O enoti Gubčeva

Gubčeva 21
tel.: 07 34 81 353
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

BALONČKI

vzgojiteljica Marta Rogelj Lipoglavšek ter pom. vzg. Sara Ravbar

 

Gubčeva 23
tel. 07 34 81 354
Poslovni čas enote: 6.00 - 16:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja

DROBIŽKI

vzgojiteljica Erika Žalec ter pom. vzg. Damjana Fajdiga


Sočasnost v enoti pokrivata Petra Kastelic in Rebeka Brunšek.

 

Lahkih nog naokrog

Pri »Balončkovih« se od spomladi naprej pogumno podajamo na mini pohode z našo »bibo«. Tudi v mesecu aprilu nas je popeljala že marsikam. Med drugim tudi do ogleda Vrtnega centra Trebnje, pa v knjižnico Pavla Golie, kjer nam je prijazna knjižničarka predstavila zanimive in zabavne vsebine. Obiskali smo pa smo še ustvarjalnice enote Mavrica. V senzorični ustvarjalnici smo se poigrali s svetlobnimi in senčnimi efekti, se masirali, bosi preizkusili žgečkljive tipne podlage in se sproščali z vodnimi rekviziti. Med mini pohodi pa smo raziskovali še življenje deževnika in polža. Ta dva junaka smo natančneje spoznavali v naravoslovni ustvarjalnici in nato tudi v igralnici. Med bivanjem na prostem se sedaj urimo v samostojni hoji po stopnicah ter v držanju s prijateljem. Tako lahko v bližnji neprometni okolici oblikujemo že krajšo kolono brez bibe. Čaka nas še veliko raziskovanja in podvigov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tudi najmlajši smo brali

V enoti Gubčeva smo tudi otroci skupine »Balončki« in »Drobižki« pridno prebirali knjige, se ob njih pogovarjali in vsak dan smo tudi boljši pri poimenovanju različnih živali in stvari. Knjige pa nismo prebirali le v vrtcu ampak tudi doma. Doma smo skupaj s starši, bratci in sestricami prebrali eno knjigo, fotografirali ali že kaj narisali o doživetjih ob knjigici in to pokazali svojim prijateljem v vrtcu, kjer smo knjigo, skupaj z vzgojiteljicami, še enkrat prebrali. In tako smo do 2. aprila, ko je svetovni dan knjige, vsi uspešno končali mavričnega bralčka. Ob našem trudu pa so se potrudile tudi vzgojiteljice in nam zaigrale predstavo po knjigi z naslovom Zlatolaska in trije medvedje. Prav nič se nismo bali strašnih medvedov in z velikim zanimanjem smo zgodbo spremljali ter na koncu z njim in Zlatolasko zapeli in tudi zaplesali. Nato je potekala svečana podelitev priznanj za uspešen zaključek mavričnega bralčka, katere smo z zanimanjem pogledali in bili na njih izredno ponosni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo v februarju

Mesec februar je bil za vse otroke vrtca zelo pester. Tudi otroci skupine Drobižki smo počeli veliko zanimivega. Najprej smo se pripravljali na maškare, potem smo bili vsi na pustni torek maškare, ki so obiskale maškare sosednje igralnice. Z njimi smo tudi rajale.
Opazovali smo sneženje in spoznavali sneg v igralnici in zunaj. Igrali smo se in raziskovali, kam izgine sneg ter na kakšnem krožniku se sneg prej stali: toplem ali mrzlem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igra s papirjem

V enoti Gubčeva domujeta dva oddelka najmlajših otrok. Mali junaki se medsebojno družijo tudi preko obogatitvene dejavnosti »Igrajmo se in raziskujmo s čutili.« V mesecu januarju je bil na sporedu: papir. Najprej so zabavne papirnate dejavnosti pripravili veliki in majhni iz oddelka »Drobižki.« Tako smo se skupaj igrali s »papirnatimi špageti«, jih kuhali, nalagali, prelagali, metali, pihali, mešali, se skrivali pod njimi in še kaj. V naslednjih dneh pa smo s prijatelji oddelka »Balončki« preizkusili žgečkljivo čutno pot raznovrstnega papirja, grobega, gladkega, drobnega, nagubanega… Preizkusili smo se v drsanju na papirju, pri čemer smo ugotovili, da nam manjka še malce treninga in centimetrov; skupaj smo izdelali papirnate žoge, jih metali v časopisni koš ter naredili celo nekaj papirnatih kosov oblačil. Sedaj, ko se med sabo že bolje poznamo, vidimo, da je lahko tudi v večji družbi prijetno in zanimivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznični december pri "Balončkih"

V decembru smo v vrtcu izvajali t.i. program »veselega decembra«. V času praznovanja smo veliko pozornosti namenili različnim področjem umetnosti. Otroške ročice so ustvarjale likovne umetnije, ki so nato krasile igralnice. Izražali smo se tudi v glasbi, pripevanju in plesu. Poleg obiska dobrih mož, smo v predstavah spoznali še pravljične junake in njihova doživetja. Svoje kuharske spretnosti pa smo preizkusili v pripravi praznične pogostitve. Čar praznikov nas še posebej spomni na medsebojne vrednote. Le-te bomo poskušali v čim večji meri negovati tudi v prihodnjih mesecih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srečanje s starši pri "Drobižkih"

Drobižkih smo v mesecu decembru povabili starše na popoldansko srečanje. Izdelali smo čarobno lučko, nato pa se s prijateljčki sosednje igralnice in njihovimi starši odpravili v mestni park. Bilo je čarobno. Z nami sta bila tudi palčka Cipek in Capek, ki sta nas občasno obiskovala v dopoldanskem času.
Našemu vabilu na sodelovanje v dopoldanskem času pa se je odzvala tudi Mijina mamica. Skupaj z možem sta se doma dobro pripravila, saj nam je poleg storžev prinesla še zvončke, ki čisto zares cingljajo. Oboje smo lahko pobarvali. Prinesla je tudi dekorativno podlago na katero smo obesili naše izdelke. Ob praznične aranžmaju smo nato skupaj rajali.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pa-pa-palačinkeeeeee!

Otroci iz oddelka Balončki in Drobižki smo se skupaj  podružili v tem prazničnem decembru. V kuhinji smo prosili za vse pripomočke, ki jih potrebujemo za peko palačink. Na začetku smo si nadeli kuharske kape, vzgojiteljici pa sta si poleg kap nadeli še predpasnik in sta bili videti kot pravi kuharici palačink. Medtem ko so le te nastajale so otroci rajali ob glasbi. Plesali in peli so ob pesmi Palačinke. Na koncu smo se vsi posedli za mizo in se posladkali s čokoladnimi palačinkami ter čajem. Komaj čakamo na naslednje skupno druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznična delavnica s starši

Skupaj s starši, bratci in sestricami smo se zbrali v igralnici, ki je bila že pripravljena za praznično ustvarjanje. Vsak je s seboj prinesel manjši kozarec za vlaganje, praznični prtiček, tanko žico in svečko. S pomočjo staršev so otroci ustvarjali prave praznične svečnike – lučke. Obiskal nas je tudi palček Cipek, ki je iskal svojega prijatelja Capka. Ker ga ni bilo nas je vse povabil na sprehod do parka. Še prej, so se starši in otroci okrepčali s piškoti in sokom. Pred vrtcem smo se nato zbrali in počakali Cipka, ki je s seboj pripeljal še starše in otroke iz oddelka Drobižki ter tudi Capka. Skupaj smo prižgali svečnike ter se počasi sprehodili do lepo okrašenega parka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozd pri "Balončkih"

Ker imamo nekaj ne hodečih otrok, še ne moremo raziskovati okolice našega vrtca. Da pa ne bi šle vse lepote jeseni mimo nas, smo si pravi mali gozd pripravili kar v naši igralnici. Skozi cel mesec smo se pogovarjali in ustvarjali z naravnim materialom: listje, kostanj, vejice iglavcev, suhe veje, storži,… Velik poudarek pa smo imeli na raziskovanju. Tako smo pripravili tudi raziskovalni kotiček, kjer so otroci s pomočjo čutil raziskovali in manipulirali z materialom. Ugotavljali so ali listje šumi, luščili so storže, ''kuhali'' so s kostanji, igrali na suhe vejice,.. Za razvoj fine motorike, so v luknje v škatlah metali kostanje in jih nato vzeli ven. Prav tako so z veliko leseno pinceto poskušali ''ujeti'' kostanje, ter jih prenašati.  Zelo jim je bila všeč tudi čutna pot, kjer so obuti le v nogavice hodili po naravnem materialu. Ugotovili so, da določen material ''pika'' in žgečka naše noge, kar je bilo večini precej zabavno in zanimivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki na kostanjevem pikniku

Lepo četrtkovo popoldne smo Drobižki porabili za spoznavno srečanje s kostanjevim piknikom.  Na srečanje je bila vabljena cela družina malega Drobižka, tudi babice in dedki.  In bilo nas je res veliko. Prijetno smo kramljali, malo zapeli, predvsem pa pojedli veliko kostanja, ki ga je pridno pekel oči Pero.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ku-ku, "Balončki" smo tu

Na Gubčevi 21 se vsak dan igrajo otroci skupine Balončki. Tekom meseca oktobra se nam bodo pridružili še trije prijatelji. Za nami je en doooolg uvajalni september. Otroci so raziskovali igralnico, spoznavali vzgojiteljice ter se veliko igrali. Najraje se igrajo v kuhinjskem kotičku s plastičnimi lončki, posodicami in hrano. Zelo radi poslušajo petje vzgojiteljic in »igrajo« na instrumente. Všeč jim je bilo tudi ustvarjanje s kredo po veliki tabli na hodniku. Nekajkrat smo bili tudi zunaj na terasi pred igralnico. Otroci komaj čakajo, da shodijo še ostali, da se bomo lahko z bibo podali raziskovat okolico vrtca. Velik poudarek seveda dajemo samostojnosti – otroci se poskušajo sami hraniti, odnesejo robček in brisačko v koš za smeti, po počitku poiščejo svoje copate.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan mobilnosti na Gubčevi

Otroci dveh oddelkov na Gubčevi ulici smo se dejavnostim ob Evropskemu dnevu mobilnosti priključili tako, da smo se skupaj igrali na dvorišču pred enoto, hodili in kobacali po klančini, se gugali, se preizkušali na toboganu, prepevali ali poslušali pesmi ter  se privajali na prisotnost delavke drugega oddelka.

Ko bomo vsi shodili, bomo gotovo šli skupaj na sprehod.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mali Drobižki - Velike face

Smo skupina z imenom Drobižki in domujemo na Gubčevi ulici. Skupina še ni dokončno formirana, zato čakamo še na tri prijateljčke v mesecu oktobru. Zdaj hodimo že štirje, ostali pa tudi vadimo, da bomo lahko čim prej odšli skupaj na sprehod po okolici.

Vadimo pa tudi samostojno jesti z žlico, piti iz skodelice ali lončka in umivati roke pred in po jedi. Znamo že pospraviti mokro brisačko v koš. Vse več nas je, ko odnesemo v koš tudi umazan robček. Občasno slišimo naši «šefici«, ko se pogovarjata, da sta zelo ponosni na nas, saj smo se baje izredno hitro privadili na bivanje v vrtcu z njima. Pravita, da smo velike face, saj na poziv pridemo tudi po slinček.

Veseli smo, ko slišimo in tudi občutimo, da nas imata zelo radi, mi pa smo se dogovorili, da se v zahvalo zato ne bomo preveč jokali. Smo face, a ne?Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Otroci iz skupine Hiške so obiskale frizerja

Neko junijsko dopoldne smo otroci iz skupine Hiške skupaj z vzgojiteljicama odšli na obisk k frizerju. Frizerka Mateja nas je  prijazno povabila v svoj salon. Pokazala nam je pripomočke za urejanje las. Možnost smo se imeli usesti na stol za umivanje las. Najbolj so nam bili všeč stoli vrtljivi stoli in velika ogledala. Mateja nas je povabila na frizerski stol in nam vsem uredila frizure. Tako so se fantje v trenutku prelevili v zapeljive mladeniče, poslovneže in navihane fantiče. Dekleta pa so si uredila frizure za poroko, večerno zabavo in ples.
Straši so nas komaj prepoznali. Ali nas prepoznate tudi vi?Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Bezgov sirup

Otroci iz skupine Hiške smo skupaj z vzgojiteljicama pripravili bezgov sirup. Ker, obožujemo sok, smo se odločili, da ga za zaključno prireditev pripravimo zdrav sok kar sami. Otroci so skupaj z starši doma nabrali bezgove cvetove in jih prinesli v vrtec. Cvetove bezga smo očistili in naložili v velik lonec. Dodali smo rjavi sladkor in na kolobarje narezano bio limono. Vse skupaj smo prelili z prekuhano vodo in pustili počivati dva dni. Med tem pa smo pridno in vestno mešali dobljeno zmes. Po dveh dneh je sok že dobil zlato rumeno barvo in je lepo dišal po bezgu. Previdno smo ga precedili skozi gosto sito in ga prelili v steklenice. S sokom smo se posladkali na zadnjem oddelčnem srečanju, preden zakorakamo v počitnice.  Na pokušino smo povabili celo Muco Copatarico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veliki Vitezi varovali male Hiške

Predšolski otroci iz skupine Vitezi so prišli na obisk k najmlajšim otrokom iz skupine Hiške. Skupaj smo se igrali v Jurčkovem gozdu. Vozili smo se po toboganu, jadrali na gusarski ladji in se lovili. Starejši otroci iz skupine Vitezi so pazili mlajše otroke in jim pomagali premagovati ovire. Tako so se  učili strpnosti in odgovornosti ter so spoznali, da skupaj zmorejo več in bolje. Prijetno utrujeni smo pojedli sadno malico in popili bezgov sok, ki so ga pripravili otroci iz skupine Hiške. Preživeli smo aktivno in pestro dopoldne.
Ker nam je bilo lepo smo se dogovorili, da se še večkrat poigramo skupaj. Obisk smo jim vrnili v njihovi igralnici kjer so nam razkazali svoje izdelke in igrače. Skupaj smo se poigrali. Komaj že čakamo na  naslednje druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vrtiček malih Hišk

http://enostavnoprijatelji.si/minivrticek/category/galerija/

Otroci iz skupine »Hiške« smo sodelovali na natečaju Zavoda Enostavno prijatelji: »Iz majhnega zraste veliko«.
Ker je naš oddelek v bloku, smo želeli v igralnico prinesti delček narave.
Otroci so se najprej z zemljo igrali in nato z njo ustvarjali.
Cvetlični lonec smo napolnili z zemljo in posadili rastline: z drobnjakom si bomo izboljšali juho, jagode, s katerimi se bomo posladkali. Da bo vrt cvetoč, smo vanj posadili mačehe, natresk in viseče nageljne.
Naš mini vrtiček smo okrasili s kamnitimi hiškami, barvnimi kamenčki in kockami.
Vrt vsak dan opazujemo in zanj skrbimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vse zeleni in cveti

V skupini Žogice izvajamo projekt Gozdni vrtec, kar pomeni, da veliko bivamo in tudi izvajamo dejavnosti na prostem. Tako smo se odpravili na travnik in začeli raziskovati. Trgali in vonjali smo različne rožice, všeč pa so nam bile tudi regratove lučke. Vanje smo pihali in opazovali kako jih veter odnaša. Našli smo mravljišče in opazovali mravljice kako tekajo sem in tja. Toliko zanimivega je na travniku in počasi smo postali utrujeni. Mehka trava je prišla prav, da smo malo posedeli in si odpočili, preden smo se vrnili v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Majhne Hiške na velikem odru

Sklad Vrtca Mavrica Trebnje  v spomladanskem času že nekaj let zapored prireja dobrodelno prireditev.
Letošnje leto smo kamenček k dobrodelnosti  prispevali tudi otroci iz oddelka "Hiške". Čeprav smo stari šele  1 do 2 leti smo se izkazali z plesno točko »Račke«.
K sodelovanju smo povabili tudi  starše, ki so se z veseljem odzvali. Za glasbeno spremljavo  je poskrbel  Ulin oči.
Kljub velikemu odru in številu gledalcev, ki so navdušeno ploskali, so otroci zelo uživali in samozavestno izpeljali nastop.
To je bila naša prva izkušnja z odrom in zagotovo ne zadnja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Etika in vrednote - modelu integriteta

V skupini »Žogice« smo spoznavali vrednote, ki krepijo otrokov socialni in čustveni razvoj. Otrok preko spoznavanja vrednot spoznava, kaj je prav in kaj ne. Odrasli imamo izredno pomembno vlogo pri sooblikovanju otrokovih vrednot. S pom. vzg. se trudiva, da jih s svojim lastnim zgledom v različnih situacijah privzgajava strpnost in potrpežljivost. Najin trud že kaže prve zametke strpnosti in potrpežljivosti pri dnevni rutini, samostojnosti kot tudi pri igri.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Razvijanje poguma pri gibalnih dejavnostih

Otroci iz oddelka Žogice so se preko različnih gibalnih dejavnosti v naravnem okolju srečevali z nalogami, preko katerih so spoznavali svoje telo in razvijali svoje gibalne sposobnosti, kjer je bil v prvi vrsti na preizkušnji njihov pogum in vztrajnost. Skoraj vsi otroci so premagali strah in pokazali pogum pri plezanju po lestvi, hoji po leseni klopci, stopnicah, pri hoji po travnati klančini navzdol in navzgor, in pri iskanju prave poti pri prečkanju pajkove mreže. Naši izzivi pa se na tej točki niso zaključili, tudi v prihodnje bomo preko gibalnih dejavnosti še naprej razvijali in nadgrajevali omenjeni vrednoti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni DAN STRPNOSTI

Svetovni dan strpnosti so otroci iz skupine Žogice in Hišice obeležili s skupnim druženjem. Plazili so se pod mizami, hodili po mehki blazini, iskali rešitve kako se prebiti skozi pajkovo mrežo in se igrali s padalom. Otroci so pri tem neizmerno uživali in pokazali, da znajo biti strpni drug do drugega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pod drevesom

Preko čutnih zaznav smo raziskovali drevo v naši neposredni bližini. Ob blizu smo opazovali listke na drevesu, vetrovno vreme pa nam je omogočilo, da smo bili deležni zanimivega plesa listkov v zraku. Z listjem smo se igrali, po njem hodili, ga nabirali v vedro, mečkali v roki, nosili, metali v zrak in ob tem spoznali deklamacijo Ježek in listki. S pomočjo palic smo »brskljali« po listju l pod katerim smo našli kamenčke. Tipali in tresli smo veje in pri tem ugotovili, da ob tresenju veje listki padejo na tla. Drevo so objemali in ga božali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Balončki spoznavamo nordijsko hojo

Če želimo, da otrok doživi naravo jo mora doživeti. Doživi pa jo le tako, če je v učilnici za trajnostni razvoj ( npr. gozd), kamor smo prenesli določene dejavnosti.
Starše sva prosili, da za svojega otroka prinesejo palice. Najprej so se spoprijeli predvsem s tem, da imajo v roki palico, ki jim bo pomagala pri hoji. Potrebno je bilo uskladiti tako roke kot noge.  Prehodili smo kar nekaj meja in bližnjih poti. Počasi nam je šlo vedno bolje in tako smo krenili  proti Jurčkovemu gozdu. Ko smo hodili po poti, so nas ogovarjali mimoidoči in nas  pohvalili kako super nam  gre.

Otroci so v gozdu zelo uživali. Imeli so  stezo škratov, kjer so razgibali svoje telo, tudi z uporabo palic.Večkrat, ko smo prišli bolje so se počutili. Vsak je že imel svoje drevo, ki ga je božal ali pa samo objel. Veliko časa je bilo za prosto igro, kjer je vsak raziskoval po svoje. Ležali so na tleh, zaprli oči in poslušali. Imeli smo tudi socialno igro z naslovom Poiščimo gozdnega škrata ( škratku so pomagali iskati prijatelje). Z zavezanimi očmi so tipali in ugotavljali kaj visi na vrvici. Prav tako so z zavezanimi očmi držali vrvico ter hodili ob njej. Kdor je uspešno prišel do konca, ga  je čakal zaklad. Vedno pa smo se tudi okrepčali,da je bila pot nazaj proti vrtcu lažja. Vsi skupaj smo ugotovili, da je hoja s pomočjo palic lažja in, da se ob tem razgibava celo telo.


Ker so se Balončki skozi vse leto pridno razgibavali in hodili na pohode, sva vsakemu čestitali in mu podelili priznanje in medaljo za Zlati sonček.

Balončki  vsem pošiljajo  lep gozdni pozdravček in  želijo lepe počitnice.
Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vadbena ura s starši

Balončki radi telovadimo, migamo, skačemo, tečemo in zato smo 8.marca povabili starše, da skupaj razmigamo svoje telo. Pripravili smo vadbeno uro v obliki poligona v telovadnici vrtca Mavrica.

Jakob nam je ob pomoči vzgojiteljice predstavil posamezne vaje na postajah. Otroci so bili navdušeni in obiskali vse postaje, ki so bile na voljo. Lahko so še hodili po pisanih kamnih ali pa se gugali..

Seveda pa je vsega luštnega enkrat konec in tako smo morali zaključiti z vadbo. Okrepčali smo se z vodo, sokom in pojedli kekse. Za konec smo Balončki povabili starše, da skupaj zaplešemo ples Račke ter Od glave do peta in povedali deklamacijo To sem jaz. Obljubili smo, da se še srečamo v obliki vadbe ali pa samo kot druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Balončki naredili svojo torto

Počitniški teden pri Balončkih je bil ustvarjalen, igriv, pester, predvsem pa kuharski. Medtem, ko so eni uživali na počitnicah,smo se mi odločili, da naredimo torto.

Za začetek smo si nadeli kuharske kape in vsak svoj predpasnik ter si temeljito umili roke. Pripravili smo potrebne sestavine in začeli. Najprej smo narezali sadje, stepli sladko smetano in kremo za torto. Navlažili smo testo ter ga namazali s kremo in nanjo položili sadje. Dodali smo naslednjo plast in tako je torta počasi dobila svojo obliko. Na koncu smo torto premazali z ostalo kremo ter jo okrasili z balončki. In končno smo jo lahko poskusili in verjemite, da je bila zelo okusna.

Tako smo Balončki dokazali, da smo res pravi mali kuharski mojstri.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dopoldne pri Balončkih

Balončki smo se preselili na novo lokacijo in sicer na Gubčevo 21. Minilo je dva meseca in sedaj smo že ugotovili, da nam je tudi tukaj prijetno in lepo. Večkrat obiščemo " bivše prijatelje" iz vrtca Mavrica in se z njimi igramo in družimo. Uporabljamo pa tudi druge prostore v tej enoti. V tednu med počitnicami so nas obiskali otroci iz skupine Pikapolonice. Skupaj smo izdelovali iz slanega testa, sestavljali iz duplo kock in tudi kotiček dom-družina je bil zanimiv. Seveda smo jih pogostili tudi s čajem in malico ter okusnim presenečenjem. Ker je zdravje in gibanje pomembno,smo se za konec obiska še razmigali z ljudskim plesom " Abraham ma sedem sinov" in "Od glave do peta" . Imeli smo se lepo in si obljubili, da se kmalu zopet družimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ku-ku, ''Škratki'' smo tu

V skupino najmlajših na Gubčevi so se z novim letom pridružili še zadnji  »Škratki«.  Medtem, ko se nekateri otroci šele navajajo na novo okolje, drugi  že radovedno raziskujejo in ustvarjajo. Zelo radi se igrajo z žogami,  upravljajo z različnimi snovmi in materiali ter se gibajo ob različnih temah. Nekateri otroci še ne zmorejo samostojno hoditi, zato  vztrajno in pogumno vadimo hojo z njimi v prostoru in na prostem. Prepevamo otroške pesmice, poslušamo krajše zgodbice  in otroke navajamo na samostojnost na vseh področjih.  Vsi smo se razveselili tudi Miklavževih in Božičkovih daril.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.