O enoti Gubčeva

Gubčeva 21
tel.: 07 34 81 353
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

ZVEZDICE

vzgojiteljica Renata Borišek ter pom. vzg. Jožica Hrastar

 

Gubčeva 23
tel. 07 34 81 354
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

DROBIŽKI

vzgojiteljica Erika Žalec ter pom. vzg. Tamara Orešnik


Sočasnost v enoti pokriva Valerija Sebanc

 

Drobižki v oktobru

Hoja po ravnih tleh ob sprehajalni vrvici nam gre že kar dobro, težave pa imamo še s hojo po neravnih tleh. Tudi stopiti na in sestopiti iz pločnika ni mačji kašelj, ko te vrvica vleče naprej, ti pa bi si rad ogledal vse mogoče dražljaje, ki prihajajo iz okolice.
Ne hodimo pa samo po mestu, ampak smo se odpravili tudi že raziskovat naše ustvarjalnice. Bili smo že v senzorni in naravoslovni sobi. V obeh smo se dobro počutili, zato bomo zagotovo še prišli, saj ponujata toooliko vsega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozdne skrivnosti pri Drobižkih

Naslov obogatitvene dejavnosti na ravni enote Videk, kamor sodimo tudi otroci iz oddelkov na Gubčevi, je Gozdne dogodivščine.
Raziskovanju na to temo smo se priključili otrokom iz Vidka dan po našem kostanjevem pikniku. Medtem, ko se je pekel kostanj, ki je ostal do piknika, smo se priključili raziskovanju ponujenega materiala, ki so ga pripravile Vidkove vzgojiteljice, nato pa se skupaj lotili še toplega kostanja.
Gozd so nam naše vzgojiteljice približale tudi v igralnico. Naravoslovni kotiček ponuja veliko nestrukturiranega materiala. Ni čisto tako kot v pravem gozdu, je pa tudi zanimivo in z veseljem raziskujemo ponujeno. Z listjem smo se igrali tudi na Kekčevem igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gzdne dogodivščine v igralnici

Ker otroci iz skupine Zvezdice še ne zmorejo priti do gozda, je gozd prišel k njim v igralnico.
Otroci so lahko ves teden spoznavali in se igrali z naravnim materialom. V igralnici je dišalo po lesu, pisanih listkih, storžih, smrekovih vejicah in kostanju. Material so nalagali v vedra, zlagali v stolpe in  jih uporabili kot inštrumente. Uspeli so jim tudi prvi likovni izdelkiz lepljenjem jesenskih listov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik

Lepo četrtkovo popoldne so Drobižki preživeli s svojimi najdražjimi in vzgojiteljicama na Vidkovem igrišču ob igri, rajanju in pečenem kostanju. Hvala očku Gregorju, ker je pazil, da se je kostanj ravno prav zapekel.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otrka pri Drobižkih

Drobižki smo v omenjenem tednu raziskovali naraven material, si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča in obiskali otroke enote Videk, ter se družili na njihovem igrišču. Naredili pa smo tudi naš prvi pohod do enote Mavrica. Na igralu vlak smo se naučili premagati strah plazenja skozi tunel, ter kako pravilno sestopiti iz njega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka pri Zvezdicah

Pri »Zvezdicah« smo Teden otroka obeležili z različnimi dejavnosti. Otroci so se igrali, raziskovali in rokovali z nestrukturiranim materialom, ki smo ga uporabili tudi za inštrumente. Poleg gibalnih uric v igralnici, smo se vsak dan odpravili na krajši sprehod v bližini. Kljub temu, da nekaj otrok še ne hodi samostojno, nam to ni predstavljalo ovir. Zadnji dan v tednu nam je vzg. Erika popestrila z lutkovno predstavo Razbita buča.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižkov prvi FIT pohod

Letošnji Drobižki znamo že vsi hoditi,  zato so nam naše vzgojiteljice le še pokazale, kako se moramo pridno in dobro držati sprehajalne vrvice, da se lahko odpravimo skupaj raziskovat po mestu. In, ker smo se vrvice lepo držali, smo lahko skupaj odšli na FIT pohod vse do prostora pred občino, kjer so v petek na zaprti ulici potekale različne dejavnosti ob svetovnem dnevu mobilnosti. Z zanimanjem smo opazovali ponujeno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novice iz Gubčeve

Živžav v vtrcu na Gubčevi je utihnil preko poletja, s septembrom in novim šolskim letom, pa je vrtec na tej lokaciji ponovno oživel. Otroci skupine Balončki in Drobižki so postali večji, zato so se preselili v druge enote. Namesto njih pa so igralnici napolnili otroci skupine Zvezdice in nova generacija Drobižkov.
Otroci so stari od 1-2 leti., zato je nekaj otrok med njimi še ne hodečih. Za večino je bivanje v vrtcu nekaj čisto novega in imajo prilagoditvene težave, vendar so otroci vsak dan boljši in ne jokajo več tako močno. Drobižki, ki so malo starejši, se odpravljajo že tudi raziskovat bližnjo okolico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.