O enoti Kekec

Kidričeva ulica 2
tel.: 07 34 81 188
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Marta Rogelj Lipoglavšek

Obogatitvena dejavnost: KEKEC NA POHODU RAZISKUJE
Otroci iz vseh oddelkov enote Kekec se bomo odpravili na različne pohode, katere bomo obeležili z raziskovanjem v naravi s pomočjo naravoslovnih škatel.

Št. oddelkov: 6

2 oddelka 1. starostnega obdobja in 4 oddelki 2. starostnega obdobja

K1: POSKOKCI
vzgojiteljica Marta Rogelj Lipoglavšek ter pom. vzg. Sara Ravbar

K2: ŠILČKI
vzgojiteljica Barbara Škarja ter pom. vzg. Mirjam Golob

K3: BARVICE
vzgojiteljica Teja Jurečič ter pom. vzg. Barbara Kos

K4: MIŠKE
vzgojiteljica Magda Zakrajšek ter pom. vzg. Petra Vidmar

K5: SOVICE
vzgojiteljica Renata Borišek ter pom. vzg. Jožica Hrastar

K6: METULJČKI
vzgojiteljica Nina Kastigar ter pom. vzg. Mateja Pancar

 

Sočasnost v enoti pokrivata Nataša Bembič in Damjana Fajdiga.

 

Poglej arhiv enote

Miške spoznavajo sebe, svoja čustva in čutila

22.11.2020

V tednu otroka smo se pogovarjali o tem, kaj je pogovor in zakaj je pomembno, da se pogovarjamo. S pogovorom drugim velikokrat sporočamo tudi, kaj čutimo. Spoznali smo piščančka Pika, ki je iskal svojo mamico in na poti srečal strah, jezo, žalost in veselje. Temo o pogovoru smo nadgradili z opazovanjem samega sebe, naših čustev in čutil. Opazovali smo samega sebe in druge ter poskušali ugotoviti, kakšne volje smo, prepoznavali smo čustva iz mimike obraza. Kaj pa naša čutila? Igrali smo se različne igre, da smo ugotovili, kaj to je. Potrebno je bilo dobro poslušati, gledati, tipati, vonjati… Na našem zeliščnem vrtu smo duhali zelišča, otipali smo smrekove veje, se igrali glasbene igre, ko je bilo potrebno zelo pozorno poslušati.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V svetu pravljic

22.11.2020

Rdeča nit v skupini Sovice bodo v letošnjem šol. letu pravljice, ki jih bomo spoznavali preko različnih področij. V oktobru smo izbrali jesensko obarvano pravljico Razbita buča. Otroci so jo likovno upodobili in raziskali ali je v buči res skrita miška. O živalih, ki nastopajo v pravljici, smo zapeli pesmice in posnemali njihovo gibanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod v skupini Metuljčki

21.10.2020

15.10. obeležujemo svetovni dan hoje, zato smo se v sredo po malici z bibo odpravili do Jurčkovega gozda. Po poti smo se razveselili mačk in psov, šteli avtomobile, traktorje in tovornjake in kot bi mignil, smo bili na cilju. Ko smo hodili proti notranjosti gozda, smo poslušali šumenje listja pod nogami, nabirali smo storže, kamenčke, želod, mah, veje in suho listje. Opazovali smo, kako veter premika veje in liste na drevesu. Zelo smo uživali na svežem zraku, zato smo se dogovorili, da kmalu spet pridemo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Škratek Prehladek pri »Miškah«

20.10.2020

Škratek Prehladek je tisti škrat, ki nam jo pogosto zagode. Če se ne pazimo dovolj, nam kaj hitro skoči v nos, ušesa ali grlo. Začnemo kihati, kašljati, na koncu pa se nam pocedi še iz noska. To smo si ogledali tudi otroci iz skupine Miške v lutkovni predstavi s tem naslovom. Pogovarjali smo se o tem, kako skrbeti za svoje zdravje, spoznavali smo, kako pomembno je umivanje rok, pravilno oblačenje, pravilna prehrana ter veliko spanja in gibanja. Če naredimo vse to, se nas škratek Prehladek gotovo izogne. Kako zbežijo bacili iz naših rok, ko jih namilimo in speremo z vodo, smo preverili s poskusom. Na vodo smo natrosili poper in dodali kapljico mila. Ves poper se je umaknil na rob posode.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.