O enoti Mavrica

Režunova ulica 8

Hodnik A
tel.: 07 34 81 195
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote:Petra Slak

Obogatitvena dejavnost: DOGODIVŠČINE V NARAVI

Narava bo naša druga igralnica, kjer bo otrok imel veliko priložnosti, da bo aktiven raziskovalec. Večkrat se bomo odpravili v naravo, kjer bomo ob različnih priložnostih spoznavali vodo, življenje v gozdu in na travniku.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

A1: PIKAPOLONICE
vzgojiteljica Nataša Rak ter pom. vzg. Maja Vrhovec

A2: ZAJČKI
vzgojiteljica Mojca Mihelič ter pom. vzg. Barbara Tesić

A3: BIBE
vzgojiteljica Bojana Murn ter pom. vzg. Andreja Strajnar

A4: MEDVEDKI

vzgojiteljica Brigita Borak ter pom. vzg. Suzana Vencelj

Sočasnost v enoti pokrivata Valerija Sebanc in Stanka Rman.

 

Hodnik B
tel.: 07 34 81 196
Poslovni čas enote: 6:00-16.15

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Obogatitvena dejavnost: GRADIMO PRIJATELJSTVO

Spoznavali bomo naravo, družili se bomo ob prepevanju banjsev, preizkusili se bomo v dramatizacijah za prijatelje, spoznavali bomo posebnosti likovnih tehnik ter gradili medsebojne odnose.

Št. oddelkov: 6 oddelkov 2. starostnega obdobja

B1: 
vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

B2: OGENJČKI
vzgojiteljica Maja Mandelj ter pom. vzg. Vesna Perko

B3: PANDE
vzgojiteljica Anja Novak ter pom. vzg. Tamara Orešnik

B4: OBJEMČKI
vzgojiteljica Radojka Udovič ter pom. vzg. Vesna Kastelic

B5: DEŽNIKI
vzgojiteljica Katarina Vovk ter pom. vzg. Lidija Sila

B6: HIŠKE
vzgojiteljica Nina Bevec Jevnkar ter pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Hodnik C
tel.: 07 34 81 197
Poslovni čas enote: 6:15-16.15

Vodja enote: Tina Šinkovec Sila

Obogatitvena dejavnost: »KO BOM VELIK BOM ŠPORTNIK«

V hodniku C bomo izvajali obogatitveno dejavnost »Ko bom velik bom športnik«. Poudarek bo na področju gibanja. Nekaj vsebin bomo otrokom predstavile strokovne delavke, nekaj pa zunanji izvajalci. Dejavnosti bodo načrtovane tako, da bodo otroci aktivno spoznavali posamezne športne panoge. Priredili bomo tudi tekmovanje, kjer bodo svoje gibalne sposobnosti lahko preizkušali tudi z vrstniki iz drugih oddelkov in se navajali na kulturno športno obnašanje. Obiskali bomo plezalno steno v Šentlovrencu, kamor se bomo odpeljali z vlakom.

Št. oddelkov: 4 oddelki 2. starostnega obdobja

C1: MIKI MIŠKE
vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila, pom. vzg. Anja Radi ter spremljevalka gibalno oviranega otroka Lucija Strajnar

C2: 
vzgojiteljica Jožica Bevec ter pom. vzg. Sabina Podlogar

C3: DUHCI
vzgojitelj Žiga Mohorčič ter pom. vzg. Andrejka Jevnikar

C4: ZVEZKI
vzgojiteljica Saša Kastelic ter pom. vzg. Petra Novak

Poglej arhiv enote

Gozdni vrtec v skupini "Hobotnice" Vrtca Mavrica Trebnje

08.07.2020

Preko celega šolskega leta smo enkrat tedensko obiskovali našo gozdno igralnico, katero smo si v začetku šolskega leta poiskali v gozdu. Otroci so po lastni želji gradili bivališča za škrate; izdelovali taborni ogenj; iz materialov so oblikovali like, katere smo spoznavali; ugotavljali so čigave sledi so v snegu; ustvarjali glasbo s pomočjo naravnih materialov; se seznanjali z angleškimi izrazi;likovno ustvarjali; poslušali zgodbe; iskali živali v gozdu in jim gradili bivališča ter jim prinašali »hrano« … Vse to so bile otroške ideje, želje in izvedba. Gozd je postal njihova igralnica in vsakič znova so zahajali vanj z večjo željo po igri, raziskovanju in spoznavanju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek "Sovic"

06.07.2020

V šolskem letu 2019/20 se je dogajalo marsikaj. Nekaj utrinkov smo že posredovali, tisti najlepši se ponavadi pa prihranijo za na koncu. Otroški smeh in energija sta nalezljiva. Odrasli ponavadi na to pozabljamo. Vzgojitelji v vrtcu, pa imamo to srečo, da se lahko vsak dan z vašimi otroki veselimo, jih učimo, usmerjamo, tolažimo in jih tudi za odlične uspehe nagradimo. Tako smo si tudi zamislili naš zaključek. Nismo ga praznovali le na en dan, ampak smo ga raztegnili kar na cel teden. Otroci so si ogledali lutkovno predstavo z žuželkami in bili ob koncu nagrajeni za uspeh pri Mavričnem bralčku. Naslednji dan smo bili športno navdahnjeni. Pripravili smo štafetne igre in v njih neizmerno uživali. Na koncu pa prejeli priznanje za uspešno opravljen program zelenega sončka. Praznovali smo rojstni dan otrok, ki praznujejo v poletnih mesecih in se za konec fotografirali. Seveda pa na zaključku ni manjkala pogostitev. Vrtec nam je na zadnji dan pred praznikom podaril sladoled.

Zdaj pa veselo na počitnice…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Avtohiše Pan-Jan

30.06.2020

Na povabilo Urbanovega očija smo se odpravili do Avtohiše Pan-Jan v Trebnjem. Tam so nas prijazno sprejeli in nam pokazali, kaj delajo v svoji službi. Videli smo, kako popravijo motor pri avtomobilu, kako avto dvignejo na dvigalu in kako mu zamenjajo pnevmatiko. Pogledali smo si še nekaj čisto novih avtomobilov, ki so nam bili zelo všeč. Hvala za povabilo in prijetno dopoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Modri sonček pri "Žirafah"

24.06.2020

V mesecu juniju smo bili športno aktivni v okviru Modrega sončka. Odpravili smo se na daljše pohode, vozili s poganjalci, premagovali naravne ovire, se igrali z žogo in poskrbeli za vsakodnevno gibalno minuto.

Veliko smo tudi ustvarjali in pa praznovali rojstne dni otrok, ki praznujejo v poletnih mesecih. Manjkal pa ni niti sladoled :)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plesno-mažoretne urice v Vrtcu Mavrica Trebnje

23.06.2020

V letošnjem šolskem letu so v vrtcu potekale Plesno-mažoretne urice že tretje leto zapored. Vključenih je bilo 29 deklet iz starostnih skupin 5-6 let. Delo je potekalo v dveh skupinah, prva skupina je imela 10 terminov vaj, druga le 5, zaradi zaprtja vrtca (epidemija Covid-19). Spoznavali smo različne plesne korake, osnovne elemente dela z mažoretno palico. Dekleta so ob različni glasbi in ritmično-didaktičnih igrah usvajale osnove ritma in giba. Prva skupina je ob zaključku srečanj z nastopom sodelovala na prireditvi Prednovoletna pravljica v mestnem parku Trebnje in popestrile dopoldne upokojenim delavcem Vrtca Mavrica Trebnje. Dekleta so ob koncu šolskega leta za svoj trud in sodelovanje prejela priznanje.

                                                                                                          Petra Slak in Nuša ErjavecGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek v skupini "Žoge"

22.06.2020

V petek, 19. 06. 2020, smo v igralnici skupine Žoge zaključili naše vrtčevsko leto 2019 /2020. Otroci so prejeli priznanja za mali sonček, mavričnega bralčka ter mape z njihovimi izdelki. Nato pa smo se odpravili na sprehod do »kamnoloma«, kjer smo zapeli nekaj pesmic, zarajali v krogu, tekali po travniku in seveda pomalicali, za konec pa veselo odšli nazaj proti vrtcu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dopoldanski zaključek pri "Zmajčkih"

21.06.2020

V četrtek, 11.6.2020 smo imeli v naši skupini zaključek. Otroci so v začetku tedna sami predlagali kako bo potekal dan in kaj bomo počeli. Najprej smo šli na igrišče, kjer so se igrali na igralih. Za malico smo pekli vaflje, jih mazali s čokolado  in zraven pili sok. Na željo otrok smo cel dan imeli obroke zunaj na terasi. Po malici smo otrokom poslikale obraze in nadaljeval se je žur – ples ob glasbi po njihovih željah (Poskočni muzikanti, Čuki …). Za zaključek smo podelili še priznanja in šli na sladoled. Imeli so se super.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek pri Želvicah

19.06.2020

Zaključili smo šolsko leto pri Želvicah, kako je potekal naš zaključek pa si lahko ogledate na spodnjih slikah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Žirafe" gremo na dopust

16.06.2020

V petek, 12. 6. 2020, smo skupaj z otroki »pomahali v slovo« vrtčevskemu letu 2019/20, saj so se nekateri izmed otrok že odpravili na dopust.

Dan smo pričeli malo drugače, in sicer so otroci dopoldne preživeli v peskovniku in hišici za A-hodnikom, kjer so z bagri, grabljicami, lopatkami, travo in samokolnicami ustvarili prijetno druženje, kjer je bilo prisotno veliko dogovarjanja in skupne igre. Po igri, smo se odpravili v igralnico, kjer smo imeli nenavadno sadno-čokoladno pojedino. Otroci so sadje pomakali v stopljeno čokolado, privoščili pa so si tudi pomarančni sok. Kako dobro je bilo, so pokazali otroški nasmehi na obrazu, ki so bili, ne boste verjeli, čokoladno obarvani. Sledil je ogled lutkovne predstave z naslovom »Diči, diča«. Pozorno smo prisluhnili vragolijam v predstavi. Po predstavi smo zaplesali in zapeli nekaj pesmi v krogu, nato pa so otroci na slavnostni podelitvi prejeli priznanja za Mavričnega bralčka in Malega sončka.

Imeli smo se čokoladno fantastično :)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ustvarjanje pri "Cicibančkih"

16.06.2020

Igra je svobodna dejavnost, kjer veljajo pravila, ki lahko nastajajo sproti. Otroci iz oddelka Cicibančki so pokazali, kaj vse lahko nastane, ko je potek in smisel igre v njej sami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zgodba fit miške

14.06.2020

Z otroki smo po pripovedovanju deklamacije, V žepu imam srebrn lešnik, določili glavni lik naše   zgodbe, miško. Pričeli smo ustvarjati zgodbo tako, da je posameznik povedal svojo zamisel, naslednji na vrsti pa je zgodbo nadaljeval. Sprva so otroci delovali redkobesedno, ko pa se je zgodba začela razvijati in smo se v dogajanje vživeli, idejam in otroški domišljiji skoraj ni bilo videti konca. Na koncu smo se z otroki le uspeli dogovoriti, da se mora tudi naša zgodba nekje končati. Vsak otrok je predstavil idejo o svojem koncu zgodbe. Nazadnje smo izbrali tisto, po vzoru klasičnih pravljic, s srečnim koncem.


Files

Otroške želje

02.06.2020

Na pobudo otrok v jutranjem krogu smo odšli na pohod v Gorenje Medvedje selo, z željo, da obiščemo našo prijateljico Oto. Bili smo veseli, med potjo prepevali znane otroške pesmice, občudovali naravo in okolico. V vasi smo opazili tudi stare slovenske hiše, ki so kar nekaj posebnega, vendar se zlivajo z okolico. Presenetili smo našo Oto, babi in pri njiju je bil tudi naš Taj. Vsi smo bili veseli snidenja, poveselili smo se, zapeli, opazovali konje na paši, pomalicali in kaj hitro nas je čas prehitel. Z dobrimi občutki smo odhajali proti vrtcu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Žirafe" spet "padle not"

29.05.2020

Po dolgem "odmoru" smo se vrnili nazaj v našo igralnico in ugotovili, da smo kr hitro "padli not". Ker je bila vsebina knjige Za vedno prijatelji, ravno pravšnja za ta čas, smo se odločili, da bo to naša rdeča nit. Prijateljim, ki jih v vrtcu ni bilo, smo poslali pisma, ustvarjali smo po zgodbi in ne glede na vreme veliko časa preživeli zunaj.

Zdaj smo pa že zelo nestrpni, da se vsi skupaj ponovno vidimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Metuljčkih" je "luštno"

26.05.2020

Veliko se pogovarjamo o koronavirusu, o osebni higieni in razkuževanju. Poslušamo zgodbe s poučno vsebino in s pomenom novih besed. S projektom PASAVČEK smo se seznanili o varnem vedenju v prometu, naučili o uporabnosti varnostnih pasov. Skupaj smo naredili poligon in se s kolesi podali po njem. Pri tem smo zelo uživali. Veliko dejavnosti izvajamo na prostem in smo veseli, da smo lahko v vrtcu. Ustvarjamo, kar je razvideno iz fotografij. Prvi teden nam je prehitro minil.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Oranžna, rumena, rdeča pa še modra in zelena pri "Žirafah"

24.03.2020

V januarju in februarju, smo v skupini »Žirafe« spoznavali barve. Odkrivali smo, kje vse najdemo rdečo, modro, zeleno, rumeno in oranžno barvo. Veliko smo razvrščali, pa vstavljali, odtiskali, risali, barvali, pihali, prepevali, mešali, prelagali in se igrali. Bilo je zanimivo, lepljivo, igrivo in pisano.

Na slikah pa »ščep« utrinkov našega spoznavanja, odkrivanja in učenja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

2. roditeljski sestanek pri Lizikah

12.03.2020

V mesecu februarju smo v oddelku Lizike strokovne delavke izvedle izobraževalni roditeljski sestanek v obliki kavarne. Tema roditeljskega sestanka je bila Celostni razvoj otroških možganov (Siegel, D.J. in Payne Brysob, T.). Temo so predlagali starši sami, in sicer že na prvem roditeljskem sestanku. Starši so navedli svoje izkušnje v situacijah, kot so: Kaj storiti, ko je otrok razburjen?, Kako ukrepati, ko je otrok jezen na sorojenca?, Kaj storiti, ko je otroka nečesa strah? Med starši je potekal prijeten pogovor, izmenjali so si izkušnje in mnenja ter s skupnimi močmi odgovorili na zastavljena vprašanja. Pogovor o temi pa je vzgojiteljica oddelka podkrepila z izvlečki iz strokovne literature ter s slikovnim prikazom dvanajstih revolucionarnih metod odzivanja na otrokovo delovanje, katere naj bi pripomogle k razumevanju delovanja njegovih možganov in kvalitetnejšemu odnosu.

Vsem staršem se zahvaljujeva za udeležbo in izmenjavo izkušenj, podajanju svojih mnenj in nasvetov.


Delo v vinogradu

12.03.2020

Z otroki smo se odpravili v naš vinograd, kjer so otroci spoznavali in pomagali pri delu, ki se opravlja v spomladanskem času.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare

12.03.2020

Otroci skupine »Hiške« so nestrpno čakali, spraševali in naposled čez nekaj dni le dočakali pust. Že veliko poprej so si priskrbeli pustne kostume in o njih pripovedovali prijateljem. Na parkirišču vrtca Mavrice smo si ogledali obisk kurentov iz Ptuja. Peščico otrok so kurenti nepričakovano presenetili z svojo velikostjo in glasnostjo. Na pustni torek pa so v oddelek »Hiške« prikorakale nasmejane pustne šeme, katere si lahko ogledate na spodnji fotografiji. Maškare so zarajale po vrtcu. Spomnile so se in obiskale tudi kuhinjo, pralnico in upravo vrtca. Vse so nasmejale in presenetile s svojo izvirnostjo pri izbiri kostuma.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igre brez meja

11.03.2020

V okviru programa Mali sonček smo pri Želvicah pripravili športno popoldne s starši. Izvedli smo nekaj iger, pri katerih smo bili vsi zmagovalci in za zmago prejeli nalepko (v svojo knjižico za Malega sončka).Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Peljali smo se z vlakom

06.03.2020

Posamezni petek v februarju je bil za otroke skupine »Hiške« zares poseben in lepo doživet. Po zajtrku smo se odpravili proti železniški postaji in na vlak. Za nekaj otrok, je bila vožnja z vlakom povsem nova izkušnja. Otroci so med vožnjo z vlakom, kramljanjem, ogledovanjem pokrajine in pričakovanjem tunelov, uživali.

Po izstopu iz vlaka, smo se urno odpravili v Kulturni center Janeza Trdine, kjer smo si ogledali glasbeno predstavo Na dvorišču. V predstavi sta gospa Romana in gospod Ferdo soseda, ki se zaradi različnega odnosa do živali neprestano prerekata. Ko gospod Ferdo ob koncu spozna, da je bil njegov odnos do živali krivičen ter z dejanji pokaže, da mu je mar za živali, soseda zaživita v slogi. Predstava nas je navdušila, tako z glasbo, kot vsebino, vmes pa je bilo poskrbljeno tudi za gibalno minutko z Romano. Po končani predstavi smo imeli čas za malico, nato pa smo se polni lepih vtisov odpravili na vlak in proti vrtcu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

3,2,1...in poletimo

06.03.2020

Otroci iz skupine Sovice smo se za dobra dva meseca »poslovili« in se odpravili na izlet v vesolje. V neskončnost teme nas je vodila pot po galaksiji od Zemlje, do vseh planetov v vesolju. Kometek Raketek nam je kazal pot. Ustvarjanje na tematiko je otroke prevzelo in nastajale so čudovite umetnine izpod otroških rok. Slikali smo vesolje, izdelali makete planetov, se poigrali v kotičku- raketa, si ogledovali strokovno literaturo o vesolju in opazovali luno. Igra z velikansko žogo- Zemljo, je otrokom nakazovala, kako je ogromna in kako majčkeni smo ljudje proti njej. Tudi Marsovcev smo se dotaknili. Pesmica Marsovska opeva, da so in da imajo svoj jezik. Ali so na Marsu ali ne, pa še vedno ne vemo. Skozi vodene vizualizacije in poslušanje orkestralne glasbe Gustava Holzta- Planeti, smo v mislih potovali skozi vesolje, od planeta do planeta in se ogibali žgočemu soncu. Nazadnje smo si izdelali še teleskope in se poslovili »iz« vesolja. Še »hulahov« in odpravili smo se domov…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Črte so tanke in debele

29.02.2020

»Zmajčke« je vodena vizualizacija v igralnici popeljala v pravo ustvarjanje. Odpravili smo se na prosto – v gozd, kjer smo si sprva pozorno ogledali različno debele drevesne veje. Preplet ogolelih drevesnih krošenj se nam je zdel enkraten primer igre različno debelih črt, zato smo nabrali različno debele veje, ki so ležale na tleh. Razdelili smo jih na tanke in debele. Zatem smo se prav tam lotili likovne tehnike risanja s tušem, čopičem in trsko. Ta nam je omogočila enostavno risanje tako tankih kot debelih črt. Končno vrednotenje likovnih izdelkov smo izvedli naslednji dan, ko smo se vrnili na isto mesto v gozdu in so posamezni otroci po želji predstavili svoje delo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli zobki

26.02.2020

V zobozdravstveni ordinaciji smo si Cicibančki ogledali skrivno odprtinico, skozi katero zobna miška odnese izpadle zobke. Otroci so si nazorno ogledali kako in zakaj izpadejo mlečni zobki. Lovrova mamica jim je na konjičku Pikiju demonstrirala nastajanje zobne zvezdice. Radovedni otroci so dobili odgovore na marsikatero vprašanje. Na koncu so se posladkali s sočnimi  jabolki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustno dogajanje pri Želvicah

25.02.2020

Oblekli smo se v pustne kostume in s svojim plesom, petjem in rajanjem odgnali zima. Pri tem so nam pomagali kurenti s svojimi velikimi in glasnimi zvonci.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Otroci iz oddelka "Žoge" so raziskovali, ali jim srce ves čas utripa

21.02.2020

Otroci so si najprej položili roke na svoj prsni koš. Poskušali so ugotoviti, ali jim srce bije. Nato so z zanimanjem v tišini poslušali zvok srca preko  napravice v obliki srca. Svoje srce so poslušali tudi s stetoskopom. Prvič so slišali, kako jim srce »tik-taka«. Vsi otroci so slišali svoje srce. Preko literature smo si ogledali človeško telo, srce, ožilje, prebrali, kako deluje srce, kako se pretaka kri po telesu, in da nam srce ves čas bije. Odšli smo tudi v senzorna ustvarjalnico. Otroci so zopet položili roke na svoje srce in ga občutili. Roko so položili tudi na prijateljev prsni koš in občutili bitje prijateljevega srca. Naredili smo tudi »spečo kačo«, kjer so nekateri otroci občutili delovanje srca ali pljuč (dihanje – premikanje trebuha) … Na koncu smo vsi skupaj spoznali, da nam srce ves čas utripa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srečanje s folklorno skupino Nasmeh

18.02.2020

Po daljšem času smo se z otroki oddelka »METULJI« srečali s plesalkami folklorne skupine »NASMEH«. Ogledali smo se njihov novi zanimivi ples, katerega vadijo za bližnjo revijo. Nato je vsak otrok,  izbral svojo plesalko za skupni ples. Otroci so bili ob zvokih živahne in všečne melodije videti prav zadovoljni. Ob koncu so otroci skupini »NASMEH« predstavili ples »Mat potico pečejo«. Dogovorili smo se, da se srečamo v mesecu aprilu. Smeh in zadovoljstvo na obrazih otrok je nama povedalo vse.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Izdelava didaktičnih pripomočkov

11.02.2020

Na roditeljskem sestanku so nam starši izdelali veliko novih pripomočkov za igro v vrtcu. Izdelane stvari so nam zelo všeč, saj se ob njih učimo razvrščanja, utrjujemo barve, raziskujemo in urimo svoje spretnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Otroci skupine "Hiške" na ogledu razstave v dvorani STIK

09.02.2020

Otroci iz skupine "Hiške" smo odšli na ogled razstave kruha in jedi iz kvašenega testa, ki je bila v dvorani Stik. Tu so nas lepo sprejeli in nam razkazali razstavo na kateri je bilo zelo veliko kruha različnih okusov in oblik. Otrokom je bilo najbolj vabljivo kvašeno testo, ki je imelo obliko ptic. Ker smo bili nadvse vljudni in prijazni, nam je gospa vrnila svojo prijaznost tako, da je vsak otrok prejel svojo ptico, ki jo je odnesel domov. Na razstavi smo opazili tudi izdelek - kruh, ki ga je razstavljala babica otroka iz naše skupine. Lepi trenutek smo obeležili s skupinsko fotografijo, se zahvalili za prijaznost in lep sprejem, ter zadovoljno odšli nazaj v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Otroci iz oddelka "Žoge" smo bili v gozdu

01.02.2020

Meseca januarja smo se v vrtcu pogovarjali o bivanju gozdnih živali na prostem pozimi. Odločili smo se, da jim gremo zgradit hiške, krmišča, vanje pa jim nasujemo dobrote, ki smo jih prinesli od doma.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

December pri Cicibančkih

14.01.2020

V mesecu decembru se je v skupini Cicibančki dogajalo veliko zanimivega. Otroci so s pomočjo odraslih izdelali praznično vas, v kateri so se dogajale zanimive zgodbe. Družili smo se ob čajanki in prigriznili tople sendviče.  Obiskali smo otroke na Gubčevi 23 in skupaj z njimi odšli na šolsko igrišče, kjer smo rajali in telovadili. Otroke sta razveselila Miklavž in Božiček ter jih razveselila s prigrizki in igračami. Za popestritev so poskrbele tudi snežinke, ki smo jih kar najbolje izkoristili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk zobozdravstvenega centra Tredent

08.01.2020

Odzvali smo se povabilu mamice od Mateja, da obiščemo ordinacijo in spoznamo njeno delo. Videli smo, kako poteka delo zobozdravnika in katere pripomočke uporablja za svoje delo. Pikotu (lutki) smo umili zobke in vsi prejeli zvezdice. Za pogum smo na koncu dobili še štampiljko.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Decembrsko druženje "Fižolčkov" in "Navihančkov"

26.12.2019

Mali in veliki iz skupine »Fižolčki« smo obiskali naše prijatelje iz skupine »Navihančki« in se z njimi celo dopoldne družili. Gostitelji so se zelo potrudili. Strokovni delavki oddelka sta nam zaigrali predstavo Cvetko in čudovit zimski dan. Vsi skupaj smo zaplesali in zapeli nekaj pesmi, se igrali na igrišču in se odpravili proti Mavrici.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Božičkova dežela v hodniku A

24.12.2019

V decembru smo si v hodniku naredili božičkovo deželo. Vsaka igralnica je naredila svojo pravljično hiško, pred katero smo vsak ponedeljek prebirali praznične pravljice. Temu je sledilo druženje vseh skupin in izvajanje različnih dejavnosti. Prvi teden smo okraševali hodnik in igralnice, petek pa smo posvetili Miklavževanju, saj smo dobili peharje polne dobrot. V naslednjem tednu smo postavili smrekico ter si ogledali dramatizacijo Novoletna jelka. Tretji teden smo obiskali pravljični kino. Imeli smo čajanko in se udeležili lutkovne predstave Vilinska pravljica. V petek nas je obiskal božiček in nam prinesel veliko zanimivih igrač, zato smo zadnji teden posvetili predvsem igri z novimi igračami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Predpraznične delavnice v traktu A

24.12.2019

Oddelki "Žirafe", "Mravljice" in "Lizike" smo pripravili predpraznične delavnice za družine naših otrok in sicer 3. 12. 2019 v oddelkih trakta A. Izdelovali smo okraske s katerimi smo okrasili skupne prostore in pa tudi igralnice. 

Ob koncu prijetnega družanja smo si zaželeli lepo praznovanje decemberskih dni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk poskočnih muzikantov v skupini »Hobotnice«

18.12.2019

Za nagrado pri sodelovanju v nagradnem natečaju trgovine Pikapolonica, smo prejeli obisk skupine Poskočni muzikantje. Obiskali so nas in nam pripravili pravi »poskočni« žur. Ob prepevanju njihovih pesmi smo se zabavali in naplesali. Obiskala nas je tudi maskota trgovine Pikapolonica, ki je prepevala in plesala skupaj z nami. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne, ki nam bom ostal še dolgo v spominu.


Obiskali so nas...

18.12.2019

V četrtek, 12. 12. 2019 so nas obiskali v dopoldanskem času otroci iz oddelka »ŽELODKI«. Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju. Medsebojno smo se spoznali, skupaj zaplesali, zapeli in zarajali. Med seboj smo se tudi obdarili. O tem dogodku naj govorijo same fotografije…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ogled dramatizacije z naslovom Novoletna jelka

15.12.2019

Otroci in strokovni delavci B-hodnika smo si v petek, 13. 12. 2019, ogledali dramatizacijo z naslovom Novoletna jelka, ki so jo prisrčno uprizorile naše strokovne delavke B-hodnika. V veliko veselje nam je bilo, da so medved, volk, zajček, veverica in mala miška našli »skupni jezik« in s skupnimi močmi okrasili njihovo novoletno jelko ter nam tudi na tak način pričarali december še bolj čaroben.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december - čas za nova prijateljstva

09.12.2019

Veseli december je čas druženja in priložnost za nova prijateljstva. Oddelka Sončki (2-3 let) iz enote Ostržek  in Zmajčki (4-6 let) iz enote Mavrica so za en dan skupaj soustvarjali čas v vrtcu. Najmlajša skupina se je otrokom predstavila s pesmico Živali jeseni in plesom Račke. Otroci iz skupine Zmajčki pa so prikazali bans z naslovom Konj in deklamirali pesem Deset prstov. Po sadni malici so druženje  nadaljevali s skupno igro v kotičkih in zunanjem igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Ko bom velik bom judoist!"

08.12.2019

V sklopu obogatitvene dejavnosti v hodniku C, »Ko bom velik, bom športnik«, nam je družina Vidmar predstavila športno panogo Judo. Preizkusili smo se v osnovnih elementih – padcih, si ogledali različne mete, se trudili zapomniti njihova imena in navdušeni ugotavljali kakšne mišice imajo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Varna pot v vrtec pri "Hiškah"

01.12.2019

Sredi meseca septembra smo pričeli uresničevati tematski sklop »Varno v vrtec« in z njim nadaljevali v mesecu oktobru. Preko Društva Sobivanje smo se prijavili na likovni natečaj »Varna pot v vrtec in šolo, kar je predstavljalo naše izhodišče za delo.« Vsak otrok je narisal poljubno zamišljeno prometno situacijo v okolici vrtca in jo pobarval. Z različnimi vsebinami smo si približali varno vključevanje v promet. Otrokom še posebno zanimiva je bila  enodnevna praktična delavnica Društva Sobivanje, kjer se je vsak otrok preizkusil v prometnem poligonu tako v vlogi pešca, kot v vožnji s poganjalcem, upoštevajoč  delujoči semafor in posamezne prometne znake.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sodelovanje z lokalnim okoljem pri "Hiškah"

01.12.2019

Mesec oktober je bil za nas pester tudi z vidika sodelovanja z okoljem.

Obiskali smo Gasilsko postajo Trebnje. Ogledali smo si gasilska vozila in opremo. Otroci so najbolj uživali ob brizganju vode z gasilsko cevjo, saj so se lahko v tem preizkusili sami, ob pomoči in nadzoru gasilca.

V vrtcu  nas je obiskala tudi medicinska sestra iz zdravstvenega doma, ki je z nami spregovorila na temo Ostanimo zdravi. Podučila nas je o mikroorganizmih in pravilnem umivanju rok. Širjenje bacilov nam je približala s pokom balona.

Med obiskom knjižnice nam je knjižničarka skladno z izbrano temo Mesec požarne varnosti, pokazala in predstavila zaščitna sredstva gasilcev in posamezne pripomočke. Vsi skupaj smo se igrali igro Spomin na panoju (ujemajoč slikovni in besedni zapis). Za konec našega srečanja nam je knjižničarka predstavila slikanice o gasilcih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igra otrok skupine "Hiške" v Jurčkovem gozdu

01.12.2019

Otroci iz skupine »Hiške«  smo v jesenskem času  dvakrat izkoristili priložnost za obisk Jurčkovega gozda.

Ob prvem obisku smo v gozdu izvajali sproščene gibalne aktivnosti na gozdnih igralih.

Drugič so z nami v gozd odšli tudi otroci ostalih skupin našega hodnika, v okviru obogatitvene dejavnosti Gradimo prijateljstvo. Skupaj smo zapeli pesem o prijateljstvu. Nato smo se razdelili po oddelkih in reševali uganke povezane z gozdom. Raziskovali smo tla in rastline skozi lupo ter nizali gozdno listje na vejice. Preden smo gozd zapustili, je vsak otrok poiskal svoje drevo in ga objel.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupna telovadba v DSO Trebnje

29.11.2019

V okviru projekta, Prijateljstvo nima meja smo se z otroci iz skupine Škorenjčki, v ponedeljek 18.11.2019, ob 10.00, udeležili skupne telovadbe v DSO.

Na ta dan je bil tudi svetovni dan Strpnosti, zato smo dokazali, da smo lahko strpni do starejših in jim pomagali pri razgibavanju v paru.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Sovice" v knjižnici

26.11.2019

Otroci iz skupine Sovice smo bili prijazno povabljeni v knjižnico. Tematika, zakaj se moramo naučiti brati, je bila hudomušno predstavljena s strani Knjižničarke Betke. Knjižničarka nam je predstavila branje kot trening gibanja v našem življenju. Dokler smo bili dojenčki nam je bilo še marsikaj nedosegljivega, ko smo shodili smo imeli na dosegu rok že veliko več, ko bomo zrastli bomo lahko dosegli že skoraj vse. Prebrala tudi nekaj knjig na temo branja in knjig, katere so lahko predlagali otroci sami. Opozorila nas je še na obnašanje v knjižnici ter nas prijazno povabila, da pripeljemo v knjižnico tudi svoje starše in si skupaj z njimi izposodimo knjige.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Sovice" beremo

26.11.2019

Obogatitvena dejavnost Mavrični bralček, ki se v vrtcu izvaja že mnogo let, je pri otrocih zelo dobro sprejeta. Otroci iz skupine Sovice smo zelo vestno zakorakali v svet pravljic. Kar nekaj otrok je že predstavilo vsebino pravljice, ki so jo s starši prebrali doma. Nekateri so se tudi naučili deklamacijo. Nagrada za dobro opravljeno delo je štampiljka v razpredelnici in ob zaključku- na dan knjige 2.4., priznanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni dan otroka in dan strpnosti v hodniku A

21.11.2019

Ob Svetovnem dnevu otroka in Svetovnem dnevu strpnosti, smo strokovni delavci hodnika A pripravili dramatizacijo Pod medvedovim dežnikom. 

Po dramatizaciji so otroci imeli v vsaki igralnici pripravljene različne gibalne aktivnosti z zaključkom v senzorični ustvarjalnici, kjer so se umirili in sprostili ob umerjeni glasbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk senzorne sobe

14.11.2019

Z otroki oddelka »Žoge« smo obiskali senzorno sobo, da smo se malo sprostili. Izvajali smo elemente joge, drug drugega masirali z žogami, poslušali umirjene klasične skladbe ter si na koncu ogledali nam najljubše »ribice«. Vse to je potekalo ob različnih svetlobnih efektih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sprehod po dežju

13.11.2019

Obuli smo si škornje, oblekli palerine in se odpravili na sprehod. Našli smo veliko majhnih in velikih luž in zelo uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Žirafe v oktobru

12.11.2019

V mesecu oktobru smo se ob Tednu otroka povezali s sosednjimi skupinami. Predvsem smo sodelovali z razvojnim oddelkom, kjer so nam otroci z vzgojiteljicami predstavili njihove pripomočke in opremo, ki jo uporabljajo otroci. 

Vsak teden smo obiskali telovadnico in si pripravili vadbeno uro. Odšli smo na pohod do Jurčkovega gozda, kjer smo opazovali jesenske spremembe v naravi. Spremembe smo poskušali poustvariti tudi v igralnici z različnimi dejavnostmi.

Obiskali smo naravoslovno ustvarjalnico, kjer smo se igrali z mehurčki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ogled tehniškega muzeja Bistra

12.11.2019

V sredo, 6. 11. 2019 se je oddelek »METULJČKI« skupaj z ostalimi oddelki, ki so vključeni v projekt OTROK V PROMETU odpravili z avtobusom, izpred vrtca enote Mavrica na obisk Tehničnega muzeja Bistra Slovenije. Kljub deževnem dnevu so otroci uživali v ogledu starih prometnih sredstev – promet nekoč. Preizkusili so se tudi v izdelovanju vrtavk, katere so odnesli domov. Pa poglejte si nekaj utrinkov…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Žoge" raziskujemo talni živ-žav gozda

07.11.2019

Meseca oktobra smo otroci in strokovni delavki oddelka »Žoge« raziskovali tla gozda. Spoznali smo veliko novih živali in njihove življenjske prostore. Bilo nam je zelo zanimivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v oddelku "Metuljčki"

24.10.2019

V tem tednu smo se pogovarjali o pravicah, kaj to je. Naredili smo skupen plakat. Bili so ustvarjalni, saj so svoje pravice  tudi narisali. Plakat smo izobesili na vidno mesto. Preizkusili so se v talentih, slikali z usti, igrali z zavezanimi očmi,  z zavezano roko, nogo in bili tisti dan drugačni. Tekmovali v povezovalnih športnih igrah in se ob tem veselili svojih uspehov. Od doma prinesli oblačila in se predstavili ostalim sovrstnikom hodnika C na MODNI REVIJI.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Želvice raziskujemo gozd

23.10.2019

Z otroki smo se večkrat odpravili v gozd. Tam se igramo z naravnim materialom, raziskujemo, iščemo živali, poslušamo šelestenje listja,…. Še posebej pa nam je všeč v Jurčkovem gozdu, kjer se lahko igramo na igralih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Modna revija pri Cicibančkih

23.10.2019

Otroci so od doma prinesli oblačila in različne dodatke ter se sami uredili za modno revijo. Vzgojiteljice smo poskrbele za poslikavo obraza. Lepo urejeni so se sprehodili po »modni pisti«, ki smo jo strokovne delavke hodnika C pripravile za vse otroke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

VARNO V VRTEC

23.10.2019

Na delavnicah društva Sobivanje in v programu Kolesarček so se otroci iz skupine »Cicibančki« preko igre poučili, kako se vesti v prometnem okolju, da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Fižolčki" na obisku pri gasilcih

22.10.2019

Ob mesecu požarne varnosti smo obiskali PGD Trebnje. Tam so nam prijazni gasilci razkazali gasilsko postajo. Predstavili so nam gasilsko opremo in pripomočke. Ogledali smo si tudi gasilski kombi, tovornjak in lestev. Preizkusili pa smo tudi v gašenju z vodo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v traktu A

18.10.2019

V tednu otroka smo dali velik poudarek na otrokove pravice. Otroci so preko različnih dejavnosti, igre in pogovora spoznavali kakšne so njihove pravic, predvsem to, da so vsi otroci v vrtec dobro sprejeti. Veliko smo sodelovali z razvojnim oddelkom, kjer so nam otroci z vzgojiteljicami predstavili njihove pripomočke in opremo, ki jo uporabljajo otroci. Skupaj smo odšli v telovadnico, kjer so nam pokazali, kaj vse zmorejo ob majhni pomoči Rebeke in Mojce. Sami smo se preizkusili v vlogi gluhega in slepega otroka ter se igrali samo z eno roko. Prav tako smo se preizkusili v slikanju z usti in nogami. Ugotovili smo, da je to res težko. Petkovo dopoldne smo se vsi skupaj družili na hodniku, se skupaj igrali, si med seboj pomagali in si svoje obraze polepšali s čudovitimi ilustracijami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Štafetne igre in druženje skupin "Pajkci" in "Zmajčki"

16.10.2019

Ob tednu otroka smo skupina Pajkci in Zmajčki izvedli skupno dejavnost Štafetne igre. Otroci so se med sabo pomešali in sodelovali v treh izzivih. Najprej so prenašali okoli stola večjo žogo iz blaga, potem malo žogo skokico in nazadnje so prenašali žogo še med nogami. Zraven smo skupaj močno navijali in si ob koncu čestitali za uspešno opravljene športne aktivnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Pajkci" v reciklarnici

16.10.2019

Kako lahko uporabimo odpadne materiale, izvemo še nekaj o sebi, o svojih značilnostih, o tem kako se ljudje razlikujemo eden od drugega, da je vsak unikaten in še mnogo več smo videli na res skrbno pripravljeni delavnici ob Tednu otroka na temo »Sebe vidim kot…«, ki smo jo obiskali otroci iz skupine Pajkci.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka - hodnik B

16.10.2019

Tematika Naše pravice, nas je spomnila in pozvala k razmišljanju o samem sebi. Kaj je naša pravica in hkrati tudi dolžnost, smo se spraševali otroci vseh skupin. Misli, ki so jih otroci nanizali smo zapisali in prilepili na plakat. Naslednje dni smo posvetili druženju med oddelki. Predstavili smo se s plesom, pesmijo in skupaj zarajali. Za en dan smo bili posebni in smo potrebovali prilagoditve, igrali smo se slepe miši, si prelepili eno oko, si povezali okončine.  Tudi razgibali smo se skupaj – igralnice so postale telovadnice.Teden smo zaključili z delavnicami za otroke. Poslikali smo si obraze, si uredili pričeske in se igrali s slanim testom in si s tem pričarali, vse kar imamo najrajši.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Žirafe v mesecu septembru

10.10.2019

Mali Drobižki iz Gubčeve smo se v novem šolskem letu preselili v novo enoto, v trakt A v enoti Mavrica. Medse smo sprejeli dva nova sošolca in skupaj smo se podali na  raziskovanje nove igralnice, garderobe in toaletnih prostorov, drugačnih igrač, novih prostorov in igrišč. 

Spoznavali smo naše nove ime skupine in nove prijatelje iz sosednjih igralnic.

Ob povabilu občine Trebnje smo se 20. 9. 2019 odpravili v središče Trenjega na "TEDEN MOBILNOSTI", kjer so nam gasilci in reševalci prikazali podrobno reševanje žrtev ob prometnih nesrečah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Škorenjčki sodelujejo z DSO Trebnje

10.10.2019

Skupina Škorenjčki, že drugo leto intenzivno, v okviru projekta Prijateljstvo nima meja,  sodelujemo z DSO Trebnje. V mesecu septembru smo skupaj ličkali koruzo in nastopili  ob 100 letnici varovanke doma. Ker pa DSO Trebnje letos praznuje 20 let delovanja, smo se udeležili prireditve in jo popestrili z našim nastopom. Bilo je zelo luštno, najlepše pa je, ko vidiš iskrice v očeh varovancev, ko jim dan popestrimo z našim obiskom.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Zmajčkih"

08.10.2019

Pri Zmajčkih smo se v mesecu septembru veliko pogovarjali o prometu in prometni varnosti. Poseben poudarek smo dali varnemu prečkanju ceste čez prehod za pešce, uporabi odsevnikov, stop znaku, semaforju ter previdnosti med hojo ob bolj prometnih cestah. Ob dnevu brez avtomobila smo se udeležili dogodka v mestnem parku Trebnje. Predstavljenih je bilo veliko različnih dejavnosti. Otroci so se preizkusili v pravilnem sedenju in pripenjanju v avtomobilskem sedežu, se s poganjalci vozili po poligonu (kolesarska oprema in varnost), si ogledali gasilce – njihovo opremo in tovornjak, policiste, reševalce …

Sredi meseca smo opravili tudi daljši pohod za mali sonček na relaciji Trebnje-Odrga.

Kar šest otrok je v našem oddelku v mesecu septembru praznovalo rojstni dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September pri Mravljicah

07.10.2019

V septembru smo imeli uvajalni mesec. Pridružila sta se nam dva nova otroka, zato smo september namenili za medsebojno spoznavanje, druženje in igranje. V tednu mobilnosti smo se odpravili do centra Trebnjega, kjer smo si ogledali različna vozila.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Gumbkov« vulkan

25.09.2019

Vulkani sicer niso pojav našega ozemlja, toda dobro in pametno se je zgodaj poučiti, da nas kaj ne preseneti. Zadevo smo vzeli zelo resno. Za začetek smo si iz knjižnice izposodili literaturo, jo dodobra preučili. Nato smo si preko računalnika ogledali nekaj posnetkov o izbruhu vulkana in njihovih posledicah, katere smo vsrkavali in ob njih veliko komentirali. Spoznali smo kar nekaj novih izrazov, besed kot so eksplozija, pepel, lava, dim. Ko smo mislili, da vemo že vse, skoraj vse, smo se zelo vedoželjni  lotili izdelave vulkana. Naredili smo slano testo, kateremu smo dodali barvo. Nato pa izdelali pravo maketo spečega in aktivnega vulkana. Na željo otrok smo delovanje aktivnega vulkana spoznavali z izvedbo naravoslovnega poizkusa. Obarvali smo kis in mu dodali sodo bikarbono, kar je izvabilo barvno lavo na površje. Od otrok pa veselje, nasmeh in reakcije VAVVV. Zdaj pa si poizkusite pričarati tudi sami tak vulkan, zagotovo boste tudi vi tako vzhičeni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Gumbki« smo si zeželeli mavrico

25.09.2019

V letošnjem letu nas je pogosto spremljalo deževno vreme, ki je poleg sončne svetlobe glavni dejavnik, da nastane mavrica, zato jo je lahko marsikdo občudoval v naravi. Otroci skupine Gumbki pa so si to lepoto barv zaželeli pričarati kar v igralnici. Najprej so otroci povedali kaj že vedo o mavrici. Iz otroških ust so prihajali zelo obetavni odgovori.  

»Vse barve na sebi.«

»Ko je dež padal sem videl mavrico.«

»Mavrico pobarvaš z barvo in nastane velika mavrica.«

»Mavrica je na oblakih.«

 »Ko je sonček in oblaki je tam gori mavrica.«

»Nastane iz sonca, oblakov in dežja; morajo se skup zmešat in posijat sonce in pol nastane mavrica.«

»Barve.«

Naša mavrična pot se je nadaljevala. Najprej je bilo potrebno usvojiti barvno  zaporedje mavrice. Zatem smo s tempera barvami mavrico narisali. Sledil je naravoslovni poizkus z mlekom, tekočimi jedilnimi barvami in detergentom, ob katerem so otroci spoznali čarovnijo prelivanja barv. Svoje navdušenje so nato prenesli tudi v igralne kotičke, kjer so sestavljali mavrico z različnimi materiali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kolesarski dan pri "Pajkcih"

23.09.2019

Izkoristili smo sončen dan in pokazali kako se znamo voziti s kolesi brez pomožnih kolesc. Pri Pajkcih je to sposobnost osvojilo že 9 otrok, ostale otroke pa smo z dejavnostjo spodbudili, da bodo popeljali svoje očke in mamice na igrišče in vadili vožnjo s kolesom brez kolesc.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mavrične ustvarjalnice v hodniku B

21.06.2019

Strokovni delavci hodniku B smo na začetku šolskega leta pripravili izbor pesmi in plesov sveta. Naučili smo se: Diradi čindara (slovenski ljudski ples), E-we-a (južnoameriški ples), Rutico (kitajski ples). Zadnji ples, Pam-ra-ram ples (maroški ples) smo spoznali na zadnjem srečanju, ki smo se ga udeležili vsi oddelki hodnika B na igrišču pod enoto Mojca. S tem srečanjem smo uradno zaključili druženje oddelkov hodnika B.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Projekt Mavrično gledališče v hodniku c

20.06.2019

V šolskem letu 2018/2019 smo oddelki hodnika C (Lizike, Krokodilčki, Sovice in Medvedki) izvajali projekt Mavrično gledališče. Otroci so se seznanjali z animacijo lutke, elementi gledališke igre, se vživljali v različne vloge, spoznavali nastajanje lutke, scene in gledališke igre. Vsaka skupina je pripravila predstavo za ostale otroke iz hodnika C. Ob obisku dramske skupine P. L. I. N. so spoznali različne zvrsti gledališke igre, s Folklorno skupino Nasmeh ples, z obiskom lutkarja Staneta Pečka, marionete, njihov nastanek, rokovanje z njimi in oživitev značaja. Ob mesečnih gibalnih minutkah z lutko so se otroci iz vseh skupin družili in spoznavali med seboj, ter se gibali na različne načine. Ob obisku Lutkovnega gledališča Ljubljana so se otroci seznanili s kulturnim obnašanjem v gledališču, zgradbo, odrom, kustosi, profesionalnimi lutkami, lutkarji in predstavo. Starši so ob zaključku pripravili predstavo, s katero so otroke zelo razveselili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jagodni piknik Rožic in Štorkelj

14.06.2019

Na lep sončen dan smo se prijatelji skupine Rožice in Štorklje podali na Pristavo.  Nadeli smo si nahrbtnike in se podali na pot. Pot nas je vodila mimo železniške postaje in trebanjske cerkve, kjer nam je prijazni restavrator Urban pokazal uporabo mizarske spone. Ko smo prispeli na nasad jagod, nas je omamno pozdravil  vonj po jagodah. Rastlinjake smo si lahko pogledali pobližje in se do sitega najedli jagod. Ob vrnitvi v vrtec, smo se ustavili še na kmetiji Sila, kjer smo se v senčki igrali s tovornjaki na odeja. Izlet smo zaključili polnih želodčkov in veselih nasmehov. 


Pohod ob svetovnem dnevu družine- hodnik A

14.06.2019

Kot zadnji pohod v okviru dejavnosti Fit, smo se podali do »pozabljenega« letališča. Pot ni bila prezahtevna, zato smo imeli še veliko energije, da smo tekli po krasnem cvetočem travniku in nabirali cvetje. Lepo smo se imeli!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

NTC sistem učenja

13.06.2019

V skupini »Lizike« preko celega šolskega leta načrtujemo in izvajamo dejavnosti po principu dela NTC učenja. Program NTC sistem učenja vključuje vaje, ki delujejo stimulativno na fizični in umski razvoj otrok. Poseben poudarek je na specifičnih motoričnih in grafomotoričnih vajah ter na učenju simbolov abstraktnih pojmov in njihovi vizualizaciji, seriaciji in klasifikaciji, povezovanju in pomnjenju tehnik asociacij. Od januarja do marca smo še posebej veliko pozornost namenili spoznavanju evropskih držav, njihovih zastav in znamenitosti. Otroci so spoznavali in prepoznavali evropske zastave, glavna mesta držav, njihove himne in znamenitosti. Raziskovali so ob zemljevidu in samostojno prihajali do novih spoznanj. Nova znanja smo povezovali z gibalnimi dejavnostmi, ustvarjali različne didaktične igre, se seznanjali z različnimi zgodbami iz tujih držav … Otroci so ob tem neizmerno uživali in bili visoko motivirani za raziskovanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Plesna druženja ''Medvedkov'' s folklorno skupino Nasmeh

13.06.2019

Odrasli otrokovo ustvarjalnost pričakujejo in razvijejo tudi prek sprejemanja glasbe in plesa. Zato sva se strokovni delavki skupine Medvedkov odločili, da glasbeno-plesne dejavnosti nadgradiva in ponudiva otrokom še nekaj več. Tako sva se z gospo Stanko Jurak, ki je predsednica folklorne skupine Nasmeh, dogovorili za posebna srečanja. Otroci so se s plesalci folklorne skupine družili sicer že v preteklem šolskem letu, a ta srečanja so bila zgolj spoznavne narave, saj so otroci spoznali zvoke različnih glasbil, sama glasbila, poslušali pete ljudske pesmi ter s plesalci tudi zaplesali.

Tudi letos so bili Medvedki toplo sprejeti in vzpostavilo se je prijazno vzdušje medsebojnega zaupanja. Ga. Branka Moškon nam je pokazala nekaj plesnih korakov, ki so jih otroci zelo hitro usvojili. Ob zvokih tamburice, lončenega basa, harmonike in klarineta so zaplesali »Žumbaračko polko«. Ob živahni in ritmični melodiji so otroci zelo uživali. Otroci so spoznali tudi prelepe narodne noše godcev in plesalk. Ob pozitivni vzpodbudi vseh so se otroci naučili še nekaj novih plesnih korakov ob melodiji pesmi »Micka«. Na povabilo gospe Stanke Jurak smo letos marca skupaj s folklorno skupino nastopili v domu starejših občanov, otroci pa so nastopili tudi aprila na skladovi prireditvi Naš dan – vaš dan. Nastopa sta bila prisrčna in sproščena.

Prek srečanj so otroci razvijali pravo komunikacijo z odraslimi, se preizkušali v potrpežljivosti in nastopanju, spoznavali, da je vsak izmed njih pomemben.

Strokovni delavki oddelka Medvedki Brigita in Mari se lepo zahvaljujeva ga. Moškon, ga. Stanki Jurak in vsakemu posamezniku v folklorni skupini za ves trud in čas. Upava, da bodo še dolgo negovali ljudsko izročilo in razveseljevali ljudi s svojimi prekrasnimi nastopi. Pri Medvedkih pa si želimo novih skupnih druženj tudi v jeseni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tačke pomagačke v vrtcu

13.06.2019

V oddelku Krokodilčki so nas obiskali trije terapevtski pari (psi s svojimi vodniki). Kužki Justice, Balu in Glory so otrokom pokazali, kako se lahko učijo skozi igro in nam polepšali dan.

Otroci so povedali, kaj jim je bilo všeč:

da so kužki prišli,

da sem kužka čohal,

da je kužek lovil frizbi,

da sem lahko peljala kužka na sprehod,

ko je šel kužek po žogico,

ko smo kužka česali,

ko smo dali pasje prigrizke,

ko sem mu dala vodo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Indijančki na taboru v Galeriji

11.06.2019

Otroci iz skupine Indijančki smo obiskali mednarodni tabor likovnih samorastnikov v trebanjski galeriji. Tam smo si znova ogledali razstavljena dela, srečali pa smo tudi umetnike iz drugih držav, ki so tam ustvarjali. Z zanimanjem smo opazovali kako nastajajo dela in na kakšen način umetniki delajo. Nekateri kiparijo iz gline, drugi uporabljajo različne slikarske tehnike, tretji pa uporabljajo raznolike materiale in tehnike obenem. Ogled galerije je bil kot vedno pester, zanimiv in poučen, zato je hitro minGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dobrodelna prireditev Krepimo družine z eko pogostitvijo

07.06.2019

30.5.2019 smo izvedli Delavnice Krepimo družine z Eko pogostitvijo. Prireditev smo pripravili strokovni delavci vrtca, ki smo vključeni v tim Krepimo družine. Delavnice so se pričele ob 14.30 uri in trajale do 18. ure. Potekale so v večnamenskih prostorih v notranjosti vrtca in na zunanjih terasah in igrišču. Otroci so se lahko udeležili delavnic poslikave obraza, frizerske delavnice, likovne delavnice, lahko so obiskali delavnico z baloni ali z naravoslovnimi poskusi, se poskusili v nogometnih veščinah ali se sprostili v senzorni ustvarjalnici. Na prireditvi so se predstavili tudi Taborniki, Mažorete, Urškina vadba, Glasbeni center Melodija, Plesni center Novo mesto in Društvo K-9 - Klub ljubiteljev psov Novo mesto. Strokovni delavci smo pripravili razstavo naravoslovnih poskusov z naslovom Mali raziskovalec, gledališka skupina vrtca pa je odigrala predstavo Marjetica sredi gozda.
Z zbranimi prostovoljnimi prispevki, 726,31€, bomo pomagali družinam v stiski in jih odpeljali na enodnevni izlet na morje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Travniški maj v skupini "Slončki"

06.06.2019

V mesecu maju so otroci skupine Slončki, kljub dežju, večkrat obiskali travnik, ga raziskovali, opazovali in nabirali travniške rastline ter iskali travniške živali. Z nabranimi rastlinami smo naredili šopke in okrasili igralnico, nekaj rastlin pa so posušili in naredili herbarij. Male travniške živali smo odnesli v igralnico, kjer smo jih z zanimanjem opazovali, pomagali pa smo si tudi z lupami. Vse smo kasneje izpustili nazaj v naravo.

V mesecu maju smo si, v okviru obogatitvene dejavnosti Mavrični abonma, ogledali gledališko-glasbeno animacijsko predstavo KUŽA PLAZI v izvedbi igralca Stena Vilarja.

V skupini Slončki pa smo imeli tudi dva slavljenca in sicer Sofija in Nik sta dopolnila 3 leta. Vsak od njiju je imel svoj dan, katerega smo praznično preživeli, peli in rajali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Male šole nogometa

03.06.2019


3. 6. 2019 so bili najmlajši nogometaši iz Vrtca Mavrica Trebnje povabljeni v Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju.
V sezoni 2018/19 je bilo v program Nogometni vrtci NZS vključenih 24 vrtcev iz vse Slovenije; eden od teh je bil tudi Vrtec Mavrica Trebnje v sodelovanju z NK Trebnje, pod vodstvom našega trenerja in vzgojitelja Mladena Šiške.
Otroke je pričakal Trigi, maskota slovenske reprezentance, ki je mladim nogometašem za uspešno nogometno sezono podelil medalje. Otroci pa so imeli tudi idealno priložnost, da se srečajo s svojimi vzorniki iz slovenske mlade nogometne reprezentance in da v živo vidijo bodoče slovenske nogometne zvezdnike (Jan Mlakar, Rok Vodišek,…), ki jih drugače lahko spremljajo samo preko TV ekranov. Za otroke so bile organizirane različne ustvarjalne delavnice, skupinsko fotografiranje z reprezentanti in tudi igranje nogometa na prekrasnih nogometnih zelenicah Nacionalnega nogometnega centra.

Nov rod trebanjskih nogometašev je tako preživel čudovit nogometni dan in tako na najlepši način zaključil letošnjo nogometno sezono.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Regratove lučke in Indijančki v Kekčevi deželi

03.06.2019

V torek so se otroci iz oddelkov Regratove lučke in Indijančki srečali s pravljičnimi junaki iz Kekčevih zgodb. Z avtobusom smo se odpeljali v Kekčevo deželo blizu Kranjske Gore, kjer smo najprej iz Bedančevih krempljev rešili Mojco, z ukanjem prestrašili Bedanca, se pogovarjali z Brincljem in uganjali norčije s Kekcem. Po sladki malici in toplem čaju smo ob prepevanju Kekčevih pesmi obiskali še teto Pehto. Kljub dežju smo na izletu zelo uživali in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk železniškega muzeja v Ljubljani

03.06.2019

Oddelek Indijančki in Regratove lučke smo si za letošnji izlet izbrali potovanje z vlakom v Ljubljano. Tam smo se sprehodili do železniškega muzeja, kjer smo si ogledali stare lokomotive. Prijazni vodič nam je razkazal tudi naprave za upravljanje proge, predstavil različne poklice in nas na koncu popeljal še z vrtno železnico. Zabavno in zanimivo dopoldne je le malo skazil dež, mi pa smo kljub temu ostali dobre volje. Imeli smo se lepo, zato je vožnja z vlakom hitro minila.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

PLESNO-MAŽORETNE URICE V VRTCU MAVRICA TREBNJE

16.05.2019

V letošnjem šolskem letu so v vrtcu, že drugo leto zapored, potekale Plesno-mažoretne urice, za dekleta iz starostnih skupin 5-6 let. Vpisanih je bilo 39 deklet. Delo je potekalo v dveh skupinah, vsaka skupina je imela 10 terminov vaj. Spoznavali smo različne plesne korake, osnovne elemente dela z mažoretno palico in plesnim trakom. Dekleta so ob različni glasbi in ritmično-didaktičnih igrah usvajale osnove ritma in giba. Ob zaključku srečanj so dekleta svoje pridobljeno znanje pokazale na nastopu. V decembru smo sodelovale na prireditvi Zimska pravljica ob prižigu novoletnih lučk in popestrile dopoldne upokojenim delavcem Vrtca Mavrica Trebnje. V aprilu smo nastopile na dobrodelni prireditvi Sklada Vrtca Mavrica Trebnje. Na zaključnem srečanju so dekleta za svoj trud in sodelovanje prejela priznanje.

Dekleta so ob zaključku povedale:

»Najbolj všeč mi je bilo, …

… ko smo korakale v koloni.«

… ko smo metale palice.«

… ko smo plesale ob glasbi.«

… ko smo nastopale.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Varno na pot z nahrbtnikom

13.05.2019

Ob dnevu Zdravja, smo oddelki hodnika A odšli na pohod z nahrbtnikom. Pot nas je vodila skozi Trebnje nato pa ob gozdu in reki Temenici do vasi Kukenberk. Med potjo smo opazovali travnike in gozd ter poslušali zvoke narave ter okolice. Na cilju smo se poigrali na travniku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Aprilski dnevi pri ''Rožicah''

07.05.2019

Pomladne dneve smo si popestrili z različnimi dejavnostmi. V sončnih dneh smo se veliko sprehajali in si ogledovali cvetočo naravo ter poslušali ptičje petje. Urili smo se v hoji po robniku in s tem lovili ravnotežje. Tudi male kapljice dežja nas niso prestrašile. Nadeli smo si pelerine in jo mahnili na lov za deževniki. Deževne dneve pa smo preživeli v igralnici in ustvarjalnicah. V naravoslovni ustvarjalnici smo sejali fižol in ga postavili na preizkus. Večino smo ga zalili in ga postavili na sonček. Dvema pa smo odvzeli vodo/sonček in opazovali kaj se je zgodilo z njima. S seznornimi pripomočki (svetlobne žogice in čarobni reflektor) smo si ustvarili čarobno vzdušje mavričnih barv. Tudi potelovadili smo kar v igralnici. S pohištva smo si ustvarili gibalni poligon in se junaško vzpenjali nanj. Res smo že spretni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vremenski april v skupini ''Slončki''

07.05.2019

V začetku meseca, 2.4. je bil Svetovni dan knjige, kjer so otroci prejeli priznanja za opravljenega Mavričnega bralčka. Prav vsi so se potrudili in v skupini predstavili dve knjigi ter prinesli izdelek na prebrano zgodbo. Otroci so si ta dan ogledali predstavo Nekoč je bila… v izvedbi strokovnih delavk A-hodnika.
Skozi mesec april pa smo vsakodnevno spremljali vreme, ki se je tudi večkrat na dan spremenilo. Vreme smo opazovali in ga zapisovali v vremenski koledar ter izkoristili prav vsako spremembo. Ko je sijalo sonce smo se igrali zunaj ali odšli v Jurčkov gozd, ko je padal dež smo se s pelerinam odpravili na krajši sprehod, v vetru pa smo spuščali zmaje ali pa samo pustili, da nam je veter »kuštrav« lase.
V mesecu aprilu pa je 3. rojstni dan praznoval deček Matej. Skupaj smo peli, plesali in se zabavali. Tudi pesem Vse najboljše ni manjkala. Dan je bil prazničen.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»ŠKRATJE V OTROŠKEM SVETU« PRI GUMBKIH

05.05.2019

Skozi april nas je vodila domišljija ob zamišljanju in ustvarjanju škratov. Naše idejno izhodišče je bilo sodelovanje v likovnem natečaju z naslovom »Škratje v otroškem svetu«. Začenši pri pripevanju pesmi Enkrat je bil en škrat, spoznavanju škratjega gibanja ob namišljenem iskanju zaklada, učenju plesa Škratek Mema in z vživljanjem otrok v male škrate, smo otroški domišljiji odprli vrata v neskončnost.

Pri izdelovanju likovnih izdelkov so otroci pokazali obilico dobre volje in ustvarjalno-delovne vneme. Vsak otrok je izdelal svojega škratka. Nastali so lepi, barviti možički in res nismo mogli, da bi se od katerega izmed njih poslovili. Zato smo se, s posameznimi otroci, lotili zadeve za natečaj še enkrat. Posamezniki so izdelali lične škrate v dveh različnih likovnih tehnikah: lepljenka in risba pobarvana z vodenimi barvami. Za poslednje smo izkazali pripravljenost, da se od njih poslovimo in jih odpošljemo v VVZ Slovenj Gradec. Odposlanim škratkom na likovnih površinah želimo srečo.

Škratke smo srečali celo na dan pohoda. Pot nas je vodila mimo Vrtnega centra Tika, zato smo se odzvali na spontano povabilo prodajalke, da si vrtnarijo lahko ogledamo. Med ogledom rastlin in pripomočkov za vrtnarjenje, smo našli na polici prodajalne dva ljubka škrata. Prijazna prodajalka je škratoma dovolila, da sta se pridružila pri skupnem fotografiranju. Res smo imeli srečo.

Cel mesec smo se imeli lepo, navihano in tako zelo škratje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mavrični bralček v hodniku C

05.05.2019

V hodniku C je večina otrok končala bralno značko. Za zaključek smo strokovne delavke za otroke pripravile dramatizacijo Pod medvedovim dežnikom. Živali iz zgodbe so posameznemu otroku iz oddelka prinesle priznanja, ki so jih vzgojiteljice podelile vsakemu otroku posebej v igralnici.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igra z lutkami pri Krokodilčkih

05.05.2019

V okviru projekta Mavrično gledališče smo v skupini Krokodilčki z otroki oblikovali zgodbico za igro z lutkami. Kot izhodišče nam je bila slikanica z naslovom O miški, ki je iskala prijatelja. Otroci so sodelovali pri izdelavi lutk iz odpadnega materiala. Predlagali so, kaj mora vsebovati scena in jo povsem samostojno naslikali. Predstavo so otroci najprej zaigrali za igračke iz kotička in lutko Rezko. Kasneje pa tudi za najmlajši in malo večje otroke iz vrtca ter pri tem zelo uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

MARČEVSKO IN APRILSKO PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI V SKUPINI »LIZIKE«

24.04.2019

skupini »Lizike« smo zopet praznovali. V marcu so 5 let dopolnili: Jakob, Vito, Patrik in Erazem; v aprilu pa Živa. Za praznovanje smo izdelali sadne lizike in pripravili pravi rojstnodnevni žur.

Vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko srečanje v skupini ''Oblaki''

24.04.2019

V skupini Oblaki smo imeli gibalno uro s starši. Za začetek smo se ogreli in razgibali svoje telo. Sledil je poligon v telovadnici. Otroci so skakali na blazino, hodili na hoduljah, hodili po gredi in premagovali ovire. Sprehodili so se po čutni poti in plezali. Za zaključek pa smo izvedli masažoGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pust pri »Torticah«

24.04.2019

Tudi v skupini »Tortice« so se zbrale pustne šeme. Skupaj smo zapeli in zaplesali in odganjali zimo. Pomlad smo klicali na pohodu po vrtcu. Za kosilo smo pa dobili krofe, ki smo se jih res zaslužili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

»Tortice« na letovanju v Piranu

24.04.2019

V tednu od 8. 4. do 12. 4. smo se mali in veliki iz skupine »Tortice« udeležili letovanja s plavalnim tečajem v Piranu. Vsak dan smo se iz doma na obzidju odpravili peš do Tartinijevega trga. Tam smo počakali mestni avtobus in se odpeljali do končne postaje. Po izstopu smo še nekaj minut hodili do našega bazena, kjer so naš že čakali vaditelji plavanja. Vsi smo z veseljem hodili na plavalni tečaj. Najbolj nam je bil všeč pa tobogan. Poleg plavalnega tečaja smo si ogledali tudi Piran in njegove ulice, obiskali smo akvarij, školjčni muzej, jedli sladoled, imeli zabavo s plesom in animatorjem in sodelovali pri igrah brez meja.
Teden je minil prehitro! Saj, ko se imaš lepo, hitro mine čas.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje rojstnih dni pri Kanarčkih

24.04.2019

V skupini »Kanarčki« je od septembra do danes rojstni dan praznovalo 8 otrok. Praznovali so Eva Marija, Sanja, Harun, Doris, Gašper, Ema P., Iza in Anja. 

 

Vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko srečanje v hodniku B

24.04.2019

V hodniku B smo izvedli pomladansko srečanje s starši. Pripravili smo 5 tematskih delavnic, na katerih so se otroci in starši zelo zabavali. Več si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk zdravnice pri Kanarčkih

24.04.2019

V četrtek nas je obiskala Emina mamica in predstavila poklic zdravnice. Najprej smo pozdravili dojenčke in jih nakapali kapljice v oči, nalepili smo jim obliže. Nato smo se poizkusili v umetnem dihanju in v oživljanju na dojenčkih. Potem smo se razdelili v manjše skupine in drug drugemu povijali roke. Dobili smo tudi obliže za čez oči in se preizkusili, kako vidimo samo z enim očesom. Na koncu smo lahko poslušali še utripanje naših srčkov s čisto pravim stetoskopom.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nasvidenje Piran

18.04.2019

Dnevi tukaj hitro tečejo in prihaja čas, ko se bo treba odpraviti domov.
Pogrešali bomo morske trenutke, še bolj pa pogrešamo vas!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tretji dan letovanja

17.04.2019

Veliko plavamo, se sprehajamo, jemo sladoled, raziskujemo, predvsem pa se zabavamo :)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Letovanje v Piranu

16.04.2019

Javljamo se vam iz Pirana, kjer uživamo v čudovitem sončnem vremenu. Da nam boste verjeli, pa si oglejte v galeriji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dež, veter in sladoled

11.04.2019

Zbudili smo se v deževno jutro. Dež nas je spremljal vso pot do bazena. Otroci so se vode že zelo dobro navadili, zato so se plavanja veselili. Po kosilu pa smo imeli olimpijske igre na šolskem igrišču, kjer smo bili vsi zmagovalci. Spremljal nas je veter, ki nas je pregnal na toplo, na večerjo. Spat smo se odpravili malo prej, ker bomo jutri potrebovali moči za preizkus plavalnega znanja. Lahko noč in se kmalu vidimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Razveselilo nas je sonce

10.04.2019

V sredo smo se vsi presrečni zbudili v toplo, sončno jutro. Sonček nas je nato spremljal vse do poznih popoldanskih ur, kar nam je zelo polepšalo dan. Skupina Indijančkov se je že ob pol deveti uri odpravila peš do bazenov Bernardin, na plavalni tečaj. Ob enajstih so jih zamenjali še otroci skupine Tortice. Na poti nazaj v naš »hotel« kot so ga poimenovali otroci, smo se ustavili na plaži, kjer smo ujeli rakovico in meduzo. Seveda smo se tudi danes posladkali s sladolednimi lučkami. Popoldne nas je s svojoGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rožice na obisku na kmetiji Sila – Hodnik A

09.04.2019

Otroci iz hodnika A, so si v okviru bralne značke V okviru 1. pomladanskega pohoda (Mali sonček) smo se odpravili do kmetije Sila. Pot nas je vodila tudi mimo Gasilskega doma, kjer nam je dežurni gasilec (Aljin očka) velikodušno odprl garaže, da smo si lahko ogledali gasilska vozila. Ob prihodu na kmetijo nas je prijazno pozdravila psička Lina. Ogledali smo si kokoške ter prostor, kjer nesejo jajca. Ogled smo nadaljevali v hlevu, kjer prebivajo koze z malimi kozlički ter se sprehodili okoli hiše, kjer imajo vrt. Videli smo tudi rastlinjak, kjer raste solata. Lastnika Drago in Marinka sta nam prikazala presajanje okenskih rastlin. Potem pa sta nas povabila na malico. Pomalicali smo piškotke iz nahrbtnika, se zahvalili za obisk in se počasi vrnili v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mavrični bralček v hodniku A

09.04.2019

Otroci iz hodnika A, so si v okviru bralne značke Mavrični bralček ogledali predstavo Nekoč je bila. Sledila je podelitev priznanj in prepevanje pesmi ob spremljavi kitare.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

DOGODIVŠČINE V PIRANU

08.04.2019


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pust lačnih ust pri Gumbkih

08.04.2019

V skupini Gumbki smo pust zajeli z veliko žlico. Izdelovali smo različno dekoracijo, ki bo popestrila naše pustno rajanje, se veliko pogovarjali o pustnem običaju in spoznavali nekaj tradicionalnih pustih mask, ter njihov pomen. Otroci so najbolj uživali pri spoznavanju KURENTOV, ko pa so nas le tudi obiskali, je bilo veselje zagotovljeno. Kurenta smo lahko spoznali od blizu. Poskusili smo kako težki so zvonci, iz česa je narejen kostum in zanj imeli veliko vprašanj, na katere nam je z veseljem odgovoril. Seveda nas je spremljalo tudi nekaj solzic, saj so precej glasni, a na koncu je bilo srečanje več kot uspešno. Otroci so odnesli veliko pozitivnih vtisov domov. Da pa je pust res izpolnil naša pričakovanja, smo v torek skupaj naredili pravi pustni karneval in poskrbeli za veliko veselja in upamo, da smo zimo uspešno odgnali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

OBISK INDIJANCEV V GALERIJI SAMORASTNIKOV

08.04.2019

V marcu smo z oddelkom Indijančki znova obiskali galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Prvič smo z njimi sodelovali že januarja, ko so si otroci ob strokovnem vodstvu kustosinje ogledali dela na stalni razstavi. Spoznali so veliko raznovrstnih materialov in tehnik ustvarjanja, na koncu pa so po indijansko zaplesali. Tokrat so si na aktualni razstavi ogledali dela g. Ambroža Testena. Z zanimanjem so na njegovih slikah iskali inštrumente, saj je to naša trenutna tema. Po krajšem ogledu je ga. Andrejka Vabič Nose pripravila zanimivo delavnico, kjer so lahko ustvarjali tudi otroci. Ustvarili so sliko presenečenja, ki so jo nato podarili naključnemu prijatelju. Druženje, spoznavanje in ustvarjanje v galeriji nam je bilo vsem v veselje, zato nam bo obisk ostal še dolgo v lepem spominu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk vzgojiteljice Anje –Hodnik A

01.04.2019

Po dolgem času nas je obiskala naša Anja. Podarila nam je tople objemčke in nas pohvalila, kako smo zrasli. Povedala nam je, da se že bolje počuti in nam obljubila da se kmalu vrne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo plavanje

29.03.2019

Otroci iz skupin Metuljčki in Tortice so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v Novem mestu. Njihova vesela doživetja si lahko ogledate na slikah spodaj. Znanje pa boste preverili na morju ali na bazenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo plavanje

21.03.2019

Otroci iz skupine Regratove lučke so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v Novem mestu. Njihova vesela doživetja si lahko ogledate na slikah spodaj. Znanje pa boste preverili na morju ali na bazenu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pomlad v hodniku A

18.03.2019

V hodniku A smo izdelovali spomladansko dekoracijo. Ustvarjali smo s pomočjo kapalk, vilic, čopičev in prstov. Nastale so čudovite rože, metulji, čebele, pikapolonice in tulipani. Pri tem smo se umazali in se zraven še zabavali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare pri Gosenicah

17.03.2019

Na pustni torek smo se v skupini Gosenice zbrale vesele maškare. Pustne šeme smo zapele pesmice o pustu in maškarah ter zaplesale. Potem smo se odpravili na pohod po vrtcu in obiskali smo tudi naše kuharske mojstre v kuhinji. Pot je ponesla vesele šeme v Dom starejših občanov Trebnje, kjer smo razveselili naše ljube babice in dedke. Sprehodili smo se še do mestnega parka, se tam malo podružili z drugimi maškarami in se željni krofov vrnili v naš vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

S starši v ustvarjalnico

17.03.2019

Vzgojiteljice oddelka Gosenice smo pripravile dejavnosti za starše v mavričnih ustvarjalnicah. Skupaj smo izvedli naravoslovne dejavnosti na temo magnetne privlačnosti z magneti in magnetnimi konstruktorji. Šlo je za predstavitev materialov za igro, za skupno načrtovanje igre, za razmišljanje, kako bi lahko igro izpeljali drugače, jo potisnili na višji nivo, jo prilagodili, popestrili. Starši so iz magnetnih gradnikov pripravili otrokom presenečenje v obliki magnetnih konstrukcij, pesmice, uganke, matematične naloge.

V senzorični sobi smo spoznavali tehnike sproščanja in razmišljali kako pomembno se je naučiti ustaviti v današnjem hitrem tempu življenja. Spraševali smo se tudi kaj bi predlagali otroci, kako bi se oni sprostili. Ugotovili smo, da so določene igre, ki se izvajajo s predšolskimi otroki težavne tudi za nas, odrasle.

V telovadnici smo izvedli krajšo gibalno urico in pri tem ugotavljali katere sposobnosti poleg motoričnih spretnosti otroci razvijajo ob gibanju. Ugotovili smo, da se ob gibanju in igrah, ki smo jih izvedli urijo tudi pozornost in koncentracija, preizkušajo svoja čustva ob porazu in se ob koncu gibalnih dejavnosti učijo umirjanja, kar je danes zelo pomembnoGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veselo plavanje

14.03.2019

Otroci iz skupin Kanarčki in Dinozavri so se udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v Novem mestu. Njihova vesela doživetja si lahko ogledate na slikah spodaj. Znanje pa boste preverili na morju ali na bazenu..Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vesele maškare pri »Lizikah«

14.03.2019

TALALA, TRALALA JE VESELA MAŠKARA …

SKLAČI, PLEŠI, VRISKAJ NA VES GLAS,

ZA MAŠKARO JE PUST NAJLEPŠI ČAS.

PUSTNA ŠEMA SKAČE IN NORI,

SE PUSTNIH KROFOV GLASNO VESELI.

Na pustni torek smo takole prepevali in odganjali zimo. Kaj mislite, nam je uspelo? JGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Februarsko praznovanje rojstnih dni v skupini »Lizike«

14.03.2019

V skupini »Lizike« smo v februarju praznovali 5 rojstnih dni. 5 let so dopolnili: Ela, Val, Bine Bor, Živa in Mia. Ob koncu meseca smo izdelali sadne lizike in pripravili pravi rojstnodnevni žur.

Vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pust v hodniku- A

07.03.2019

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme,
tralala, hopsasa, nič nismo lene.
Tralala, hopsasa mi se vrtimo,
tralala, hopsasa in veselimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec februar je za nami

07.03.2019

Skupina Slončki smo v mesecu februarju med sebe sprejeli in spoznali vzgojiteljico Majo s katero se zelo radi igramo. Skupaj smo spoznavali zdrav način življenja in zdravo prehrano – spoznavali in poimenovali smo različno sadje in zelenjavo, jih razvrščali in jim določali barvo. Bili smo tudi pravi kuharji in s skupnimi močmi narezali sadje in pripravili sadno kupo, katero smo še z večjim veseljem pojedli. Ustvarjali smo tudi valentinove srčke in si povedali, zakaj se imamo radi. V mesecu februarju je praznoval, prvi med Slončki, Urban in dopolnil 3 leta. Večkrat smo mu zapeli pesem Vse najboljše in ves dan z njim praznovali. Za konec meseca pa so nas obiskali veliki in glasni ptujski kurenti, kateri preganjajo zimo. Prav nič se jih nismo bali, saj smo že zelo veliki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare pri Krokodilčkih

07.03.2019

Tudi v oddelku Krokodilčki smo preganjali zimo. Po rajanju smo se odpravili na sprehod po mestu, kjer so nas pozdravili prijazni mimoidoči, ki so občasno pritisnili tudi gumb na fotoaparatu. Prijetno utrujeni smo se za kosilo posladkali še s krofi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gospa knjižničarka pri Rožicah

06.03.2019

Obiskala nas je Aljina mamica, ki je po poklicu knjižničarka. Pokazala nam je več vrst knjig in kartonk za otroke ter zelo staro knjigo, ki bo kmalu stara 100 let. Prebrala nam je pravljico  Mucka z balonom. Knjižničarka nam je prestavila tudi njeno delo v knjižnici, nam povedala, kaj potrebujemo da si knjige lahko izposodimo, ter da s knjigami rokujemo lepo. Po knjigah ni dovoljeno risati. Skupaj smo izdelali izkaznice, igralnico preuredili v knjižnico in se igrali, kako si izposojamo knjige. Za zaključek smo se gospe knjižničarki lepo zahvalili in jih obljubili, da se bomo s svojimi starši še odpravili v »pravo« knjižnico v Trebnjem.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Izobraževalni roditeljski sestanek pri Indijančkih in Regratovih lučkah

28.02.2019

V skupinah Indijančkih in regratove lučke, smo izvedli roditeljski sestanek na temo ustvarjalne igre. S starši smo se pogovorili o igri nekoč in danes ter o igrah, ki se prenašajo z roda v rod. Nato so starši, v manjših skupinah izdelovali didaktične igrače, s katerimi se sedaj njihovi otroci igrajo v oddelkih. Izdelali so igre: Domine, Mavrica, Šestica, Zvočni spomin, Gradimo hišo, Podiranje števil ter Labirint in Statve. Srečanje smo zaključili s predstavitvijo izdelanih iger.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zdravnica na obisku v oddelku Indijančki

28.02.2019

V oddelku nas je obiskala Samuelova mamica, ki je pediatrinja. Z otroki se je pogovorila o pomenu higiene, ji prikazala pregled v pediatrični ambulanti ter se z otroki igrala bolnišnico za plišaste igračke. Otroci so svoje bolne pliške pripeljali na zdravljenje. Razložili so, kaj njihovega ljubljenčka boli. Nato jih je zdravnica pozdravila in jim oskrbela rane. Po obisku zdravnika, so otroci narisali svojega ljubljenčka, označili, kje je bil zdravljen ter pobarvali reševalno vozilo.

 

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Podarimo modro srce – A trakt

25.02.2019

Najmlajši iz enote Mavrica smo odprli svoje srce in pomagali otrokom v stiski. Preko pogovora in pesmi smo se seznanili, kako je nam lepo in kako lahko pomagamo, da bo lepo tudi ostalim okoli nas. Odprli smo vrata vseh igralnic in stopili skupaj. V okviru natečaja Podari modro srce, smo ustvarjali  modra srca. Naše male ročice so tiskale z modro tempera barvo, lepile modre papirčke na obliko srca in odtiskovale štampiljke na velika srca. Vse izdelke smo razobesili po hodniku vrtca ter na vhod v vrtec ter se zadovoljni vrnili v svoje igralnice. Fotografije naših izdelkov smo poslali tudi na natečaj in zdaj držimo pesti, da postanemo »ambasadorji modrih src«.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tortice na obisku v galeriji

24.02.2019

Otroci iz skupine »Tortice« smo se odzvali povabilu mamice iz skupine, da obiščemo Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Tam nas je sprejela prijazna gospa Andrejka in skupaj z njo smo si ogledali razstavo različnih slik in skulptur. Ogledali in pogovarjali smo se predvsem o različnih živalih. Na koncu smo narisali na majhen kos papirja svojo najljubšo žival in jo prelepili s črno folijo. Vsak od nas je nato izžrebal sliko prijatelja in podrgnil dol črno folijo. Bilo je zelo lepo presenečenje!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V JANUARJU SMO PRI »LIZIKAH« PRAZNOVALI 9 ROJSTNIH DNI

18.02.2019

V skupini »Lizike« smo imeli januar obarvan z zabavami za rojstne dni. 5 let so že dopolnili: Izak, Ula, Oskar, Nara, Matic, Iva, Tjaž, Hana in Lana. Ob koncu meseca smo izdelali sadne lizike in pripravili pravi rojstnodnevni »disco«.

Vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

PREDSTAVITEV POKLICA ELEKTRIČAR in ZDRAVNICA

18.02.2019

V oddelku »Lizike« sta nas obiskala Elin oči in Hanina mami. Oči nam je predstavil poklic električarja, mami pa poklic zdravnice. Izvedeli smo veliko novih informacij, spoznali različne pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem delu ter se vživeli v njune vloge in se poigrali v kotičkih.

Obema se zahvaljujemo za obisk.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Otroci iz skupine "Oblaki" so obiskali galerijo

11.02.2019

Otroci iz skupine Oblaki so obiskali Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Ogledali so si razstavljena dela in dva ustvarili tudi sami. Več si lahko ogledate na fotografijah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Januar v skupini "Slončki"

06.02.2019

Mesec januar nas je razveselil s snegom, zato smo to izkoristili za različne zimske dejavnosti. Sneg in led smo opazovali tako zunaj kot v igralnici in tudi raziskovali, kako in zakaj se topi. Zunaj na snegu pa smo uživali, lovili snežinke, se kepali, sankali ter s skupnimi močmi poskušali narediti sneženega moža. Ob slikanici Dobri snežak smo se pogovarjali, kako lahko tudi mi pomagamo živalim pozimi. Zato smo za ptičke izdelali ptičjo hišico, jo pobarvali, dali v hišico semena in jo obesili na teraso pred igralnico. Ker pa se je konec meseca januarja, začetek februarja, poslovila vzgojiteljica Barbara, smo z njo preživeli zabaven zadnji dan in se od nje poslovili!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gibanje skupin Tačke in Oblaki

01.02.2019

Otroke iz skupine Oblaki so obiskali otroci iz skupine Tačke. Pripravili smo vadbeno uro in se skupaj razgibali. Premagovali smo različne ovire, se plazili in se pomerili kdo je močnejši.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sofijina mamica na obisku

29.01.2019

V skupini Slončki nas je obiskala Sofijina mamica Klavdija in nam predstavila poklic ZDRAVNIK. S seboj je prinesla veliko pripomočkov in nam jih s svojo zvesto pomočnico Sofijo tudi predstavila. Z zanimanjem smo vse opazovali in tudi vsi sodelovali pri pregledu grla, kjer smo za motivacijo dobili sladko palčko. Ker pa smo za obisk zdravnice vedeli, smo od doma prinesli po enega »bolnega« medvedka, ki nam ga je zdravnica pregledala in pozdravila. To je bilo tako zanimivo, da smo se prav vsi želeli preizkusiti v tej vlogi. Mamica Klavdija nam je v skupino prinesla veliko pripomočkov, zato je igra potekala še bolj z zanimanjem. Biti zdravnik ni lahko, vendar je bilo za nas izredno zabavno in se bomo, zahvaljujoč mamici, to še velikokrat igrali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vrti se

28.01.2019

V skupini Krokodilčki smo sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju vrtca Zarja Kamnik. Raziskovali smo senzoriko na temo Vrti se. Po raziskovanju so nastali zanimivi izdelki, na katerih smo vrtljive dele ponazorili tako, da je bilo to vidno tudi na risbi. Predstavili smo se z najbolj izvirnimi izdelki: stensko uro; mlinom na vodo; krosko; kovanci, ki jih zavrtimo na mizi; pralnim strojem, ko mamica pere oblačila; ptičkom, ki pada; kamionom s hruško, ki meša beton in deklico-plesalko.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Muca copatarica pri »Rožicah«

24.01.2019

V dopoldanskem času nas je obiskala Muca copatarica in nam popestrila dan. Otroci so bili obiska veseli in navdušeni, saj so z veseljem sodelovali in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lov na medveda

23.01.2019

S skupino »Lizike«, se je v novembru družila lutka babi Rezi, ki je otrokom prišla predstavit gledališče in gledališko igro. Preko celega meseca smo spoznavali elemente gledališča in pripravljali pravo gledališko predstavo. Otroci so izdelovali lutke, si zamišljali scenarij in sceno, izdelovali sceno in ustvarjali glasbeno spremljavo. V začetku decembra smo priredili predstavo, kjer smo otrokom iz hodnika C zaigrali lutkovno predstavo Lov na medveda.
Dejavnost smo izvajali v sklopu projekta Mavrično gledališče.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskal nas je Jakob

18.01.2019

Otroke iz skupine Oblaki je obiskal deček Jakob, ki se je družil z nami celo šolsko leto. Otroci so bili zelo navdušeni in so mu pokazali igrače ter ga povabili k igri.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zobozaver v skupini Oblaki

18.01.2019

Otroci iz skupine Oblaki so spoznali, da je skrb za ustno higieno in umivanje zob zelo pomembna. Obiskal jih je Zobozaver in jim ponudil zobno pasto in ščetko, da so mu otroci skrtačili zobe.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobni sneženi mož pri »Rožicah« in »Sovicah«

18.01.2019

Zgodbico z naslovom Čarobni sneženi mož nam je prejšnji teden pripovedovala Žakova babica. Da pa smo zgodbico še malo bolj popestrili smo izdelali senčne lutke ter otrokom zaigrale igrico. Otroci so z velikim zanimanjem prisluhnili in se tudi sami vključili v izvedbo lutkovne predstave. Najbolj jim je bilo všeč zatemnitev igralnice, močna luč reflektorja in senčne lutke, ki so nastopale v predstavi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskala nas je Žakova babica

10.01.2019

V sredo nas je v vrtcu obiskala Žakova babica. Skupini »Rožicam« in »Sovicam«  je prebrala zimsko zgodbico z naslovom Čarobni sneženi mož. Zgodbico nam je prebrala v knjižnem kotičku, ki se nahaja v enoti Mavrica. Otroci so z veseljem prisluhnili zgodbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mažoretno-plesne urice

08.01.2019

V letošnjem šolskem letu potekajo v Vrtcu Mavrica Trebnje mažoretno-plesne urice, za deklice stare od 5 do 6 let. Plešemo ob različni glasbi, uporabljamo različne pripomočke in se seznanjamo z delom z mažoretno palico. Za nami sta že prva nastopa, s katerima smo polepšali dopoldne našim upokojenim delavkam vrtca. Popestrile smo tudi dogajanje v mestnem parku, ob prižigu novoletnih lučk.
Kaj pa dekleta menijo o mažoretno-plesnih uricah?
»Najbolj všeč mi je, ko plešemo in vrtimo palico.«
»Všeč mi je bilo, ko smo nastopale za mamice in očke.«
»Najraje mečem palico.«
»Želim si, da bi bila prava mažoretka v modri obleki.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri »Rožicah«

21.12.2018

Veseli december smo v okviru mednarodnega Erasmus projekta »Playing ever after« popestrili s spoznavanjem novih junakov iz drugih držav. Spoznali smo lutko Zep, Bolota in Sisu. Večkrat so bile naše spremljevalke na sprehodu v okolico Trebnjega in do železniške postaje. V nabiralniku nas je vsak dan pričakalo novo pismo, na katerega smo komaj čakali. Pisma so nas popeljala v različne čarobne svetove, hkrati pa nas motivirala, da smo si popestrili december na različne načine. Igralnico smo okrasili, si pripravili pogrinjek s svečami, se družili z ostalimi otroki, pekli vaflje, kuhali čaj in se imeli lepo. Božiček nam je prinesel darila s katerimi smo si popestrili dopoldne. Še lepše pa smo popestrili dopoldne upokojencem v Domu starejših občanov v Trebnjem, kjer smo jim zaplesali ples z naslovom Peričice smo mi, ter dramsko igro Pikapolonice in pike. V okviru lutkovnega abonmaja pa smo si ogledali predstavo z naslovom; Prav posebno darilo. Spodnji utrinki pa so prav posebno darilo iz skupine »Rožice«. Srečno v letu 2019.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zgradili smo si hišo

21.12.2018

…naredimo streho, jaz delam predpražnik, poglejte, ključavnico sem naredila, kaj pa dimnik, pa še luči potrebujemo… to so besede otrok iz skupine Kanarčki. Iz odpadne embalaže so si zgradili veliko hišo, ki jim je tako všeč, da se v njej ves čas igrajo. Tudi vzgojiteljici sva zelo ponosni na njihovo konstrukcijo, otroci pa so dokazali, da otroška domišljija res nima meja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznična čajanka v hodniku "B"

21.12.2018

V petek je na hodniku zadišalo po vafljih in čaju s cimetom. Na hodniku smo si praznično pogrnili mize, vsak otrok pa je pil čaj iz svoje najljubše skodelice, ki jo je prinesel od doma. Ob čaju in sladkanju z vaflji smo poslušali praznično glasbo in se družili z otroki iz hodnika.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kanarčki nastopajo

21.12.2018

Otroci iz skupine Kanarčki smo se v veselem decembru odločili, da bomo polepšali decembrske dneve starejšim, zato smo odšli v Dom starejših občanov, kjer smo ob spremljavi kraguljčkov zapeli dve pesmici. Skupaj z otroki iz skupine Tortice pa smo nastopali tudi za upokojenke iz vrtca in jim polepšali dopoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

OČKA NA OBISKU V ODDELKI INDIJANČKI

21.12.2018

Skupaj smo se nato odpravili na ogled policijske postaje Trebnje, kjer so nam pokazali policijsko opremo, jetniško celico ter kombi in nov policijski džip. Prižgali smo lučke in sireno, ki je glasno zatulila, se pogovorili o nevarnosti petard ter preizkusili lisice za vklepanje. Očka nam je v vrtcu pokazal še svojo službeno opremo. Hura za policijo!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri "Slončkih"

21.12.2018

December je v nas prebudil pravo praznično vzdušje. Bil je poln doživetij, druženja in presenečenj. Vsak teden smo spoznali enega »Božičkovega škratka«, običaje v njegovi državi in se z namišljenim vlakom odpravili z njim na potem. Že 6. decembra nas je presenetil Miklavž, ki je v peharju pustil za vsakega nekaj sladkega. Nato pa smo se skupaj z ostalimi skupinami v A-traktu družili ob čajanki, skupaj smo okrasili novoletno smečico in ob prazničnem plesu pričakali Božička. Ta nam je prinesel vrečo daril, ki smo jo z zanimanjem odprli in bili igrač za v igralnico zelo veseli. Sprehodili smo se tudi do mestnega parka Trebnje, kjer smo si ogledali lučke in okraske na smrečicah, ki so jih izdelali otroci. V okviru Mavričnega abonmaja pa smo si ogledali dramsko predstavo z naslovom Prav posebno darilo. December je bil razgiban, zdaj se pa že veselimo počitnic in praznikov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka

21.12.2018

V sklopu veselega decembra smo dne 17.12.2018 na ravni hodnika izvedli čajanko. Posladkali smo se z vaflji namazanimi s čokolado in marmelado. Na koncu smo popili še čaj katerega so pripravile vzgojiteljice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Predpraznično vzdušje

21.12.2018

V torek 18.12.2018 je obiskala skupino Sovice iz Vrtca Mavrica Trebnje ga. Milena iz doma starejših občanov Trebnje in prebrala otrokom pravljico z naslovom Vesel Božič, Mandi.
Ob koncu so ji otroci zapeli tudi nekaj znanih pesmic in ji zaželeli lepe praznike.
Kasneje pa nas je obiskal tudi Božiček in nas obdaril z novimi igračami.
Želimo vam lepe prihajajoče praznike, v novem letu pa veliko dobrega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Bili smo pri zobozdravniku.

16.12.2018

V začetku decembra smo se z otroki iz skupine Gumbki odpravili na ogled zobozdravstvenega kabineta. Tam nas je pričakala prijazna sestra K. in nam podrobno predstavila njihovo delo. Skupaj smo si ogledali nekaj zobozdravstvenih pripomočkov in njihov namen. Otroci so njeno razlago poslušali z velikim zanimanjem. Najbolj so uživali, ko so se v vlogi zobozdravnika ali pacienta lahko preizkusili tudi sami. Mislim da bo sedaj strah pri otrocih bistveno manjši, saj so spoznali, da zna biti pri zobozdravniku pravzaprav zelo prijetno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskali so nas »prvošolci«

12.12.2018

Skupino »Rožice« so v petek obiskali prvošolci iz 1. a razreda OŠ Trebnje. Zapeli smo jim nekaj pesmic, zaigrali dramatizacijo z naslovom Pikapolonica in pike, nato pa smo se skupaj igrali z različnimi igračami. Povedali so nam, da najbolj od vsega  pogrešajo prosto igro. Na koncu smo jih pogostili z hrano in pijačo, nato pa obiskali mamico, ki je zaposlena v pisarni vrtca.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novoletna delavnica pri Sovicah

12.12.2018

V okviru projekta Prijateljstvo nima meja, smo v vrtec povabili starše in varovance DSO Trebnje. V velikem številu smo skupaj izdelali novoletne lučke, za katere smo potrebovali manjše kozarce, lepilo, sladkor in različne darilne trakove. Nastale so kristalne lučke. Po delavnici smo skupaj pospremili starejše do DSO Trebnje in jim zaželeli lepe praznike. Starejši so bili tako ganjeni, da je pritekla tudi kakšna solzica.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

OBISK DRAMSKE SKUPINE P. L. I. N.

11.12.2018

V sklopu projekta Mavrično gledališče so nas obiskali igralci dramske skupine P. L. I. N. Otrokom so predstavili značilnosti dramske igre in na kakšen način dramska igra nastane. Skupaj smo se poigravali z našimi glasovi in gibi telesa. Na koncu so se otroci prelevili v prave igralce in tudi sami nastopali v predstavi. Otroci so se zabavali in uživali, saj smo s smehom napolnili naš vrtec.
Hvala dramski skupini P. L. I. N., da so si vzeli čas in nam polepšali dopoldne v prazničnem decembru.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Želimo vam čaroben december

10.12.2018

Otroci iz skupin "Kanarčki in Tortice" vam želimo lepe praznike.


Decembrske delavnice v A hodniku

05.12.2018

V četrtek 29.11.2018 smo v A-traktu, skupine Slončki, Štorklje, Rožice in Oblaki imeli popoldansko srečanje s starši na temo DECEMBRSKE DELAVNICE. Namen delavnic je bilo druženje in okrasitev igralnic, kjer se igrajo otroci. Strokovne delavke smo po skupinah pripravile material in pobude, kaj naj starši skupaj z otroki izdelajo, da bodo igralnice v vzdušju Veselega decembra. Ker pa je bilo to srečanje na ravni enote in so bili zbrani starši iz vseh štirih skupin, so med seboj združili moči in bili še dodatno ustvarjalni. Za na hodnik so izdelali vlak, ki nas bo spremljal skozi celotni praznični december in izdelali so škratka, ki nas bo vsakodnevno pozdravil pri stopu v vrtec. Tako starši kot otroci so bili delavni in polni idej.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Galerije likovnih samorastnikov Trebnje

28.11.2018

Skupina »Rožice« smo se odpravili v Galerijo, kjer so nam zaposlene v galeriji na zelo zanimiv in zabaven način predstavile različne vremenske pojave. Preko igre, gibanja in slik so nam predstavile, kako piha veter, pada dež, sneg in sije sonce. Nato so nas povabili na likovno delavnico, kjer so podoživljali, kar jim je bilo predstavljeno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Slončki" smo praznovali

20.11.2018

V mesecu novembru sta še najmlajša od otrok dopolnila 2.leti. Praznovanje je bilo zabavno in veselo. Prepevali smo pesmi, rajali v krogu in imeli pravo pojedino. Seveda pa ni manjkala pesem Vse najboljše, ki smo jo z veseljem zapeli večkrat na dan, čestitanje in objemanje prijateljev. Imeli smo se super!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čutna pot in sproščanje v hodniku A

20.11.2018

Otroci iz Hodnika A, so se v okviru prednostne naloge enote družili med seboj in se sprehodili po različnih čutnih poteh. Otrokom čutna pot predstavlja kognitivne in gibalne izzive. Otroci raziskujejo svet preko čutnih izkušenj, ki jih potrebujejo. Poleg čutnih poti, so se otroci še masirali z žogami, si ogledovali svetlobne efekte in poslušali instrumentalno glasbo. Sproščanje je pomembno, ker pozitivno vpliva tako na telo, kot na duševno in čustveno stanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Indijančki na obisku v galeriji

18.11.2018

S skupino predšolskih otrok »Indijanci«, smo v mesecu novembru s kustosinjo Galerije likovnih samorastnikov Trebnje preživeli zanimivo, estetsko bogato likovno urico. Kustosinja je otroke na interaktiven in zanimiv način popeljala skozi galerijo. Otrokom je ponudila ravno pravšnjo mero časa za opazovanje izbranih umetniških del ter njihovo doživljanje podkrepila z razlago in razgovorom. Pri otrocih je vzbudila zanimanje in interes, ki so ga otroci pokazali s postavljanjem vprašanj, podajanjem mnenj ter sposGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V VRTCU NAS JE OBISKAL LUTKAR

15.11.2018

V okviru projekta Mavrično gledališče smo med nas povabili vsestranskega umetnika g. Staneta Pečka, ki nam je obrazložil in pokazal, kako nastajajo njegove knjige. S seboj je pripeljal svoje prijatelje škrate: Gašperja, Čakca, zmaja Grdajsa, Zmaka, in kačo. Otroke je nagovoril z zgodbo o škratih (kako jih je spoznal). Škratje sedaj živijo pri njem in mu pomagajo pri ustvarjanju njegovih knjig.
Otroci so se imeli priložnost z lutkami pobliže spoznati, jih animirati in se z njimi igrati. Lutke so bile drugačne od tistih, ki jih otroci poznajo. Prvič so rokovali z marionetami in prav zanimivo jim je bilo, ko so lahko premikali celo telo lutke, glavo in okončine.
Gospod Stane je bil navdušen nad interesom otrok. V zahvalo je vrtcu podaril eno izmed svojih knjig, ki jo bomo lahko otrokom večkrat prebrali. Otroci so mu zapeli nekaj otroških pesmi in se mu zahvalili z manjšo pozornostjo, ki so jo naslikali sami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rožice pri zdravnici

13.11.2018

Pri »Rožicah« se je teden pričel z obiskom zdravnice. Otrokom je predstavila različne pripomočke, ki jih zdravnica potrebuje pri svojem delu. Z veseljem so sodelovali in se vključevali v igro. Pregledala nam je ušesa, grlo, utrip srca ter refleks kolena. Spoznali smo različna oblačila ter uporabo rokavic in sterilnih obuval.  V to vlogo smo se vživeli prav vsi iz oddelka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v hodniku C

09.11.2018

V okviru Tedna otroka smo strokovne delavke v hodniku C otroke vprašale, kaj je za njih prosti čas. Odgovori so bili različni: tečem pa okrasim smrečico; plavam in lovim metuljčke; igram z barbikami, traktorjem, kockami; rišem; gledam risanke; bavbave strelam; se igram z dojenčki in razmišljam kako bi delala piškote; grem lahko v gozd z mamico in očkom in iščem jurčke; nabiram kostanje; da se lahko sam igram, da mi noben ne vzame igrač; da se malo spočijem; najraje spim… Izjave otrok smo zabeležile na plakat, otroci so dejavnosti, ki jih v prostem času radi počnejo oz. bi se jih radi igrali, tudi narisali. Predlagali so, kaj bi se radi v prostem času igrali v vrtcu. Strokovne delavke smo se potrudile in jim omogočile, da so lahko sodelovali pri peki palačink, se vozili s kolesi, nekateri so si zaželeli igro z naravnimi materiali, ki so jih sami nabrali med bivanjem v naravi, spet drugi pa so si zaželeli igre z igračami od doma. Dogovorili smo se za pohod proti Galaksiji, kjer smo se zadržali na dvorišču SMC-ja, tam so nas zaposleni prijazno sprejeli in pogostili  V četrtek smo na ravni hodnika C izvedli preživljanje prostega časa z vrstniki, kot igre brez meja. V prvi skupini so otroci s samokolnico med ovirami vozili bučke, v drugi so nosili kostanj na žlici, v tretji so nosili semena koruze v lončkih in jo stresali v merilni valj, tako so na koncu lahko preverili, katera skupina je bila uspešnejša, svoje spretnosti so otroci lahko preizkusili tudi v hoji s hoduljami. Za zaključek smo si vsi skupaj v Kulturnem domu ogledali predstavo z naslovom Dino in čarobni Toni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobna buča v skupini "Slončki"

05.11.2018

Pred jesenskimi počitnicami so otroci iz skupine Slončki ustvarjali ob izmišljeni zgodbi Čarobna buča. Ob zgodbi so bučo po svojih zamislih naslikali, jo odtisnili na papir in opazovali čarovnijo pri odtisu. V naravoslovnem kotičku so se igrali z odpadnim materialom, z naravnimi plodovi in pridelki, med njimi so tudi buče, zato smo za v igralnico izdelali pravo Čarobno bučo. Raziskovali smo vsebino buče, ji izrezali oči in usta ter za pravo čarobnost dodali lučko v sredino izrezane buče.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk » Rožic« in »Štorkelj« v ZD Trebnje

26.10.2018

Otroci iz skupine Rožice in Štorklje smo se skupaj odpravili na obisk zobozdravstvene ordinacije, kjer nam je prijazna sestra Katarina predstavila različne pripomočke. Otroci so bili najbolj veseli lutke »Zobozavra«, ki jih je še dodatno motiviral.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vadbena ura v gozdu

26.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so imeli vadbeno uro v gozdu. Najprej so tekli, nato počepnili in spet tekli, hodili so po ozkem deblu, po široki leseni klopi, preskakovali palice, hodili pod vejami in za sprostitev metali listje v zrak. Na koncu so uživali še v igri na igralih po njihovi želji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Razbita buča pri »Rožicah«

26.10.2018

Dan v skupini Rožic smo popestrili z nastopom strokovnih delavk z dramatizacijo Razbita buča. K ogledu smo povabili otroke iz skupine Sovice ter našo lutko Fifi, ki nas velikokrat spremlja na različnih dogodkih. Ker se je na koncu predstave razbila miškina hiša »buča«, smo se odpravili iskat nov miškin dom. Odšli smo v Jurčkov gozd, kjer smo intenzivno iskali in našli miškin dom. Ob tem smo nabirali jesenske plodove ter jih razvrščali in se o njih pogovarjali. Na koncu smo se še malo poigrali na tamkajšnjih igralih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Varno v vrtec in šolo

25.10.2018

Z otroci smo si ogledali poti v okolici našega vrtca. Pogovorili smo se o cestno prometnih predpisih, prometnih znakih in prehodih za pešce. Opazovali smo promet. Ugotovili smo, da nam v bližini manjkata kar dva prehoda za pešce, ki bi nam olajšala prečkanje ceste.
Nato smo se odločili, da si bo vsak otrok izdelal svoj avtomobilček (tehnika lepljenke), ga opremil z lučmi, kolesi ter delom ceste. Izdelali smo tudi dva semaforja. Ko so vsi otroci z izdelovanjem končali, so na hodniku naše enote sestavili promet. Otroci so opazovali svojo cesto in vozilo in sestavili kolono. Bili so pozorni na to, da se avtomobili ne dotikajo, saj so pravilno ugotovili, da bi dotikanje ali prekrivanje avto pomenilo, da se je zgodila nesreča. Na koncu smo ustvarili zanimivo postavitev iz katere je nastala tudi zanimiva skupinska slika.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

NASTOP V DOMU STAREJŠIH V OKVIRU POČASTITVE DNEVA DEMENCE

25.10.2018

Otroci iz skupine Indijančki, so s pesmijo in plesom popestrili dopoldne dementnim stanovalcev Doma starejših občanov Trebnje. Razveselili so jih z sklopom ljudskih pesmi in iger: Majna sem bila, Na planincah, Ali je kruh že pečen.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk kmetije Marn

25.10.2018

V skupini Krokodilčki smo se z veseljem odzvali povabilu Janove mamice in si ogledali njihovo kmetijo. Otroci so v hlevu opazovali živali, božali telička, sodelovali so pri mletju pšenice, hranili kokoši in postavljali vprašanja, zakaj se uporabljajo kmetijski stroji, ki so jih videli na kmetiji. Na koncu nas je Janova babica pogostila s čisto pravo kmečko malico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Angleški oddelki na obisku pri gasilcih

18.10.2018


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Natečaj - Varno v vrtec in šolo v skupini Indijančki

18.10.2018

Z otroki smo se pogovorili o cestnem prometu in njegovih nevarnostih. Izdelali smo si avtomobile in cesto, ki smo jo sestavili na hodniku naše enote.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nastop v DSO v okviru počastitve dneva demence

18.10.2018

Otroci iz skupine Indijančki, so s pesmijo in plesom popestrili dopoldne dementnim stanovalcev Doma starejših občanov Trebnje. Razveselili so jih z sklopom ljudskih pesmi in iger: Majna sem bila, Na planincah, Ali je kruh že pečen.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Slončki" na ogledu zobozdravstvenega kabineta

18.10.2018

V sredo 10.10.2018 smo se odpravili do Zdravstvenega doma Trebnje, kjer smo si ogledali zobozdravstveni kabinet. Pričakala nas je prijazna zobozdravnica ga. Katarina in dinozaver Zobozaver. Ogledali smo si prostor potem pa smo se preizkusili v ščetkanju zob, vendar ne svojih. Poprijeli smo za veliko zobno ščetko in vsi pripomogli k tem, da je Zobozaver spet imel lepe, bele zobe. Ker pa smo veliki in se bomo z zobozdravnikom že kmalu srečali, smo splezali na tisti velik stol in ter drug drugega s pomočjo zobozdravnice dvignili na stolu gor in dol. Bilo je zelo zabavno in zanimivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Poskus mini vulkan v skupini "Oblaki"

11.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico, kjer so si ogledali poskus mini vulkan. Opazovali so kako se sestavine, ki so jih dodali penijo in kako nastane mini vulkan. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko srečanje s starši

11.10.2018

V torek, 2. 10. 2018 ob 16.30 je oddelek »MEDVEDKOV« imel pred enoto Ostržek 1. srečanje s starši. Čeprav je dopoldne deževalo, smo pregnali oblake in popoldne je zasijalo sonce. Vsi skupaj smo se veselili našega skupnega srečanja in otroci so skupaj s starši prinesli veliko kostanja, ki smo ga kasneje spekli in se z njim na zaključku pogostili. Med peko kostanja, pa so se otroci preizkušali v »IGRI BREZ MEJA« (sonožni skoki skozi obroče; met žoge v koš; hoja po klopi in na koncu sonožni skok; vožnja s samokolnico, na katero so otroci nalagali buče in jih vozili okoli stožcev). Otroci so po opravljenih nalogah dobili na svojo ogrlico štiri različne štampiljke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Piščanček Pik v A-traktu

08.10.2018

Strokovne delavke iz oddelka Rožice smo vsem otrokom iz trakta A zaigrale lutkovno igro z naslovom Piščanček Pik. Otrokom so bile lutke zanimive, hkrati pa tudi poučne. Izražale so različna čustva; strah, jeza, žalost in veselje. Po zaključku lutkovne igre so otroci podoživljali lutke in se z njimi rokovali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" se igra z naravnimi materiali

05.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so v naravoslovni ustvarjalnici pod lupo pogledali črva in naredili poskus z mlekom. Z igro so nadaljevali v naravoslovnem kotičku v igralnici, kjer so se igrali z želodom, kostanji, pluto, koruzo, žirom in z različnimi listi. Otroci so odtisnili liste po svojih željah, nekatere so trgali in jih metali v zrak. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" raziskuje naravoslovno ustvarjalnico

05.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico in raziskovali kaj se v njej nahaja. Navdušilo jih je kar nekaj stvari, več si oglejte na fotografijah. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Podoživitev meseca septembra pri "Slončkih"

03.10.2018

S 3. septembrom je skupina Slončki začela nabirati spomine v enoti Mavrica. Večji del skupine se je preselilo iz enote Gubčeva 23, pridružili pa so se nam še trije novi otroci (dva otroka iz drugih skupin in en novinček). V skupini smo se že dobro spoznali in postali že pravi prijatelji. Prve dni smo enoto spoznavali in se spoprijateljili s sosednjimi skupinami na hodniku A.

V skupini smo že praznovali prvi rojstni dan deklice, ki je praznovala 2 leti. S sadjem smo se posladkali, ob glasbi s CD-ja pa smo zaplesali in »zažurali«. Dan je bil vesel in razigran.

V septembru pa smo poleg vseh aktivnosti, ki jih imamo v vrtcu, odšli v mestni park, ko je občina Trebnje organizirala različne dejavnosti v sklopu: Dan brez avtomobila (21. 9. 2018). Videli smo policijska in gasilska vozila, ter se poigrali pri različnih aktivnostih. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila v občini Trebnje

01.10.2018

Otroci iz oddelka Sovice so se, 21.9.2018, ob tednu mobilnosti udeležili aktivnosti v okviru dogodka «Dan brez avtomobila«, ki je potekal v centru Trebnjega pred občinsko.
Ogledali so si gasilsko vozilo in nazoren prikaz reševanja iz zmečkane pločevine in policijsko vozilo, katero nam je predstavila policistka Barbara Grmovšek, policijske pripomočke ter njihov motor s katerim se odpeljejo na intervencije. Popeljali so se z avtomobilom na električni pogon, stehtali se na tehtnicah, ki prikazujejo koliko si poškodovan ob določeni hitrosti, ter ustvarjali s kredami na cesti pred občinsko stavbo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V A-trakt je prišla botra Jesen

17.09.2018

K nam prihaja jesen, zato so se otroci iz oddelkov »Slončki«, »Štorklje«, »Rožice« in »Oblaki« družili na hodniku A-trakta in iz naravnega materiala (koruza, ličkanje, storži, žiri, želod, divji kostanj, buča) izdelali botro Jesen. Otroci so »ružili« koruzo, pletli kitke iz ličkanja, se igrali z koruznimi laski, pretresali koruzo iz lončka v lonček, peli pesmice…in na koncu je s skupnimi močmi nastala botra Jesen, katera nas ob prihodu/odhodu lepo pozdravlja na našem vhodu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Od semena, zelenjave, sadja do gibanja in zdravja s poudarkom »odgovorno s hrano«

02.09.2018

V okviru Eko projekta so v oddelku Čukci dejavnosti potekale skozi celo šolsko leto. Otroci so spoznali različna semena, ugotavljali, zakaj je pomemben vrt ter pridobivali izkušnje z vrtnarjenjem. Poleg zelenjave, ki smo jo pobirali z vrta in so jo otroci z veseljem pripravljali in uživali, smo veliko časa preživeli v naravi. Radi so se preizkušali v teku na travniku, v gozdu ali na šolskem igrišču. Zanimivi so bili tudi večji izzivi, kot je pohod na hrib in prečkanje potoka skozi brv. Veliko pozornosti smo namenili ozaveščanju otrok k zmanjšanju zavržene hrane. Sodelovali smo v natečajih Ustvarjanje iz odpadne kartonske embalaže KEMS, Reciklirana kuharija in Kuhlina zgodba. V okviru natečaja smo izdelali lutko Kuhlo, otroci so jo imeli radi in se trudili upoštevati njene želje, da hrane ne smemo metati stran, da si vzamemo toliko kolikor bomo pojedli.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.