O enoti Gubčeva

Gubčeva 21
Tel. 07 34 81 353
1 oddelek 1. starostnega obdobja

Gubčeva 23
Tel. 059 094 370
1 oddelek 1. starostnega obdobja

Poslovni čas enote: 6.30/6.00-16.00
Vodja enote je Nuša Erjavec.

 

GUBČEVA 21 - "MEHURČKI"
vzgojiteljica Barbara Kastigar ter pom.vzg. Dunja Radulič

GUBČEVA 23 - "MUCKI"
vzgojiteljica Alja Vidmar ter pom.vzg. Petra Kic

 

Poglej arhiv enote

Obisk železniške postaje

10.06.2021

Kljub temu da smo še majhni, otroci iz skupine Mucki že zelo dobro hodimo z bibo. Najraje se odpravimo v park, kjer se igramo s kamenčki, odšli pa smo tudi na železniško postajo, kjer smo opazovali lokomotivo in vlak, ki se je pripeljal mimo. Kako je velik! »Ču, ču!«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Živali so spekle torto za Zalo, Hano, Liama, Maja in Jakoba

12.05.2021

V petek, 7. 5. 2021 je bil prav poseben dan, saj so Zala, Hana, Liam, Maj in Jakob praznovali svoj prvi rojstni dan. Na obisk so prišle tudi živali in praznovanje je bilo popolno. Vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Mehurčki« prvič na sprehodu z »bibo«

05.05.2021

Svetovni dan Zemlje, ki je bil 22. 4. 2021, smo obeležili z daljšim sprehodom in to s sprehajalno vrvico, oziroma kot ji radi rečemo »bibo«. Na sprehodu smo opazovali naravo, promet in našega štirinožnega prijatelja kužka. Bilo je nekaj manjših padcev, brez posledic, vendar smo uspešno zaključili naš prvi »pohod«. Na koncu so si zaslužili dober sadni napitek in štampiljko na roko. Bravo otroci, bili ste super.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vse najboljše Doris, Fran in Julija

28.04.2021

Kdo je danes dobre volje, kdo vesel in nasmejan? Komu lička se smejijo, kdo praznuje rojstni dan? Vsi se z vami veselimo, pesmico vam pojemo, v krogu se vrtimo, lepe želje voščimo Doris, Franu in Juliji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Biba torto meša za Zaro, Manjo, Liama in Elo

19.04.2021

Biba torto meša, vija, vaja, vija, vak. Biba torto reže, šlik, šlak, šlik, šlak. En kos torte ti dobiš, drugega pa mala miš.

Vse najboljše in najlepše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ples v kostumih in s »Plesočim mehurčkom«

11.04.2021

Prepoznavnost našega oddelka je »Plesoči mehurček«, zato otroci vsakodnevno gibalno plesno ustvarjajo ob otroški glasbi. Njihova velika motivacija je naša maskota oddelka »Mehurček«.

Ker pa kostum pripomore še k večji gibalno plesni ustvarjalnosti otrok, so imeli številne možnosti eksperimentiranja z njimi. Postali so žabe, piščančki, ovčke, dinozavri, ježki, volkovi, ali pa so bili preprosto oni sami: Zara, Ela, Manja, Liam Z., Jakob, Doris, Fran, Julija, Zala, Hana, Liam G. in Maj. S tem so razvijali plesno gibanje v skladu z vlogo. Ves čas sva spodbujali njihovo izvirnost, izraznost in neposrednost gibanja, ki izhaja iz doživetij. Njihova domišljija je brez meja, zato sva jih spodbujali na čimbolj pester in zanimiv način.

»Kdor je kdaj doživel ustvarjanje z gibi, mu postaje nuja. Naredi nekaj, česar nihče drugi ne naredi tako kot ti…Ideje kar same nastajajo in vsaka improvizacija je doživetje. Spontan si, iskriv in misliš, da svobodi ni konca.« ( Zagorc).Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Si ti moja mamica?« Mavrični bralček pri »Mehurčkih«

11.04.2021

Kljub temu, da smo še zelo majhni in smo v vrtcu zelo kratek čas, smo tudi mi uspešno zaključili Mavričnega bralčka. Zato čestitke vsem! Postali ste pravi mali knjižni molji.

Letos je izvedba potekala malo drugače, kot v preteklih šolskih letih. Z otroki smo zaradi COVID-19, knjigo predelali skupaj v vrtcu. Naša rdeča nit je bila knjiga »Si ti moja mamica? - Mala račka«. Otroci so jo zelo radi poslušali. Knjigo sta največkrat prebrali tudi lutki račka in medo. V sklopu Mavričnega bralčka so otroci barvali pobarvanko, slikali s prstnimi barvami, se igrali z lutkami in uprizorili malo lutkovno gledališče, plesali v kostumih živali, se igrali z malimi živalmi in listali knjige v knjižnem kotičku.

Ob zaključku Mavričnega bralčka, ki smo ga imeli 31. 3., sva strokovni delavki zaigrali lutkovno predstavo »Si ti moja mamica?«. Za nagrado so prijeli še prvo pravo priznanje. Veselje je bilo neprecenljivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Mehurčki« so prileteli v vrtec

15.03.2021

Mesec februar, mesec uvajanja, je za nami. Otroci so spoznali svoj drugi »dom«, otroke in strokovne delavke. Začetek meseca je bil obarvan s solzicami, vendar smo na njih kmalu pozabili. Odletele so v nebo, kot odletijo naši milni mehurčki. Sedaj se otroci že odlično počutijo in zelo radi z nasmehom na obrazu pritečejo v objem. V tem času smo raziskovali nove igrače in se z njimi igrali, veliko plesali z našim »Plesočim mehurčkom«, ki je postal naš enakovredni član skupine. On je namreč lutka, ki otroke vsakodnevno motivira pri vseh dejavnostih in dnevni rutini. Veliko smo se tudi gibali, nekaj malega ustvarjali, prepevali, igrali na male ritmične instrumente, spoznavali odpadni material ter mu dali novo življenje (senzorne plastenke, škatle različnih velikosti,…), prebirali slikanice, pričeli z Mavričnim bralčkom, bivali na prostem, kjer smo raziskovali okolico vrtca in še veliko drugega. V vrtcu nam je zelo lepo in naši sončki iz dneva v dan postajajo bolj samostojni in sproščeni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare v skupini Mucki

08.03.2021

V torek, 16. 2. 2021, v vrtcu ni bilo Jakoba, Avguština, Maše, ne Naja, Eneja, Alberta in Bine. V skupino Mucki so ta dan prišle račke, čebelice, pande, miške … in ostale pustne šeme. Upamo, da smo z rajanjem pregnali zimo in priklicali lepo pomlad.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.