O enoti Mavrica

Režunova ulica 8

Hodnik A
tel.: 07 34 81 195
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote:Petra Slak

Obogatitvena dejavnost: DOGODIVŠČINE V NARAVI

Narava bo naša druga igralnica, kjer bo otrok imel veliko priložnosti, da bo aktiven raziskovalec. Večkrat se bomo odpravili v naravo, kjer bomo ob različnih priložnostih spoznavali vodo, življenje v gozdu in na travniku.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

A1: PIKAPOLONICE
vzgojiteljica Nataša Rak ter pom. vzg. Maja Vrhovec

A2: ZAJČKI
vzgojiteljica Mojca Mihelič ter pom. vzg. Barbara Tesić

A3: BIBE
vzgojiteljica Bojana Prpar ter pom. vzg. Andreja Strajnar

A4: MEDVEDKI

vzgojiteljica Brigita Borak ter pom. vzg. Suzana Vencelj

Sočasnost v enoti pokrivata Valerija Sebanc in Stanka Rman.

 

Hodnik B
tel.: 07 34 81 196
Poslovni čas enote: 6:00-16.15

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Obogatitvena dejavnost: GRADIMO PRIJATELJSTVO

Spoznavali bomo naravo, družili se bomo ob prepevanju banjsev, preizkusili se bomo v dramatizacijah za prijatelje, spoznavali bomo posebnosti likovnih tehnik ter gradili medsebojne odnose.

Št. oddelkov: 6 oddelkov 2. starostnega obdobja

B1: 
vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

B2: OGENJČKI
vzgojiteljica Maja Mandelj ter pom. vzg. Vesna Perko

B3: PANDE
vzgojiteljica Anja Novak ter pom. vzg. Tamara Orešnik

B4: OBJEMČKI
vzgojiteljica Radojka Udovič ter pom. vzg. Vesna Kastelic

B5: DEŽNIKI
vzgojiteljica Katarina Vovk ter pom. vzg. Lidija Sila

B6: HIŠKE
vzgojiteljica Nina Bevec Jevnkar ter pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Hodnik C
tel.: 07 34 81 197
Poslovni čas enote: 6:15-16.15

Vodja enote: Tina Šinkovec Sila

Obogatitvena dejavnost: »KO BOM VELIK BOM ŠPORTNIK«

V hodniku C bomo izvajali obogatitveno dejavnost »Ko bom velik bom športnik«. Poudarek bo na področju gibanja. Nekaj vsebin bomo otrokom predstavile strokovne delavke, nekaj pa zunanji izvajalci. Dejavnosti bodo načrtovane tako, da bodo otroci aktivno spoznavali posamezne športne panoge. Priredili bomo tudi tekmovanje, kjer bodo svoje gibalne sposobnosti lahko preizkušali tudi z vrstniki iz drugih oddelkov in se navajali na kulturno športno obnašanje. Obiskali bomo plezalno steno v Šentlovrencu, kamor se bomo odpeljali z vlakom.

Št. oddelkov: 4 oddelki 2. starostnega obdobja

C1: MIKI MIŠKE
vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila, pom. vzg. Anja Radi ter spremljevalka gibalno oviranega otroka Lucija Strajnar

C2: 
vzgojiteljica Jožica Bevec ter pom. vzg. Sabina Podlogar

C3: DUHCI
vzgojitelj Žiga Mohorčič ter pom. vzg. Andrejka Jevnikar

C4: ZVEZKI
vzgojiteljica Saša Kastelic ter pom. vzg. Petra Novak

Poglej arhiv enote

Oddelčno zaključno srečanje otrok skupine "Ogenjčki"

06.07.2021

Kot pravi pregovor, vsaka stvar ima svoj začetek in konec. Tako je zelo nevidno in hitro prišel tisti čas, ko so tudi otroci skupine »Ogenjčki« zaokrožili zaključno vrtčevsko prijateljevanje. Na koncu pa na glas zavpili » Juhej, v šolo grem zdej!«

Preden se je rajanje pričelo, smo si, kot se za »žur« spodobi, uredili pričeske, katere smo polepšali z različnimi barvnimi spreji. Da bi nas mimoidoči še bolj opazili kot navadno, smo poskrbeli, da smo si v nečem povsem enaki. Oblekli smo se v majice, katere so bile modre barve, z napisom »Ogenjčki«. Bili smo zelo lepi. Zatem smo s skupnimi močmi z mizami pripravili oder, po katerem so se otroci sprehodili, ko so prejemali medaljo za osvojenega Malega sončka. Vsi ostali pa smo ta čas glasno ploskali in tako prejemnika medalje še dodatno nagradili za trud pri športnem udejstvovanju. Dovolj energije nam je ostalo tudi, da smo napihnili balone, s katerimi smo ustvarili skupne foto utrinke. Otroci so nadaljevali igro z baloni. Medtem pa je po igralnici zadišalo, saj so se pekli slastni vaflji, s katerimi smo se vsi skupaj veselo posladkali. Res lepa in nepozabna leta so za nami, ki se jih bomo za vedno spominjali. Želimo pa si, da bodo ta nepozabna leta za vse prežeta s spomini, ki nas bodo nasmejali in spomnili na nekaj prijetnega in zaželenega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mlečna pot skupine "Ogenjčki"

06.07.2021

Otroci skupine Ogenjčki so v letošnjem letu medse sprejeli ljubljenko skupine - lutko marioneto, ki je krava.

Že ob prvem obisku v oddelku, so se otroci odločili, da lutko ne bodo imenovali krava, ampak jo bodo klicali Rozi. Oglejte si spodnjo sliko in morda tudi vi ugotovite, zakaj je ljubka krava dobila tako lepo ime. Lutka Rozi je postajala z dneva v dan bolj priljubljena in dobrodošla, zato smo se odločili, da ji uredimo kotiček. V ta namen so otroci ustvarili veliko sliko krave Rozi, katerega je krasil otroški lastnoročni napis « Kotiček kravice Rozi«. Tako se je rodila ideja o podrobnem raziskovanju krav mlekaric oziroma mlečne poti. Sprva je le malo otrok vedelo od kod pride mleko. Najbolj zanimiv odgovor pa je bil, da mleko pride iz tetrapaka v trgovini. Zato smo sklenili, da se naučimo kar se da največ o mlečni poti. Prebrali smo kar nekaj literature na omenjeno temo. Ogledali smo si tudi videoposnetke, da bi si vse skupaj čimbolj približali. Otroci so znanje hitro vsrkavali, ter tudi sami postavljali ne malo vprašanj. Vse skupaj smo nato strnili in nastala sta dva poučna plakata. Med poučnim izobraževanjem pa smo se naučili tudi pesmico Krava (F. Lainšček), ter deklamacijo Krava in trgovina (M. Bor). Za konec pa nam je ostal še najlepši del raziskovanja. Odšli smo na ogled kmetije Kukenberger na Ponikvah. Gospodar kmetije nas je z družino zelo lepo sprejel in nam postregel z domačimi proizvodi, ki se jih nikakor nismo mogli nasititi.V veliki dvorani smo si ogledali predstavitev o delovanju kmetije in o mlečnih izdelkih. Otroci so si kmetijo in kravo tako pobližje ogledali, jo spoznali, tipali in krmili. In tako se je uspešno zaključila poučna mlečna pot skupine »Ogenjčki«.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mažoretno - plesne urice

30.06.2021

Juhej, "Duhci" v šolo gremo zdej

27.06.2021

V četrtek 17.06.2021 smo "Duhci" uradno zaključili vrtčevsko obdobje, saj bomo kmalu prestopili šolski prag. Ker smo se celo leto trudili in preizkušali v različnih izzivih, smo za nagrado dobili priznanja. Veselo smo zaplesali ob dobri glasbi in se veselili, obenem pa bili tudi malo žalostni, ker se urice vrtca se bližajo h koncu. Odšli smo tudi do knjižnice, kjer smo ustvarjali na platnu in poslušali pravljico ob psički Haiti. Ker je sonček toplo grel, smo odšli na sladoled; da se malce ohladimo.
Vsem želimo tople in razigrane poletne dni, veliko se smejte in radi se imejte. Duhci vas imajo radi in vas že pogrešajo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mažoretno plesne urice

24.06.2021

V letošnjem šolskem letu so v vrtcu potekale Mažoretno plesno urice že četrto leto, za dekleta iz starostnih skupin 5-6 let. Vpisanih je bilo 27 deklet. Delo je potekalo v dveh skupinah, vsaka skupina je imela 7 terminov vaj. Dekleta so spoznavala različne plesne korake in osnovne elemente z mažoretno palico. Izvajale smo različne ritmično-didaktične igre in naloge, preko katerih so dekleta usvajala osnove ritma in giba. Za svoj trud in sodelovanje so dekleta ob koncu šolskega leta prejela priznanje. Usvojeno novo znanje so svojim staršem predstavila na video posnetku, ki je bil objavljen na spletni strani vrtca.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Kekčeve dežele

24.06.2021

14.6.2021 smo se " Duhci " odpeljali proti Gorenjski. Zelo smo si želeli spoznati Kekca, Bedanca, Mojco, Brinclja in Pehto.
Ko smo prispeli v Kranjsko goro, nas je čakal Bedanc bus, ki je poslikan s Kekčevimi junaki. Na avtobusu nam je g. Franci povedal nekaj resnic o teh junakih. Ko smo po skrivni poti prispeli na cilj, smo se najprej odpravili mimo Bedančeve koče v kateri je imel v kletki zaklenjeno Mojco.
Seveda smo jo rešili in ona nas je potem odpeljala do Brincljeve koče. Spustili smo se po lesenem toboganu in nato kmalu na poti zagledali
Kekca. Hiteli smo mu pripovedovati kako smo rešili Mojco in pregnali Bedanca z oponašanjem sove. Kekec je "Duhce " odpeljal skozi skrivni rov na drugo stran in jim zaupal tudi skrivnost. Pot smo nadaljevali proti Pehtini koči v kateri pripravlja različna zdravila iz rožic. Prijazna Pehta je ponudila super pecivo in sladek čaj. Malo je tudi našeškala Kekca, ker ji je vseskozi nagajal. Počasi smo se odpravili proti Bedanc busu, ki nas je odpeljal na parkirišče, kjer nas je čakal avtobus, da nas odpelje proti domu. Aja, pa vsi smo bili zelo pogumni. Bilo je zelo supersko.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Pandin" dan

24.06.2021

V ponedeljek, 14. 6. 2021 smo si pri "Pandah" pripravili prav poseben dan- zaključek šolskega leta. Zabavo z glasbo in plesom smo si popestrili s peko čokoladnih vafljev, pripravo sadnih nabodal in naravnega soka. Otroci so drug drugemu izdelali manjšo pozornost za srečo in si jo na ta dan izmenjali. Imeli smo se lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek vrtčevskega leta v oddelku »Dežniki«

24.06.2021

V ponedeljek, 21. 6. 2021, smo imeli v oddelku »Dežniki« zaključek vrtčevskega leta. Otroci so rajali, peli, se igrali po kotičkih, predvsem pa so se med sabo družili in zabavali. Vzgojiteljici sva priskrbeli za sladko presenečenje, saj sva jim spekli okusne palačinke. Dan v vrtcu je minil lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Pande" se igramo

13.06.2021

V mesecu maju smo se "Pande" posvetile igri. Spoznavali smo nove gibalne igre s pravili, glasbeno gibalne igre, razmišljali kako in s čim so se igrali naši dedki in babice, v čem so se igrače razlikovale z našimi...

Posvetili smo se tudi dramatizaciji Grad gradič in jo dramsko uprizorili. Izdelali smo si sceno in svoje kostume. Pri igranju dramatizacije smo zelo uživali in jo na koncu tudi posneli in jo pokazali našim staršem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Spoznavanje barv pri Bibah

08.06.2021

V igri lahko brez težav nevsiljivo ujamemo trenutek, kjer se otrok tudi uči. V oddelku Bibe so otroci pospravljali igrače po barvah, jih razvrščali, iskali predmete iste barve, napovedovali barve, ki jih bodo uporabili pri ustvarjanju. Podobne barve so iskali med bivanjem v naravi, na sprehodu in pri nabiranju spomladanskih šopkov. Večina otrok je usvojila izraze za poimenovanje barv.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Poglej, potipaj, povonjaj in začuti!

08.06.2021

V okviru prednostne naloge smo v oddelku Bibe izvajali različne dejavnosti za negovanje, spodbujanje in razvijanje čutnega doživljanja z usmerjanjem povečane pozornosti v občutenje telesa, tipanje, opazovanje in poslušanje sebe ter izbranih virov iz okolja. Glavni namen je bil, da otroci razvijajo čutila, urijo fino motoriko in pri tem uživajo. Posamezne dejavnosti smo uredili v senzorne slike.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Ogenjčkov" 3.del

03.06.2021

Današnji dan je bil zelo poučen. Preizkusili smo se v gradbeništvu – sestavili smo si svojo leseno hišo. Nato pa smo se prelevili v znanstvenike – izvajali smo različne, zanimive kemijske poizkuse. Posladkali smo se s sladoledom. Po kosilu smo zaključili naše plavalne dogodivščine. Popoldanski čas pa smo izkoristili za sprehod do bližnjega slapa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Mavrični gusarji na potepu" 3. del

03.06.2021

KAKO SE MI ZABAVAMO?

 »Jaz sem mislil, da pojete Enkrat je bil en Ažbi škrat.«

»Če je dež padal so cekini tudi pri hotelu. Ampak koko so kar padli z neba ? Te cekine je pa Bog poslal.«

»Imaš izrazne plese? Ne, jaz sem balerinko.«

»Vedno sveže zmer cenej, po Hofer ceni.«

»Smo taborniki, al nismo? Smo! Smo!  Smo!«

Otrok zvečer s svetilko sveti levo, desno, gor, dol… »poglej slepec!«

»Slepec nima oči, če je slep!«

Kdaj kurimo kres? »Moj oči vsak dan žar zakuri.«

Stric popravlja kres … »da se ne boš zakuru!«

Katero pa vi zapojete, ko praznujete rojstni dan? »Kolokor kaplc tolko let!«

Katero otroško pesmico še znate zapet? »Moja babica je zobe izgubila!«

Pojemo mi se imamo radi ….«Pozabil smo zapet še od spredi in odzadi.«

Pregledujemo programe na televiziji in rečejo punce »naštimaj Samskega moškega!«

»Danes je pa zabava bomo lahko imeli še enkrat želej.«

Žal se naše gusarsko popotovanje zaključuje.

Polni novih doživetij, se jutri vračamo v vaše objeme.

Gusarski pozdrav!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

eTwinning projekt pri Hiškah: Hop, hop, hop … s pravljico naokrog

02.06.2021

Mali in veliki iz skupine »Hiške« smo vključeni v eTwinning projekt: Hop, hop, hop … s pravljico naokrog. Projekt spodbuja branje otroške literature ter razvija jezikovne spretnosti otrok. V projektu sodeluje 6 vrtcev (Vrtec Mavrica Trebnje, Vrtec Jelka Ljubljana, vrtec Bled, Osnovna šola in vrtec Apače, Vrtec Ledina, Vrtec Litija). Projekt poteka preko eTwinning platforme.

V projektu smo do sedaj skupaj z lutko zajčkom Hopkom prebrali in utrjevali dve knjigi: Bi se gnetli na tej metli od Julie Donaldson in Zelo lačna gosenica od Eric Carle. Prebrane literarne vsebine smo poglabljali in utrjevali na vseh področjih. Za zaključek projekta bomo prebrali še eno slikanico pod krošnjami. Prav tako bomo vsem vključenim vrtcem v ta projekt poslali knjižno kazalo v obliki hiške.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Ogenjčkov" 2.del

02.06.2021

Današnji dan je bil zelo adrenalinsko obarvan. Po zajtrku smo se vsi preizkusili na plezalni steni, nato pa se podali še v pustolovski park. Na začetku smo bili malo prestrašeni, kasneje pa nadvse navdušeni. Po kosilu pa nas je zopet čakal najbolj pričakovani del dneva – plavanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Mavrični gusarji na potepu" 2. del

02.06.2021

IZJAVE OTROK: »Kaj ti je v Kranjski Gori všeč?«
»da smo se kopali, da smo plezali.«
»da imamo različne sobe, da smo prišli z avtobusom.«
»da se kopamo. Meni je všeč, da smo prišli sem.«
»da smo plavali, da sem dobro spala in da smo plezali.«
»da gremo na bazen. Da smo šli v adrenalinski park, malo me je bilo strah, ampak je vse vredu.«
»ko gremo v bazen. Všeč mi je, ko zvečer poslušamo pravljice.«
»da gremo na bazen. Da sem lahko trikrat plezal.«
»bazen in hotel. Pohod z lučkami in adrenalinski park, kjer sem se peljal z zip line.«
»bazen, adrenalinski park z veliko mrežo in zip line.«
»bazen. Ker so tukaj lepe gore.«
»da nam vse postrežejo. Da smo bili v plezali steni in bazenu.«
»da na bazenu veliko plavamo. Da sem na plezali steni visoko priplezal.«
»bazen, gore.«
»ko smo se igrali v adrenalinskem parku. Težka plezalna stena. Bazen in gore.«
»bazen, plezalna stena. Da smo v hotelu, kjer je dobra hrana. Da smo šli na igrala.«
»bazen, adrenalinski park, pohod s svetlečimi palčkami, plezalna stena.«
»ker imamo plavalni tečaj. Ker skupaj spimo. Ker je dobra hrana. Ker lahko plavamo.«
»hotel, bazen, hrana in adrenalinski park. Vse mi je všeč, kar je tukaj.«
»da se lahko kopamo. Adrenalinski park in da gremo lahko plezat. Hrana in hotel.«
»vse mi je všeč tukaj, najbolj plezanje.«
»bazen, plezanje.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje "Ogenjčkov" 1.del

01.06.2021

»Ogenjčki« uživamo v čudoviti gorski naravi. V lepem sončnem vremenu smo raziskali okolico Gozda Martuljka in se sprehodili ob prekrasni reki Savi. V hotelu Špik nam je zelo udobno in hrana je zelo okusna. Najpomembnejše pa nam je, ko pride naš čas za čofotanje in plavanje v bazenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Mavrični gusarji na potepu" 1. del

01.06.2021

»Mavrični gusarji« smo pripluli v Kranjsko Goro.  

Ob prihodu nas je razveselilo sonce. Zelo hitro smo se navadili novega okolja. Že prvi dan smo raziskovali gorske kotičke. Zelo smo uživali v igri v vodi. Kuharice smo prosili za recept, ker kuhajo odlično.

Zvečer pa smo utrujeni brez joka zaspali.

Domačim pošiljamo Gusarske pozdrave.

 

Izjave otrok

  • Vzgojiteljica: poglejte šmarnice.

Otrok: »Šmarnice ni nikjer, ker je vsa pozebla.«

  • Res zelo sit otrok reče sam sebi : »k moram res jaz vedno vse pojest«.
  • Iščemo oblačila: »ja ne vem mogel bi imeti tukaj, mami je rekla da moram bit vsaj zraven k pakiramo.«
  •  »K modra pa črna oblačila pašejo skupaj.«
  • »Spodnjih hlačk nimam, imam pa gatke.«
  • »Jaz rižote ne maram, tale rižota mi je pa všeč, rečte kuharicam za recept.«
  • … 


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec april pri »Zvezkih«

31.05.2021

Mesec marec in kamnine so bile izhodišče za novo temo v mesecu aprilu. Iz dragih kamnin- draguljev, smo si za mesec april izbrali denar. Spoznavali smo našo denarno valuto- evro in denar po svetu. Pogovarjali smo se o denarju, ki ga uporabljamo na morju, oz. na Hrvaškem in denar, ki se uporablja v Veliki Britaniji, kjer živi naš angleški lik Cookie in njegovi prijatelji. Izdelali smo odtise kovancev s pomočjo lista in svinčnika, se igrali z blagajno v kateri so bili bankovci in kovanci naše denarne valute. Na izposojo smo dobili albume z zbirko denarja iz vsega sveta. V mesecu aprilu pa smo tudi sodelovali pri likovnem natečaju Zdravi junaki, kjer so otroci skupaj izdelali maskoto Hruško rdečebuško. Obeležili smo tudi dan zemlje, ter na ta dan poskrbeli za naš planet tako, da smo ob železniški progi pobirali smeti. Pobrane smeti smo odnesli v zbirni center. Za svetovni dan vode pa smo se pogovarjali o tem kako pomembna je voda za vse prebivalce našega planeta in narisali kaj nam pomeni voda za natečaj Pitna voda. Ker bodo »Zvezki« kmalu odšli v šolo, smo se odločili tudi za sodelovanje pri natečaju Festival šolskih torb. V mesecu aprilu smo imeli naravoslovno delavnico na temo Gozdni bingo in razvoj regrata. Za kulturno obogatitev pa je poskrbela Saša z njenim japonskim gledališčem -kamišibaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje Duhcev – 3.del

27.05.2021

Včerajšnji dan je bil dolg, zato smo danes spanje podaljšali. Po zajtrku smo se odpravili proti plezalni steni, kjer smo se je vsi brez strahu lotili. Preizkusili smo se tudi v hoji po napeti vrvi, zanimivosti pa so se nadaljevale v znanstveni delavnici z kemijskimi poizkusi. Po kosilu smo šli na bazen in preostanek popoldneva preživeli na igriščih pred hotelom. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje pri »Zvezkih 3 dan

27.05.2021

Kamnita pot nas je popeljala do škratove koče, kjer so se otroci seznanili z varno uporabo ognja in požarne varnosti. Skupaj so zakurili ogenj in se pogreli. Preizkusili so se v vlogi raziskovalca in opravili razne eksperimente. Zadnji izziv je bil športno obarvan, saj  se otroci preizkusili v plezanju na čisto pravi plezalni steni.


Letovanje Duhcev – 2. del

26.05.2021

Današnji dan nam je postregel z najboljšim vremenom, zato smo cel dan preživeli na prostem. Začeli smo s kurjenjem kresa v škratji kolibi, zabavo pa nadaljevali z norčijami v adrenalinskem parku. Tam nam je bilo tako všeč, da smo se po kosilu vrnili tja in spotoma šli še na sladoled. Po obisku bazena smo si moči nabrali z igro in risanko. Dan smo zaključili s prijetnim panoramskim sprehodom na svežem gorskem zraku ob divji reki in opazovali kako zahajajoče sonce z zadnjimi žarki boža zasneženi Špik.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje pri »Zvezkih« 2 dan

26.05.2021

Dan smo pričeli z obiskom v gozdu Martuljek, kjer smo s skupnimi močmi zgradili barvno leseno brunarico. Po kosilu  smo se odpravili na bazen, kjer so otroci urili svoje plavalne sposobnosti. Sončen dan smo zaključili z ogledom bližnjih slapov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje Duhcev -1. del

25.05.2021

Pri Duhcih smo se hitro privadili na novo okolje in začeli kmalu po prihodu uživati v gorenjskih lepotah. Kljub vremenu si najdemo različne zabavne in zanimive dejavnostmi, s katerimi se zamotimo, dokler končno ne pridemo v bazen. Tam se veselo čofotamo in se privajamo na vodo. Vsem, ki nas doma pogrešajo in čakajo pošiljamo en koš lepih pozdravov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zvezki na letovanju

25.05.2021

Z navdušenjem smo se odpravili v deževno Kranjsko Goro. V hotelu smo se zelo hitro počutili domače. Prva noč je potekala umirjeno. Otroci so komaj čakali, da se gredo na plavalni tečaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Medvedki » - A4- uživajo v razvrščanju barv

17.05.2021

V naravoslovni ustvarjalnici so otroci uživali v razvrščanju barv. Da je bilo še bolj zanimivo smo uporabili svetlobno mizo. Naj govorijo same fotografije…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Senzorna soba

17.05.2021

Otroci iz oddelka »MEDVEDKI«- A4 so se v senzorni sobi razveselili svetlobnih efektov. Sproščali so se ob umirjeni glasbi, se masirali z žogami različnih oblik. Po končani dejavnosti so sklenili, da se še vrnejo v senzorno sobo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Koronca nas povezuje«

12.05.2021

V B-hodniku smo tudi v mesecu aprilu imeli našo obogatitveno dejavnost »Koronca nas povezuje«.

Ogledali smo si začetni in končni posnetek »Koronce«, spoznali smo pravljico z naslovom Polž Vladimir gre na pohod, nizali smo svoja razmišljanja o prijateljstvu, ki smo jih zapisali na narisane dlani. Uživali smo v petju pesmi z naslovom Gradim prijateljstvo, spoznali deklamacijo o prijateljstvu ter se igrali socialni igri. Izdelali smo ploske lutke ter se tudi sami preizkusili v igranju igre Polž Vladimir gre na pohod, risali pa smo tudi po doživetju. Uživali smo v tednu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sproščanje v senzorni sobi

12.05.2021

Otroci in str. delavki oddelka »Dežniki« smo se sproščali v senzorni sobi. Pozdravili smo »sonce«, poslušali branje zgodbe o soncu ter se predali zvoku narave. To nam je dalo zagon za nov dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mavrični bralček v oddelku «Medvedki« - A4

03.05.2021

Smo oddelek od 1- 3 let. Pri bralni znački so sodelovali vsi otroci (14 otrok). Mlajši otroci so imeli eno knjigo (MEDVEDEK, KAJ DELAŠ?) starejši pa dve knjigi (poleg zgodbe o Medvedku, še ZELO LAČNA GOSENICA). Na zaključku smo ob ilustraciji knjige – RDEČA ŽOGA, skupaj obnovili vsebino zgodbe in se pogovorili, kako ravnamo s knjigami. Bralno značko smo zaključili s podelitvijo diplom in fotografiranjem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igre v gozdu, na travniku

20.04.2021

Otroci iz skupine Bibe so pokazali, da je narava idealen kraj, kjer se lahko kreativno igrajo. Narava je resnična, bogata, čudovita in polna glasov ter ponuja obilo prostora.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lovca se predstavita Duhcem

19.04.2021

V petek, 16.04.2021 sta prišla v gozdno igralnico lovca Stane in Jože. Povedala sta kakšno vlogo imata v gozdu kot lovca. S seboj sta prinesla nagačene živali in o vsaki tudi povedala s čim se prehranjuje in kako živi v gozdu. Otroci so radovedno poslušali in veliko spraševali. Zanimive so bile piščalke s katerimi kličejo živali ali pa oponašajo njihovo oglašanje. Spoznali smo , da imajo lovci veliko dela v gozdu pri sami oskrbi za živali, kakor tudi skrb za njihovo zaščito. Lovcema smo se na koncu zahvalili in jima v zahvalo podarili darilo za njihov obisk in predstavitev. A glej ga zlomka, tudi lovca sta imela sladko presenečenje, ki se ga nismo branili. Z polno vtisi smo se vrnili v vrtec in se po kosilu tudi posladkali s presenečenjem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

To sem jaz, to smo mi skupina "Pande".

18.04.2021

Pande smo se v zadnjem mesecu pogovarjali in spoznavali sebe, svoje telo, svoje želje, misli in pa tudi  prijatelje ter  razlike med nami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje kamnin pri "Zvezkih"

13.04.2021

Na pobudo otrok smo v mesecu marcu raziskovali različne vrste kamnin. Odšli smo v kamnolom, ki se nahaja v Medvedjem selu, ter otrokom  poskušali prikazati prerez naše zemlje.  V vrtec so prinašali različne vrste kamnov, ki so izhajali iz njihovih domačih krajev. S pomočjo lup so kamne opazovali, drobili v pesek, likovno ustvarjali ter iz naravnega materiala sestavili prerez zemlje, ki so ga  razstavili na hodniku pred igralnico. Ugotovili so, da kamni oddajajo zvok. Z kamni so zaigrali peto pesem Kuža pazi. Najbolj zanimivo jim je bilo, ko je Adam od doma prinesel prav posebne, edinstvene kamne, ki izvirajo iz drugih držav. Otroci so zelo uživali in se radi aktivno vključevali v dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci na potepu

30.03.2021

26.03.2021 smo se odpravili na pohod do Dolenje Nemške vasi. Vsak je imel svoj nahrbtnik v katerem je imel vodo in energijsko čokoladico. Vzeli smo tudi čaj, piškote in sadje. Odpravili smo se kmalu po zajtrku, saj je bilo vreme kot naročeno. Hodili smo ob prometni cesti, zato smo morali biti zelo pazljivi. Komaj smo čakali, da pridemo do šole, saj so čokoladice kar klicale iz nahrbtnikov. Okrepčali smo se tudi z vodo, sadjem in piškoti. Igrala so že čakala, da se "Duhci" na njih igrajo. Plezali so po plezalni steni, se dričali po toboganu, gugali, hodili po gredi in peljali "karjolo" ter se nosili "štuparamo". Počasi smo se morali odpraviti proti vrtcu na kosilo. Bilo je super, pa še sonček nas je lepo grel.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod na Trebni vrh

30.03.2021

Konec februarja smo v skupini Duhci izkoristili lepo vreme in se odpravili na pohod na Trebni vrh ali po domače na Vrh Trebnje. Iz vrtca smo šli do Odrge in skozi gozd strmo nadaljevali do vrha, kjer smo pod kozolčkom pomalicali in se malo odpočili. Vrnili smo se mimo razgledne točke, kjer smo se naužili lepega razgleda in se vrnili mimo gradu nazaj v vrtec. Pohod je minil hitro in v dobrem vzdušju, saj smo celo dopoldne preživeli v naravi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka pri Duhcih

30.03.2021

Začetek marca smo si pri Duhcih popestrili s čajanko. Zaželeli so si je otroci, z njo pa smo se simbolično začeli poslavljati od zime in mrzlih dni. Pred tem smo se tudi pogovorili o pomenu čajanke, kulturnem obnašanju za mizo in držanju skodelice. Otroci so ob piškotih, čaju in prijateljih prijetno kramljali in skupaj preživeli lep del dopoldneva.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod do Rodin

30.03.2021

Otroci skupine Duhci so radi na prostem, zato smo bili prve pomladne dni veliko zunaj. En takih dni je bil torek, ki smo ga namenili pohodu za Mali sonček. Šli smo mimo Medvedjega sela in Primštala do Rodin, kjer smo se okrepčali in nadaljevali pot do cerkvice na Vini gorici. Tam smo znova postali in se mali odpočili preden smo se vrnili v vrtec. Tako pot kot vreme sta bila oba prijetna, zato smo v pohodu vsi zelo uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk gozda

30.03.2021

Po dolgi odsotnosti smo se znova odpravili v gozd. V našo drugo gozdno učilnico. Tam smo najprej odtekli kros po razgibani krožni gozdni pot, ki smo jo bili najprej prehodili in označili z odsevniki. Otroci so v parih odtekli cel krog, nato pa smo igrali gozdni nogomet, iskali in opazovali majhne živalce in preizkušali gozdne modne dodatke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Šola" je obiskala Duhce

24.03.2021

24.03.2021 je v vrtec prišla učiteljica Katja, da nam malo prikaže kako je v "pravi" šoli. Najprej se je predstavila in povedala, da je učiteljica v osnovni šoli Šentrupert, kjer poučuje tretji razred.  Predstavila je šolo kot ustanovo in kateri  prostori so v njej. Omenila je, da vsi prvošolčki dobijo rumeno rutico ali kapo, da so v prometu bolj varni in opazni. " Učenci Duhci "  so pri predmetu slovenščina spoznali črko A ter kako jo pravilno napisati. Nato je sledil petminutni odmor za gibanje. Pri predmetu matematika so spoznali številko 1 in jo tudi zapisali na list, nekateri pa tudi na tablo. Na vprašanje kateri predmet imajo učenci v šoli najraje, so vsi odgovorili, da je to telovadba. "Učenci" so zelo lepo sodelovali pri nalogah in pri predmetu telovadba spoznali pesmico s plesom  Urca skupine Čuki. Učiteljica Katja je bila zelo prijazna in otrokom dejala, da so pripravljeni za v šolo. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mednarodni dan gozdov pri "Duhcih"

24.03.2021
V skupini " Duhcev" se zavedamo, da so gozdovi naše veliko bogastvo. V gozdu imamo svojo igralnico, v katero redno zahajamo. Poznamo gozdni bonton in ga tudi upoštevamo. Vemo, da je potrebno gozd negovati in obnavljati, da nam bo še dolgo zagotavljalo prostor v katerem najdemo mir, tišino, se sprostimo in naužijemo čistega zraka. Odločili smo se, da ob mednarodnem dnevu gozdov posadimo  drevesa v naši gozdni igralnici.
Prinesli smo smreko, divjo češnjo in grm bezeg. Najprej je bilo potrebno izkopati jamo, nato smo drevo posadili in zalili z vodo, da se bo dobro prijelo.
Ogradili smo ga z kamenčki, da ga bomo lažje prepoznali. Upamo, da bo lepo uspevalo.


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Miki miške" vrtnarimo

24.03.2021

Po setvenem koledarju je čas, da se v marcu posvetimo sajenju prvih vrtnin. Kako se bomo lotili? Otroci smo skupaj z vzgojiteljicama naredili načrt, kako se bomo lotili priprave vrta. Preko knjige Vrtnar, so otroci spoznali, kako zelo moramo biti vztrajni, da smo uspešni. Tako smo prekopali vrt, populili plevel, nasuli zemlje in posejali grah in korenje. Previdno smo presadili jagode ter poleg vrta postavili strašilo, da nam ptički ne bi pojedli semen. Tudi v igralnici smo nekaj posejali, pomo videli če bomo uspešni. Vztrajni bomo vsekakor.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pa smo nazaj v vrtcu

24.03.2021

Težko smo čakali trenutke, da se otroci in vzgojiteljice iz skupine Miki miške ponovno združimo. Prijateljski objemi otrok, niso bili nič kaj zadržani. Prav lepo je bilo videti, koliko otrokom pomeni družba vrstnikov, prijateljev iz vrtca. Nekaj socialnih iger, lepih in prijazni besed, pa smo se ponovno počutili, ko da bi se videli včeraj. Lepe dneve smo izkoristili za tekanje po travnikih, izlete in nabiranje cvetlic. Deževne dneve pa smo proslavljali z rojstnimi dnevi v igralnici. Začela se je sezona 5 letnikov…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zimski pohod oddelka "Dežniki"

17.03.2021

Mali in veliki iz oddelka »Dežniki« smo se na lep zimski dan odločili, da gremo na pohod. Pot nas je vodila mimo Benečije in Štefana. Kljub utrujenosti smo dopoldanski dan v vrtcu zaključili še z igro na igrišču. To je bil res čudovit, športno obarvan dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Pandah" Pika plete

12.03.2021

V mesecu februarju smo spoznali novo prijateljico Koronco, ki je svoj dom "zgradila" kar na našem hodniku. Preko video sporočil, ki nam jih je pošiljala, nas je skušala čimbolj povezati z ostalimi otroki iz skupin hodnika B. Prisluhnili smo zgodbi Pika plete, izpolnjevali grafomotorične vaje, izvajali gibalne naloge s pomočjo volne, se preko socialne igre "pajkova mreža" povezali in cel teden namenili utrjevanju prijateljskih vezi v skupini. Namen Koronce in Pike je bil ta, da smo z ostalimi otroki sešili prijateljski šal, ki krasi naš hodnik. Pika pa nam je pripravila "lov na zaklad", kjer nas je po vseh izpolnjenih nalogah na koncu pričakalo slastno presenečenje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dogajanje v mesecu februarju pri "Zvezkih"

10.03.2021

V najkrajši mesec smo zakorakali polni optimizma in dobre volje, saj so se vrata vrtca končno odprla za vse otroke. S polno paro smo začeli z realizacijo ciljev, ki smo si jih zadali. Otroci so za temo meseca februarja izbrali BLAGO in kako iz starega delamo novo. Spoznali smo več vrst blaga, njegov izvor in namen. Otroci so spoznali, da se lahko reciklira tudi blago oz. stara oblačila ter jih s tem namenom prinesli v vrtec, katera smo odnesli v zbirni zabojnik za ponovno uporabo oblačil in obutve. Iz blaga smo tudi naredili izdelka za natečaj Prijateljstvo- živali so naše prijateljice in Festival zvončkov. Otroci so se naučili nove tehnike pletenja s prsti, pri kateri so uživali tako dečki kot deklice. Všeč jim je bilo tudi prepletanje volne na »statvah«. Seznanili so se z ročnim šivanjem ter si sešili vsak svojo blazinico. Temo blago smo si izbrali tudi za Mavričnega bralčka, skupaj smo prebrali in naredili slikovno obnovo  knjig Šivilja in škarjice ter Kako je gospod Problem šival hlače. Seveda smo obeležili tudi Prešernov dan in maškare. Res, da je mesec februar najkrajši, a ni bil zato nič manj zanimiv in zabaven.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Zvezkih" merimo

25.02.2021

Na pobudo otrok smo v mesecu januarju otroke seznanili  z merskimi enotami. Merili so vse predmete v igralnici, izdelovali načrte, igrali zdravnike, kjer so si merili pritisk in temperaturo. Izmerili so si svoje noge in roke ter jih nato razstavili v garderobi. Iz odpadnega materiala so izdelali različna vozila, jih izmerili ter na koncu spuščali po klančini. Otroci so s pomočjo ravnila izmerili katero vozilo je imelo najdaljšo razdaljo. Iz odpadnih belih kartonov so izdelovali različne motive ter jih nato izmerili. Otroci so zelo uživali in se radi aktivno vključevali v dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Pande, sneg je! Hitro vsi ven :)!!"

12.02.2021

Kako zelo smo bili veseli snega, ki nas je končno presenetil v tem mesecu. Vozili smo se z »lopatami«, izdelovali snežaka, snežene angele, se kepali in neizmerno uživali. Med seboj smo se še bolj povezali in utrdili naše vezi. V dneh, ko ni bilo snega, smo izdelovali izdelke, okrasili igralnico in hodnik, se igrali z naravnim materialom in ostalimi igračami, rajali, se naučili nove pesmi, nanje zaplesali, se odpravili v ustvarjalnice itn.

Vseeno pa smo zelo pogrešali vse prijatelje, ki niso z nami in veseli bomo trenutkov, ko bomo spet lahko skupaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december v hodniku A

26.01.2021

Najmlajšim otrokom in otrokom s posebnimi potrebami smo vzgojiteljice pojme kot so ljubezen, hvaležnost, strpnost in prijateljstvo razložile preko zgodbic. Izdelovali smo okraske iz slanega testa in modelčkov za piškote, za starejše iz DSO smo izdelali voščilnice. Slavnostno kosilo smo popestrili z otroškimi aranžmaji za na mizo in prazničnimi prtički. Odpravili smo se v park in si ogledali okrašene smrečice. Na sprehod smo vzeli tudi medenjake, otroci so jim pokazali različne dejavnosti in kotičke, kjer uživajo s svojimi prijatelji. Ogledali smo si risanko Pikin božič in z veseljem pozdravili Božička. Staršem smo preko interneta poslali skupno voščilo, starši pa so nas razveselili s toplimi besedami in izvirnimi voščili, ki so jih izdelali skupaj z otroki. Kljub izrednim razmeram smo se imeli lepo v medeni deželi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri "Zvezkih"

19.01.2021

Kljub epidemiji, ki nas je doletela smo si otroci v vrtcu polepšali december z različnimi dejavnostmi. Povezal nas je Medenjaček, ki nas je spremljal z različnimi vrednotami; ljubezen, hvaležnost, strpnost in prijateljstvo. Izdelovali smo medenjačke iz slanega testa, okraske iz odpadnega materiala, voščilnico za policijsko postajo Trebnje, ter izdelovali okraske za jelko, ki je krasila park v Trebnjem. Izvedli smo orientacijski pohod s pomočjo načrta in poslali pošto Božičku ter sestavljanko medenjačka tistim otrokom, ki vrtca niso obiskovali. Dopoldne smo si popestrili z slavnostnim kosilom ter sodelovali z otroki iz skupine Navihančki. Preko zooma smo izvedli vadbeno uro in kuhali čarobno juho. Imeli smo se praznično.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jesensko gozdno raziskovanje pri "Zvezkih"

22.11.2020

Začetek novega šolskega leta smo začeli tako, da smo pogosto obiskali gozd. V gozdu so otroci poleg sklepanja novih prijateljstev tudi raziskovali njegovo okolico. Najraje so se igrali s palicami, katere so jim služile kot rekviziti ali material za gradnjo hiš, pasti in brlogov. Poleg tega so odkrili veliko gozdnih živali, katere so si pobližje ogledali in se naučili nežno rokovati z njimi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

MIKI MIŠKE na vrtu in kar tako

22.11.2020

Začetek meseca oktobra smo praznovali teden otroka. Pogovarjali smo se o odnosih med nami, čustvih, kdaj in zakaj smo veseli in kaj nas razžalosti.  Pogovarjali smo se, da se lahko, ko nam je težko pogovarjamo s prijatelji ali pa se potožimo staršem. Imeli smo vsak svojega skrivnega prijatelja, s katerim smo se pogovarjali po telefonu, ki smo si ga izdelali iz odpadne embalaže in krep papirja. Ker pa so bili jesenski dnevi topli in sončni smo se veliko igrali na,  svežem zraku. Okopali in opleli smo vrtčevski vrtiček in se sprehajali po gozdu. Konec meseca pa smo se spreminjali v čarovnike in čarovnice ter čarali posebne čarovniške zvarke, si izdelali čarobne paličice in nekateri tudi klobuke. Praznovali pa smo tudi Žanin 4. rojstni dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jesensko obarvan mesec oktober pri »Pandah«

18.11.2020

Za jesensko obarvanost so poskrbeli jesenski plodovi, jesensko listje in dobro vzdušje. Minil je prehitro, saj nas je presenetila karantena. Upamo na še več čudovitih izdelkov in dejavnosti v mesecu, ki prihaja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nova podoba našega igrišča

18.11.2020

Z novim šolskim letom je tudi igrišče Vrtca Mavrica Trebnje dobilo novo podobo. Prazne asfaltne površine so zamenjale pisane ulične igre. Otroci se med prosto igro urijo v različnih gibalnih spretnostih, ki pozitivno pripomorejo k njihovemu gibalnemu in miselnemurazvoju. Površine igrišča so sedaj še bolj zaživele, saj se otroci z navdušenjem preizkušajo v gibalnih ugankah.

Zahvalili bi se podjetju Chemcolor Sevnica d.o.o, za donacijo barv s katerimi smo poslikali igrišče.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk gozdarja

09.11.2020

V tednu pred počitnicami nas je v gozdni igralnici obiskal g. Janko Zupančič, ki je po poklicu gozdar. Predstavil nam je svoje delo in opremo. Spoznali smo motorno žago, čelado s slušalkami, obleko, sekiro, kline, vejnik, gozdarski meter in drugo orodje. Povedal nam je, da je poklic gozdarja lep, a tudi zelo nevaren. Zato je pred skrbjo za naravo najbolj pomembna skrb za varnost pri delu. Gozdar poleg sekanja drevesa tudi sadi in neguje ter varuje pred boleznimi in škodljivci. Z zanimanjem smo poslušali katere živali vse je pri delu srečal in kako debelo je bilo najdebelejše drevo, ki ga je posekal. Tako smo na zanimiv in pester način spoznali prvi poklic v verigi pridelave in obdelave lesa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci radi hodimo

18.10.2020

 V sredo 14.10.2020 smo obeležili svetovni dan hoje. Dobro oblečeni in obuti, vsak s svojo malico  smo se odpravili proti Prapročam ter naprej do Cvibelj. Pot nas je vodila večinoma po gozdnih poteh. Med potjo smo občudovali naravo, ki se počasi spreminja v jesen. Našli smo pravi kostanj, žir in želod. Opazili smo  tudi nekaj lepih dežnikaric. Nadaljevali smo proti Peklu, kjer smo opazili mogočna drevesa in se jim čudili. Kasneje smo izvedeli, da se imenujejo  pavlonija, najhitrejše rastoče drevo na svetu. Od daleč se je že videl cilj, ki je bil predviden za malico, zato smo pospešili korak. Malica je bila super, predvsem zdrave čokoladice, sadje in kruh. Po okrepčilu na Viti smo se odpravili proti vasi Studenec in naprej skozi mesto Trebnje do vrtca Mavrica, kjer nas je čakalo kosilo in zasluženi počitek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pižama žur pri Duhcih

18.10.2020

Teden otroka pri Duhcih smo zaključili v pižamah. Ja, prav ste prebrali...imeli smo pižama žur. Vsak je oblekel svojo najljubšo pižamo , dobil svoj balon po želji, radio smo dali na "ful" in žur se je začel. Plesalo se je in pelo ob glasbi. Podprli smo se z zdravimi piškoti in sadjem. Vsem je bilo zelo všeč in želja je bila, da še kdaj ponovimo....aja, pa vsi smo imeli lepe pižame.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri Miki miškah je luštno

12.10.2020

Vrtčevsko leto smo pri Miki miškah začrtali nekoliko drugače. Preselili smo se v trakt C, si nadeli novo ime in v svoje vrste sprejeli 5 novih prijateljev. Ker nam je vreme dopuščalo, smo dneve kolikor se je le dalo preživeli na prostem. Poleg daljših sprehodov, smo se odpravili na obisk kmetije. Ogledali smo si kako nastane jabolčni sok. Tudi okusili smo ga, res je bil dober. V slovo smo pomahali s sončnicami, ki smo si jih lahko nabrali na bližnjem polju. V tem mesecu sta slavila rojstni dan 2 otroka. Urh in Aria sta upihnila 4 svečke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prometna vzgoja pri Duhcih

05.10.2020

Vse se začne pri najmlajših in tako je tudi s prometno vzgojo. S programom Kolesarčki so se srečali tudi Duhci. Otroci so se z štirikolesniki na nožni pogon postavili v vlogo udeleženca v prometu. Na poligonu so se preko igre postavili v vlogo voznika in se tako poučili kako se vesti v "resničnem" prometu. Upoštevati je bilo treba semafor, stop znak, ohraniti varno razdaljo in peljati v pravo smer. Otroci so bili navdušeni in super opravili preizkus. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September v oddelku "Navihančki"

05.10.2020

Prvi vrtčevski dnevi so za nami. Bili so veseli, polni različnih dejavnosti, druženj, ter polni novih, prijetnih doživetij. Otroci so dobro sprejeli novo okolje in prostore. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je preko slikovnega gradiva predstavila zakaj je pomembno, da si umivamo roke. Vsak izmed otrok se je preizkusil v umivanju rok v kopalnici ob usmerjanju deklamacije medicinske sestre. Ker so aktivnosti v mestnem parku zaradi Covid-a odpadle smo ta dan brez avtomobila obeležili s pohodom in igro v gozdu. Spoznali in preizkusili smo tudi nova igrišča, ki pa so otrokom zelo všeč in se jih z veseljem poslužujejo. Opravili pa smo že prvi jesenski pohod v okviru Malega sončka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Za vedno prijatelji" pri "Pandah"

02.10.2020

Mesec september smo namenili spozanvanju novih prijateljev. Medsaebojne vezi smo spletali preko igre, plesa, pohodov, ustvarjanja in pogovora po zogdbi "Za vedno prijatelji".Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Množični tek Duhcev

28.09.2020
Na šolskem športnem igrišču smo izvedli množični tek otrok. Vsak si je izdelal štartno številko, ki smo jo nalepili na sprednjo stran majčke .
" Duhci "so brez problema pretekli en krog in si tako prislužili priznanje. Po pretečenem krogu so se nekateri preizkusili v metanju žoge na koš, ostali so se igrali različne igre ter se preizkusili v petju pesmic. Na srečo nam je bilo vreme naklonjeno in tako smo se z športnimi vtisi odpravili nazaj v vrtec. 
Športni pozdrav od "Duhcev".


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci na pohodu

28.09.2020

Da bi obeležili svetovni dan srca in zdrav način življenja, smo se Duhci odpravili na daljši pohod. Oprtali smo si vsak svoj nahrbtnik v katerem je bila voda, energijska ploščica in sadje. Odpravili smo se proti Medvedjemu selu do Vine gorice. Med potjo sta nas pozdravila Polde in Ančka. Čivkala sta tako glasno, da ju je bilo slišati že od daleč. Da ne bo pomote, to sta dva papagaja, ki ju imajo zunaj v kletki. Na Vini gorici smo si privoščili zasluženo malico, se igrali in lovili. Da ne bi zamudili kosila, smo se počasi odpravili proti vrtcu. Imeli smo se lepo in bili veseli, da smo naredili nekaj za svoje zdravje. Duhci smo si obljubili, da bomo letošnje šolsko leto prehodili še veliko kilometrov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.