O enoti Dobrnič

Dobrnič 2
tel.: 07 34 81 863, 031 744 972 
Poslovni čas enote: od 5.30 do 16.30

Vodja enote je Simona Iskra.

Obogatitvena dejavnost: IGRARIJE Z LUTKO

Lutka bo imela čez celo leto osrednjo vlogo. Z otroki bo sklepala prijateljske vezi, hodila z otroki na sprehode, jih učila nove banse… in postala nova članica skupine.

Število oddelkov:2 kombinirana oddelka

D1: TRAKTORČKI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Maja Cvetkovič

D2: POLHKI
vzgojiteljica Lucija Gašperšič in pom. vzg. Tatjana Anžlovar

Sočasnost v enoti pokriva Karmen Maver.

 

Poglej arhiv enote

POLHKI SMO SE VRNILI V NAŠ VRTEC

25.02.2021

Otroci skupine Polhki, so nestrpno pričakovali ponovno odprtje enote Dobrnič. Prvi dnevi v vrtcu so potekali v veselem vzdušju ob igri in plesu. Razveseljevalo nas je tudi vreme, ki nam je omogočilo, da smo veliko časa preživeli na prostem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plesne urice v skupini Traktorčkov

05.11.2020

Mesec oktober smo pri v naši skupini preplesali in hkrati spoznavali naše čustvene odzive na posamezno zvrst glasbe. Plesno smo ustvarjali na popo, rock, klasično in narodnozabavno glasbo ter hkrati odkrivali značaj, tempo in ritem glasbe ter kako glasba vpliva na naša čustva. Z različnimi plesnimi igrami in rekviziti, kot so rutke, elastični trakovi, obroči in žoge, smo razvijali plesno improvizacijo. Ob tem smo se dobro razgibali in zelo zabavali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September pri Polhkih

21.10.2020

V letošnjem letu smo v našo enoto sprejeli veliko število najmlajših otrok. Uvajalni teden je kljub covidu lepo minil. Hitro smo se navadili drug na drugega. Stkali smo nitke prijateljstva med našimi najmlajšimi in najstarejšimi otroci.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila - teden mobilnosti

21.10.2020

Pandemija nas je spomnila na to, kako pomembno je, da čim več časa preživimo aktivni na svežem zraku. Kljub temu, da so aktivnosti v Trebnje odpadle, smo v dobrniški enoti vrtca, dan preživeli aktivno, na prostem in v gibanju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prepoznavnost enote Dobrnič - Podeželje od blizu

18.10.2020

V oktobru smo prvič obiskali kmetijo Smoličevih iz Stranj. Do kmetije smo se peš mimo jesenskih, skoraj praznih njiv in polj in si dodobra pretegnili noge. Na kmetiji so nas razveselili teden dni stari prašički. Ogledali smo si tudi purane, kokoške, krave v hlevu ter božali zajčke. Splezali smo na ogromen traktor ter se na koncu posladkali z domačimi miškami. Na kmetiji je pa res lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dobrniški jesenski pohodi skupine Traktorčki

18.10.2020

Lepe in tople jesenske dni, smo v naši skupini izkoristili za večkratne daljše pohode skozi Presko, na katerih so se nam korajžno pridružili tudi naši najmlajši člani skupine. Med potjo smo si ogledovali polja in opravila kmetov, ki so pobirali hrano. Vedno so nas v svoji ogradi pričakali tudi prekrasni konji. Nekajkrat smo jim odnesli koščke jabolčkov in kruha.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

LIkovna ustvarjanja na temo kmetije

18.10.2020

Traktor, traktor kje si bil, da si blaten, prašen siv. Otroci so risali z voščenkami, slikali s čopiči, barvali - vse na temo kmetije. Nastali so prekrasni izdelki, ki krasijo našo igralnico in garderoboGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naravoslovne minutke pri Traktorčkih

18.10.2020

V okviru zgodnjega naravoslovja smo že v mesecu septembru z otroci začeli raziskovati različne naravne materiale in plodove. Ličkali smo koruzo, luščili fižol, prerezali smo buče in spoznali, kako iz drobnega semenčka zraste velik plod. Tehtali smo buče, koruzo in ostružke ter ugotavljali kaj je težje in kaj lažje. Ter skušali različne materiale na tehtnici razdeliti tako, da se je teža na obeh straneh uravnotežila.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.