O enoti Kekec

Kidričeva ulica 2
tel.: 07 34 81 188
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Marta Rogelj Lipoglavšek

Obogatitvena dejavnost: KEKEC NA POHODU RAZISKUJE
Otroci iz vseh oddelkov enote Kekec se bomo odpravili na različne pohode, katere bomo obeležili z raziskovanjem v naravi s pomočjo naravoslovnih škatel.

Št. oddelkov: 6

2 oddelka 1. starostnega obdobja in 4 oddelki 2. starostnega obdobja

K1: POSKOKCI
vzgojiteljica Marta Rogelj Lipoglavšek ter pom. vzg. Sara Ravbar

K2: ŠILČKI
vzgojiteljica Barbara Škarja ter pom. vzg. Mirjam Golob

K3: BARVICE
vzgojiteljica Teja Jurečič ter pom. vzg. Barbara Kos

K4: MIŠKE
vzgojiteljica Magda Zakrajšek ter pom. vzg. Petra Vidmar

K5: SOVICE
vzgojiteljica Renata Borišek ter pom. vzg. Jožica Hrastar

K6: METULJČKI
vzgojiteljica Nina Kastigar ter pom. vzg. Mateja Pancar

 

Sočasnost v enoti pokrivata Nataša Bembič in Damjana Fajdiga.

 

Poglej arhiv enote

Srčki v gozdu

01.07.2020

Otroci so si zaželeli v mesecu juniju raziskovati gozd. V gozd smo odhajali takoj po zajtrku, kjer smo likovno ustvarjali, izdelovali bivake in pasti za različne gozdne živali; medvede, srne, zajce, ježe…Izdelali smo plakat Bonton pravilnega obnašanja v gozdu, kje so otroci sami ugotavljali, kaj se v gozdu sme početi in kaj ne.  Na koncu šolskega leta so si zaželeli , da imamo zaključek v gozdu. Posladkali smo se s češnjami, se igrali in se zabavali. V igralnici so nama povedali, da so se imeli zelo lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek pri Srčkih

23.06.2020

V ponedeljek smo se odpravili v gozd, kjer smo imeli zaključek šolskega leta. Otroci so si zaželeli igro v gozdu. V gozdu so se igrali, zabavali ter se posladkali s češnjami. Otroci so bili veseli in povedali so, da so se imeli fajn.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek pri Zajčkih

23.06.2020

V ponedeljek, 22.6.2020 smo pri zajčkih pripravili zaključek šolskega leta. Za začetek smo strokovne delavke pripravile lutkovno predstavo z naslovom Kje je najlepše? Zgodba govori o polžku, ki je želel iti na morje, vendar je tako počasi lezel, da do tja ni nikoli prišel. Srečal je zajčka in medveda, ki sta se že vrnila z morja in mu povedala, da je tam že lepo, vendar je doma najlepše. Medved se je sicer okopal, zajček pa si še tačke ni upal namočiti v vodo. Po ogledu predstave smo podelili priznanja za bralno značko in športni program Mali sonček. Ogledali smo si tudi fotografije v albumih, ki so jih otroci dobili za domov. Na koncu smo se posladkali še s sadno sladico in se zunaj igrali z mehurčki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek pri »Miki Miškah«

14.06.2020

Na čudovit sončni petek  nas je v vrtcu obiskal gusar Berto! Popeljal nas je na pot za iskanjem zaklada. Našemili smo se v gusarje, nadeli smo si rutice in daljnoglede ter narisali brke. Z »ladjami« iz kartonskih embalaž, smo se odpravili na potovanje do otoka. Razgibali smo se na travniku in peli gusarske pesmi.  Po vsemogočih ovirah ki smo jih premagali, smo našli zaklad, ki ni pustil praznih trebuščkov.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Indijanski zaključek oddelka

14.06.2020

Smo priredili na kekčevem igrišču kjer smo si postavili indijanske šotore, zaplesali indijanski ples, pripravili ogenj in skuhali indijansko kosilo. Obiskala nas je tudi indijanka po imenu Indiana, ki je podelila otrokom priznanja za Mali sonček in Mavričnega bralčka. Pripravila pa jim je tudi prav posebno indijansko sadno kupo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri »Zajčkih« smo raziskovali naravo

25.05.2020

Otroke narava, naravni pojavi in vse kar se dogaja okrog njih zelo zanima. Odločili smo se, da naravo spoznamo malo bolje, raziščemo različna področja in naredimo tudi kakšen zanimiv poskus. Spoznavali smo vodo, vremenske pojave, zrak, zvok, svetlobo, živo in neživo naravo. Pri raziskovanju smo uporabljali različne materiale od peska, kamnov, zemlje, vode, različnih drobnih materialov, zrnja, do naravnih pojavov, kot so svetloba, dež, veter in podobno. Najprej smo se igrali s svetlobo ter ustvarjali senco s pomočjo senčnih lutk Mojce Pokrajculje. V pomoč nam je bila svetilka, na prostem pa sonce. V nadaljevanju smo se posvetili vodi. Preizkušali smo, kaj na vodi plava, kaj se potopi, vodo smo iskali v naravi v lužah, potoku, ribniku. Delali smo milne mehurčke, ter topili led. Naslednja tema je bilo vreme in vremenski pojavi ter zrak. Raziskovali smo, kako lahko naredimo mavrico na različne načine. Seznanili smo se tudi z zvokom ter ga iskali okrog sebe. Izdelali smo ropotulje iz plastenk, vanje pa smo dali različne materiale, ki ob tresenju povzročajo različne zvoke. V igralnico smo ves čas prinašali različne materiale iz narave se z njimi igrali in veselo raziskovali.

 

 

 

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk knjižnice in spoznavanje Slovenije

01.03.2020

V mesecu februarju smo bili povabljeni v knjižnico, kjer nam je prijazna knjižničarka prebrala nekaj knjig na temo: prijateljstvo. Skupaj smo se pogovarjali o tem, kdo je prijatelj, kakšen mora biti, kaj lahko delamo s prijatelji, ali imamo v vrtcu prijatelje…Pogovor je bil zelo prijeten in sproščen. Otroci so zares veliko vedeli o prijateljstvu in odnosu, ki mora biti zelo pomemben pri tem. Otroci so v oddelku izrazili željo, da bi se radi pogovarjali o Sloveniji. Seveda, smo takoj stopili v akcijo. Otroci so do sedaj spoznali, kar nekaj značilnosti in navad, ki so za Slovenijo pomembne. Zunaj, pred igralnico si lahko ogledate plakat, ki smo ga skupaj ustvarili. Otroci so imeli tudi skrivno »domačo« nalogo. V vrtec naj bi prinesli različne slike o Sloveniji (grb, zastavo, skratka vse kar je povezano s njo…) Risali smo tudi slovensko zastavo, grb…Najzanimivejše  pa je to, da smo naš jutranji pozdrav zamenjali za poslušanje slovenske himne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srčki in Gumbki skupaj v telovadnici

01.03.2020

Otroci iz oddelkov »SRČKI« in »GUMBKI« smo se skupaj odpravili v telovadnico na vadbeno uro. Vadbena ura ni bila le navadna vadbena ura, saj smo jo izvedli po sistemu NTC učenja. Sestavljena je bila iz treh delov. Prvi del : Ogrevanje in gibanje ob gibalni kocki. Vzgojiteljica Barbara iz oddelka »GUMBKI« je za vse otroke pripravila še preproste vaje, ki so si sledile po vrsti od glave do nog. Med ogrevanjem je vzgojiteljica Saša iz oddelka »SRČKI« s pomočjo ostalih dveh strokovnih delavk pripravila poligon z različnimi postajami. Poligon je imel skupaj 5 postaj, katere so se med seboj zelo razlikovale (smučanje, tek na smučeh, sankanje, teptanje snega in skakanje). Otroci so  preko vseh vaj razvijali koordinacijo in preciznost. Vsi otroci so pri vadbeni uri zelo uživali in na spoznavali svoje gibalne sposobnosti.  Na koncu smo se  umirili ob nežni glasbi. Ulegli smo se na tla, se osredotočili na dihanje in poslušali naš utrip srca.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri zajčkih

14.01.2020

Veseli december nas je pospremil v novo leto. Dogajalo se je veliko zanimivih stvari in mesec je minil kot bi mignil. V vrtec smo že na začetku meseca povabili starše, ki so nam pomagali pri izdelavi snežaka. Tega snežaka smo potem odnesli v mestni park in z njim pomagali ustvariti snežno deželo. V vrtcu nas je vsak ponedeljek pozdravila pravljica, ogledali smo si gledališke predstave Živali pri babici Zimi ter Vilinska pravljica. Krasili smo naše prostore, novoletno jelko ter pričakali dobre može. In še in še. Najboljši zaključek pa so bile Božičkove igrače, s katerimi smo se igrali pred odhodom na počitnice. Po novem letu pa smo pospravili okraske iz naše praznične jelke.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srčki na obisku pri »Ribicah« v Šentlovrencu

12.12.2019

V četrtek smo se po zajtrku odpravili na avtobus proti Šentlovrencu. V skupini ribic nas je pričakala Palčica, ki nas je vljudno sprejela, ter nas povabila v igralnico, kjer nam je prebrala pravljico z naslovom Smrečica za medveda. Nato smo se odpravili v telovadnico, kjer smo imeli vadbeno uro. Z avtobusom smo se pred enoto Kekec vrnili pred kosilom.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselje pri Gumbkih

12.12.2019

Otroci iz oddelka gumbi se imamo v vrtcu vsak dan zelo lepo. Nikoli nam ni dolgčas, saj smo nenehno v gibanju in raziskovanju naokoli. Odzvali smo se na povabilo galerije Stik. V galeriji STIK je potekal program v počastitev Ta veselega dne kulture, ki so ga bodo pripravili učenci OŠ Trebnje na temo »Čas, potem pa bomo ustvarjali«. Otroci so programu sledili in si na koncu v delavnicah izdelali vsak svoj okrasek za na smrečico. V mesecu decembru smo posvetili svoj čas, tudi uri angleščine. Prijazna Sara nas vedno znova in znova preseneča, mi pa zelo uživamo v njeni družbi in učenju prvih angleških besed. K nam na obisk so prišli romski otroci s katerimi smo preživeli zares lepo dopoldne. Malo smo prepevali, plesali in se drug drugemu predstavili. Za konec pa smo se odpravili na daljši sprehod, kjer smo se naužili prijetnega zimskega zraka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dinozavri in vulkani pri »Barvicah«

12.12.2019

Otroci so si izbrali tematski sklop na temo dinozavri in vulkani. Prebirali smo knjige in slikanice o dinozavrih. Vsak otrok je narisal svojega dinozavra in ustvaril svojo sliko. Ogledali smo si kratke dokumentarne oddaje o dinozavrih. Iz odpadnega materiala so otroci izdelali dinozavrovo deželo ter se veliko igrali s plastičnimi dinozavri v mivki in v igralnici. Otroci so bili zelo vedoželjni in prišli smo do vprašanja, kako bi mi izdelali vulkan, ki bruha lavo. Otroci so predlagali, kako bi izdelali vulkane in kaj bi potrebovali, da bi jim uspelo narediti tak vulkan, ki bruha lavo. Izdelali so tri vulkane: iz papirja, kamnov in slanega testa. Preizkusili smo z radensko, navadno vodo, z vodo in barvo, s šumečo tableto ter s sodo, kisom in vodo. Otroci so ugotovili, da je najbolj bruhala lava, ko so dali kis, sodo in vodo skupaj. Dejavnost s poizkusom jim je bila zelo všeč.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Brain Gym pri »Srčkih«

12.12.2019

V letošnjem šolskem letu se pri Srčkih srečujemo z Brain Gym-om. Izvajamo različne začetne sprostitvene, oz. umirjene vaje; vaje za raztezanje, vaje za energijo ter gibanje čez sredino. Tudi ob glasbi izvajamo elemente Brain Gyma, ki je otrokom najbolj priljubljena. S počasnimi koraki napredujemo in ob tem uživamo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Babice in dedki na obisku pri »Srčkih«

09.12.2019

V četrtek, 5.12.2019 so nas obiskali dedki in babice, ki so nam pomagali okrasiti našo igralnico. Izdelovali smo hiške iz papirja in filca, ki smo jih nato obesili na pano ter steno igralnice. Babice in dedke smo nato pogostili z medenjaki, ki smo jih prejšnji dan spekli skupaj z babico. Postregli smo jih tudi z toplim čajem z medom. Preživeli smo čudovito dopoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje rojstnih dni pri »Miki miškah«

09.12.2019

V mesecu novembru smo, kar vsi prijatelji iz našega oddelka praznovali svoj rojstni dan. Vsak otrok je imel svoj dan za praznovanje. Slavljencu smo zapeli dve pesmi po njegovi želji in seveda »vse najboljše«, pihali smo svečke na torti in se sladkali s sadno čokoladnimi malicami. Vsak dan je nato potekal po želji slavljenca: odpravili smo se na sprehod po dežju, obiskali smo Dunjo, veliko plesali, se igrali s kockami, iskali bagre in traktorje po Trebnjem, se vozili s poganjalci, »crkljali«,…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jesen pri »Srčkih«

02.12.2019

Mesec november nam je ponudil veliko igre in raziskovanja na prostem. Vsakodnevna igra ter načrtovane dejavnosti na  prostem so otrokom omogočale, da se vsakodnevno gibajo na svežem zraku, v vseh vremenskih razmerah. Raziskovali so vrste prsti, z različnimi pripomočki raziskovali travnik, izvedli vadbeno uro na prostem ter v večjem delu grabili in prenašali listje na vse konce Kekčevega igrišča. Veliko so se igrali z naravnim in nestrukturiranim materialom, s katerim so se igrali različne igre ter uživali v medsebojnem druženju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čebelice in Čebelar tudi pri Gumbih

26.11.2019

Otroci iz oddelka GUMBI, smo se odločili, da obeležimo tradicionalni zajtrk malo drugače. Naučili smo se pesem Čebelar in jo tudi posneli. V oddelek smo povabili očija neke deklice. Z veseljem, nas je spremljal s klavirsko harmoniko. Otroci so bili navdušeni, da so lahko nastopali ob pravem harmonikašu.


Otroci skupin Zajčki in Sončki skupaj v telovadnici

25.11.2019

Z otroki skupin Zajčki in Sončki smo se dogovorili, da dopoldne preživimo skupaj v telovadnici. Za začetek smo se razgibali z malimi žogicami, ki smo jih morali v čim krajšem času pobrati in prinesti nazaj v škatlo. Po končani igri smo po prostoru postavili različno orodje. Skakali smo iz obroča v obroč, plezali preko velikih blazin, se kotalili ter plezali skozi tunel. Premagovali smo orodje za orodjem in na koncu tudi pomagali pospravljati. Čisto za konec pa smo se igrali igro z zavezanimi očmi. Zelo pozorno smo morali poslušati, kje se bo oglasil instrument, kateremu smo morali slediti. Preden smo se poslovili, smo se dogovorili za ponovno srečanje pozimi, ko se bomo igrali na snegu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Miška in njena hiška na obisku pri Zajčkih

10.11.2019

Mala miška je tekala po polju in iskala luknjico, v katero se bo lahko skrila pred zimo. Zagledala je velikansko bučo, ki jo je kmet pozabil pospraviti. V njej si je uredila prikupen domek. Po polju pa so se potikale tudi druge živali, ki so želele, da jih miška sprejme v svoj dom. Miška ni želela, da k njej pride ježek, ker jo bo vso popikal. Kuža je bil za njeno hišico prevelik. Muca bi, prej kot bi živela v hišici, raje pojedla miško. Zajček pa je nazadnje nerodno razbil velikansko bučo, ker mu je padla iz rok. Nihče od njih na koncu ni imel velike buče. To je zgodbica, ki sva jo strokovni delavki predstavili otrokom. Po predstavi so se z lutkami poigrali tudi otroci.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Medicinska sestra pri »Indijančkih«

16.10.2019

Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je prebrala pravljico o Mački na topli polici nato pa smo se pogovorili zakaj je pomembno, da dovolj dolgo spimo, kakšne pogoje moramo imeti za spanje,… Preko gibalne vadbene ure t.i. poligona smo urili naše gibalne sposobnosti in spretnosti ter hkrati ozaveščali pomembnost gibanja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Kekec

16.10.2019

Teden otroka v enoti je potekal v znamenju druženja med oddelki. Teden smo začeli s pogovorom o pravicah, ki jih imajo otroci in kako si jih sami razlagajo. Izdelali smo plakate in jih predstavili staršem. Z otroki smo se igrali različne socialne igre kot so Podaj dotik naprej, Nošenje kocke na malem listku v parih mimo ovir, Masaža hrbta, Delanje pice… Naslednji dan smo se zbrali v večnamenskem prostoru ter se predstavili drugim skupinam s plesom, pesmijo ali deklamacijo. Sreda je bila namenjena spoznavanju drugačnosti v družbi. Dejavnosti so zopet potekale po oddelkih, otroci pa so prehajali od ene dejavnosti k drugi. Risali so z zavezanimi očmi, sestavljali kocke z zavezanimi očmi, risali z nogami in usti. V četrtek so se po oddelkih odvijale športne igre, pri katerih je bil poudarek na sodelovanju v paru. Dejavnosti so se zopet odvijale v vseh oddelkih z različnimi pripomočki in načini. Petek pa je bil namenjen modni reviji, ko so se otroci lahko spremenili v tisto, kar so si zaželeli. Vse dni v tednu pa smo si popestrili s plesom in sestavili koreografijo pesmi Pika poka ansambla Poskočni muzikanti. Posnetek plesa bo predstavljen v okviru natečaja Poskočna turneja s pikapolonico po slovenskih vrtcih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje pri gumbkih

16.10.2019

Letošnje rojstnodnevno praznovanje bo pri nas zelo barvito in različno. Skupaj smo se z otroki in starši odločili, da bomo praznovali tematske rojstne dneve glede na željo otrok. Neja je med prvimi praznovala rojstni dan in si zaželela poslikavo obraza. Iz spodnjih slik lahko vidite, da smo imeli zares čudovito dopoldne. Uživali smo tudi zunaj na Kekčevem igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvi tedni v skupini Zajčki

14.10.2019

Septembrski dnevi so bili naši prvi dnevi v vrtcu. Na začetku nam je bilo malo težko, vendar smo se hitro navadili na novo okolje. Naša igralnica je polna zanimivih igrač, spoznali pa smo tudi Bibo, ki nas je vsakodnevno pospremila na sprehod. Oblikovali  smo iz slanega testa, risali s čopičem, prebirali knjige, prepevali pesmice in plesali ter se veliko igrali. Ko nam je bilo vreme naklonjeno pa smo se igrali tudi zunaj. Včasih pa smo se družili tudi z otroki drugih oddelkov. Obiskovali smo se  predvsem v tednu otroka, ko so se odvijale različne dejavnosti po igralnicah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila pri Srčkih

21.09.2019

Občina Trebnje je kot vsako leto organizatorka dogodka Dan brez avtomobila. Otrokom je bilo v mestnem parku Trebnje predstavljeno več različnih dejavnosti. Otroci so se udeležili poligona, kjer so razvijali svoje gibalne spretnosti in sposobnosti. Ogledali smo si reševalno, gasilsko in policijsko vozilo. Sončen dan smo izkoristili za nabiranje različnega naravnega materiala pred OŠ Trebnje. Mimogrede smo srečali prijaznega motorista, ki nas je poučil o varni vožnji z motornim kolesom.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila pri Miki miškah

20.09.2019

Udeležili smo se  dejavnosti v mestnem parku Trebnje ob dnevu brez avtomobila (20. 9. 2019). Ogledali smo si simulacijo prometne nesreče ter reševalno, gasilsko in policijsko vozilo. Sodelovali smo tudi v aktivnostih, ki so bile pripravljene in si prislužili nagrade. Za piko na i pa smo se odpravili še na daljši sprehod.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V oddelku Indijančkov

19.09.2019

Smo se vsi preko različnih igric, aktivnosti spoznali in postali pravi prijatelji. Izdelali smo si naravoslovno-raziskovalni kotiček. Odpravili smo se ven na travnik, gozd kjer smo nabrali različne jesenske plodove, naravni material katerega smo razvrstili v škatle ter si tako opremili kotiček. Seznanili smo se tudi z različnimi naravoslovnimi pripomočki ter jih začeli uporabljati pri raziskovanju. Naučili smo se indijansko himno z naslovom »Hipo etata e« in jo tudi gibalno uprizorili. Opravili smo tudi že prvi pohod v okviru Malega sončka. Izdelali smo si tudi prave indijanske kape. Svoje gibalne sposobnosti smo preizkusili v poligonu s poudarkom na sonožnih poskokih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvi jesenski pohod Gumbkov

19.09.2019

V petek, 13.9., smo se Gumbki odpravili na prvi daljši jesenski pohod. Izkoristili smo lepo vreme in šli do gradu, od tam pa po gozdni poti do Odrge, kjer smo pri malici uživali ob lepem razgledu na Trebnje. V vrtec smo se vrnili čez Temenico mimo Spara. Med potjo smo videli mnogo zanimivih stvari in uživali v svežem zraku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Miki miške in Želodki

19.09.2019

V lanskem šolskem letu smo v Vidku navezali čudovito prijateljstvo med igralnicama »Škratkov« in »Copatkov«. V letošnjem letu pa smo v različnih enotah a še vedno  tkemo nitke prijateljstva. Tako smo Miki miške na daljši pohod povabile prijatelje Želodke. Imeli smo se čudovito.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gasilska zabava

17.06.2019

V skupini »Dinozavri« otroci praznujejo tematske rojstne dneve. Praznovali smo že rojstni dan v pižamah, kostumih, z rolerji, ob glasbi,…
Na vroč poletni dan pa si je Nace za svoj rojstni dan zaželel gasilsko zabavo. Prišla sta njegov ati Bojan, predsednik PGD Račje selo in Aljaž, poveljnik PGD Račje selo. Pripeljala sta se z gasilskim kombijem in nam ga temeljito predstavila. Nace nam je demonstriral, kako se spajajo cevi in kako se vžge motor za sesanje vode. Ko smo spoznali gasilske pripomočke pa smo v »pohodnem koraku naprej« odšli do prizorišča čisto pravega gasilskega tekmovanja. Pripravili smo tarče in vedrovke napolnili z vodo. Dva otroka sta s pumpo potiskala vodo tretji pa je ciljal tarčo. Otroci so se zelo trudili, da bi zadeli tarče in pod vodstvom našega Naceta jim je šlo zelo dobro. Čisto na koncu pa sva tudi vzgojiteljici lahko ciljali tarčo. Nisva bili tako spretni kot otroci in sva »po nesreči« poškropili vse okoli naju.  
Bilo je zabavno gasilsko dopoldne in radi bi se zahvalili Bojanu in Aljažu, ki sta si vzela čas in nam popestrila dopoldne z nepozabno izkušnjo, ki je pri otrocih pustila močno misel »KO BOM VELIK/A BOM TUDI JAZ GASILEC/GASILKA«!

HvalaGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek projekta Mreženje vrtcev Slovenije

04.06.2019

V projektu Mreženje vrtcev Slovenije smo sodelovali Vrtec Mavrica Trebnje, Vrtec Miškolin Ljubljana Polje, Vrtec Črnuče iz Ljubljane ter Vrtec vojke Napokoj iz Moravč.

Za zaključek projekta smo se otroci iz skupin Dinozavri in Mehurčki odpravili na izlet v Moravče, na grad Tuštanj. Tam so nam pripravili kratek otroški program z venčkom slovenskih narodnih, sprejela sta nas celo grof in grofica, ki sta nam razkazala grad in nas popeljala 500 let nazaj v preteklost.
Po ogledu smo šli na krajši pohod, kjer smo se na cilju okrepčali in se družili s prijatelji iz prej omenjenih vrtcev.
Imeli smo se zelo lepo saj smo preživeli dopoldne v super družbi, na super lokaciji in v super vremenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Male šole nogometa

03.06.2019


3. 6. 2019 so bili najmlajši nogometaši iz Vrtca Mavrica Trebnje povabljeni v Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju.
V sezoni 2018/19 je bilo v program Nogometni vrtci NZS vključenih 24 vrtcev iz vse Slovenije; eden od teh je bil tudi Vrtec Mavrica Trebnje v sodelovanju z NK Trebnje, pod vodstvom našega trenerja in vzgojitelja Mladena Šiške.
Otroke je pričakal Trigi, maskota slovenske reprezentance, ki je mladim nogometašem za uspešno nogometno sezono podelil medalje. Otroci pa so imeli tudi idealno priložnost, da se srečajo s svojimi vzorniki iz slovenske mlade nogometne reprezentance in da v živo vidijo bodoče slovenske nogometne zvezdnike (Jan Mlakar, Rok Vodišek,…), ki jih drugače lahko spremljajo samo preko TV ekranov. Za otroke so bile organizirane različne ustvarjalne delavnice, skupinsko fotografiranje z reprezentanti in tudi igranje nogometa na prekrasnih nogometnih zelenicah Nacionalnega nogometnega centra.

Nov rod trebanjskih nogometašev je tako preživel čudovit nogometni dan in tako na najlepši način zaključil letošnjo nogometno sezono.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Babice in dedki na obisku

21.05.2019

Dan družine smo v skupini Zajčki, obeležili tako, da smo v vrtec povabili babice in dedke. Z veseljem so se odzvali našemu povabilu.
Otroci so jih toplo sprejeli in jih pripeljali v igralnico ter jih posedli za mizo. Pripravili smo jim kratek program in jim predstavili zgodbico o gosenici. Po zgodbici so vsi skupaj izdelali gosenico iz slanega testa.
Na koncu smo jih povabili, da so skupaj z nami še pomalicali. Všeč jim je bilo, ko so lahko obujali spomine na svojo mladost. V spominu nam je ostala misel dedka, ki je povedal, da je vesel, ker je prvič v življenju preživel dan v vrtcu.
Po malicali smo skupaj zarajali in si obljubili, da se še kdaj srečamo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni dan družine

16.05.2019

Ob svetovnem dnevu družine sva vzgojiteljici otrokom pripravili presenečenje in na obisk povabili mamici z dojenčkoma. Prijetno so bili presenečeni, ko je potrkalo na vrata in sta mamici vstopili. Pokazali sta nam, kako se dojenčkom menja pleničke, kako se jih hrani in preoblači, dovolili pa sta nam, da jih pocrkljamo tudi mi.

Dopoldne je minilo še hitreje kot po navadi in tudi dojenčici sta preživeli dan malo drugače, kot sta ga vajeni.

 Hvala mamici Mirjam in mamici Barbari, da sta si za nas vzeli čas!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plavajoči mehurčki

13.05.2019

V oddelku »balončki« nam nikoli ni dolgčas. Vsako dopoldne si popestrimo na različne načine. Tokrat smo se odločili, da se posvetimo poskusu. Narava je področje v katerem razvijamo otrokove sposobnosti za dejavno vključevanje v družbeno okolje. Pri poskusu smo uživali in spoznali marsikaj novega. Poskus nam je bil prava paša za oči, saj smo bili zares presenečeni koliko mehurčkov lahko naredi ena šumeča tableta. Kot vemo, se olje in voda med seboj ne mešata. Ker je voda težja od olja se spusti na dno. Šumeča tableta reagira z vodo v nastanek mehurčkov ogljikovega dioksida. Ti mehurčki se oprimejo barvila in povzdignejo na površje, tam počijo, barvilo pa se spusti nazaj na dno. Proces poteka, dokler se šumeča tableta ne raztopi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec april pri Mravljicah

13.05.2019

Skupaj smo si pripravili Mravljični vrtiček in skrbeli za rastline ter jih ob tem spoznavali (jih poimenovali, opazovali njihovo rast). Raziskovali smo z zemljo in različnimi naravoslovnimi pripomočki. Pripravili smo maso za senzorične vrečke, jih napolnili ter nato po njih risali s prstki, vatiranimi palčkami. Z njimi smo raziskovali tudi na svetlobni mizi. Ob zaključku obogatitvene aktivnosti enote Kekec smo si ogledali dramatizacijo z naslovom Zelena jopica, ki so jo zaigrale strokovne delavke enote Kekec. Obeležili smo tudi dan zdravja z različnimi gibalnimi aktivnostmi. Otroci so prehajali iz oddelka v oddelek ter urili svoje gibalne sposobnosti in spretnosti. Vsakodnevno pa smo izkoristili tudi gibanje na svežem zraku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek angleščine v skupini Mehurčki

06.05.2019

V naš oddelek je prihajala Mojca, ki nas je seznanila z osnovami angleščine. Naučili smo se osnovnih pozdravov, barv, nekaj sadja in zelenjave, šteli smo do šest, poimenovali nekatere živali, naše dele telesa in razpoloženja ter se naučili dveh pesmi z gibalno uprizoritvijo. Otroci so si besedne izraze v angleščini hitro naučili in vedno želeli še kaj novega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nasvidenje Piran

18.04.2019

Dnevi tukaj hitro tečejo in prihaja čas, ko se bo treba odpraviti domov.
Pogrešali bomo morske trenutke, še bolj pa pogrešamo vas!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tretji dan letovanja

17.04.2019

Veliko plavamo, se sprehajamo, jemo sladoled, raziskujemo, predvsem pa se zabavamo :)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje v Piranu

16.04.2019

Javljamo se vam iz Pirana, kjer uživamo v čudovitem sončnem vremenu. Da nam boste verjeli, pa si oglejte v galeriji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lutkovna predstava v skupini Zajčki

03.04.2019

Ob zaključku bralne značke smo si ogledali lutkovno predstavo Bobek in barčica. Pripravile in zaigrale so nam jo mamice iz skupine Zajčki. Na predstavo smo povabili tudi otroke iz skupine Mravljice. V njihovi igralnici smo razdelile vstopnice, ki so nam jih podarile mamice. Predstava je bila zelo zanimiva in otroci so bili navdušeni. Po predstavi smo skupaj zaplesali in zapeli še nekaj pesmic.
Naše druženje smo zaključili z čajanko, na kateri so se nam pridružile tudi mamice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobna skrinjica pravljic

21.03.2019

Mesec februar smo posvetili trem različnim slikanicam katere smo izžrebali iz čarobne skrinjice. V sklopu Mavričnega bralčka smo skupaj opredelili slikanico Zelena jopica. Izdelali smo si »knjigico« z naslovom Moja prva slikanica v kateri smo upodobili del vsebine slikanice Zelena jopica, Slonček Elmer ter Muca Copatarica. V naravoslovni ustvarjalnici smo ugotavljali in preizkušali plovnost predmetov. V senzorični ustvarjalnici pa smo preko senčnih lutk utrjevali vsebino Muce Copatarice. Obiskali smo jurčkov gozd in uživali v preizkušanju različnih igral.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mamice z dojenčki na obisku pri Zajčkih

21.03.2019

V vrtec smo povabili mamice z dojenčki, ki so se rade odzvale. Pokazale so nam, kako jim zamenjajo pleničko ter tudi kako jih nahranijo. Opazovali smo mamico, kako je očistila dojenčku nosek, ker on še ne zna pihniti v robček. Otroci so z zanimanjem opazovali tudi razliko med fantkom in punčko.
Nato smo tudi mi uživali v igrali z našimi dojenčki. Ob odhodu smo jim pomahali in se mamicam zahvalili za obisk.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje s folklorno skupino Nasmeh

20.03.2019

V okviru obogatitvene dejavnosti »Umetnost malo drugače« smo Kekčevi majhni in veliki medse povabili folklorno skupino Nasmeh.
Sprejeli so nas v telovadnici, kjer je dovolj prostora za vse iz enote Kekec ter nam pokazali kaj vse znajo: zapeli so nam nekaj slovenskih ljudskih pesmi in nanje zaplesali ob spremljavi kitare, gudala, strgala, harmonike in klarineta.
Hvala skupini Nasmeh za njihov čas, ki so ga delili z nami, nas popeljali v svet slovenske ljudske glasbe in predvsem zato, ker skrbijo, da slovensko ljudsko izročilo živi še naprej.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo plavanje

14.03.2019

Otroci iz skupin Kanarčki in Dinozavri so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v Novem mestu. Njihova vesela doživetja si lahko ogledate na slikah spodaj. Znanje pa boste preverili na morju ali na bazenu..Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka

08.03.2019

Samo: »Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pili čaj.«
Ajda: »Bil je dober čaj in takega bi rada pila še kdaj.«
Eva: »Dober je bil čaj, takega bi rada še pila in ne tistega iz vrečke.«
Taja: »Zelo mi je bila všeč, ker smo zraven lahko jedli še piškote.«
Ita: »Čaj je bil ful dober pa zdrav.«
Lukas: »Dobro je bilo. Pa piškoti so bili tudi dobri.«
Kai: »Čaj je bil tak zanimiv, dišeč in zelo dober.«
Klemen: »Čaj je bil vroč.«
Izak: »Všeč mi je bilo, ker smo imeli zraven piškote in tako dobrega čaja nisem pil še nikoli.«
Nace: »Všeč mi je bilo, da smo pili čaj, ki smo ga sami skuhali.«
Katarina: »Zelo dobro je bilo, ker smo naredili mešan čaj in da sem imela svojo skodelico. Pa da smo
imeli piškote.«
Kim: »Všeč mi je bilo, ker še nikoli nismo imeli v vrtcu čajanke.«
Ivana: »Čajanka mi je bila všeč, ker smo zraven jedli piškote in jih namakali v čaj.«
Julija: »Všeč mi je bilo, ker smo pili dober čaj.«
Vita: »Na čajanki sem se imela lepo. Najboljši je bil čaj.«
Tevž: »Dobra je bila čajanka, ker smo notri dali različna zelišča in zraven jedli. Hvala, Alenka, da si
nam dala čajanko.«
Nika: »Dober mi je bil čaj, ker je bil zeliščni.«
Anastasija: »Lepo je bilo, ker smo imeli čajanko in piškote.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srčkov ples pri Balončkih

07.03.2019

Vsak dan nam prinaša čudovita nova presenečanja. Odločili smo se, da je vsak dan, dan za nove priložnosti. Otrokom smo razdelile različne barve srčkov. Poiskali so si par in se pripravili na srčkov ples. Pri plesu so bili ustvarjalni. Izmišljali so si gibe, gibalna zaporedja in telesne položaje. Plesali so s celim telesom, preizkušali pa so tudi možnost gibanja posameznih delov telesa. Ples nas je vse spravil v dobro voljo i n ga še danes radi ponovimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sneg, led, barve

13.02.2019

V oddelku Balončki so otroci uživali v umetnosti. Najprej je sledil voden pogovor o ledu in snegu. Otroci so pripovedovali o svojem predhodnem znanju, ter podali zanimive ideje za raziskovanje in ustvarjanje, ob enem tudi igro. Odločili smo se, da bomo v igralnici naredili zimsko vzdušje in se igrali z barvnimi ledenimi kockami in čisto pravim snegom. Otrokom smo pustile prosto pot pri igri in ustvarjanju ter raziskovanju. Otroci so z različnimi pripomočki aktivno sodelovali pri raziskovanju. Poleg igre s snegom in ledom so zraven utrjevali še barve.. Prosta igra s snegom in ledom je bila za otroke res zabavna in prijetna.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec januar pri Mravljicah

06.02.2019

Spoznavali smo sadje in zelenjavo jo otipali, vonjali, okušali. Poiskali smo slikovno gradivo ter jih razvrstili na plakat. Obiskali smo trgovino Kmetijska zadruga kjer so otroci spoznali tehtnico, se seznanili z nakupom sadja. Urili smo fino motoriko s tem ko smo trgali papir ter spoznali novo likovno tehnika trganka. Pogovarjali smo se tudi o zdravju, kako lahko poskrbimo zase, da ne zbolimo. Naučili smo se pravilnega umivanja rok, pred in po obrokih, po vseh umazanih dejavnostih. Kako preprečiti širjenje bacilov s pravilnim ukrepanjem. Kako lahko okrepimo telo z gibanjem v prostoru in na prostem. Zato smo vsakodnevno izvajali dejavnosti s področja gibanja: jutranje razgibavanje, sproščanje, plesno gibalne dejavnosti, vadbene ure, dejavnosti na prostem: sprehodi, daljši sprehodi ter igra na igrišču. Izkoristili smo tudi za igro na snegu tako zunaj na igrišču kot v oddelku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V skupini Zajčki smo praznovali...

06.02.2019

V skupini Zajčki ima veliko otrok rojstni dan na začetku novega leta. Mesec januar smo zato posvetili praznovanju. Vsak otrok je na svoj rojstni dan prinesel knjigo, ki smo jo nato prebrali. Slavljencu smo zapeli pesmico ter mu za darilo poklonili lutko zajčka. Zaželeli smo mu vse najboljše. Ob pomoči svojih prijateljev je vsak upihnil tudi tri svečke, nato pa je pomagal pripraviti še sadno kupo, s katero je pogostil svoje prijatelje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

December pri Mehurčkih

15.01.2019

Mesec december smo začeli z okraševanjem mestnega parka. Vsak je izdelal svojega snežaka ter ga obesil na smreko v parku.
Tema meseca decembra je bila »Praznično potovanje«. Vrtec je vključen v mednarodni Erasmus projekt »Playing ever after zato smo vsak teden prejeli pismo iz druge države, spoznali njihove junake (pošastke) z zgodbo, njihove običaje, navade ter poizkusili nove jedi, ki so tradicionalne za določeno državo. Izdelali smo si vozovnice, si iz stolov naredili vlak in potovali v različne države ter se igrali gibalno igro Mi se z vlakom peljemo.
Veliko smo se družili z vsemi skupinami in skupaj izvajali različne dejavnosti, izvedli smo sprehod z božičkovimi kapami po Trebnjem, skupni plesi v garderobi, skupne igre… Skupini Dinozavri smo odigrali dramatizacijo Zrcalce.
Obiskali so nas vsi trije dobri možje, kateri so nam polepšali pričakovanje in nam prinesli darila. Strokovne delavke smo pripravile predstavo Dobri snežak ter nato priklicali Dedka mraza in njegovega škrata.
Za zaključek leta je vsaka skupina pripravila neko jed, smuti ali sadno nabodalo ter tako smo skupaj pomalicali in se družili. Mi smo uživali v pripravi čokoladnih kroglic.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rokavičke

14.01.2019

Novo leto se je pri balončkovih začelo zelo zanimivo. Odločili smo se, da se bomo pogovarjali o zimi, zimskih oblačilih in vse kar sodi poleg. Poslušali smo rusko zgodbico Rokavičke. Pogovarjali smo se o oblačilih, se igrali igro spomin z rokavicami in jih tudi razvrščali po velikosti. Otroci so pri vseh teh dejavnostih urili logično razmišljanje, iskali so pravilna zaporedja in pare. Spoznali smo tudi deklamacijo z naslovom Rokavice, ki je bila otrok zelo zanimiva. Preko zimskih ugank pa smo iskali rešitev le-teh. Veliko časa preživimo zunaj na svežem zraku, kjer otroci razvijajo spretnosti gibanja na različnih podlagah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznični december

04.01.2019

V december smo vključili junake (pošastke) iz naših mednarodnih držav, ki so nas popeljale preko različnih zgodb. Vsak ponedeljek smo iz velikega pisma prevzeli pošto z zgodbo junaka ter spoznali njihove značilnosti. Imeli smo tudi popoldansko srečanje s starši in sicer praznične delavnice na katerih smo izdelovali okraske, namizno dekoracijo ter si s tem pričarali praznično vzdušje. Veliko skupno smrečico v enoti smo okrasili z različnimi motivi slanega testa. Veliko smo se družili z otroki iz enote ter plesali ob različni decembrski glasbi. Obiskal nas je tudi Božiček, ki nam je prinesel igrače s katerimi se že pridno igramo in raziskujemo. V okviru enote pa smo imeli skupno praznično pogostitev za katero je prispevala vsaka skupina. V vrtcu Mavrica pa smo si ogledali predstavo z naslovom Prav posebno darilo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mravljice in mesec november

12.12.2018

Odpravili smo se na prvi daljši pohod v okviru malega sončka ob enem pa smo si ogledali še bližnji potok, saj spoznavamo vodo v različnih pojavnih oblikah. Preizkusili smo novo likovno tehniko mokro na mokro, ki je bila otrokom zelo všeč, saj je bilo veliko raziskovanja z vodo in tempera barvami. Imeli smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk ob namizni dekoraciji svečk, obiskala pa nas je tudi čebelica, ki nam je opisala kako nastane med ter z nami zarajala. Izdelovali smo instrumente iz naravnih materialov. Doživeli smo pravo doživetje pri sprehodu v dežju s palerinami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Deluj eko, varuj čebelo in smreko

11.12.2018

V skupini Ribice smo tudi letos sodelovali na natečaju, ki ga razpisujeta podjetja Hofer in Medex.
Izdeleli smo okraske na temo čebel z naslovom Ferdo in Sivka praznujeta svetovni dan čebel. Izmišljali smo si tudi zgodbo , v kateri Ferdo in Sivka z žalostjo ugotavljata, kako je narava vse bolj onesnažena in čebele kmalu ne bodo imele kaj jesti. Zato sta odšla v vrtce in otrokom pripovedovala zgodbe o pridnih čebelah. Otrokom so bile tako všeč, da so takoj pospravili vse okrog vrtcev, domov in po travnikih.
Eko smreko smo okrasili ter pred dnevi tudi dobili obvestilo, da se je naša eko smreka po izboru interne komisije uvrstila med izbrane nagrajence najizvirneje okrašenih eko smrek. Naša eko smreka bo tako ves mesec december krasila Hoferjevo poslovalnico v Trebnjem.
V prihodnjih dneh pa pričakujemo tudi njihovo nagrado, to pa je medeni paket, sestavljen iz izdelkov obeh organizatorjev, podjetij Hofer in Medex.
Čestitke otrokom iz skupine Ribice!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Slovenski tradicionalni zajtrk

21.11.2018

Obeležili smo ga v petek, 16.11.2018, s slastnim zajtrkom. Z obiskom nas je presenetila čebelica Sivka, ki nam je povedala kako nastane med, od kje dobimo mleko in nas na koncu povabila na čebelji ples.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec november pri Mravljicah

16.11.2018

V oddelek »Mravljice« je prišla na obisk mamica deklice, ki je predstavila glasbilo kitara. Zaigrala nam je že znane pesmice katere smo skupaj z njo pripevali po svojih zmožnostih.
V Sodelovanju z Zdravstvenim domom Trebnje nas je obiskala medicinska sestra Katarina. Predstavila nam je lutko Zobozavra ter prikazala pravilno umivanje zob. Pokazala nam je tudi različne pripomočke kateri se uporabljajo v zobozdravstveni ordinaciji. Otroci so se lahko preizkusili v vlogi zobozdravnika.
Svoje gibalne sposobnosti in spretnosti smo urili na šolskem, Kekčevem igrišču. Na sprehod smo se odpravili po bližnji okolici kjer smo opazovali spreminjanje narave ter hkrati nabirali jesenske plodove.
Spoznali in pripravili smo slano testo nato pa smo s svojimi spretnimi prstki ustvarjalni po svoji lastni domišljiji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Glasbena urica z Majo

16.11.2018

Glasbene urice z Majo so nekaj lepega. S svojo kitaro nam pričara veselo vzdušje. Ko nam na njo zaigra in zraven še zapoje ji vsi zelo radi prisluhnemo in seveda z njo zapojemo. Najprej pa z glasovi in pravilnimi prijemi po telesu, »prižgemo« čarobne lučke.
Ob koncu vsake glasbene urice pa poskrbi, da se umirimo ob umirjeni glasbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Uživamo v zadnjih jesenskih dnevih

23.10.2018

Lepo jesensko vreme nas kar spodbuja, da veliko časa preživimo v naravi. Opazujemo listke, ki spreminjajo svojo barvo in kako počasi en za drugim odpadajo. Posebno doživetje pa je obisk gozda kjer poiščemo in naberemo storže, želode, žir ter jih odnesemo v vrtec v naš naravoslovni kotiček. Vsak dan pa nas različni rekviziti vabijo k gibalnim dejavnostim.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk zobozdravstvene ordinacije

10.10.2018

Otroci iz skupine Dinozavri smo imeli priložnost obiskati zobozdravstveno ordinacijo v Zdravstvenem domu Trebnje. Prijazno sta nas sprejela medicinska sestra Katarina in njen Zobozaver. Veliko sta nam pokazala in povedala o pripomočkih, ki jih zobozdravnica uporablja pri svojem delu. Pokazala pa sta nam, kako se pravilno umiva zobe, saj je skrb zanje še kako pomembna. Vsak se je lahko usedel na zobozdravniški stol in Zobozaverju poskusil umiti njegove velike zobe. Iz ordinacije smo odšli polni vtisov in če je pred obiskom še kdo imel strah pred zobozdravnikom, ga sedaj sigurno nima več.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Kekec

10.10.2018

Teden otroka v enoti Kekec smo preživeli skozi igre katere so si izbrali otroci povsem sami. V starejših skupinah so nekateri izdelali plakat o prostem času medtem ko so si mlajši izbrali igrače s katerimi se radi igrajo. Skupaj smo se odpravili na pohod vendar so starejše skupine izbrale daljšo pot medtem, ko so mlajši prehodili pot primerno njihovi starosti. Otroci skupine »Zajčki in Mravljice« so si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Razbita buča v izvedi strokovnih delavk, starejši pa so si ogledali predstavo v kulturnem domu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Orientacijski pohod in športne igre s starši

10.10.2018

V četrtek, 4.10.2018, smo v vrtec povabili starše, da z njimi preživimo del popoldneva. Izvedli smo orientacijski pohod ter igre brez meja, oboje pa je tudi sestavni del obogatitvenega programa Mali sonček. Pot nas je vodila od vrtca na hrib proti šoli. Med potjo smo reševali naloge, ki so nam bile zastavljene. Nabirali smo jesenske plodove, reševali uganke, si ogledali čebelnjak ter iskali skrite živali. Na vmesnih postajah smo izvedli gibalne naloge ter se po krožni poti vrnili na izhodiščno točko. Na travniku so nas pričakali rekviziti, ki smo jih uporabili za izvedbo športnih iger. Prevažali smo buče v samokolnici, preskakovali ovire, obirali jabolka in hruške ter se igrali še igro Zmajev rep, s katero smo zaključili naše druženje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.