O enoti Lovrenc

Šentlovrenc 17
059 018 645( vodja enote)
059 022 014- zbornica
059 021 689- igralnica 1
051 380 301 gsm
Poslovni čas: 5.30/6.00 - 16.00

Obogatitvena dejavnost: DOGODIVŠČINE V NARAVI

Narava bo naša druga igralnica, kjer bo otrok imel veliko priložnosti, da bo aktiven raziskovalec. Večkrat se bomo odpravili v naravo, kjer bomo ob različnih priložnostih spoznavali vodo, življenje v gozdu in na travniku.

 

Št. oddelkov: 3 oddelki in sicer 2 oddelka 1. starostnega obdobja in 1 oddelek 2. starostnega obdobja.

Š1: COFKI

Vzgojiteljica Helena Krnc ter pom. vzgojiteljice Tjaša Poglavc

Š2: KAMENČKI

vzgojiteljica Agata Černe ter pom. vzg. Barbara Šuštaršič

Š3: LIZIKE

vzgojiteljica Tanja Marn ter pom. vzg. Jožica Murn

 

Sočasnost v enoti pokriva Melita Rom.

 

 

Poglej arhiv enote

Dopoldanski skupinski zaključek oddelka »lizike«

13.06.2021

V sredo, 9. 6. 2021, smo v oddelku »lizike« izvedli dopoldanski skupinski zaključek. Po zajtrku smo se skupaj odpravili na malo daljši pohod do Mačjega Dola in do Marovške zijalke – jame, v kateri so našli zanesljive dokaze o prebivališču pračloveka. V njej je pračlovek živel med svojimi daljšimi lovskimi pohodi.

Otroci so v jami videli nekaj ostankov kosti in njihova domišljija je pričela delovati s polno paro. Po končanem ogledu je sledila malica in po malici skupinski ples, petje in rajanje v naravi. Otroci starostne skupine 5 do 6 let pa so se predstavili s svojim plesom v krogu, oblečeni v zelene majice z logotipom oddelka »lizike«. Imeli so se zelo lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mali modri sonček

13.06.2021

V oddelku Kamenčki smo celo leto izvajali gibalno športni program MALI SONČEK v katerega je bilo vključenih 14 otrok. Mali sonček vsebuje osem nalog, kjer si otroci pridobivajo gibalne veščine in izvajajo naravne oblike gibanja v vseh letnih časih. Izvedli smo štiri daljše pohode v naravo, urili spretnosti in rokovali z žogo, ob petju in igranju na male instrumente smo se plesno izražali ter krepili koordinacijo in ravnotežje svojega telesa. Za uspešno dejavnost si je vsak otrok v knjižico nalepil malega modrega sončka in na koncu prejel priznanje za sodelovanje. Ob teh dejavnostih so otroci zelo uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igra z vodo

13.06.2021

Otroci iz oddelka Kamenčki smo komaj čakali, da posije toplo sonce. Vsi navdušeni smo odšli v kabinet, kjer imamo shranjene naravoslovne pripomočke. Vse potrebno smo nesli na teraso vrtca. V velike posode smo z vedri nanesli vodo, postavili mlinčke za pretakanje, v roke vzeli kapalke, lončke, merilne posodice, steklenice, žlice različnih oblik in velikosti in tako se je igra pričelaGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Zlatorogove pravljične dežele

11.06.2021

V sredo, 2. 6. 2021, so otroci starostne skupine 4 do 5 let - oddelka »lizike« - obiskali Zlatorogovo pravljično deželo. Takoj po zajtrku je pred vrtec pripeljal avtobus in otroci so se ga neizmerno razveselili. Vožnja do Ukanca je kar dolgo trajala, ko pa smo prispeli na cilj se je pričelo pravo raziskovanje dogodivščin v naravi. Otroci so spoznali devet junakov bohinjskih ljudskih pravljic, aktivnosti pa so bile zasnovane na način, da spodbujajo uporabo sedmih čutov. Otroci so ob pripovedkah doživljali različna čustva, potepanje po pravljični poti pa je spudbujalo naravne oblike gibanja. Na koncu pa je otroke čakalo veliko presenečenje – igra na igralihGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zeliščni vrt v vrtcu Lovrenc

11.06.2021

V vrtcu Lovrenc smo si za prednostno nalogo zadali spoznavanje zeliščnih rastlin in oblikovali eko zeliščni vrt. Kar nekaj časa smo se pogovarjali in načrtovali. Prišli smo do skupne ideje, da bi bilo za naš vrtec in oddelek z imenom Kamenčki dobra ideja, da ga naredimo iz kamnov. Za pomoč smo se obrnili na družinsko podjetje Gorec, ki izdeluje različne cementne izdelke. Z veseljem so sprejeli našo prošnjo in nam takoj pripeljali cementne izdelke, ki smo si jih izbrali. Hišnika sta postavila kamne po našem načrtu, strokovne delavke pa smo prinesle zelišča in jih z otroki posadile. Dodali smo še lesene ploščice z imeni rastlin in jih dobro zalili. Na najvišji kamen smo postavili še škrata Lovrenca, ki bo odganjal nepridiprave iz našega vrta.

Ob tej priliki se zahvaljujemo družini Gorec za pomoč pri uresničevanju naših ciljev.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Lizik" 3.del

03.06.2021

Današnji dan je bil zelo poučen. Preizkusili smo se v gradbeništvu – sestavili smo si svojo leseno hišo. Nato pa smo se prelevili v znanstvenike – izvajali smo različne, zanimive kemijske poizkuse. Posladkali smo se s sladoledom. Po kosilu smo zaključili naše plavalne dogodivščine. Popoldanski čas pa smo izkoristili za sprehod do bližnjega slapa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Lizik" 2.del

02.06.2021

Današnji dan je bil zelo adrenalinsko obarvan. Po zajtrku smo se vsi preizkusili na plezalni steni, nato pa se podali še v pustolovski park. Na začetku smo bili malo prestrašeni, kasneje pa nadvse navdušeni. Po kosilu pa nas je zopet čakal najbolj pričakovani del dneva – plavanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Lizik" 1.del

01.06.2021

»Lizike« uživamo v čudoviti gorski naravi. V lepem sončnem vremenu smo raziskali okolico Gozda Martuljka in se sprehodili ob prekrasni reki Savi. V hotelu Špik nam je zelo udobno in hrana je zelo okusna. Najpomembnejše pa nam je, ko pride naš čas za čofotanje in plavanje v bazenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kamenčki ustvarjajo mozaik 5

11.05.2021

IGRA S KAMNI

Škrat Lovrenc otroke opogumlja tudi med igro s kamenčki. Otroci jih polagajo na različne podlage, štejejo in preštevajo po lastni želji in razvrstijo po velikosti. Ob dejavnosti, ki si jo radi izberejo spoznavajo matematične pojme in širijo svojo domišljijo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kamenčki ustvarjajo mozaik 4

11.05.2021

OBISKALI SMO GOZD IN SPOZNALI PRVE ZNANILCE POMLADI.

Gozd je dobil svojo pomladansko podobo in ptičje žvrgolenje nas je presenetilo na vsakem koraku. Zaslišali smo kukavico in med vejami se je prikazala tudi štorklja. Pa vendar je bila naša želja, da si ogledamo cvetoče rastline, ki so že pokukale iz zemlje.

Z veseljem smo si jih nekaj tudi nabrali in skupaj zložili v knjigo, da so se posušile.

Tako je nastal naš priročni herbarij, ki si ga bomo ogledovali skozi leto, ko pomladi in cvetočih rastlin več ne bo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kamenčki ustvarjajo mozaik 3

11.05.2021

KAMNE SMO BARVALI Z AKRILNIMI BARVAMI

Ugotovili smo, da se lepo pobarvajo in iz njih nastanejo prave umetnije. Ustvarili smo pravi raj za škrata Lovrenca, kjer uživa v cvetlicah in kaktusih. Metuljčki in Žabice iz reke Temenice pa mu delajo družbo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kamenčki ustvarjajo mozaik 2

11.05.2021

KAMNE SMO RAZVRŠČALI PO OBLIKI, VELIKOSTI IN SE Z NJIMI IGRALI V VODI.

Med igro so otroci ugotovili, da so različno veliki, da niso enaki in jih lahko naložimo enega na drugega potem pa stolp pade.

Poprosili so, če stolp lahko zlepimo, da se ne podre.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kamenčki ustvarjajo mozaik 1

11.05.2021

NA SPREHODU SMO NABIRALI KAMENČKE IN PRED HIŠO NA TLEH OPAZIMO NEKAJ RAZTRESENIH, SKORAJ LESKETAJOČIH KAMNOV.

 

Bili so nam zelo všeč in smo se odločili, da bi jih nabrali v posodo, ki smo jo imeli s seboj. Izza vogala nas opazi lastnik in pravi: »Kaj pa nabirate?« Odgovor otrok je bil jasen. »Kamenčke, ki se lesketajo!« Lastnik se nasmeje in pravi: «Če bi vedeli kje so bili, jih nebi tako z veseljem nabirali.« Vsi smo postali radovedni in ga povprašamo, kje jih je dobil. Odgovoril je: »Celo dopoldne sem se trudil, da sem jih stolkel iz električnega bojlerja«. Malo smo se nasmejali in nabirali naprej.

 

Tako so se posamezna doživetja na sprehodih dogajala v zanimivih in pestrih oblikah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje gozda

19.04.2021

V oddelku »lizike« smo v tednu od 22. 3. do 26. 3. 2021 dejavnosti namenili prednostni nalogi našega oddelka - raziskovanje gozda. Škrat Lovrenc je s svojo energičnostjo nagovoril otroke in jih popeljal v raziskovanje gozdnih dogodivščin. Zadal jim je naloge pri katerih so morali uporabljati pripomočke iz naravoslovnega kovčka – tako so otroci raziskovali kaj se skriva v gozdnih tleh, naredili so odtis lubja in si poiskali svoje drevo. Raziskovali so rožice in se jih učili poimenovati, iz godnega materiala so izdelali hišico za Lovrenca in naredili gozdne mandale. Za skupni zaključek so otroci v garderobi novega vrtca naredili razstavo za starše in otroke iz ostalih dveh skupin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustne vragolije

17.02.2021

Čeprav je epidemija Covid -19 se v oddelku Kamenčki ne damo odgnati norčavemu in za nas komaj pričakovanemu pustu. Na ta dan smo se skrili pod masko in se prepustili dobrotam, ki so povezane s tem običajem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Valentinovo pri Kamenčkih

17.02.2021

V oddelku Kamenčki smo valentinovo razpoloženje pripravili z ustvarjalnimi dejavnostmi. Ob jutranjem prihajanju otrok v vrtec smo takoj zavihali rokave in pričeli z mečkanjem papirja, rezanjem srčkov iz kartona, lepljenjem in tiskanjem z akvarelno barvo in svojimi prstki. Prepevali smo tudi znano pesem »Mi se imamo radi«. Pogovarjali smo se o družini, svojih dedkih ter babicah in ugotavljali kako lahko nekomu izkažemo svoja čustva. Ugotovili smo, da mi v vrtcu nismo zaljubljeni, ampak se imamo radi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Božično presenečenje pri Kamenčkih

17.02.2021

V času zaprtja vrtca Lovrenc zaradi epidemije Covid-19 smo se počutili kot begunčki, ki ostanejo brez svojega doma. Kar tri mesece smo v manjšem številu obiskovali vrtec Mavrica v Trebnjem.

Veseli december je mineval v pričakovanju dobrih mož. Naše želje po skupnem druženju in pričakovanju pa se niso uresničevale tako kot smo jih pričakovali. Komaj smo čakali, da pride dan, ko se bomo preselili nazaj v naš vrtec Lovrenc. In res se je to tudi zgodilo. Ob vstopu v prostore našega vrtca smo v zbornici našli Božičkovo presenečenje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v oddelku Cofki

18.10.2020

ODGOVOR JE POGOVOR. Čeprav so otroci v vrtcu komaj en mesec, nam je v tem tednu uspelo skupaj prebrati zgodbo o PIŠČANČKU PIKU, v kateri so otroci spoznavali različna čustva. Tudi sami so včasih žalostni, veseli in jezni. Vsak pa to pokaže na svoj način. Otroci so najbolj uživali na prostem in ob gibalnih dejavnostih v telovadnici ter igralnici.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.