O enoti Kekec

Kidričeva ulica 2
tel.: 07 34 81 188
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Št. oddelkov: 6

2 oddelka 1. starostnega obdobja in 4 oddelki 2. starostnega obdobja

K1: MAČEK MURI
vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

K2: ŠILČKI
vzgojiteljica Polona Trontelj ter pom. vzg. Valerija Sebanc

K3: BOLHICE
vzgojiteljica Alenka Šiška ter pom. vzg. Lucija Gnidovec

K4: ZAJČKI

vzgojiteljica Renata Borišek ter pom. vzg. Jožica Hrastar

K5: JAGODE

vzgojiteljica Barbara Cesar ter pom. vzg. Sara Štubljar

K6: PIKAPOLONICE
vzgojiteljica Magda Zakrajšek ter pom. vzg. Petra Vidmar

 

Sočasnost v enoti pokriva Nataša Bembič.

 

Zaključek Male šole nogometa

V letošnjem šolskem letu smo v enoti Kekec in Mavrica z otroki starimi 5-6 let izvajali Malo šolo nogometa. V program se je prijavilo 44 otrok, iz oddelka Minioni, Levčki, Mavrični prijatelji, Srčki, Mački Muriji in Šilčki.
Ob zaključku Male šole nogometa smo priredili športno dopoldne (štafetne igre), kjer so sodelovali vsi otroci, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali šolo nogometa.
Za vztrajnost in trdno delo pri nogometu so bili vsi otroci nagrajeni z medaljo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Izlet v Volčji potok

Otroci iz skupine »Mačka Murija« so obiskali Volčji potok in sicer v okviru projekta Izmenjave dobre prakse med vrtci. Na travnati površini so si ogledali razstavo dinozavrov in kitov. Vodička jih je popeljala na ogled metuljev, kaktusov nato pa smo si z ogledom različnih znamenitosti na postajah pridobili štampiljko. Svoje gibalne sposobnosti in spretnosti pa smo preizkusili na zelo raznolikih igralih na katerih so otroci zelo uživali. Nazaj v vrtec smo se vrnili polni novih doživetij.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Zlatorogove dežele

Otroci iz skupine Bolhice smo se v mesecu juniju z avtobusom odpravili na izlet v Zlatorogovo deželo. Tam nas je pričakal vodič Grega in nas popeljal po Zlatorogovi pravljični poti, kjer nas je čakalo sedem pravljičnih junakov. Ti domujejo nekje v bližini Ukanca. Pri vsakem pravljičnem junaku smo našli nasvet, kako naravo čim bolje doživeti, po poti pa smo morali upoštevati dve Zlatorogovi pravili:

"Ljubi naravo in jo skrbno varuj!"

"Bodi prijazen z vsemi, ki jih srečuješ na poti!"

Potepanje po pravljični poti je bilo za otroke zelo zabavno in je nanje pustilo zelo velik vtis. Zato se že veselijo novih potepanj, ki jih čakajo v naslednjem šolskem letu.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključno srečanje v skupini Pikapolonice


V začetku junija smo imeli zaključno srečanje tudi v skupini Pikapolonice. Z otroki smo se predstavili s programom, zapeli in zaplesali smo ob pesmicah, ki smo se jih letos naučili. Za konec pa so nas razveselili še starši z gledališko predstavo Pikapolonica in pikice. Druženje smo zaključili s pogostitvijo in klepetom.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Še zadnji pozdrav iz Pirana

Počasi se zaključuje naše bivanje v Piranu. Danes smo spoznavali delo potapljača, se sprehodili do Fiese, kjer smo izvedli športne igre in se pridružili zabavi na Tartinijevem trgu. Se vidimo…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tretji dan razigran

Smo na polovici našega počitnikovanja. Doživeli smo marsikaj. Uživali smo na bazenu, ogledali smo si akvarij, se posladkali s sladoledom, poslali smo razglednice, praznovali rojstne dneve treh otrok, raziskali že skoraj vse kotičke Pirana ter večer zaključili s čisto pravim »žurom.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Morski utrinki iz Pirana

Mi mamo se faj, če vam prav je al nee, važno nam je lee, da mamo se fajn. Tako prepevajo otroci iz skupin, Levčki, Srčki, Šilčki in Zvezdice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Mlečne kraljice


V petek, 11. 5. 2018, smo v oddelku Bolhice gostili visok obisk.
V okviru natečaja »Živim zdravo« nas je obiskala Mlečna kraljica iz Zelenih Dolin Slovenije. Z njo smo se pogovarjali o pomenu mleka za zdravje in o mlečnih izdelkih. Naučila nas je gibalno igro »Mlečni izdelki« in se z nami zabavala. Podarila nam je tudi pobarvanke in slastne jogurte. Preživeli smo ČUDOVITO dopoldne s pravo mlečno kraljico,.. kaj takega se ne zgodi vsak dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Medoddelčno sodelovanje

Konec aprila 2018 smo skupini Zajčki (3 - 4 let) in Račke (1 - 2 let) izvedli zadnje skupno druženje. Otroci iz enote Kekec so najmlajšim pripravili dramatizacijo pravljice Rokavička. Po sadni malici je sledilo druženje ob prebiranju slikanic in gibalne dejavnosti na travnatem igriščuGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Oči in dedek v vrtcu

Otroke iz skupine »Zajčki« je v januarju 2018 obiskal g. Godec, oči od Anžeta, ki nam je predstavil delo policista. Z zanimanjem smo si ogledali uniformo in pripomočke, ki jih uporabljajo policisti pri delu. Skupaj smo ponovili tudi osnovna pravila v cestnem prometu.
V mesecu marcu nas je z obiskom razveselil g. Razpotnik, dedek od Tima, ki nam je pokazal kako se plete košare in koše iz leskovih vej. S seboj je prinesel košare najrazličnejših oblik in velikosti. Otroci pa so se lahko tudi sami preizkusili v pletenju.
Očiju in dedku se lepo zahvaljujemo, da sta si vzela čas in popestrila naše bivanje v vrtcu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gibanje v skupini "Šilčki"

Skupina Šilčki smo si v letošnjem vrtčevskem letu na področju gibanja zadali nalogo, da razvijamo ravnotežje. Izkoristimo vsako priložnost, ki se nam ponudi, da malo povadimo (svetovni dan hoje, zimski pohod, tema: Kaj bom, ko bom velik; maneken - nošenje knjige na glavi) ali pa se namenoma odpravimo v Jurčkov gozd, v telovadnico ali pripravimo v ta namen dejavnosti v igralnici (vzvratna hoja čez ovire). Otroci radi izvajajo te dejavnosti in postajajo čedalje bolj spretni in pogumni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ustvarjalnica ob dnevu žena

Odzvali smo se prijaznemu povabilu CIK-a Trebnje in se otroci iz skupine Bolhice udeležili ustvarjalnice ob dnevu žena. Pod vodstvom ge. Nine Kolar in s pomočjo vzgojiteljic si je vsak otrok izdelal unikatno ogrlico z rožicami iz papirja.
Otroci so bili zelo ustvarjalni in nastali so čudoviti izdelki, ki so jih s ponosom podarili svoji mamici, babici, sestrici…

Hvala organizatorjem, da so nam omogočili malo drugačno, prijetno in ustvarjalno dopoldne.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Človeško telo v oddelku »Mačka Murija«

V mesecu januarju smo se posvetili temi na željo otrok in sicer raziskovanju človeškega telesa. Otroci so spoznavali sebe, svoje telo, dele telesa in njihovo funkcijo ter ugotavljali podobnosti in razlike med ljudmi. S pomočjo enciklopedij, atlasov in ostalih knjig na temo človeškega telesa so otroci samostojno raziskovali, medsebojno komunicirali in odkrivali notranjost telesa. Seznanili so se z zgradbo okostja, notranjimi organi, mišicami, kožo. Preko različnih poskusov, modelov smo spoznali delovanje organov (pljuča, srce, potek prebave hrane,…). Z različnimi gibalnimi dejavnostmi kot so jutranje razgibavanje zunaj na šolskem igrišču, pohodi, sprehodi, gibalnimi vadbenimi urami pa smo poskrbeli za svoje fit telo ter zdravje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Razstava v Državnem zboru

Otroci iz oddelka »Mačka Murija« so sodelovali v projektu ob mednarodnem dnevu strpnosti z naslovom PRIKRITA NESTRPNOST. Izbrana umetnina Alekseja Hočevarja je osvojila nagrado in sicer njegova risbica je bila razstavljena v Državnem zboru. Iskrene čestitke ter še veliko ustvarjalnih uspehovGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kekec teče

V enoti vsak mesec izvedemo prednostno področje naše enote, ki se glasi »KEKEC TEČE«. Tako se zunaj na igrišču zberemo vsi mali in veliki iz enote Kekec. Do sedaj, smo izvedli že kar nekaj lepo preživetih dopoldanskih dni skupaj. Prvo srečanje smo imeli v mesecu oktobru in, ker smo takrat še vsi tkali nitke prijateljstva, smo prvi tek poimenovali »TEK PRIJATELJSTVA«. V novembru so otroci od doma prinesli buče in smo tako imeli štafetne igre z bučami, tek smo poimenovali »TEK Z BUČAMI«. V prazničnem decembru pa nas je zvezdica povabila na »BOŽIČKOV TEK«.
V mesecu januarju pa smo »Kekčevi« ponovno zavzeli tekaško stezo. Na igrišču nas je pričakala snežinka in nas povabila na »TEK SNEŽINK«.
V krogu smo se razgibali ob pesmi od glave do peta in se nato podali na tek po tekaški stezi. na enkrat sta skupaj tekli po dve in dve skupini, ostali pa smo stali ob stezi in športno navijali in spodbujali tekače. Vsi smo se potrudili in z vsemi svojimi močmi pretekli krog.
HIP – HIP – HURA ZA VSE!
Kljub mrazu in oblačnemu vremenu, pa nas je v srčku grel sonček in dobra volja. Prižgali smo si glasbo in skupaj na igrišču še dolgo rajali in se veselili.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december 2017 v enoti Kekec

V enoti Kekec se je v mesecu decembru veliko dogajalo. Izdelovali smo okraske, saj smo morali okrasiti našo smrečico pri vhodu in naše igralnice. Vse skupine so sodelovale tudi pri okraševanju mestnega parka Trebnje.
Razveselili smo se obiska Miklavža in Božička, ki sta nam pustila pri smrečici darila. Miklavž nam je pisal in nas spomnil, da naj opravljamo dobra dela vse leto. Božičku pa smo s pomočjo poštarja Pavlija mi poslali pismo. Razveselili smo se tudi njegovega odgovora in obiska. Božička smo v decembru večkrat srečali (na prireditvi v mestnem parku, na predstavi v kulturnem domu in ko se je pripeljal z vlakom).
December je mesec druženja, zato smo se skupaj večkrat po družile vse skupine. Ogledali smo si predstavo, imeli smo skupno pogostitev na hodniku in skupno rajanje ter zbirali zvezdice dobrih del. Zvezdica dobrih del nas je tudi obiskala in nas povabila v Kekčev kino in na sprehod po mestu ter na prireditev Kekec teče. Kekec teče smo izvedli na športnem igrišču. Na glavi smo imeli Božičkove kape nato pa smo se postavili v krog, izvedli Kekčev pozdrav ter odtekli Božičkov tek.
V popoldanskem času pa smo na druženje povabili tudi starše in izvedli razne praznične delavnice, nastope, pohode z lučkami.
V enoti Kekec so starejše skupine sodelovale tudi z okoljem, nekatere so se odpravile v knjižnico, nekatere so se udeležili prazničnih delavnic na CIK-u in obiskali šolo, nekateri pa so nastopali na prireditvah za starejše občane.
Imeli smo se lepo, iz igralnic so odmevale praznične pesmi, veselje in ples.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobni december pri jagodah

Mesec december je bil zelo čaroben. V naši skupini se je dogajalo zelo veliko stvari. Veliko smo peli, rajali ter se gibali. Spoznali smo se s škratkom Cipkom. Skupaj z njim smo se naučili tudi novo pesem Enkrat je bil en škrat. Izdelali smo okraske za novoletno jelko. Skupaj s starši pa smo praznično okrasili tudi igralnico. Pripravili smo Mavrični kino, kjer so si otroci ogledali risanko Palčič. Skupaj z zvezdico smo se odpravili na sprehod po mestu Trebnje in izvedli tek z Božičkovimi kapami. Za konec nas je obiskal še Božiček, ki nam je prinesel nove igrače. Zelo smo jih bili veseli.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Predpraznično srečanje

V skupini »Zajčki« smo veseli december izkoristili za skupno druženje s starši. Na delavnici smo s serviet tehniko izdelali praznične svečnike. Ob glasbi in sproščenem vzdušju smo se posladkali s toplim čajem in piškoti. S prižganimi lučkami smo se nato skupaj odpravili do pravljičnega parka v Trebnjem. Prijetno druženje smo zaključili s pesmijo o dedku Mrazu in lepimi željami v novem letu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prednovoletno krašenje v oddelku Pikapolonice

Mesec december je čas za novoletno jelko, lučke, ki jih prižgemo, da je bolj praznično in za številne okraske, ki krasijo naše domove. Pri Pikapolonicah pa smo v tem mesecu naše starše povabili kar v vrtec, da smo skupaj krasili našo igralnico.
Mamice in očiji so nam pomagali izrezati kroge za snežake, dodali smo jim klobuk, korenček, gumbe in metlo. Male zelene smrečice pa smo okrasili s kroglicami krep papirja. Izdelali smo še bele snežinke in naša igralnica je postala bolj zimska in praznična.
Za konec smo skupaj s starši zapeli in zaplesali ob pesmicah, ki jih prepevamo vsakodnevno v vrtcu.
Druženje je bilo zelo prijetno in želimo si še več takih srečanj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan strpnosti v oddelku »Mačka Murija«

Smo obeležili z ogledom pravljice Pepelka avtorja Charlesa Perraulta. Nadaljevali smo s pogovorom o strpnosti in nestrpnosti. Na veliko platno smo odtisnili stopalo. Na odtis dlani pa smo zapisali izjave otrok o pomenu strpnosti. Svoja videnja, mišljenje o strpnosti so likovno upodobili s flomastri in barvicami na list papirja. Z izdelki smo si naredili pravo razstavo na vhodu v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mednarodni dan strpnosti

…smo 16. 11. 2017 obeležili tudi v skupini Bolhice. Da bi otroci lažje dojeli pojma strpnost in nestrpnost smo si najprej ogledali pravljico Pepelka, ki jo je pripravilo Izobraževalni center Eksena. V pravljici pojma poosebljajo revna deklica in njeni polsestri.
Ker v pravljicah vedno zmaga dobro in ker sta v tej pravljici po poti strpnosti stopala Pepelka in princ, smo se odločili, da na pot strpnosti stopimo tudi mi. Tako je vsak otrok na plakat odtisnil svoje stopalo, ki ga je pomočil v barvo po njegovi želji.
In kako o strpnosti razmišljajo otroci? Takole:
- Strpnost je, da se imamo radi čeprav smo različni, razen Ivane in Julije, ki sta enaki.
- Strpnost je, da smo prijatelji, da si pomagamo.
- Strpnost je, da potrpimo.
- Strpnost je, da pomagamo starejšim.
- Nestrpnost pomeni grd odnos, da smo nesramni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sodelovanje med oddelkoma najmlajših in malo starejših

V novembru 2017 sta skupini »Zajčki« in »Račke« izvedli prvo spoznavno druženje. Otroci iz skupine »Zajčki«, stari 3-4 let, so za uvod najmlajšim otrokom pripravili kratek nastop. Zapeli so pesmico Zajček Dolgoušček in njihovo »himno« - deklamacijo Bel zajček. Nato so vsi skupaj zarajali v krogu ob pesmicah Ringaraja in Mi se imamo radi. Sledila je igra v kotičkih in seveda na koncu sadna malica. Najmlajši (1-2 let) so se brez strahu pridružili starejšim otrokom in komaj čakajo, da se kmalu zopet srečajo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Kekec

Ob tednu otroka so v enoti Kekec potekale različne dejavnosti, najbolj zanimive smo strnili skupaj. Otroci iz skupine »Bolhice« so se ob Mednarodnem dnevu starejših odpravili v Dom starejših občanov v Trebnjem. Stanovalcem doma so zapeli in zaplesali in jim tako polepšali dopoldne, jim prinesli sonce v njihove prostore in jim pričarali nasmehe na obraze.
Otroci iz skupin »Jagode« in »Pikapolonice« so si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča, ki so jo pripravile strokovne delavke obeh skupin.
Aktivnosti katere so se otrokom iz oddelka "Maček Muri" še posebej vtisnile v spomin, so bile čisto prave karaoke, z naslovom "Mavrica ima talent" skupaj z otroki iz oddelka "Jagode« in »Bolhice". Nekateri so se predstavili individualno, drugi v paru ali pa skupinsko. Celotne karaoke je nazorno spremljala žirija, ki je nastopajoče tudi ocenjevala.
Otroci iz skupine »Zajčki« so najbolj uživali na Teku prijateljstva, ki ga je vodil čisto pravi Kekec. Okrašen start in spodbudno navijanje otrok vseh skupin je pomagalo, da so brez težav pretekli progo.
V skupini Šilčki so po skupnem druženju oddelkov pripravili še svojo zabavo. Nekateri otroci so prinesli od doma glasbila in sestavili so orkester, ostali otroci pa so jih spremljali s petjem.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lutkovna predstava Razbita buča v skupini Pikapolonice

Ob tednu otroka smo za otroke skupine Pikapolonice in Jagode pripravile lutkovno predstavo Razbita buča. Otroci so spoznali zgodbico o miški, ki si je naredila domek v pozabljeni buči. Buča pa je bila tako zanimiva, da bi radi v njej stanovali tudi ježek, muca, kuža in zajček. Miška se s tem ni strinjala, na koncu pa je tudi ona ostala brez nje, saj se je razbila, ko jo je zajček želel odnesti domov. Ob koncu predstave smo skupaj z otroki prepevali pesmice o živalih, ki so nastopale v zgodbici ter o soncu, ki že vse dni v tem tednu spremlja otroke pri različnih dejavnostih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila

Tudi otroci iz skupine Bolhice smo obeležili Dan brez avtomobila. Odzvali smo se povabilu občine Trebnje in se udeležili dogodkov v centru Trebnjega. Sodelovali smo na delavnici Turističnega društva Trebnje z naslovom "Naša reka Temenica", s kredo smo ustvarjali na temo "Človeku prijazno okolje", aktivno pa smo sodelovali tudi pri predstavitvi električnega avta. Na poligonu aktivnosti smo poskrbeli za naše zdravje in se razgibali, gasilci in policisti pa so nam z veseljem pokazali njihova vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Preživeli smo pestro popoldne, ki nam ga je še polepšalo toplo sonce.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozdna igralnica

V letošnjem šolskem letu smo se otroci iz skupine Indijančki odločili, da bomo spodbujali različne pristope k spoznavanju narave in da bomo doživljali, spoznavali živo in neživo naravo v vsej njeni raznolikosti. Zato smo se večkrat odpravili v gozd.
Tam smo preživeli dopoldne z Indijancem Sivim volkom, nabirali smo gozdni material in ga prinašali v igralnico, kjer smo se z njim igrali v naravoslovnem kotičku, gozd smo raziskovali z različnimi rekviziti (lupe, povečevalni lončki, kanglice, lopatke,…), imeli smo ustvarjalno dopoldne v gozdu in ga raziskovali z različnimi slikarskimi pripomočki (oglje, vodene barvice, flomastri, barvice, voščenke,…), ga tipali, božali, poslušali, po gozdnih tleh hodili z bosimi stopali in še in še.
Vtisi otrok:
- v gozdu je lepo,
- v gozdu lahko nabiramo palice,
- našla sem storžek,
- lušno je plezati po drevesih,
- pikalo me je v podplate, ko sem bil bos,
- na mahu je mehko,
- strgala sem si hlače,
- drevo je hrapavo.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje z babicami in dedki

V torek, 25. 4. 2017, so si otroci iz skupine » Konjički« polepšali dan, z obiskom babic in dedkov. Sprejeli in pozdravili smo jih z gibanjem in objemi otrok, v vrtcu Kekec. Po kratkem nagovoru, smo se odpravili na sprehod mimo igrišča, našega eko vrtička, do vrtca Mavrica. Pokazali smo jim notranje skupne prostore vrtca, ter jim v multimedijskem prostoru pripravili kratek otroški program. Pot smo nadaljevali proti gozdu, kjer smo nabirali smrekove vršičke. Na vrhu hriba smo si ogledali še čebelnjak in kokošnjak. Ob pogovoru in otroškem živ-žavu smo sprehod zaključili na šol. igrišču pri vrtcu Kekec. Zahvalili smo se jim za obisk in se s Kekčevo pesmijo poslovili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Spust ladjic prijateljstva

Otroci iz oddelka »Vlakci, Smrkci, Palčki ter Baloni« smo se odpravili do reke Temenice kjer smo spustili ladjice v znak prijateljstva. Vsak oddelek je izdelal svoje ladjice iz različnega materiala. Pozorni smo bili, da je bil material okolju prijazen, da nismo onesnaževali narave. Otroci so postavili na travnik ob reki ter vsak spust pozorno spremljali. Druženje smo zaključili s skupnim odhodom v vrtec ter pesmico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Vsi drugačni, vsi prijatelji«

Se imenuje projekt v oddelku »Baloni« kateri poteka celo šolsko leto. Tako kot sodelujemo z otroki iz oddelka »Vlakci, Palčki, Smrkci« smo se odločili, da vključimo k temu tudi otroke iz vrtca Romano. Otroci iz oddelka Baloni so sestavili vabilo ter ga poslala otrokom v vrtec Romano. Otroci so se povabila odzvali in z avtobusom prišli v vrtec Kekec. Ogledali so si plesno točko z naslovom Plesni vlak ter se okrepčali s sladkim prigrizkom. Otroci iz vrtca Romano so nam v zahvalo zapeli nekaj pesmic tako v slovenskem kot v romskem jeziku nato pa smo se skupaj odpravili v kulturni dom na predstavo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plavalni tečaj 5-6 letnikov

Od 13. 3. do 17. 3. 3017 in od 20. 3. do 24. 3. 2017 je potekal tečaj plavalnega opismenjevanja za otroke iz starostne skupine 5 – 6 let. Tečaja se je v obeh terminih skupaj udeležilo 51 otrok. Večina otrok je bila na začetku tečaja neprilagojena na vodo. Preko različnih iger prilagajanja na vodo, poligonov, iger z žogo, baloni, plavalnimi igračami so strah pred vodo postopoma premagali in se prilagajali na plovnost z uporabo plavalnih pripomočkov in brez teh. Učili smo se pravilnega udarca nog in zavesljaja rok, najprej izven bazena, nato ob robu bazena in nato s pripomočki. Vsi so se na vodo prilagodili do te mere, da so se s pomočjo plavalnih pripomočkov odmaknili od roba bazena in prosto plavali z njimi po bazenu. Plavanje v bazenu je bilo vsak dan bolj zabavno in sproščeno. Na koncu tedna smo bili vsi veseli usvojenih priznanj in novo pridobljenega znanja.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Posadili smo fižol

V skupini Žabice smo se odločili, da bomo raziskovali na temo pomladi. Z vzgojiteljico sva otrokom pripravili ''skrivnostno škatlo'' in jo skrili na kekčevem igrišču. Otroci so jo našli in jo skupaj odnesli do mize. Potrebovali so kar nekaj časa, da so jo odprli. V njej so bile zalivalke različnih velikosti, lopatke, grabljice, motika, lončki, vrtne rokavice, razna cedila, prst ter fižol. Pogovarjali smo se, kaj bi lahko raziskovali oziroma se igrali z vsebino škatle. Otroci so povedali, da bi se lahko igrali z lopatkami v peskovniku, grabili zemljo, sejali pesek, prelivali vodo, zalivali rože,… idej je bilo kar nekaj. En deček se je spomnil, da je doma z mamico posadil fižol. Povedal nam je, kaj vse sta potrebovala. Dogovorili smo se, da bo vsak otrok posadil svoje fižolčke ter lonček postavil na okensko polico. Še prej smo prebrali knjigo z naslovom Jakec vrtnari, kjer prek zgodbe lepo opisuje kako posaditi fižol. Vsak si je nato izbral tri fižolčke ter jih položil v skodelico z vodo. Otroci so s pripomočki naslednji dan v lončke dali prst, s palčkami naredili luknjice, vanje dali fižolčke ter vse skupaj zalili z vodo. Svoje fižolčke so postavili na okensko polico in sedaj potrpežljivo čakamo, da zraste.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mi gradimo prijateljstvo

V skupini Indijančki smo se prijavili na natečaj društva Sobivanje z naslovom Spodbujamo prijateljstvo. Da bi še bolj okrepili prijateljske vezi v skupini, smo se na to temo igrali socialne igre, se o tem veliko pogovarjali, se trudili, da bi konflikte reševali z besedo, spoznali pa smo tudi novo ponarodelo pesem »Gradim prijateljstvo«. Prijateljstva pa nismo spodbujali le v naši skupini. Spoprijateljili smo se s skupino Zajčki iz enote Videk. Ker so otroci iz te skupine mlajši, smo jim pomagali na sprehodu, skupaj z njimi smo ustvarjali, jim zaigrali predstavo o Majhni miški z velikim srcem, skupaj smo se igrali in se imeli lepo.
Res je, majhni smo še, a se kljub temu že začenjamo zavedati, da je na svetu lepše in boljše živeti, če smo med seboj prijatelji.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Orientacijski pohod v Jurčkov gozd

V torek popoldne je bil za otroke skupine Žabice prav poseben dan. Skupaj s starši smo se zbrali pred enoto Kekec. Lepo sončno vreme nas je kar vabilo, da se odpravimo na pohod v naravo. Dogovorili smo se za pravila in oznake na katere bomo morali biti pozorni na naši poti.
Ko smo se odpravili na pot, smo sledili rdečim puščicam, ki so nas vodile proti cilju. Vmes so bile postavljene naloge, ki smo jih izvajali skupaj s starši. Otroci in starši so bili zelo navdušeni in hitro smo prispeli na cilj. Rešili smo še zadnjo nalogo in sicer v listju in za drevesi smo poiskali kamenčke z narisanimi rožicami. Podarili smo jih staršem in se jim zahvalili za prijetno in doživetij polno popoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Babice in dedki na obisku pri Metuljčkih

V mesecu marcu smo z otroki skupine Metuljčki povabili v vrtec naše babice in dedke. Najprej smo se jim predstavili z gledališko predstavo Mojca Pokrajculja ter s plesom Ob bistrem potočku je mlin in Sončen dan. V nadaljevanju so nam babice in dedki priskočili na pomoč pri izdelavi lesenih avtomobilčkov. Veselo smo zabijali in lepili in po dobri uri smo že lahko občudovali naše izdelke, ki smo jih tudi razstavili. Babice in dedke smo s to dejavnostjo popeljali kar nekaj let nazaj, ko so bili tudi oni majhni, njihove igrače pa ravno tako narejene doma, kot naši avtomobilčki iz lesa. Lepo se je bilo družiti z njimi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina Žabice smo zaplesale

V skupini ŽABICE zelo radi zaplešemo in igramo na male ritmične instrumente. Večkrat smo prisluhnili glasbi in petju Folklorne skupine NASMEH, ki se je slišalo iz bližnje telovadnice. Z gospo Stanko smo se dogovorili, da smo šli na njihove vaje. V ponedeljek so nas prijazno sprejeli. Zelo smo uživali ob njihovem petju in plesu. Na koncu pa smo z njimi tudi zaplesali ter si ogledali zanimive instrumente, na katere igrajo.
Hvala Folklorni skupini NASMEH za povabilo in g. Stanki za organizacijo.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zakaj? Zakaj? Zakaj? …

Pri temi z naslovom Zakaj?Zakaj?Zakaj? smo v skupini Baloni spoznavali različne snovi in izvajali poizkuse. Spoznali smo vosek tako v trdnem kot v tekočem stanju in si izdelali voščene odlitke. Izvedli smo poskus z rozinami v mineralni ter navadni vodi in ugotovili, da v mineralni vodi postanejo rozine poskočne medtem, ko v navadni vodi potonejo na dno posode. Voda v trdnem agregatnem stanju je otrokom še posebej priljubljena in sicer barvne ledene kocke s katerimi so ustvarjali ter opazovali kako se spremenijo v tekoče stanje. Pripravili smo si ledene skulpture v plastične lončke ter opazovali kaj se z njimi zgodilo, ko smo jih prinesli v igralnico Pihali smo tudi milne mehurčke s slamico, si izdelali čisto pravo milnico ter z njo raziskovali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zima in bacili pri žabicah

V oddelku Žabic se je pojavilo zelo veliko prehladnih obolenj. Odločili smo se, da bomo bacile premagali. Ob različnih slikanicah smo se pogovarjali o zdravi prehrani. Skupaj smo ugotovili, da bomo bacile premagali, če bomo jedli veliko sadja in zelenjave. Spoznali smo tudi deklamacijo o bacilih. Ob njej smo dobili idejo, da bi si sami pripravili ''zdravilni'' napitek. Priskrbeli smo si limone, med in čaj. Otroci so okušali, vonjali in spoznavali okus limone in medu. Vsak otrok je dobil svoj lonček, kamor smo nalili čaj. Nato so vanj nalili še sok limone in dodali med. Z žličko so napitek premešali in ga spili. Dogovorili smo se, da bomo bacile še naprej preganjali z ''zdravilnimi'' napitki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zimske radosti v skupini Metuljčki


Zima nam je končno namenila nekaj snega, zato smo se skupaj z otroki in starši skupine Metuljčki odločili, da izvedemo naše drugo oddelčno srečanje. Obuli smo smučarske čevlje, pripeli smuči in se pogumno odpravili na sneg. Večina otrok je prvič stala na smučeh, zato so bili naši prvi koraki po ravnini, da smo se na smuči privadili in se naučili drseti po ravni površini. Kmalu smo se začeli prečno pomokati proti strmini in s prvimi spusti smo bili še zelo negotovi. Vsakič smo se povzpeli malo višje in bolj pogumno zapeljali po bregu. Marsikateri spust se je končal z obrazom v snegu, vendar nam ni zmanjkalo volje, da se še enkrat povzpnemo na breg. Ob koncu smo si vsi prislužili medaljo, kot pravi smučarji. S tem smo tudi uspešno opravili dejavnost iz športnega programa Mali sonček. Še enkrat čestitke vsem otrokom, ki so brez padcev prismučali do cilja.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini Dežniki

V skupini Dežniki smo ta dan obeležili s skupnim zajtrkom za eno mizo, na omari so svetile čajne sveče in na mizi so bile lončene posode, v katerih je bil maslo in med. Med zajtrkom in kosilom smo poslušali slovenske ljudske in narodne pesmi. Po zajtrku pa smo ves dopoldne iskali po Trebnjem predmete iz našega načrta. Kravo in domači kruh smo našli na kmetiji Gole, mleko, med, jabolko in maslo smo našli v trgovini z živili (Kmetijska zadruga). Cvetlice so nekateri otroci opazili v trgovini z živili, nekateri otroci pa so celo našli cvetlice na travi pred trgovino. Obiskali smo tudi ostale trgovine Kmetijske zadruge, ker nas je zanimalo kje lahko najdemo čebele. Prijazni prodajalec nam je pokazal izdelke v povezavi s čebelarstvom in nas napotil k čebelnjaku pred šolo. Otroci so vneto označevali najdene predmete in bili proti koncu že kar malo utrujeni od hoje in raziskovanja. Vendar so imeli še dovolj moči za sladko malico, ki so nam jo podarili prijazni prodajalci Kmetijske zadruge in za tekanje in raziskovanje okoli čebelnjaka, ki je bila naša zadnja postaja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Potujoča razstava "Bodi umetnik - igraj se z mano"

Tudi v Trebnje je prispela potujoča razstava, ki je nastala v sklopu mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik – Igraj se z mano. Otroci skupine Metuljčki so aktivno sodelovali pri postavitvi te razstave, skupaj z učenci OŠ Trebnje in učenci s prilagojenim programom iz OŠ Mirna. Potujoča razstava med drugim predstavlja tudi pomemben element socialne integracije med otroki s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo.
Po končani postavitvi razstave smo si ogledali še lutkovno predstavo o zmajčku, ki je iskal zaklad. Glavno, povezovalno vlogo je imel lik pisatelja Ivana Cankarja, katerega 140-letnico rojstva obeležujemo ravno letos. Kaj je največji zaklad pa smo spoznali ob koncu predstave. Velika knjiga s sončkom nam je razkrila, da vsak od nas največji zaklad nosi v sebi. Negujemo in bogatimo pa ga z vsako novo prebrano knjigo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Indijančkih"

V naši skupini se veliko dogaja. Ker se naša skupina imenuje »Indijančki«, smo želeli izvedeti, kdo sploh so Indijanci. Pa smo Sivemu volku napisali pismo in ga prosili, če pride k nam na obisk. In je res prišel. S sabo je prinesel boben, nas naučil indijansko pesem, šel z nami v gozd po palice za šotor tipi in nam ga pomagal na igrišču tudi postaviti. S pomočjo Sivega volka smo tako tudi mi postali pravi Indijanci. Izmislili smo si vsak svoje indijansko ime, si izdelali indijansko tuniko in perjanico. Nadvse  imenitno smo se imeli, ko smo lahko kot Indijanci, bosi in s poslikanim obrazom, zaplesali ob  indijanski glasbi.

K sodelovanju smo povabili tudi naše starše. Skupaj z njimi smo imeli srečanje, ki smo ga poimenovali »Slovo indijanskemu poletju«. Družili smo se, imeli indijanske igre brez meja, pekli kostanj in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

ŽABICE NA SPREHODU V PALERINAH

V skupini Žabice smo se pogovarjali o vremenu, ga opazovali ter izdelali vremensko uro. Sedaj vsak dan spremljamo kakšno vreme je in ga na vremenski uri tudi označimo. V tednu, ko je veliko padal dež, smo se naučili pesmico Dežek (J. Bitenc). Oblekli smo tudi pelerine in se odpravili na sprehod. Vsi smo imeli obute škornje, zato smo lahko hodili tudi po lužah. Zelo nam je bilo všeč, ko smo lahko čofotali po njih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Izlet na Mirno

V ponedeljek, 17. 10. 2016, smo se otroci iz skupin »Dežnikov« in »Konjičkov« odpravili na izlet z avtobusom. Iz Trebnjega smo se odpeljali proti Mirni in pot peš nadaljevali v hrib do gradu »Speča lepotica«. Ogledali smo si grajsko dvorišče , se pogovarjali in ugotavljali, kje je soba grajske lepotice. Po ogledu smo se spustili v dolino do jezera in pot nadaljevali po trim stezi do skakalnice. Z avtobusom smo se odpeljali še na Ranč Aladin. Ob vodeni razlagi lastnika ranča, smo si ogledali vse živali, ki tam živijo in se poigrali na igralih. Čeprav je bil dan meglen, so otroci uživali in se veseli, polni novih, poučnih doživetij odpeljali nazaj v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Visoka zeliščna greda

V petek, 21. 10. 2016, je bil za otroke iz skupine »Konjičkov« posebno zanimiv dan. Obiskali so nas zaposleni iz kolektiva Takeda GmbH, Podružnica Slovenija. Vrtcu so podarili (donirali) in postavili visoko zeliščno gredo z zemljo, zelišča, grmovnice in sadiko slive. Otrokom so prinesli eko sadje, balone, zastavice in material za likovno ustvarjanje. V igralnici smo se z njimi igrali, se pogovarjali, zapeli nekaj pesmi, nato pa skupaj odšli na travnik, kjer smo zavihali rokave in začeli z saditvijo. Po končanem delu smo si privoščili sadno , kostanjevo pojedino in se jim s skromnim darilcem zahvalili za donacijo . Obljubili smo jim, da bomo vestno skrbeli za rastline in se poslovili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mali in veliki Kekčevi raziskovalci

Otroci so se v tem tednu igrali samo z naravnim materialom. Nekaj naravnega materiala so otroci prinesli od doma, nekaj pa so ga nabrali z vzgojiteljicami, ko so obiskali in raziskovali gozd. Sprva so otroci material samo prenašali, zlagali, tekom tedna pa so si že izmislili različne načine igranja in ustvarjanja z naravnim materialom. Otroci so dolgo vztrajali pri igri in bili zelo aktivni. Jesenske radosti smo zaključili na vrtčevskem igrišču, kjer je vsak oddelek predstavili svoj Kekčev raziskovalni pozdrav (Mali in veliki Kekčevi raziskovalci) nato pa smo skupaj zapeli še Kekčevo pesem. Pozdrav in pesem nas bosta spremljala ob vsakem novem raziskovanju (Veselimo se zime, V zeleno pomlad, Pozdrav poletju) in tekom celega leta.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kekčeve dogodivščine (29.2. - 4.3.2016)

Prvi teden v marcu nas je v enoti Kekec obiskal čarovnik Ujtata. Prebral nam je zgodbo z naslovom PRODAJAMO ZA GUMBE. Zgodba je bila povod, da so otroci v vrtec prinesli gumbe najrazličnejših oblik, barv in velikosti s katerimi smo se igrali, učili in ustvarjali. Otroci so se imeli možnost igrati tržnico, na kateri so sadje in zelenjavo prodajali za gumbe. V telovadnici so lahko premagovali ovire na različne načine, v igralnicah pa so gumbe izrezovali, barvali, nizali na vrvice, razvrščali po velikosti, barvi in obliki. V petek si je vsak otrok izdelal še gumb za srečo iz slanega testa in z otroki iz vseh skupin smo se ob glasbi družili na hodniku. Še zadnjič nas je obiskal Ujtata s katerim smo zapeli in zaplesali. Teden je tako minil v »gumbasto čarovniškem« vzdušju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kekčeve dogodivščine

V prvem tednu januarja 2016, smo v enoti Kekec, izvedle Kekčeve dogodivščine z naslovom: Zdravo in veselo, s škratkom v novo leto. Pogovarjali smo se ozdravi prehrani, pitju in gibanju, ter sestavili prehransko piramido. Po oddelkih smo pripravili čajanko in sadno zelenjavna nabodala in jih pojedli. V telovadnici se je vsaka skupina predstavila s plesom. Otrokom smo zaigrale poučno dramatizacijo Škratek Prehladek. V vloge so se vživljali tudi otroci. Lep zimski dan smo izkoristili za skupen pohod do vasi Pekel in nazaj. Otroci so svoja občutja podoživlali tudi preko umetnosti ( risali, izrezovali, sestavljali, lepili, prepevali, plesali…). Z zanimivimi dejavnostmi smo poskrbeli , da smo novo leto pričeli družabno, zdravo in ustvarjalno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december

Prvi teden v decembru je bil namenjen krašenju igralnic in skupnih prostorov. Vsak oddelek si je po svoje zamislil krasitev, garderobo pa smo okrasili z smrekami, ki smo jih izdelovali v okviru natečaja Deluj eko, varuj čebelo in smreko. Izdelovali smo okraske za krasitev Božičkovega gozda v parku. Dogajanje sta nam popestrila Cipek in Capek, ki sta nas popeljala na sprehod do skritega zaklada. Odšli smo na daljši pohod do Kukenberka, kjer sta nam Cipek in Capek skrila zaklad s suhim sadjem. Odšli smo tudi v park, kjer smo krasili Božičkov gozd, saj smo se kar vsi oddelki odzvali povabilu JSKD Trebnje in s svojimi izdelki okrasili dva vhoda v park. Zadnji teden v decembru pa je bil namenjen igranju z Božičkovimi igračami in druženju. V enoto smo povabili tudi otroke iz enote Dobrnič in Romano. Strokovne delavke smo za ta dan pripravile gledališko predstavo Cipek in Capek, po predstavi pa je sledila pogostitev z dobrotami, ki jih je vsa oddelek pripravil že pred predstavo. Posladkali smo se s sadnimi napitki, suhim sadjem, sadnimi nabodali in piškoti. Druženje je bilo zelo prijetno in v bodoče si želimo še več takih srečanj. Čisto za konec veselega decembra pa smo za otroke pripravili Božičkovanje v enoti. V garderobi so se otroci sprostili ob glasbi in igri z baloni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

MOJCA POKRAJCULJA

Z otroki skupine Gosenice smo se v okviru Kekčevih dogodivščin predstavili drugim otrokom z gledališko predstavo Mojca Pokrajculja. Otroci so pridno pripravljali prostor za gledalce in pripomočke za igro, še prej pa pridno vadili za nastop. Ustvarili smo čisto pravo gledališče. Prišla je Mojca Pokrajculja z metlo, s predpasnikom in z rutko na glavi. Za cekinček, ki ga je našla med smetmi, si je kupila piskerček. Ta je postal njen domek in ker je bila dobrega srca, je imela kmalu polno hišo stanovalcev. Prišla je šivilija lisica, zajček krojaček, medved čevljar, srnjak drvar, volk mesar in vsak je imel v hišici svojo nalogo. Ker pa so se nazadnje sprli zaradi medu, je Mojca Pokrajculja zopet ostala sama. Otroci so se v vloge nastopajočih zelo dobro vživeli in se predstavili drugim s čudovito igro.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igre brez meja

Otroci in starši iz oddelka »Murenčki«, smo teden otroka popestrili in obogatili s popoldanskim druženjem in zabavno-tekmovalnimi igrami. Na igrah brez meja so sodelovali otroci in starši. Ogreli smo se ob igri: Ujemi in izpuli tigru rep, hodili so z zavezanimi nogami okoli stožcev; sledila je igra pobiranje in prenašanje kostanja z žlico in košarico čez ovire. Otroci so vijugali s poganjalci med stožci. Na koncu pa smo preverili še moč, z vlečenjem vrvi. Bilo je zelo veselo in navijaško. Čeprav so bili razdeljeni na modro in rumeno ekipo, so na koncu zmagali vsi. Za nagrado so si privoščili slastno pečen kostanj. Ob klepetu, kostanjevi pojedini in igrivosti otrok, smo preživeli zabavno popoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

SOLIDARNI OTROCI IZ ODDELKOV »MURENČKI«, »ŽIRAFE« in »BARVICE«

Otroci iz oddelkov »Murenčki«, »Žirafe« in »Barvice« smo v mesecu oktobru sodelovali v obogatitvenem programu TEK PODNEBNE SOLIDARNOSTI. Naš moto je bil, ŽIVI PREPROSTO IN SOLIDARNO v okviru tega pa so potekale tudi različne aktivnosti. V ponedeljek smo si vsi skupaj ogledali film na temo »SRCE AFRIKE«. Ogledali smo si tudi odlomek, kako so otroci v Afriki ubogi, kako morajo iz oddaljenih krajev prenašati vodo za svoje domače. Ogledali smo si veliko fotografij otrok iz Afrike in opazili, da so drugačni od nas. Odločili smo se, da svojo solidarnost izkažemo tako, da otroci od doma prinesejo kos oblačila, ki ga ne potrebuje ter ga podarijo otrokom, ki jih nujno potrebujejo. Vsa oblačila smo odnesli v humanitarno organizacijo, kjer so nas z veseljem sprejeli. S tem smo jim izkazali, da imamo veliko srce, ki je pripravljeno pomagati. Rdeča nič celotnega tedna je bila pravljica Juri Muri v Afriki in solidarni tek, ki smo ga izvedli. Otroci in strokovne delavke smo tekli v solidarnosti do ljudi v revnejših državah, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. S pretečenimi kilometri otrok smo želeli pomagati zgraditi že peti »KROG SOLIDARNOSTI OKOLI PLANETA ZEMLJE«. Skozi celotno dogajanje se nam je pridružil tudi lik Jurija Murija. Skupaj smo rajali, igrali na bobne, hodili bosi po koruzi in se zabavali. Tudi junak Juri se je z nekajkratnim obiskom privadil na nas ter premagal strah, ki ga je imel pred vodo. Da boste imeli boljši vpogled v celotno dogajanje, vam prilagamo nekaj fotografij.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

IGRE BREZ MEJA

Otroci in starši iz oddelka »Murenčki«, smo teden otroka popestrili in obogatili s popoldanskim druženjem in zabavno-tekmovalnimi igrami. Na igrah brez meja so sodelovali otroci in starši. Ogreli smo se ob igri: Ujemi in izpuli tigru rep, hodili so z zavezanimi nogami okoli stožcev; sledila je igra pobiranje in prenašanje kostanja z žlico in košarico čez ovire. Otroci so vijugali s poganjalci med stožci. Na koncu pa smo preverili še moč, z vlečenjem vrvi. Bilo je zelo veselo in navijaško. Čeprav so bili razdeljeni na modro in rumeno ekipo, so na koncu zmagali vsi. Za nagrado so si privoščili slastno pečen kostanj. Ob klepetu, kostanjevi pojedini in igrivosti otrok, smo preživeli zabavno popoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

LIČKANJE NA KMETIJI

Na lep sončen dan smo se skupine otrok: Murenčki, Barvice in Žirafe, iz enote Kekec, odpravili na pohod proti vasi Studenec. Cilj je bila Rogljeva kmetija, kjer nas je pričakala prijazna gospodinja. Razkazala nam je živali, stroje in orodja, ki jih uporabljajo pri delu. Posebno doživetje za otroke pa je bilo krhanje in ličkanje koruze. Vsak je v roke vzel storž koruze in trgal ličkanje, da je prišel do rumenih zrn. Ob delu smo prepevali stare ljudske pesmi in si za »likof« prislužili krepko malico. Na kmetiji smo preživeli zanimiv in poučen dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

DAN BREZ AVTOMOBILA

V enoti Kekec smo strokovne delavke skupaj z otroki obeležili Dan brez avtomobila tako, da smo se odpravili v center Trebnjega, ki je bil zaprt za vsa prevozna sredstva. Posebno so bili navdušeni otroci nad Levčkom, ki nas je popeljal na sprehod v bližnjo okolico Trebnjega. Ogledali smo si policijska in gasilska vozila, se posladkali na stojnicah ter s kredo risali po glavni ulici. Imeli smo se lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

ORIENTACIJSKI POHOD Z ZAJČKOM «MANDIJEM«

Po zajtrku nam je prinesel pismo zajček Mandi. Skupaj smo ga prebrali nato pa se odpravili k pustolovščini in sicer »iskanju skritega zaklada«. Skozi celotno pot smo bili zelo pozorni na velike rdeče kroge na katerih so bile določene aktivnosti (gibalne vaje, prepevanje pesmic, pozdrav zajčku, …), ki smo jih izvedli ter se odpravili do ciljnega kroga. Otroci so na znak stekli po travniku do začetne zastave narejene iz balonov nato pa od tam iskali skriti zaklad tako imenovan simbol oddelka, ki je visel na veji. S skupnimi močmi prijateljev so ga potegnili z veje ter ga prinesli do zastave. Za otroke je bil ta dan prav posebno doživetje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

PREDSTAVITEV POKLICEV V ODDELKU BOBENČKI

V okviru tematskega sklopa »Spoznavam poklice« smo povabili v vrtec Žanovo mamico Katjo. Obiskala nas je 13. 2. 2015 in nam predstavila svoj poklic - učiteljica. S pomočjo čarobne škatle in lutke-igrače po imenu Švigazajček nam je približala potrebne pripomočke za opravljanje svojega poklica. Otroci so se lahko preizkusili v zapisu simbolov oz. risanju na manjšo tablo. V nadaljevanju so otroci sedli k mizi in pobarvali motiv šolarja s svinčnik barvicami. Naše druženje smo zaključili z iskreno zahvalo in skromno pozornostjo ga. Katji. Z otroki smo 3. 3. 2015 obiskali Reševalno postajo Trebnje. Tam nas je sprejel Sarin stric, g. Igor Sladič. Podrobneje smo si ogledali reševalno vozilo z opremo in pripomočki. Otroci, ki so se opogumili, so lahko dobili izkušnjo uporabe reševalnega vozila. Najbolj pa nas je navdušil zvočni signal, ki ga zmore reševalno vozilo. Poslovili smo se z željo, da reševalno vozilo spoznavamo še naprej le priložnostno… otroško-igrivo in zvedavo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

MODNA REVIJA GRAJSKIH OBLAČIL SKUPINE »KROKODILI«

V okviru tematskega sklopa Grad gradič smo se v januarja in februarju pogovarjali o gradovih in življenju v njem. Ogledovali smo si različna oblačila, v katera so bili oblečeni kralji, kraljice, princese, vitezi … in dobili idejo, da si jih lahko izdelamo sami. S pomočjo različnih kosov blaga so nastale prav posebne »kreacije«. Otroci so bili z najino pomočjo ustvarjalni, kreativni in unikatni. Na modno revijo smo povabili še ostale otroke iz enote Kekec in tako pripravili pravi modni spektakel.