudi. Imeli smo tudi čisto pravo čebeljo zabavo z medenim napitkom in namazi iz različnih vrst medu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk kmetije Hočevar v okviru projekta Mlekastično

11.05.2021

Na čudovit sončen dan smo se skupinici iz Dobrniča odpravili na obisk na kmetijo Hočevar iz Preske. Otroci so že od jutra nestrpno čakali obisk kmetije in bili v pričakovanjih. Na kmetiji so nas lepo sprejeli. Mamica od Karin nam je razložila, kako poteka delo na kmetiji. Pokazala nam je bike in teličke. Bikci so bili zelo zelo jezni, so kar sopihali skozi nos. Teličkov pa je bilo zelo veliko, čez sto! Pa, da ne pozabimo, imeli so tudi veliko traktorjev. Še enkrat hvala mamici od Karin za trud in predstaviGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Merimo.....

26.03.2021

Naši predšolski otroci so si obrisali svoj podplat in svojo dlan. Nato so dobili nalogo, da ugotovijo čigav podplat in čigava dlan je najdaljša in najkrajša ter koliko otrok ima enako veliko nogo in enako veliko dlan. Merili so s pomočjo linxis kock.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vedno zanimivi naravoslovni poskusi

26.03.2021

Naša dijakinja je pripravila izredno zanimivo naravoslovno dejavnost, pri kateri so otroci raziskovali lastnosti tekočin. Tekočine so prelili iz plastenke v merilne posodice ter nato s pomočjo lijločnika v merilne valje. Ustvarjali so mavrico, opazovali mešanje tekočin ter na koncu s pomočjo sode bikarbone ustvarili vulkanski izbruh. Iz njihovih obrazov lahko razberete, kako so uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zanimivo odkrivanje bacilov pri Traktorčkih

22.03.2021

Po vrnitvi v vrtec smo se odločili, da se bomo z našo corono, ki nam je tako spremenila življenje spoznali na bolj prijeten in zanimiv način. Tako smo odkrivali skrivnostni svet bacilov s pomočjo lup, mikroskopov, bleščic. Bacile smo risali, oblikovali iz das mase, jih barvali in slikali. Umivali smo bacilčke iz rokavič in igračk in raziskovali, kako se prenašajo po prostoru in med nami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

POLHKI SMO SE VRNILI V NAŠ VRTEC

25.02.2021

Otroci skupine Polhki, so nestrpno pričakovali ponovno odprtje enote Dobrnič. Prvi dnevi v vrtcu so potekali v veselem vzdušju ob igri in plesu. Razveseljevalo nas je tudi vreme, ki nam je omogočilo, da smo veliko časa preživeli na prostem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plesne urice v skupini Traktorčkov

05.11.2020

Mesec oktober smo pri v naši skupini preplesali in hkrati spoznavali naše čustvene odzive na posamezno zvrst glasbe. Plesno smo ustvarjali na popo, rock, klasično in narodnozabavno glasbo ter hkrati odkrivali značaj, tempo in ritem glasbe ter kako glasba vpliva na naša čustva. Z različnimi plesnimi igrami in rekviziti, kot so rutke, elastični trakovi, obroči in žoge, smo razvijali plesno improvizacijo. Ob tem smo se dobro razgibali in zelo zabavali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September pri Polhkih

21.10.2020

V letošnjem letu smo v našo enoto sprejeli veliko število najmlajših otrok. Uvajalni teden je kljub covidu lepo minil. Hitro smo se navadili drug na drugega. Stkali smo nitke prijateljstva med našimi najmlajšimi in najstarejšimi otroci.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila - teden mobilnosti

21.10.2020

Pandemija nas je spomnila na to, kako pomembno je, da čim več časa preživimo aktivni na svežem zraku. Kljub temu, da so aktivnosti v Trebnje odpadle, smo v dobrniški enoti vrtca, dan preživeli aktivno, na prostem in v gibanju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prepoznavnost enote Dobrnič - Podeželje od blizu

18.10.2020

V oktobru smo prvič obiskali kmetijo Smoličevih iz Stranj. Do kmetije smo se peš mimo jesenskih, skoraj praznih njiv in polj in si dodobra pretegnili noge. Na kmetiji so nas razveselili teden dni stari prašički. Ogledali smo si tudi purane, kokoške, krave v hlevu ter božali zajčke. Splezali smo na ogromen traktor ter se na koncu posladkali z domačimi miškami. Na kmetiji je pa res lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dobrniški jesenski pohodi skupine Traktorčki

18.10.2020

Lepe in tople jesenske dni, smo v naši skupini izkoristili za večkratne daljše pohode skozi Presko, na katerih so se nam korajžno pridružili tudi naši najmlajši člani skupine. Med potjo smo si ogledovali polja in opravila kmetov, ki so pobirali hrano. Vedno so nas v svoji ogradi pričakali tudi prekrasni konji. Nekajkrat smo jim odnesli koščke jabolčkov in kruha.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

LIkovna ustvarjanja na temo kmetije

18.10.2020

Traktor, traktor kje si bil, da si blaten, prašen siv. Otroci so risali z voščenkami, slikali s čopiči, barvali - vse na temo kmetije. Nastali so prekrasni izdelki, ki krasijo našo igralnico in garderoboGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naravoslovne minutke pri Traktorčkih

18.10.2020

V okviru zgodnjega naravoslovja smo že v mesecu septembru z otroci začeli raziskovati različne naravne materiale in plodove. Ličkali smo koruzo, luščili fižol, prerezali smo buče in spoznali, kako iz drobnega semenčka zraste velik plod. Tehtali smo buče, koruzo in ostružke ter ugotavljali kaj je težje in kaj lažje. Ter skušali različne materiale na tehtnici razdeliti tako, da se je teža na obeh straneh uravnotežila.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.