O enoti Kekec

Kidričeva ulica 2
tel.: 07 34 81 188
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Št. oddelkov: 6

2 oddelka 1. starostnega obdobja in 4 oddelki 2. starostnega obdobja

K1: DINOZAVRI
vzgojiteljica Alenka Šiška  ter pom. vzg. Nina Štepic

K2: MEHURČKI
vzgojiteljica Nataša Rak ter pom. vzg. Simona Marinčič

K3: BALONČKI
vzgojiteljica Barbara Škarja ter pom. vzg. Mateja Pancar

K4: RIBICE

vzgojiteljica Magda Zakrajšek ter pom. vzg. Petra Vidmar

K5: MRAVLJICE

vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

K6: ZAJČKI
vzgojiteljica Lojzka Marinčič ter pom. vzg. Vesna Kastelic

 

Sočasnost v enoti pokrivata Barbara Drenik in Valentina Kukenberger 

 

Slovenski tradicionalni zajtrk

Obeležili smo ga v petek, 16.11.2018, s slastnim zajtrkom. Z obiskom nas je presenetila čebelica Sivka, ki nam je povedala kako nastane med, od kje dobimo mleko in nas na koncu povabila na čebelji ples.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec november pri Mravljicah

V oddelek »Mravljice« je prišla na obisk mamica deklice, ki je predstavila glasbilo kitara. Zaigrala nam je že znane pesmice katere smo skupaj z njo pripevali po svojih zmožnostih.
V Sodelovanju z Zdravstvenim domom Trebnje nas je obiskala medicinska sestra Katarina. Predstavila nam je lutko Zobozavra ter prikazala pravilno umivanje zob. Pokazala nam je tudi različne pripomočke kateri se uporabljajo v zobozdravstveni ordinaciji. Otroci so se lahko preizkusili v vlogi zobozdravnika.
Svoje gibalne sposobnosti in spretnosti smo urili na šolskem, Kekčevem igrišču. Na sprehod smo se odpravili po bližnji okolici kjer smo opazovali spreminjanje narave ter hkrati nabirali jesenske plodove.
Spoznali in pripravili smo slano testo nato pa smo s svojimi spretnimi prstki ustvarjalni po svoji lastni domišljiji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Glasbena urica z Majo

Glasbene urice z Majo so nekaj lepega. S svojo kitaro nam pričara veselo vzdušje. Ko nam na njo zaigra in zraven še zapoje ji vsi zelo radi prisluhnemo in seveda z njo zapojemo. Najprej pa z glasovi in pravilnimi prijemi po telesu, »prižgemo« čarobne lučke.
Ob koncu vsake glasbene urice pa poskrbi, da se umirimo ob umirjeni glasbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Uživamo v zadnjih jesenskih dnevih

Lepo jesensko vreme nas kar spodbuja, da veliko časa preživimo v naravi. Opazujemo listke, ki spreminjajo svojo barvo in kako počasi en za drugim odpadajo. Posebno doživetje pa je obisk gozda kjer poiščemo in naberemo storže, želode, žir ter jih odnesemo v vrtec v naš naravoslovni kotiček. Vsak dan pa nas različni rekviziti vabijo k gibalnim dejavnostim.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk zobozdravstvene ordinacije

Otroci iz skupine Dinozavri smo imeli priložnost obiskati zobozdravstveno ordinacijo v Zdravstvenem domu Trebnje. Prijazno sta nas sprejela medicinska sestra Katarina in njen Zobozaver. Veliko sta nam pokazala in povedala o pripomočkih, ki jih zobozdravnica uporablja pri svojem delu. Pokazala pa sta nam, kako se pravilno umiva zobe, saj je skrb zanje še kako pomembna. Vsak se je lahko usedel na zobozdravniški stol in Zobozaverju poskusil umiti njegove velike zobe. Iz ordinacije smo odšli polni vtisov in če je pred obiskom še kdo imel strah pred zobozdravnikom, ga sedaj sigurno nima več.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Kekec

Teden otroka v enoti Kekec smo preživeli skozi igre katere so si izbrali otroci povsem sami. V starejših skupinah so nekateri izdelali plakat o prostem času medtem ko so si mlajši izbrali igrače s katerimi se radi igrajo. Skupaj smo se odpravili na pohod vendar so starejše skupine izbrale daljšo pot medtem, ko so mlajši prehodili pot primerno njihovi starosti. Otroci skupine »Zajčki in Mravljice« so si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Razbita buča v izvedi strokovnih delavk, starejši pa so si ogledali predstavo v kulturnem domu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Orientacijski pohod in športne igre s starši

V četrtek, 4.10.2018, smo v vrtec povabili starše, da z njimi preživimo del popoldneva. Izvedli smo orientacijski pohod ter igre brez meja, oboje pa je tudi sestavni del obogatitvenega programa Mali sonček. Pot nas je vodila od vrtca na hrib proti šoli. Med potjo smo reševali naloge, ki so nam bile zastavljene. Nabirali smo jesenske plodove, reševali uganke, si ogledali čebelnjak ter iskali skrite živali. Na vmesnih postajah smo izvedli gibalne naloge ter se po krožni poti vrnili na izhodiščno točko. Na travniku so nas pričakali rekviziti, ki smo jih uporabili za izvedbo športnih iger. Prevažali smo buče v samokolnici, preskakovali ovire, obirali jabolka in hruške ter se igrali še igro Zmajev rep, s katero smo zaključili naše druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.