O enoti Dobrnič

Dobrnič 2
tel.: 07 34 81 863, 031 744 972 
Poslovni čas enote: od 5.30 do 16.30

Obogatitvena dejavnost: IGRARIJE Z LUTKO

Lutka bo imela čez celo leto osrednjo vlogo. Z otroki bo sklepala prijateljske vezi, hodila z otroki na sprehode, jih učila nove banse… in postala nova članica skupine.

Število oddelkov:2 kombinirana oddelka

D1: TRAKTORČKI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Maja Cvetkovič

D2: POLHKI
vzgojiteljica Lucija Gašperšič in pom. vzg. Tatjana Anžlovar

Sočasnost v enoti pokriva Karmen Maver.

 

Poglej arhiv enote

Poslovilna gusarska zabava

24.06.2020

Gusarčki smo si pripravili pravo poslovilno zabavo in se tako veselo poslovili od tega nenavadnega vrtčevskega leta.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Poletna kosila

24.06.2020

Končno so nas obiskali prijetno topli dopoldnevi, zato smo si kar nekajkrat postregli kosilo na terasi. Kakšno otroško veselje je bilo to.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje plovnosti

24.06.2020

Z otroki smo aktivno raziskovali in preizkušali, kaj v vodi plava in aj potone. Najprej so otroci predvidevali in predmete razvrstili, nato pa so preizkušali svoje predpostavke in ugotavljali, kje in zakaj so se zmotili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Travniške igre

24.06.2020

Otroci se zelo radi gibajo na svežem zraku, zato smo se večkrat odpravili na travnik. Tam smo peli, plesali, se igrali rajalne igre. S seboj pa smo vzeli tudi balone ter se z njimi poigrali. Otroci so se zelo zabavali.


Grajske igre v skupini Gusarčkov

12.06.2020

Prve junijske dni smo si v naši skupini popestrili s spoznavanjem grajskega življenja. Gradili in risali smo gradove, spoznali življenje življenje malih pažev in grajskih otrok ter se na koncu prelevili v prave viteze.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare so maškare!

21.02.2020

Dobrniški vrtičkarji smo pustni petek poživili z skupnim pustnim zajtrkom in kosilom, pustnim plesom ter pustno povorko skozi Dobrnič in vas Presko.


Valentinova vadbena urica

19.02.2020

V prekrasni telovadnici smo izvedli valentinovo telovadbo. Otroci so metali puščice na zahtevane številke, prenašali srčke z žličko ter zadevali vrteks v srčasto tarčo. Na koncu smo se preiskusili še v metu vrteksa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prav posebno valentinovanje

14.02.2020

Na dan ljubezni smo si v dobrniški enoti pripravili sladek zajtrk, ki smo si ga pripravili kar sami (spekli smo palačinke) ter si ga postregli na skupnem hodniku. Po zajtrku smo se poveselili v telovadnici na srčkovem plesu prijateljstva ter se skupaj tudi poigrali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vulkanski poskusi pri Gusarjih

14.02.2020

V okviru spoznavanja zgeadbe so si otroci zaželeli raziskovati vulkane. Tako smo jih izdelali iz das mase, pobarvali in lakirali ter na terasi in igrišču izvedli zanimive vulkanske izbruhe.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje zemeljske zgradbe

21.01.2020

Z Gusarčkih v januarju spoznavamo in raziskujemo zemljo in vesolje. Kljub temu, da je tekma dokaj težka in abstraktna, otroke vse zelo zanima in navdušeno sodelujejo. Odkrivanje nas je pripeljalo do raziskovanja zgradbe Zemlje. Najprej smo si ogledali fotografije in prelistali knjigice, nato pa smo otrokom pripravili zanimivo dejavnost s plastelinom, pri kateri so nazorno sestavili planet Zemljo ter se hkrati urili v fini motoriki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sodelovanje med enotami vrtca Mavrica

21.01.2020

V okviru med oddelčnih srečanj vrtca Mavrica, so nas danes obiskali otroci skupin Lizike in Srčki iz enote Mojca. Vzgojiteljica Jožica je vsem otrokom povedala pravljico o prijateljstvu »Palčki in cofki«, otroci pa so nam podarili cofke, ki so jih prav za nas izdelali v decembru. Sledila je skupna malica, ki so jo postregli dobrniški vrtičkarji in skupna igra v naših igralnicah in na hodnikih. Obisk nam je popestril turoben januarski dan, cofki pa so pogreli naša srčka. Vsem hvala.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drugi roditeljski sestanek

20.01.2020

V enoti Dobrnič, smo drugi izobraževalni sestanek posvetili otroški igri. Po uvodnem delu, v katerem smo se ob ogledu power point prezentacije pogovorili o pomenu in vrstah otroške igre, smo nato za starše pripravili delavnice izdelovanja didaktičnih igrač. Starši so tudi odgovorili na vprašanja o igri nekoč, igri njihovih otrok in igrah, ki se prenašajo iz roda v rod. Otroci se navdušeno igrajo z novimi igračami saj so vizualno izredno zanimive, predvsem pa, ker so jih ustvarili njihovi starši.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Moje telo pri Gusarjih

20.01.2020

V mesecu novembru smo pri Gusarjih spoznavali človeško telo. Najzanimivejši del je bilo raziskovanje bacilov, zaradi katerih tako hitro zbolimo ter igra »Medvedja bolnišnica«.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Promet in projekt Pasovček pri Gusarjih

08.01.2020

V mesecu oktobru smo v okviru izvajanja projekta Pasovček spoznavali vrste prometa, cestno prometne predpise in obnašanje v prometu ter izvajali poskuse s klančinami. Otroci so ustvarili prometne znake in semaforje, si izdelali vozila ter preizkušali njihovo hitrost. Tudi prosta igra je bila prometno obarvana. Igrali smo se z železnico in predvsem velikimi in majhnimi vozili. Obiskal nas je tudi Nejin očka – policist ter nam predstavil policijski kombi ter se z otroki pogovoril o varnosti v prometu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Slovenski ljudsi plesi in igre v Dobrniču

15.10.2019

Za obogatitveno dejavnost smo si v enoti Dobrnič izbrali slovenske ljudske plese in igre. Tako bomo skrbeli za našo tradicijo in otroke seznanjali z življenjem in igro malčkov v minulih časih. Prvi ples »Punčka sredi kroga« smo se najprej naučili Gusarji, v tednu otroka pa smo k plesu povabili tudi mlajše vrstnike iz skupine Oblačkov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zgodnje naravoslovje pri Gusarčkih

15.10.2019

Otrokom sva pripravile sodo bikarbono, kis, vodo, barve, školjke ter kapalke. Iz njih so ustvarili morje ter opazovali kemično reakcijo, ki se je sproščala pri stiku sode s kisom in vodo. V naslednjih dneh smo s pomočjo opazovanja in nastalih sprememb spoznali kroženje vode v naravi. Na koncu nam je v posodici ostala le plastelinu podobna snov, ki je prekrivala naše morsko dno, ter v njej strjene školjke.

 

 

 

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec požarne varnosti in obisk pri gasilcij v Dobrniču

15.10.2019

V petek, 4.10. 2019 so nas gasilci povabili pred gasilno postajo v Dobrnič. Ogledali smo si prvošolčke, za katere so gasilci pripravili malo gasilsko tekmovanje, nato pa smo se popeljali s pravim gasilskim tovornjakom. Kakšno nepozabno doživetje je to bilo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v gusarski igralnici

15.10.2019

V okviru tedna otroka smo se v naši igralnici pogovarjali o naših pravicah in dolžnostih. Ter se pogovorili o otrocih, ki so drugačni, bolni. Poskusili smo risati s pomočjo ust in nog ter ugotovili, da je to zelo težko. Izjave smo zbrali in jih zapisali. Naučili smo se novo socialno igrico, tretješolci iz podružnične šole Dobrnič, pa so nam zaigrali predstavo o Zrcalcu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden mobilnosti

15.10.2019

V okviru tedna mobilnosti so štiri do šestletniki iz obeh dobrniških skupin z avtobusom odšli na izlet v Trebnje, kjer smo si ogledali pravo reševalno akcijo trebanjskih gasilcev in policistov, ki so iz razbitega avta rešili poškodovanko. Nato smo si lahko ogledali še gasilsko in policijsko vozilo ter se sprehodili po zaprtem centru Trebnjega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk šolarjev pri Oblačkih

15.10.2019

Obiskali so nas šolarji 3. razreda in nam predstavili Kekčevo pesem. Otroci so bili obiska veseli, saj imajo v tem razredu kar nekaj bratcev in sestric. Poleg petja so šolarji tudi zaplesali in zraven povabili tudi naše otroke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naravoslovni kotiček pri Oblačkih

15.10.2019

Pri Oblačkih smo si v tem šolskem letu uredili naravoslovni kotiček v prostoru pred igralnico. To se dobro obnese, otroci v miru raziskujejo, ustvarjajo, med seboj primerjajo in ugotavljajo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novo vrtčevsko leto

15.10.2019

Čas hitro teče, čeprav so se poletne počitnice komaj končale, smo že v sredini meseca oktobra. Otroci so se hitro navadili na novo igralnico, nove prijatelje. Skupina je zaživela, otroci uživajo v skupni igri, dejavnostih, še posebno na igrišču ob lepem vremenu, katerega je letos dovolj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Izlet v Kekčevo deželo

12.06.2019

Tako kot že veliko let, smo tudi letos v začetku junija s starejšimi otroki obiskali Kekčevo deželo. Pred napovedanim izletom smo z otroki Kekčevo deželo poiskali na zemljevidu ter prebrali zgodbe o Kekcu, Mojci, Pehti in Bedancu. Izlet otroke vsako leto pritegne, navdušijo jih gore, prestrašijo se Bedanca, zato oponašajo sovo, kolikor je le mogoče, ker se je Bedanec boji. Letos je prišel čisto blizu, zato smo se ga še bolj prestrašili. Ugotovili so, da je Pehta čisto prijazna in gostoljubna. Rožle je bil še vedno v pastirski šoli v Trenti. Kekec jim je povedal skrivnost, ki je otroci tudi letos niso izdali.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare v skupini Kolački

27.03.2019

V torek, 5. 3. 2019, v vrtcu ni bilo Mije, Ane in Anžeta, ne Liama, Voranca in Mete. V skupino Kolački so ta dan prišle čebelice, pikapolonice, levi, krokodili, miške … in ostale pustne šeme. Upamo, da nam je uspelo pregnati zimo in priklicati lepo pomlad.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ptujski kurenti

06.03.2019

V četrtek, 28. 2. 2019, so Trebnje obiskali Ptujski kurenti. Njihovega obiska pred enoto Mavrica smo se udeležili tudi otroci iz skupin Kolački in Metuljčki. Kakor je v navadi, so kurenti s poskakovanjem, velikimi zvonci in truščem iz dežele odganjali zimo ter vanjo vabili pomlad. Otrokom je bila kurentova maska oz. njihova mogočna oprava izredno zanimiva, najbolj so jih navdušili veliki zvonci in pisani trakovi na glavah. Najpogumnejši otroci pa so kurentom v spomin podarili robček.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zimski pohod

26.02.2019

Z otroki smo po zajtrku v nahrbtnik pripravili malico in se podali na pohod. Otroci so med potjo utrjevali pravila prometne vzgoje, poslušali ptičje petje in opazovali naravo. Pot nas je vodila do izvira, kjer smo pomalicali, se nekoliko odpočili, nato pa se odpravili nazaj v vrtec.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupino Kolački je obiskal Zobozaver

26.02.2019

V skupini Kolački smo imeli prav poseben obisk – obiskala sta nas medicinska sestra in Zobozaver. Otroci so sodelovali v pogovoru o pomenu zdrave prehrane ter skrbi za ustno higieno, razvrščali so sličice hrane glede na zdravo/nezdravo prehrano, na koncu pa so Zobozavru še ščetkali zobe.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Projekt Zdravje v vrtcu v skupini Kolački

25.02.2019

V skupini Kolački smo v letošnjem šolskem letu vključeni v projekt Zdravje v vrtcu, katerega rdeča nit je medgeneracijsko sodelovanje. V okviru projekta smo sodelovali z več posamezniki iz lokalne skupnosti. Dvakrat nas je obiskala ilustratorka Marta Bartolj, ki je z otroki risala in barvala ter jim predstavila poklic ilustratorja. Udeležili smo se dneva odprtih vrat gasilskega društva Dobrnič; gospe iz društva Podeželskih žena Tavžentroža pa sta nam predstavili kuhanje slovenske tradicionalne jedi: žgancev. Udeležili smo se tudi dejavnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, v decembru smo okrasili eno izmed smrečic v mestnem parku Trebnje; ob dnevih kulture v mesecu februarju pa smo obiskali Galerijo likovnih samorastnikov. Sodelovali smo tudi s šolo, in sicer so nas otroci povabili na ogled predstave Maček Muri. Po predstavi je sledilo še sproščeno druženje z njimi. V prazničnem decembru smo na obisk povabili dedke in babice in za njih pripravili program z dramatizacijo pravljice, plesom in petjem. Otroci so v vseh dejavnostih radi sodelovali in vidno uživali, hkrati pa pridobivali izkušnje, da si moramo vsi ljudje v določeni družbi pomagati, predvsem pa sodelovati, da bi ta delovala ter omogočala dobro počutje in ugodje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk galerije likovnih samorastnikov Trebnje

14.02.2019

V začetku februarja, nekaj dni pred slovenskim kulturnim praznikom, smo z otroki obiskali Galerijo likovnih samorastnikov v Trebnjem. Zelo prijazno smo bili sprejeti. Po galeriji smo imeli voden ogled. Po ogledu je sledila še delavnica, kjer so otroci likovno ustvarjali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk slikarja pri Metuljčkih

23.01.2019

V mesecu januarju nas je obiskal slikar Bogdan Breznik. Otrokom je , na njim primeren in nazoren nači, prikazal kaj delajo slikarji. Med obiskom ni ustvarjal samo on, ampak tudi otroci. Vsakemu otroku je narisal, kar si je želel. Največ je bilo risb živali. Otroci so nato risbe pobarvali po svojih željah. Izdelali smo še okvirje in izdelke razstavili v garderobi. Srečanje je bilo zelo prijetno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.