O enoti Kekec

Kidričeva ulica 2
tel.: 07 34 81 188
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Obogatitvena dejavnost: KEKEC NA POHODU RAZISKUJE
Otroci iz vseh oddelkov enote Kekec se bomo odpravili na različne pohode, katere bomo obeležili z raziskovanjem v naravi s pomočjo naravoslovnih škatel.

Št. oddelkov: 6

2 oddelka 1. starostnega obdobja in 4 oddelki 2. starostnega obdobja

K1: BARVICE
vzgojiteljica Nataša Rak ter pom. vzg. Kaja Cerjak

K2: GUMBI
vzgojiteljica Barbara Škarja ter pom. vzg. Žiga Mohorčič

K3: SRČKI
vzgojiteljica Saša Kastelic ter pom. vzg. Suzana Vencelj

K4: INDIJANČKI
vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

K5: MIKI MIŠKE
vzgojiteljica Lucija Gnidovec ter pom. vzg. Dunja Radulič

K6: ZAJČKI
vzgojiteljica Magda Zakrajšek ter pom. vzg. Petra Vidmar

 

Sočasnost v enoti pokriva Simona Marinčič.

 

Poglej arhiv enote

V oddelku Indijančkov

19.09.2019

Smo se vsi preko različnih igric, aktivnosti spoznali in postali pravi prijatelji. Izdelali smo si naravoslovno-raziskovalni kotiček. Odpravili smo se ven na travnik, gozd kjer smo nabrali različne jesenske plodove, naravni material katerega smo razvrstili v škatle ter si tako opremili kotiček. Seznanili smo se tudi z različnimi naravoslovnimi pripomočki ter jih začeli uporabljati pri raziskovanju. Naučili smo se indijansko himno z naslovom »Hipo etata e« in jo tudi gibalno uprizorili. Opravili smo tudi že prvi pohod v okviru Malega sončka. Izdelali smo si tudi prave indijanske kape. Svoje gibalne sposobnosti smo preizkusili v poligonu s poudarkom na sonožnih poskokih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvi jesenski pohod Gumbkov

19.09.2019

V petek, 13.9., smo se Gumbki odpravili na prvi daljši jesenski pohod. Izkoristili smo lepo vreme in šli do gradu, od tam pa po gozdni poti do Odrge, kjer smo pri malici uživali ob lepem razgledu na Trebnje. V vrtec smo se vrnili čez Temenico mimo Spara. Med potjo smo videli mnogo zanimivih stvari in uživali v svežem zraku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Miki miške in Želodki

19.09.2019

V lanskem šolskem letu smo v Vidku navezali čudovito prijateljstvo med igralnicama »Škratkov« in »Copatkov«. V letošnjem letu pa smo v različnih enotah a še vedno  tkemo nitke prijateljstva. Tako smo Miki miške na daljši pohod povabile prijatelje Želodke. Imeli smo se čudovito.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gasilska zabava

17.06.2019

V skupini »Dinozavri« otroci praznujejo tematske rojstne dneve. Praznovali smo že rojstni dan v pižamah, kostumih, z rolerji, ob glasbi,…
Na vroč poletni dan pa si je Nace za svoj rojstni dan zaželel gasilsko zabavo. Prišla sta njegov ati Bojan, predsednik PGD Račje selo in Aljaž, poveljnik PGD Račje selo. Pripeljala sta se z gasilskim kombijem in nam ga temeljito predstavila. Nace nam je demonstriral, kako se spajajo cevi in kako se vžge motor za sesanje vode. Ko smo spoznali gasilske pripomočke pa smo v »pohodnem koraku naprej« odšli do prizorišča čisto pravega gasilskega tekmovanja. Pripravili smo tarče in vedrovke napolnili z vodo. Dva otroka sta s pumpo potiskala vodo tretji pa je ciljal tarčo. Otroci so se zelo trudili, da bi zadeli tarče in pod vodstvom našega Naceta jim je šlo zelo dobro. Čisto na koncu pa sva tudi vzgojiteljici lahko ciljali tarčo. Nisva bili tako spretni kot otroci in sva »po nesreči« poškropili vse okoli naju.  
Bilo je zabavno gasilsko dopoldne in radi bi se zahvalili Bojanu in Aljažu, ki sta si vzela čas in nam popestrila dopoldne z nepozabno izkušnjo, ki je pri otrocih pustila močno misel »KO BOM VELIK/A BOM TUDI JAZ GASILEC/GASILKA«!

HvalaGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek projekta Mreženje vrtcev Slovenije

04.06.2019

V projektu Mreženje vrtcev Slovenije smo sodelovali Vrtec Mavrica Trebnje, Vrtec Miškolin Ljubljana Polje, Vrtec Črnuče iz Ljubljane ter Vrtec vojke Napokoj iz Moravč.

Za zaključek projekta smo se otroci iz skupin Dinozavri in Mehurčki odpravili na izlet v Moravče, na grad Tuštanj. Tam so nam pripravili kratek otroški program z venčkom slovenskih narodnih, sprejela sta nas celo grof in grofica, ki sta nam razkazala grad in nas popeljala 500 let nazaj v preteklost.
Po ogledu smo šli na krajši pohod, kjer smo se na cilju okrepčali in se družili s prijatelji iz prej omenjenih vrtcev.
Imeli smo se zelo lepo saj smo preživeli dopoldne v super družbi, na super lokaciji in v super vremenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Male šole nogometa

03.06.2019


3. 6. 2019 so bili najmlajši nogometaši iz Vrtca Mavrica Trebnje povabljeni v Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju.
V sezoni 2018/19 je bilo v program Nogometni vrtci NZS vključenih 24 vrtcev iz vse Slovenije; eden od teh je bil tudi Vrtec Mavrica Trebnje v sodelovanju z NK Trebnje, pod vodstvom našega trenerja in vzgojitelja Mladena Šiške.
Otroke je pričakal Trigi, maskota slovenske reprezentance, ki je mladim nogometašem za uspešno nogometno sezono podelil medalje. Otroci pa so imeli tudi idealno priložnost, da se srečajo s svojimi vzorniki iz slovenske mlade nogometne reprezentance in da v živo vidijo bodoče slovenske nogometne zvezdnike (Jan Mlakar, Rok Vodišek,…), ki jih drugače lahko spremljajo samo preko TV ekranov. Za otroke so bile organizirane različne ustvarjalne delavnice, skupinsko fotografiranje z reprezentanti in tudi igranje nogometa na prekrasnih nogometnih zelenicah Nacionalnega nogometnega centra.

Nov rod trebanjskih nogometašev je tako preživel čudovit nogometni dan in tako na najlepši način zaključil letošnjo nogometno sezono.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Babice in dedki na obisku

21.05.2019

Dan družine smo v skupini Zajčki, obeležili tako, da smo v vrtec povabili babice in dedke. Z veseljem so se odzvali našemu povabilu.
Otroci so jih toplo sprejeli in jih pripeljali v igralnico ter jih posedli za mizo. Pripravili smo jim kratek program in jim predstavili zgodbico o gosenici. Po zgodbici so vsi skupaj izdelali gosenico iz slanega testa.
Na koncu smo jih povabili, da so skupaj z nami še pomalicali. Všeč jim je bilo, ko so lahko obujali spomine na svojo mladost. V spominu nam je ostala misel dedka, ki je povedal, da je vesel, ker je prvič v življenju preživel dan v vrtcu.
Po malicali smo skupaj zarajali in si obljubili, da se še kdaj srečamo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni dan družine

16.05.2019

Ob svetovnem dnevu družine sva vzgojiteljici otrokom pripravili presenečenje in na obisk povabili mamici z dojenčkoma. Prijetno so bili presenečeni, ko je potrkalo na vrata in sta mamici vstopili. Pokazali sta nam, kako se dojenčkom menja pleničke, kako se jih hrani in preoblači, dovolili pa sta nam, da jih pocrkljamo tudi mi.

Dopoldne je minilo še hitreje kot po navadi in tudi dojenčici sta preživeli dan malo drugače, kot sta ga vajeni.

 Hvala mamici Mirjam in mamici Barbari, da sta si za nas vzeli čas!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plavajoči mehurčki

13.05.2019

V oddelku »balončki« nam nikoli ni dolgčas. Vsako dopoldne si popestrimo na različne načine. Tokrat smo se odločili, da se posvetimo poskusu. Narava je področje v katerem razvijamo otrokove sposobnosti za dejavno vključevanje v družbeno okolje. Pri poskusu smo uživali in spoznali marsikaj novega. Poskus nam je bil prava paša za oči, saj smo bili zares presenečeni koliko mehurčkov lahko naredi ena šumeča tableta. Kot vemo, se olje in voda med seboj ne mešata. Ker je voda težja od olja se spusti na dno. Šumeča tableta reagira z vodo v nastanek mehurčkov ogljikovega dioksida. Ti mehurčki se oprimejo barvila in povzdignejo na površje, tam počijo, barvilo pa se spusti nazaj na dno. Proces poteka, dokler se šumeča tableta ne raztopi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec april pri Mravljicah

13.05.2019

Skupaj smo si pripravili Mravljični vrtiček in skrbeli za rastline ter jih ob tem spoznavali (jih poimenovali, opazovali njihovo rast). Raziskovali smo z zemljo in različnimi naravoslovnimi pripomočki. Pripravili smo maso za senzorične vrečke, jih napolnili ter nato po njih risali s prstki, vatiranimi palčkami. Z njimi smo raziskovali tudi na svetlobni mizi. Ob zaključku obogatitvene aktivnosti enote Kekec smo si ogledali dramatizacijo z naslovom Zelena jopica, ki so jo zaigrale strokovne delavke enote Kekec. Obeležili smo tudi dan zdravja z različnimi gibalnimi aktivnostmi. Otroci so prehajali iz oddelka v oddelek ter urili svoje gibalne sposobnosti in spretnosti. Vsakodnevno pa smo izkoristili tudi gibanje na svežem zraku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek angleščine v skupini Mehurčki

06.05.2019

V naš oddelek je prihajala Mojca, ki nas je seznanila z osnovami angleščine. Naučili smo se osnovnih pozdravov, barv, nekaj sadja in zelenjave, šteli smo do šest, poimenovali nekatere živali, naše dele telesa in razpoloženja ter se naučili dveh pesmi z gibalno uprizoritvijo. Otroci so si besedne izraze v angleščini hitro naučili in vedno želeli še kaj novega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nasvidenje Piran

18.04.2019

Dnevi tukaj hitro tečejo in prihaja čas, ko se bo treba odpraviti domov.
Pogrešali bomo morske trenutke, še bolj pa pogrešamo vas!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tretji dan letovanja

17.04.2019

Veliko plavamo, se sprehajamo, jemo sladoled, raziskujemo, predvsem pa se zabavamo :)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje v Piranu

16.04.2019

Javljamo se vam iz Pirana, kjer uživamo v čudovitem sončnem vremenu. Da nam boste verjeli, pa si oglejte v galeriji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lutkovna predstava v skupini Zajčki

03.04.2019

Ob zaključku bralne značke smo si ogledali lutkovno predstavo Bobek in barčica. Pripravile in zaigrale so nam jo mamice iz skupine Zajčki. Na predstavo smo povabili tudi otroke iz skupine Mravljice. V njihovi igralnici smo razdelile vstopnice, ki so nam jih podarile mamice. Predstava je bila zelo zanimiva in otroci so bili navdušeni. Po predstavi smo skupaj zaplesali in zapeli še nekaj pesmic.
Naše druženje smo zaključili z čajanko, na kateri so se nam pridružile tudi mamice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobna skrinjica pravljic

21.03.2019

Mesec februar smo posvetili trem različnim slikanicam katere smo izžrebali iz čarobne skrinjice. V sklopu Mavričnega bralčka smo skupaj opredelili slikanico Zelena jopica. Izdelali smo si »knjigico« z naslovom Moja prva slikanica v kateri smo upodobili del vsebine slikanice Zelena jopica, Slonček Elmer ter Muca Copatarica. V naravoslovni ustvarjalnici smo ugotavljali in preizkušali plovnost predmetov. V senzorični ustvarjalnici pa smo preko senčnih lutk utrjevali vsebino Muce Copatarice. Obiskali smo jurčkov gozd in uživali v preizkušanju različnih igral.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mamice z dojenčki na obisku pri Zajčkih

21.03.2019

V vrtec smo povabili mamice z dojenčki, ki so se rade odzvale. Pokazale so nam, kako jim zamenjajo pleničko ter tudi kako jih nahranijo. Opazovali smo mamico, kako je očistila dojenčku nosek, ker on še ne zna pihniti v robček. Otroci so z zanimanjem opazovali tudi razliko med fantkom in punčko.
Nato smo tudi mi uživali v igrali z našimi dojenčki. Ob odhodu smo jim pomahali in se mamicam zahvalili za obisk.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje s folklorno skupino Nasmeh

20.03.2019

V okviru obogatitvene dejavnosti »Umetnost malo drugače« smo Kekčevi majhni in veliki medse povabili folklorno skupino Nasmeh.
Sprejeli so nas v telovadnici, kjer je dovolj prostora za vse iz enote Kekec ter nam pokazali kaj vse znajo: zapeli so nam nekaj slovenskih ljudskih pesmi in nanje zaplesali ob spremljavi kitare, gudala, strgala, harmonike in klarineta.
Hvala skupini Nasmeh za njihov čas, ki so ga delili z nami, nas popeljali v svet slovenske ljudske glasbe in predvsem zato, ker skrbijo, da slovensko ljudsko izročilo živi še naprej.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo plavanje

14.03.2019

Otroci iz skupin Kanarčki in Dinozavri so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v Novem mestu. Njihova vesela doživetja si lahko ogledate na slikah spodaj. Znanje pa boste preverili na morju ali na bazenu..Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka

08.03.2019

Samo: »Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pili čaj.«
Ajda: »Bil je dober čaj in takega bi rada pila še kdaj.«
Eva: »Dober je bil čaj, takega bi rada še pila in ne tistega iz vrečke.«
Taja: »Zelo mi je bila všeč, ker smo zraven lahko jedli še piškote.«
Ita: »Čaj je bil ful dober pa zdrav.«
Lukas: »Dobro je bilo. Pa piškoti so bili tudi dobri.«
Kai: »Čaj je bil tak zanimiv, dišeč in zelo dober.«
Klemen: »Čaj je bil vroč.«
Izak: »Všeč mi je bilo, ker smo imeli zraven piškote in tako dobrega čaja nisem pil še nikoli.«
Nace: »Všeč mi je bilo, da smo pili čaj, ki smo ga sami skuhali.«
Katarina: »Zelo dobro je bilo, ker smo naredili mešan čaj in da sem imela svojo skodelico. Pa da smo
imeli piškote.«
Kim: »Všeč mi je bilo, ker še nikoli nismo imeli v vrtcu čajanke.«
Ivana: »Čajanka mi je bila všeč, ker smo zraven jedli piškote in jih namakali v čaj.«
Julija: »Všeč mi je bilo, ker smo pili dober čaj.«
Vita: »Na čajanki sem se imela lepo. Najboljši je bil čaj.«
Tevž: »Dobra je bila čajanka, ker smo notri dali različna zelišča in zraven jedli. Hvala, Alenka, da si
nam dala čajanko.«
Nika: »Dober mi je bil čaj, ker je bil zeliščni.«
Anastasija: »Lepo je bilo, ker smo imeli čajanko in piškote.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srčkov ples pri Balončkih

07.03.2019

Vsak dan nam prinaša čudovita nova presenečanja. Odločili smo se, da je vsak dan, dan za nove priložnosti. Otrokom smo razdelile različne barve srčkov. Poiskali so si par in se pripravili na srčkov ples. Pri plesu so bili ustvarjalni. Izmišljali so si gibe, gibalna zaporedja in telesne položaje. Plesali so s celim telesom, preizkušali pa so tudi možnost gibanja posameznih delov telesa. Ples nas je vse spravil v dobro voljo i n ga še danes radi ponovimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sneg, led, barve

13.02.2019

V oddelku Balončki so otroci uživali v umetnosti. Najprej je sledil voden pogovor o ledu in snegu. Otroci so pripovedovali o svojem predhodnem znanju, ter podali zanimive ideje za raziskovanje in ustvarjanje, ob enem tudi igro. Odločili smo se, da bomo v igralnici naredili zimsko vzdušje in se igrali z barvnimi ledenimi kockami in čisto pravim snegom. Otrokom smo pustile prosto pot pri igri in ustvarjanju ter raziskovanju. Otroci so z različnimi pripomočki aktivno sodelovali pri raziskovanju. Poleg igre s snegom in ledom so zraven utrjevali še barve.. Prosta igra s snegom in ledom je bila za otroke res zabavna in prijetna.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec januar pri Mravljicah

06.02.2019

Spoznavali smo sadje in zelenjavo jo otipali, vonjali, okušali. Poiskali smo slikovno gradivo ter jih razvrstili na plakat. Obiskali smo trgovino Kmetijska zadruga kjer so otroci spoznali tehtnico, se seznanili z nakupom sadja. Urili smo fino motoriko s tem ko smo trgali papir ter spoznali novo likovno tehnika trganka. Pogovarjali smo se tudi o zdravju, kako lahko poskrbimo zase, da ne zbolimo. Naučili smo se pravilnega umivanja rok, pred in po obrokih, po vseh umazanih dejavnostih. Kako preprečiti širjenje bacilov s pravilnim ukrepanjem. Kako lahko okrepimo telo z gibanjem v prostoru in na prostem. Zato smo vsakodnevno izvajali dejavnosti s področja gibanja: jutranje razgibavanje, sproščanje, plesno gibalne dejavnosti, vadbene ure, dejavnosti na prostem: sprehodi, daljši sprehodi ter igra na igrišču. Izkoristili smo tudi za igro na snegu tako zunaj na igrišču kot v oddelku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V skupini Zajčki smo praznovali...

06.02.2019

V skupini Zajčki ima veliko otrok rojstni dan na začetku novega leta. Mesec januar smo zato posvetili praznovanju. Vsak otrok je na svoj rojstni dan prinesel knjigo, ki smo jo nato prebrali. Slavljencu smo zapeli pesmico ter mu za darilo poklonili lutko zajčka. Zaželeli smo mu vse najboljše. Ob pomoči svojih prijateljev je vsak upihnil tudi tri svečke, nato pa je pomagal pripraviti še sadno kupo, s katero je pogostil svoje prijatelje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

December pri Mehurčkih

15.01.2019

Mesec december smo začeli z okraševanjem mestnega parka. Vsak je izdelal svojega snežaka ter ga obesil na smreko v parku.
Tema meseca decembra je bila »Praznično potovanje«. Vrtec je vključen v mednarodni Erasmus projekt »Playing ever after zato smo vsak teden prejeli pismo iz druge države, spoznali njihove junake (pošastke) z zgodbo, njihove običaje, navade ter poizkusili nove jedi, ki so tradicionalne za določeno državo. Izdelali smo si vozovnice, si iz stolov naredili vlak in potovali v različne države ter se igrali gibalno igro Mi se z vlakom peljemo.
Veliko smo se družili z vsemi skupinami in skupaj izvajali različne dejavnosti, izvedli smo sprehod z božičkovimi kapami po Trebnjem, skupni plesi v garderobi, skupne igre… Skupini Dinozavri smo odigrali dramatizacijo Zrcalce.
Obiskali so nas vsi trije dobri možje, kateri so nam polepšali pričakovanje in nam prinesli darila. Strokovne delavke smo pripravile predstavo Dobri snežak ter nato priklicali Dedka mraza in njegovega škrata.
Za zaključek leta je vsaka skupina pripravila neko jed, smuti ali sadno nabodalo ter tako smo skupaj pomalicali in se družili. Mi smo uživali v pripravi čokoladnih kroglic.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rokavičke

14.01.2019

Novo leto se je pri balončkovih začelo zelo zanimivo. Odločili smo se, da se bomo pogovarjali o zimi, zimskih oblačilih in vse kar sodi poleg. Poslušali smo rusko zgodbico Rokavičke. Pogovarjali smo se o oblačilih, se igrali igro spomin z rokavicami in jih tudi razvrščali po velikosti. Otroci so pri vseh teh dejavnostih urili logično razmišljanje, iskali so pravilna zaporedja in pare. Spoznali smo tudi deklamacijo z naslovom Rokavice, ki je bila otrok zelo zanimiva. Preko zimskih ugank pa smo iskali rešitev le-teh. Veliko časa preživimo zunaj na svežem zraku, kjer otroci razvijajo spretnosti gibanja na različnih podlagah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznični december

04.01.2019

V december smo vključili junake (pošastke) iz naših mednarodnih držav, ki so nas popeljale preko različnih zgodb. Vsak ponedeljek smo iz velikega pisma prevzeli pošto z zgodbo junaka ter spoznali njihove značilnosti. Imeli smo tudi popoldansko srečanje s starši in sicer praznične delavnice na katerih smo izdelovali okraske, namizno dekoracijo ter si s tem pričarali praznično vzdušje. Veliko skupno smrečico v enoti smo okrasili z različnimi motivi slanega testa. Veliko smo se družili z otroki iz enote ter plesali ob različni decembrski glasbi. Obiskal nas je tudi Božiček, ki nam je prinesel igrače s katerimi se že pridno igramo in raziskujemo. V okviru enote pa smo imeli skupno praznično pogostitev za katero je prispevala vsaka skupina. V vrtcu Mavrica pa smo si ogledali predstavo z naslovom Prav posebno darilo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mravljice in mesec november

12.12.2018

Odpravili smo se na prvi daljši pohod v okviru malega sončka ob enem pa smo si ogledali še bližnji potok, saj spoznavamo vodo v različnih pojavnih oblikah. Preizkusili smo novo likovno tehniko mokro na mokro, ki je bila otrokom zelo všeč, saj je bilo veliko raziskovanja z vodo in tempera barvami. Imeli smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk ob namizni dekoraciji svečk, obiskala pa nas je tudi čebelica, ki nam je opisala kako nastane med ter z nami zarajala. Izdelovali smo instrumente iz naravnih materialov. Doživeli smo pravo doživetje pri sprehodu v dežju s palerinami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Deluj eko, varuj čebelo in smreko

11.12.2018

V skupini Ribice smo tudi letos sodelovali na natečaju, ki ga razpisujeta podjetja Hofer in Medex.
Izdeleli smo okraske na temo čebel z naslovom Ferdo in Sivka praznujeta svetovni dan čebel. Izmišljali smo si tudi zgodbo , v kateri Ferdo in Sivka z žalostjo ugotavljata, kako je narava vse bolj onesnažena in čebele kmalu ne bodo imele kaj jesti. Zato sta odšla v vrtce in otrokom pripovedovala zgodbe o pridnih čebelah. Otrokom so bile tako všeč, da so takoj pospravili vse okrog vrtcev, domov in po travnikih.
Eko smreko smo okrasili ter pred dnevi tudi dobili obvestilo, da se je naša eko smreka po izboru interne komisije uvrstila med izbrane nagrajence najizvirneje okrašenih eko smrek. Naša eko smreka bo tako ves mesec december krasila Hoferjevo poslovalnico v Trebnjem.
V prihodnjih dneh pa pričakujemo tudi njihovo nagrado, to pa je medeni paket, sestavljen iz izdelkov obeh organizatorjev, podjetij Hofer in Medex.
Čestitke otrokom iz skupine Ribice!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Slovenski tradicionalni zajtrk

21.11.2018

Obeležili smo ga v petek, 16.11.2018, s slastnim zajtrkom. Z obiskom nas je presenetila čebelica Sivka, ki nam je povedala kako nastane med, od kje dobimo mleko in nas na koncu povabila na čebelji ples.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec november pri Mravljicah

16.11.2018

V oddelek »Mravljice« je prišla na obisk mamica deklice, ki je predstavila glasbilo kitara. Zaigrala nam je že znane pesmice katere smo skupaj z njo pripevali po svojih zmožnostih.
V Sodelovanju z Zdravstvenim domom Trebnje nas je obiskala medicinska sestra Katarina. Predstavila nam je lutko Zobozavra ter prikazala pravilno umivanje zob. Pokazala nam je tudi različne pripomočke kateri se uporabljajo v zobozdravstveni ordinaciji. Otroci so se lahko preizkusili v vlogi zobozdravnika.
Svoje gibalne sposobnosti in spretnosti smo urili na šolskem, Kekčevem igrišču. Na sprehod smo se odpravili po bližnji okolici kjer smo opazovali spreminjanje narave ter hkrati nabirali jesenske plodove.
Spoznali in pripravili smo slano testo nato pa smo s svojimi spretnimi prstki ustvarjalni po svoji lastni domišljiji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Glasbena urica z Majo

16.11.2018

Glasbene urice z Majo so nekaj lepega. S svojo kitaro nam pričara veselo vzdušje. Ko nam na njo zaigra in zraven še zapoje ji vsi zelo radi prisluhnemo in seveda z njo zapojemo. Najprej pa z glasovi in pravilnimi prijemi po telesu, »prižgemo« čarobne lučke.
Ob koncu vsake glasbene urice pa poskrbi, da se umirimo ob umirjeni glasbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Uživamo v zadnjih jesenskih dnevih

23.10.2018

Lepo jesensko vreme nas kar spodbuja, da veliko časa preživimo v naravi. Opazujemo listke, ki spreminjajo svojo barvo in kako počasi en za drugim odpadajo. Posebno doživetje pa je obisk gozda kjer poiščemo in naberemo storže, želode, žir ter jih odnesemo v vrtec v naš naravoslovni kotiček. Vsak dan pa nas različni rekviziti vabijo k gibalnim dejavnostim.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk zobozdravstvene ordinacije

10.10.2018

Otroci iz skupine Dinozavri smo imeli priložnost obiskati zobozdravstveno ordinacijo v Zdravstvenem domu Trebnje. Prijazno sta nas sprejela medicinska sestra Katarina in njen Zobozaver. Veliko sta nam pokazala in povedala o pripomočkih, ki jih zobozdravnica uporablja pri svojem delu. Pokazala pa sta nam, kako se pravilno umiva zobe, saj je skrb zanje še kako pomembna. Vsak se je lahko usedel na zobozdravniški stol in Zobozaverju poskusil umiti njegove velike zobe. Iz ordinacije smo odšli polni vtisov in če je pred obiskom še kdo imel strah pred zobozdravnikom, ga sedaj sigurno nima več.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Kekec

10.10.2018

Teden otroka v enoti Kekec smo preživeli skozi igre katere so si izbrali otroci povsem sami. V starejših skupinah so nekateri izdelali plakat o prostem času medtem ko so si mlajši izbrali igrače s katerimi se radi igrajo. Skupaj smo se odpravili na pohod vendar so starejše skupine izbrale daljšo pot medtem, ko so mlajši prehodili pot primerno njihovi starosti. Otroci skupine »Zajčki in Mravljice« so si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Razbita buča v izvedi strokovnih delavk, starejši pa so si ogledali predstavo v kulturnem domu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Orientacijski pohod in športne igre s starši

10.10.2018

V četrtek, 4.10.2018, smo v vrtec povabili starše, da z njimi preživimo del popoldneva. Izvedli smo orientacijski pohod ter igre brez meja, oboje pa je tudi sestavni del obogatitvenega programa Mali sonček. Pot nas je vodila od vrtca na hrib proti šoli. Med potjo smo reševali naloge, ki so nam bile zastavljene. Nabirali smo jesenske plodove, reševali uganke, si ogledali čebelnjak ter iskali skrite živali. Na vmesnih postajah smo izvedli gibalne naloge ter se po krožni poti vrnili na izhodiščno točko. Na travniku so nas pričakali rekviziti, ki smo jih uporabili za izvedbo športnih iger. Prevažali smo buče v samokolnici, preskakovali ovire, obirali jabolka in hruške ter se igrali še igro Zmajev rep, s katero smo zaključili naše druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.