O enoti Gubčeva

Gubčeva 21
tel.: 07 34 81 353
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Obogatitvena dejavnost: RAZISKUJEMO NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH
V enoti Gubčeva sta 2 oddelka, v katerih se igrajo naši najmlajši otroci. Skozi celo šolsko leto bodo dejavnosti usmerjene k raziskovanju narave. Spoznavali bomo našo bližnjo okolico.

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

PIKAPOLONICE

vzgojiteljica Damjana Fajdiga ter pom. vzg. Mateja Pancar

 

Gubčeva 23
tel. 07 34 81 354
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

DROBIŽKI

vzgojiteljica Erika Žalec ter pom. vzg. Mojca Kovačič


Sočasnost v enoti pokriva Valerija Sebanc

 

Poglej arhiv enote

Zaključek pri Drobižkih

16.06.2019

Drobižki smo svoje starše, sestre in brate ter vzgojiteljici popeljali v nam dragi Jurčkov gozd. Srečanje smo začeli s pohodom izpred našega vrtca, nato pa se zabavali na igralih, ki jih ponuja omenjen gozd ter ob okusnih picah zaključili naše prvo skupno šolsko leto.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje pri Zvezdicah

16.06.2019

V maju sta 2. rojstni dan praznovala Jan in Zoja N. Junija pa so praznovali tudi tisti, ki imajo rojstne dneve med poletnimi počitnicami: Nika, Luna, Ela, Zoja S. in Ella.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki spoznavajo barve

29.05.2019

Drobižki spoznavajo in utrjujejo barve na svojih sprehodih po mestu, v igralnici, kot tudi v naravoslovni ustvarjalnici.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki - raziskovalci žive narave

29.05.2019

Drobižki na svojih raziskovalnih pohodih srečujejo različne drobne živali, ki pritegnejo njihovo pozornost. Nekatere prinesejo s seboj in jih pobližje opazujejo tudi v igralnici. Polž, stonoga, deževnik in črv so dobili začasen dom v igralnici, saj so za njih naredili vivarij. Mravlje in njihova jajčeca so otroci spoznavali preko opazovalnice za mravlje, spoznali pa so tudi žabji mrest.

Poleg znanja o živali pa so otroci dobivali prve izkušnjeo rastlinah, saj so si naredili mini vrt. Posejali in posadile so seme, nato zalivali ter opazovali in čakali, če se bo kaj prikazalo. In se je. Uuu!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rojstni dan Mirjam

29.05.2019


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki vulkanizerji

29.05.2019

Izakov oči je Drobižkom na zanimiv način predstavil svoj poklic. Otroci so z zanimanjem opazovali dvig/spust avta, odvijanje/privijanje vijakov ter menjavo obstoječe gume za drugo. Nato so si nadeli zaščitne rokavice in se preizkusili v kotaljenju gum samostojno ali v paru in celo med ovirami. Morda bo nekoč kakšen Drobižek res postal del ekipe ali konkurenca Vovkovim.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje v aprilu

13.05.2019

Pri Zvezdicah sta v aprilu praznovala Matija in Taj. Slavljencema smo pripravili rojstnodnevno zabavo v vrtcu. Zapeli smo jima Vse najboljše in pesmico po želji, jima voščili z majhno pozornostjo, se posladkali s sadno sladico in rajali ob predvajani glasbi. Prebrali smo tudi knjigi, ki sta ju slavljenca podarila skupini.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srečanje s starimi starši pri Drobižkih

09.04.2019

Ob Svetovnem dnevu zdravja so Drobižki povabili svoje babice in dedke na pohod. Vreme ni bilo naklonjeno pohodu, zato je srečanje potekalo v igralnici. Skupaj smo zaplesali, rajali ob zvokih harmonike in se igrali s padalom. Med tem nam je pridna babi Stanka pripravila in spekla okusne tanke palačinke. Ob čaju so nam izvrstno teknile.

Hvala, da ste nam popestrili turobno ponedeljkovo dopoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižkova bralna značka

06.04.2019

Zadnji teden meseca marca smo Drobižki dopoldneve namenili poleg vsega še Mavričnem bralčku. Več tednov pred tem je imel vsak otrok doma pri sebi nahrbtnik s knjigo Radovedni raček. V nahrbtniku so bile priložene še igrače in zvezek, kamor so pridni starši zapisali odzive otroka na nahrbtnik z vsebino.

V vrtcu smo rajali na pesem Račke in Pet malih račk, spoznavali miselne operacije seštevanja/odštevanja, ob reki Temenici iskali živali iz knjige, si ogledali lutkovno predstavo o našem račku in si naredili ročno lutko račko. Ob Svetovnem dnevu knjige smo bili pri otrocih skupine Zvezdice, kjer nam je njihova Renata zaigrala igrico Piščanček Pik.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki v februarju in marcu

03.04.2019

V mesecu februarju smo spoznavali sebe. Da smo se lažje igrali igre vlog, kjer smo postali starši in skrbeli za dojenčke, smo naši starosti primerno izvedeli tudi nekaj o tem, kako smo nastali. Nekaterim je v vrtcu prvič uspelo povedati svoje ime ali ime prijatelja.

Temo To sem jaz smo meseca marca nadgradili s temo Moja družina. Vsak Drobižek je imel svojo družinsko fotografijo ob kateri smo se pogosto pogovarjali. Sedaj vemo, koga vse še ima rad naš prijateljček, v kako veliko družini živi, spoznali smo, da imata ati/oči in mamica tudi ime,… Govorno najmočnejši znamo predstaviti svoje najdražje v celoti, povedati družinski priimek in tudi kraj bivanja. Vemo tudi ali stanujemo v bloku ali v hiši.

Za naše najdražje smo izdelali verižico, veliko rožo in, ko smo raziskovali zemljo - prst, smo mamicam čisto sami posadili pravo rožo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rojstni dnevi Drobižkov

03.04.2019


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Začetek pomladi pri Zvezdicah

03.04.2019

Mesec marec je posvečen družinam, zato smo tudi pri Zvezdicah več pozornosti namenili temu. Otroci so od doma prinesli družinske slike in svoje dojenčke, za katere smo poskrbeli kot pravi starši. Konec meseca smo popestrili s praznovanjem rojstnega dne Tare in Oskarja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ni ni Drobižkov

10.03.2019

Drobižkov na pustni torek ni bilo v vrtec, so pa namesto njih v vrtcu ta dan bivale ljubke živalice. Jih prepoznate?Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zvezdice na pustni torek

10.03.2019

»Trala, hopsa, pustne smo šeme….se je slišalo na Gubčevi pri Zvezdicah. Otroci in vzgojiteljice smo se za en dan preoblekli v zanimive pustne kostume. Skupaj smo zarajali, se fotografirali in se odpravili na pustno povorko po centru Trebnjega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rojstni dnevi Drobižkov

21.02.2019


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki v januarju

12.02.2019

Raziskovali smo pravi sneg in se igrali z njim ali pa se igrali s papirjem, ki je dobil vlogo snega. Pogovarjali smo se o gozdnih živalih in jih iskali v gozdu. Živih žal nismo videli, smo pa našli kar nekaj njihovih slik. S pomočjo ušes pa smo se lahko sami spremenili v gozdno žival.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Januar pri Zvezdicah

12.02.2019

Pri »Zvezdicah« smo začetek novega leta popestrili z veliko zanimivimi dejavnostmi. Skupaj s skupino Drobižki smo si ogledali lutkovno predstavo Babica Zima in starši so nam pomagali pri ureditvi modnega kotička. V naravoslovnem kotičku smo raziskovali in se igrali z rižem, škatlami in tulci različnih velikosti, gibalne aktivnosti pa smo popestrili z elastiko, baloni in milnimi mehurčki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Larisa in Drobižkov mavrični bralček

21.01.2019

Kakšen ponos in zadovoljstvo sta zasijala v malih Larisinih očeh tistega dne, ko je na rame nadela nahrbtnik z žabico bralne značke Mavrični bralček Drobižkov. Ponosno je odkorakala proti avtu, ga med vožnjo močno stiskala in ponavljala »moj, moj«. »Iz vrtca je, za en teden ga imaš na izposojo«, sem ji povedala. »Ja«, je zaključila.
V malih očeh je pisalo, da komaj čaka, da ga odpremo in preverimo vsebino. »Doma bomo pogledali«, sem rekla. »Da kaj ne izgubimo.« Pot do doma se je zelo vlekla in ko sva končno prispeli, je skoraj tekla v stanovanje. Takoj sva odprli nahrbtnik in pokukali vanj, nato pa pričeli z raziskovanjem. Z glasnim vzklikanjem je pospremila vsako od 3 žabic in 2 račk, še posebej glasnega pozdrava pa je bila deležna plišasta račka. »Jaaaaaaaa«, se je zaslišalo. Tudi knjiga z lutko ji je bila všeč, še posebej, ko se ji je ob branju pridružila tudi plišasta račka in pripovedovala zgodbo o račkovem spoznavanju živali, iskanju mamice in oglašanju. Z gumastimi račkami in žabicami iz nahrbtnika se je vsak večer kopala in ponavljala »ga-ga«. Zabavno je bilo.
Živali, ki nastopajo v knjigi, Larisa večinoma že pozna, saj se z njimi srečujemo na pogostih sprehodih. O njih se pogovarjamo, ponavljamo njihovo oglašanje in se zabavamo. Bralna značka Mavrični bralček Drobižkov je super, saj vsebuje veliko zabavnih pripomočkov, s katerimi otrok hitreje osvoji knjigo in tako še hitreje in bolje spozna živali, ki nastopajo v njej. Lahko, si predstavljate, s kakšnim zadovoljstvom je odnesla nahrbtnik v vrtec, da bo na voljo tudi drugim otrokom. »Ti že poznaš knjigo in živali v njej, na vrsti so še drugi otroci,« sem rekla. »Ja,« je zaključila.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Voščilo Drobižkov

26.12.2018


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka in rajanje pri Drobižkih

26.12.2018

Zadnji dan pri Drobižkih v letu 2018 smo si dopoldne popestrili najprej z lepotičenjem, nato z rajanjem in na koncu s čajanko. Pri voščilu za novo leto smo si obljubili, da bomo še naprej navihani, hkrati pa pridni, ko bo to potrebno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje ob vafljih

26.12.2018

Otroci skupine Zvezdice in Drobižki smo opazovali peko vafljev, nato pa smo si čisto sami namazali čokoladni namaz po pečenih vafljih. Samostojno mazanje z noži nam je dvignilo samozavest. Da smo čim prej dobili še en nenamazan vafelj, smo hitro pojedli namazanega. Vzgojiteljice so pohvalile naš apetit in željo po samostojnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod po mestu s čarobnimi lučkami

16.12.2018

V prazničnem mesecu decembru smo imeli oddelki na Gubčevi popoldansko srečanje s starši. Najprej smo v matični igralnici praznično okrasili kozarčke, jim privezali ročaj, vstavili prižgano čajno svečko, nato pa se udeleženci srečanja obeh igralnic, skupaj podali v trebanjski park. Na sprehodu po mestu in čarobnem gozdu, ter pri rajanju, so nam delali družbo štirje navihani palčki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igre vlog

16.12.2018

Drobižki bi radi postali kar najhitreje veliki, zato se lotevamo iger, kjer smo kot odrasli. Zaigrali smo v dramatizaciji Pod medvedovim dežnikom, nato pa prinesli svoje medvedke, za katere smo poskrbeli kot mamice in očki, kuhali smo jim makarone, hranili po steklenički, jih vozili na sprehod ali jih uspavali s pesmico Medvedek ni bolan. Ranjene in bolne medvedke pa smo oskrbeli kot zdravniki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gibanje pri Drobižkih

16.12.2018

Z različnimi gibalnimi dejavnostmi si urimo spretnosti in ravnotežje, se navajamo na samostojnost, hkrati pa se imamo lepo in vse bolj sodelujemo. Gibalno druženje smo izvedli tudi pri naših sosedih - otrocih skupine Zvezdice. In oboji smo bili zelo strpni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki v novembru

16.12.2018

Letošnja jesen nam  je s svojo pestrostjo dala veliko možnosti za raziskovanje, tako žive kot nežive narave. Drobižki smo radi zunaj, kjer raziskujemo naravo. Del narave prinesemo tudi v igralnico, kjer naravo spoznavamo z vsemi čutili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Donirane igrače za Drobižke

16.12.2018

Larisini starši so podarili Drobižkom natikanko leseni vlak, starši Maje in Jake pa večjo količino penastih sestavljank. Zahvaljujemo se za podarjene miselne igrače.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Z raziskovanjem se učimo

16.12.2018

Otroci iz  skupine »Zvezdice« lahko po uvajalnem obdobju več časa namenimo raziskovanju in spoznavanju različnih materialov, predmetov in igrač. Spoznavamo različnost in podobnost med njimi, z njimi rokujemo, jih prenašamo in opazujemo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Zvezdice" so se odpravile na pot

22.11.2018

Hura, uspelo nam je! Otroci iz skupine Zvezdice smo s pomočjo sprehajalne vrvice »Bibe« končno uspeli prehoditi celo pot do enote Videk. Za otroke, ki so pred kratkim shodili, je še tako kratka pot kar velik zalogaj. Med potjo se sicer večkratustavimo, da si ogledamo tovornjake, kužke, ki se sprehajajo ali da pomahamo mimoidočim. Pot pa je veliko lažja, ker vemo, da nas na Vidkovem igrišču čakajo igrala in druženje z ostalimi otroki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki v oktobru

06.11.2018

Hoja po ravnih tleh ob sprehajalni vrvici nam gre že kar dobro, težave pa imamo še s hojo po neravnih tleh. Tudi stopiti na in sestopiti iz pločnika ni mačji kašelj, ko te vrvica vleče naprej, ti pa bi si rad ogledal vse mogoče dražljaje, ki prihajajo iz okolice.
Ne hodimo pa samo po mestu, ampak smo se odpravili tudi že raziskovat naše ustvarjalnice. Bili smo že v senzorni in naravoslovni sobi. V obeh smo se dobro počutili, zato bomo zagotovo še prišli, saj ponujata toooliko vsega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozdne skrivnosti pri Drobižkih

03.11.2018

Naslov obogatitvene dejavnosti na ravni enote Videk, kamor sodimo tudi otroci iz oddelkov na Gubčevi, je Gozdne dogodivščine.
Raziskovanju na to temo smo se priključili otrokom iz Vidka dan po našem kostanjevem pikniku. Medtem, ko se je pekel kostanj, ki je ostal do piknika, smo se priključili raziskovanju ponujenega materiala, ki so ga pripravile Vidkove vzgojiteljice, nato pa se skupaj lotili še toplega kostanja.
Gozd so nam naše vzgojiteljice približale tudi v igralnico. Naravoslovni kotiček ponuja veliko nestrukturiranega materiala. Ni čisto tako kot v pravem gozdu, je pa tudi zanimivo in z veseljem raziskujemo ponujeno. Z listjem smo se igrali tudi na Kekčevem igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gzdne dogodivščine v igralnici

02.11.2018

Ker otroci iz skupine Zvezdice še ne zmorejo priti do gozda, je gozd prišel k njim v igralnico.
Otroci so lahko ves teden spoznavali in se igrali z naravnim materialom. V igralnici je dišalo po lesu, pisanih listkih, storžih, smrekovih vejicah in kostanju. Material so nalagali v vedra, zlagali v stolpe in  jih uporabili kot inštrumente. Uspeli so jim tudi prvi likovni izdelkiz lepljenjem jesenskih listov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik

15.10.2018

Lepo četrtkovo popoldne so Drobižki preživeli s svojimi najdražjimi in vzgojiteljicama na Vidkovem igrišču ob igri, rajanju in pečenem kostanju. Hvala očku Gregorju, ker je pazil, da se je kostanj ravno prav zapekel.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otrka pri Drobižkih

14.10.2018

Drobižki smo v omenjenem tednu raziskovali naraven material, si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča in obiskali otroke enote Videk, ter se družili na njihovem igrišču. Naredili pa smo tudi naš prvi pohod do enote Mavrica. Na igralu vlak smo se naučili premagati strah plazenja skozi tunel, ter kako pravilno sestopiti iz njega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka pri Zvezdicah

09.10.2018

Pri »Zvezdicah« smo Teden otroka obeležili z različnimi dejavnosti. Otroci so se igrali, raziskovali in rokovali z nestrukturiranim materialom, ki smo ga uporabili tudi za inštrumente. Poleg gibalnih uric v igralnici, smo se vsak dan odpravili na krajši sprehod v bližini. Kljub temu, da nekaj otrok še ne hodi samostojno, nam to ni predstavljalo ovir. Zadnji dan v tednu nam je vzg. Erika popestrila z lutkovno predstavo Razbita buča.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižkov prvi FIT pohod

26.09.2018

Letošnji Drobižki znamo že vsi hoditi,  zato so nam naše vzgojiteljice le še pokazale, kako se moramo pridno in dobro držati sprehajalne vrvice, da se lahko odpravimo skupaj raziskovat po mestu. In, ker smo se vrvice lepo držali, smo lahko skupaj odšli na FIT pohod vse do prostora pred občino, kjer so v petek na zaprti ulici potekale različne dejavnosti ob svetovnem dnevu mobilnosti. Z zanimanjem smo opazovali ponujeno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novice iz Gubčeve

19.09.2018

Živžav v vtrcu na Gubčevi je utihnil preko poletja, s septembrom in novim šolskim letom, pa je vrtec na tej lokaciji ponovno oživel. Otroci skupine Balončki in Drobižki so postali večji, zato so se preselili v druge enote. Namesto njih pa so igralnici napolnili otroci skupine Zvezdice in nova generacija Drobižkov.
Otroci so stari od 1-2 leti., zato je nekaj otrok med njimi še ne hodečih. Za večino je bivanje v vrtcu nekaj čisto novega in imajo prilagoditvene težave, vendar so otroci vsak dan boljši in ne jokajo več tako močno. Drobižki, ki so malo starejši, se odpravljajo že tudi raziskovat bližnjo okolico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.