O enoti Mavrica

Režunova ulica 8

Hodnik A
tel.: 07 34 81 195
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Simona Iskra

Obogatitvena dejavnost: VARNO NA POT Z NAHRBNIKOM


Otrokom bomo preko igre pripravili gibalne izzive, jih odpeljali v naravo in seznanili z varno udeležbo v prometu.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

A1: SLONČKI
vzgojiteljica Damjana Fajdiga ter pom. vzg. Barbara Tesić

A2: ŠTORKLJE
vzgojiteljica Mojca Mihelič ter pom. vzg. Mateja Ozimek

A3: ROŽICE
vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila ter pom. vzg. Anja Radi in spremljevalka Lucija Strajnar

A4: OBLAKI
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Mojca Katja Božič in spremljevalka Tina Kramar

Sočasnost v enoti pokriva Rebeka Škrilac

Hodnik B
tel.: 07 34 81 196
Poslovni čas enote: 6:00-16.00

Vodja enote: Nina Kastigar

Obogatitvena dejavnost: LJUDSKI PLESI SVETA


Otrokom bomo približali medkulturnost preko ljudskih plesov, gradili medsebojne odnose ter se družili.

Št. oddelkov: 6 oddelkov 2. starostnega obdobja

B1: INDIJANČKI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Žiga Mohorčič

B2: REGRATOVA LUČKA
vzgojiteljica Radojka Udovič ter pom. vzg. Suzana Vencelj

B3: GUMBKI
vzgojiteljica Tea Štumerger ter pom. vzg. Vesna Perko

B4: GOSENICE
vzgojiteljica Tanja Fius ter pom. vzg. Sabina Košmerl

B5: KANARČKI
vzgojiteljica Nina Kastigar ter pom. vzg. Simona Umek

B6: TORTICE
vzgojiteljica Nina Bevec Jevnikar  ter pom. vzg. Aljana Skoporc


Hodnik C
tel.: 07 34 81 197
Poslovni čas enote: 6:00-16.00

Vodja enote: Nuša Pajk

Obogatitvena dejavnost: IGRARIJE Z LUTKO

Lutka bo imela čez celo leto osrednjo vlogo. Z otroki bo sklepala prijateljske vezi, hodila z otroki na sprehode, jih učila nove banse in postala nova članica skupine.

Št. oddelkov: 4 oddelki 2. starostnega obdobja

C1: LIZIKE
vzgojiteljica Nuša Pajk ter pom. vzg. Barbara Kastigar

C2: KROKODILČKI
vzgojiteljica Bojana Murn ter pom. vzg. Andreja Strajnar

C3: SOVICE
vzgojiteljica Helena Krnc ter pom. vzg. Tjaša Poglavc

C4: MEDVEDKI
vzgojiteljica Brigita Borak ter pom. vzg. Marija Tomšič

Poglej arhiv enote

Otroci iz skupine "Oblaki" so obiskali galerijo

11.02.2019

Otroci iz skupine Oblaki so obiskali Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Ogledali so si razstavljena dela in dva ustvarili tudi sami. Več si lahko ogledate na fotografijah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Januar v skupini "Slončki"

06.02.2019

Mesec januar nas je razveselil s snegom, zato smo to izkoristili za različne zimske dejavnosti. Sneg in led smo opazovali tako zunaj kot v igralnici in tudi raziskovali, kako in zakaj se topi. Zunaj na snegu pa smo uživali, lovili snežinke, se kepali, sankali ter s skupnimi močmi poskušali narediti sneženega moža. Ob slikanici Dobri snežak smo se pogovarjali, kako lahko tudi mi pomagamo živalim pozimi. Zato smo za ptičke izdelali ptičjo hišico, jo pobarvali, dali v hišico semena in jo obesili na teraso pred igralnico. Ker pa se je konec meseca januarja, začetek februarja, poslovila vzgojiteljica Barbara, smo z njo preživeli zabaven zadnji dan in se od nje poslovili!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gibanje skupin Tačke in Oblaki

01.02.2019

Otroke iz skupine Oblaki so obiskali otroci iz skupine Tačke. Pripravili smo vadbeno uro in se skupaj razgibali. Premagovali smo različne ovire, se plazili in se pomerili kdo je močnejši.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sofijina mamica na obisku

29.01.2019

V skupini Slončki nas je obiskala Sofijina mamica Klavdija in nam predstavila poklic ZDRAVNIK. S seboj je prinesla veliko pripomočkov in nam jih s svojo zvesto pomočnico Sofijo tudi predstavila. Z zanimanjem smo vse opazovali in tudi vsi sodelovali pri pregledu grla, kjer smo za motivacijo dobili sladko palčko. Ker pa smo za obisk zdravnice vedeli, smo od doma prinesli po enega »bolnega« medvedka, ki nam ga je zdravnica pregledala in pozdravila. To je bilo tako zanimivo, da smo se prav vsi želeli preizkusiti v tej vlogi. Mamica Klavdija nam je v skupino prinesla veliko pripomočkov, zato je igra potekala še bolj z zanimanjem. Biti zdravnik ni lahko, vendar je bilo za nas izredno zabavno in se bomo, zahvaljujoč mamici, to še velikokrat igrali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vrti se

28.01.2019

V skupini Krokodilčki smo sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju vrtca Zarja Kamnik. Raziskovali smo senzoriko na temo Vrti se. Po raziskovanju so nastali zanimivi izdelki, na katerih smo vrtljive dele ponazorili tako, da je bilo to vidno tudi na risbi. Predstavili smo se z najbolj izvirnimi izdelki: stensko uro; mlinom na vodo; krosko; kovanci, ki jih zavrtimo na mizi; pralnim strojem, ko mamica pere oblačila; ptičkom, ki pada; kamionom s hruško, ki meša beton in deklico-plesalko.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Muca copatarica pri »Rožicah«

24.01.2019

V dopoldanskem času nas je obiskala Muca copatarica in nam popestrila dan. Otroci so bili obiska veseli in navdušeni, saj so z veseljem sodelovali in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lov na medveda

23.01.2019

S skupino »Lizike«, se je v novembru družila lutka babi Rezi, ki je otrokom prišla predstavit gledališče in gledališko igro. Preko celega meseca smo spoznavali elemente gledališča in pripravljali pravo gledališko predstavo. Otroci so izdelovali lutke, si zamišljali scenarij in sceno, izdelovali sceno in ustvarjali glasbeno spremljavo. V začetku decembra smo priredili predstavo, kjer smo otrokom iz hodnika C zaigrali lutkovno predstavo Lov na medveda.
Dejavnost smo izvajali v sklopu projekta Mavrično gledališče.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskal nas je Jakob

18.01.2019

Otroke iz skupine Oblaki je obiskal deček Jakob, ki se je družil z nami celo šolsko leto. Otroci so bili zelo navdušeni in so mu pokazali igrače ter ga povabili k igri.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zobozaver v skupini Oblaki

18.01.2019

Otroci iz skupine Oblaki so spoznali, da je skrb za ustno higieno in umivanje zob zelo pomembna. Obiskal jih je Zobozaver in jim ponudil zobno pasto in ščetko, da so mu otroci skrtačili zobe.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobni sneženi mož pri »Rožicah« in »Sovicah«

18.01.2019

Zgodbico z naslovom Čarobni sneženi mož nam je prejšnji teden pripovedovala Žakova babica. Da pa smo zgodbico še malo bolj popestrili smo izdelali senčne lutke ter otrokom zaigrale igrico. Otroci so z velikim zanimanjem prisluhnili in se tudi sami vključili v izvedbo lutkovne predstave. Najbolj jim je bilo všeč zatemnitev igralnice, močna luč reflektorja in senčne lutke, ki so nastopale v predstavi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskala nas je Žakova babica

10.01.2019

V sredo nas je v vrtcu obiskala Žakova babica. Skupini »Rožicam« in »Sovicam«  je prebrala zimsko zgodbico z naslovom Čarobni sneženi mož. Zgodbico nam je prebrala v knjižnem kotičku, ki se nahaja v enoti Mavrica. Otroci so z veseljem prisluhnili zgodbi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mažoretno-plesne urice

08.01.2019

V letošnjem šolskem letu potekajo v Vrtcu Mavrica Trebnje mažoretno-plesne urice, za deklice stare od 5 do 6 let. Plešemo ob različni glasbi, uporabljamo različne pripomočke in se seznanjamo z delom z mažoretno palico. Za nami sta že prva nastopa, s katerima smo polepšali dopoldne našim upokojenim delavkam vrtca. Popestrile smo tudi dogajanje v mestnem parku, ob prižigu novoletnih lučk.
Kaj pa dekleta menijo o mažoretno-plesnih uricah?
»Najbolj všeč mi je, ko plešemo in vrtimo palico.«
»Všeč mi je bilo, ko smo nastopale za mamice in očke.«
»Najraje mečem palico.«
»Želim si, da bi bila prava mažoretka v modri obleki.«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri »Rožicah«

21.12.2018

Veseli december smo v okviru mednarodnega Erasmus projekta »Playing ever after« popestrili s spoznavanjem novih junakov iz drugih držav. Spoznali smo lutko Zep, Bolota in Sisu. Večkrat so bile naše spremljevalke na sprehodu v okolico Trebnjega in do železniške postaje. V nabiralniku nas je vsak dan pričakalo novo pismo, na katerega smo komaj čakali. Pisma so nas popeljala v različne čarobne svetove, hkrati pa nas motivirala, da smo si popestrili december na različne načine. Igralnico smo okrasili, si pripravili pogrinjek s svečami, se družili z ostalimi otroki, pekli vaflje, kuhali čaj in se imeli lepo. Božiček nam je prinesel darila s katerimi smo si popestrili dopoldne. Še lepše pa smo popestrili dopoldne upokojencem v Domu starejših občanov v Trebnjem, kjer smo jim zaplesali ples z naslovom Peričice smo mi, ter dramsko igro Pikapolonice in pike. V okviru lutkovnega abonmaja pa smo si ogledali predstavo z naslovom; Prav posebno darilo. Spodnji utrinki pa so prav posebno darilo iz skupine »Rožice«. Srečno v letu 2019.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zgradili smo si hišo

21.12.2018

…naredimo streho, jaz delam predpražnik, poglejte, ključavnico sem naredila, kaj pa dimnik, pa še luči potrebujemo… to so besede otrok iz skupine Kanarčki. Iz odpadne embalaže so si zgradili veliko hišo, ki jim je tako všeč, da se v njej ves čas igrajo. Tudi vzgojiteljici sva zelo ponosni na njihovo konstrukcijo, otroci pa so dokazali, da otroška domišljija res nima meja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznična čajanka v hodniku "B"

21.12.2018

V petek je na hodniku zadišalo po vafljih in čaju s cimetom. Na hodniku smo si praznično pogrnili mize, vsak otrok pa je pil čaj iz svoje najljubše skodelice, ki jo je prinesel od doma. Ob čaju in sladkanju z vaflji smo poslušali praznično glasbo in se družili z otroki iz hodnika.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kanarčki nastopajo

21.12.2018

Otroci iz skupine Kanarčki smo se v veselem decembru odločili, da bomo polepšali decembrske dneve starejšim, zato smo odšli v Dom starejših občanov, kjer smo ob spremljavi kraguljčkov zapeli dve pesmici. Skupaj z otroki iz skupine Tortice pa smo nastopali tudi za upokojenke iz vrtca in jim polepšali dopoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

OČKA NA OBISKU V ODDELKI INDIJANČKI

21.12.2018

Skupaj smo se nato odpravili na ogled policijske postaje Trebnje, kjer so nam pokazali policijsko opremo, jetniško celico ter kombi in nov policijski džip. Prižgali smo lučke in sireno, ki je glasno zatulila, se pogovorili o nevarnosti petard ter preizkusili lisice za vklepanje. Očka nam je v vrtcu pokazal še svojo službeno opremo. Hura za policijo!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri "Slončkih"

21.12.2018

December je v nas prebudil pravo praznično vzdušje. Bil je poln doživetij, druženja in presenečenj. Vsak teden smo spoznali enega »Božičkovega škratka«, običaje v njegovi državi in se z namišljenim vlakom odpravili z njim na potem. Že 6. decembra nas je presenetil Miklavž, ki je v peharju pustil za vsakega nekaj sladkega. Nato pa smo se skupaj z ostalimi skupinami v A-traktu družili ob čajanki, skupaj smo okrasili novoletno smečico in ob prazničnem plesu pričakali Božička. Ta nam je prinesel vrečo daril, ki smo jo z zanimanjem odprli in bili igrač za v igralnico zelo veseli. Sprehodili smo se tudi do mestnega parka Trebnje, kjer smo si ogledali lučke in okraske na smrečicah, ki so jih izdelali otroci. V okviru Mavričnega abonmaja pa smo si ogledali dramsko predstavo z naslovom Prav posebno darilo. December je bil razgiban, zdaj se pa že veselimo počitnic in praznikov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka

21.12.2018

V sklopu veselega decembra smo dne 17.12.2018 na ravni hodnika izvedli čajanko. Posladkali smo se z vaflji namazanimi s čokolado in marmelado. Na koncu smo popili še čaj katerega so pripravile vzgojiteljice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Predpraznično vzdušje

21.12.2018

V torek 18.12.2018 je obiskala skupino Sovice iz Vrtca Mavrica Trebnje ga. Milena iz doma starejših občanov Trebnje in prebrala otrokom pravljico z naslovom Vesel Božič, Mandi.
Ob koncu so ji otroci zapeli tudi nekaj znanih pesmic in ji zaželeli lepe praznike.
Kasneje pa nas je obiskal tudi Božiček in nas obdaril z novimi igračami.
Želimo vam lepe prihajajoče praznike, v novem letu pa veliko dobrega.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Bili smo pri zobozdravniku.

16.12.2018

V začetku decembra smo se z otroki iz skupine Gumbki odpravili na ogled zobozdravstvenega kabineta. Tam nas je pričakala prijazna sestra K. in nam podrobno predstavila njihovo delo. Skupaj smo si ogledali nekaj zobozdravstvenih pripomočkov in njihov namen. Otroci so njeno razlago poslušali z velikim zanimanjem. Najbolj so uživali, ko so se v vlogi zobozdravnika ali pacienta lahko preizkusili tudi sami. Mislim da bo sedaj strah pri otrocih bistveno manjši, saj so spoznali, da zna biti pri zobozdravniku pravzaprav zelo prijetno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskali so nas »prvošolci«

12.12.2018

Skupino »Rožice« so v petek obiskali prvošolci iz 1. a razreda OŠ Trebnje. Zapeli smo jim nekaj pesmic, zaigrali dramatizacijo z naslovom Pikapolonica in pike, nato pa smo se skupaj igrali z različnimi igračami. Povedali so nam, da najbolj od vsega  pogrešajo prosto igro. Na koncu smo jih pogostili z hrano in pijačo, nato pa obiskali mamico, ki je zaposlena v pisarni vrtca.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novoletna delavnica pri Sovicah

12.12.2018

V okviru projekta Prijateljstvo nima meja, smo v vrtec povabili starše in varovance DSO Trebnje. V velikem številu smo skupaj izdelali novoletne lučke, za katere smo potrebovali manjše kozarce, lepilo, sladkor in različne darilne trakove. Nastale so kristalne lučke. Po delavnici smo skupaj pospremili starejše do DSO Trebnje in jim zaželeli lepe praznike. Starejši so bili tako ganjeni, da je pritekla tudi kakšna solzica.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

OBISK DRAMSKE SKUPINE P. L. I. N.

11.12.2018

V sklopu projekta Mavrično gledališče so nas obiskali igralci dramske skupine P. L. I. N. Otrokom so predstavili značilnosti dramske igre in na kakšen način dramska igra nastane. Skupaj smo se poigravali z našimi glasovi in gibi telesa. Na koncu so se otroci prelevili v prave igralce in tudi sami nastopali v predstavi. Otroci so se zabavali in uživali, saj smo s smehom napolnili naš vrtec.
Hvala dramski skupini P. L. I. N., da so si vzeli čas in nam polepšali dopoldne v prazničnem decembru.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Želimo vam čaroben december

10.12.2018

Otroci iz skupin "Kanarčki in Tortice" vam želimo lepe praznike.


Decembrske delavnice v A hodniku

06.12.2018

V četrtek 29.11.2018 smo v A-traktu, skupine Slončki, Štorklje, Rožice in Oblaki imeli popoldansko srečanje s starši na temo DECEMBRSKE DELAVNICE. Namen delavnic je bilo druženje in okrasitev igralnic, kjer se igrajo otroci. Strokovne delavke smo po skupinah pripravile material in pobude, kaj naj starši skupaj z otroki izdelajo, da bodo igralnice v vzdušju Veselega decembra. Ker pa je bilo to srečanje na ravni enote in so bili zbrani starši iz vseh štirih skupin, so med seboj združili moči in bili še dodatno ustvarjalni. Za na hodnik so izdelali vlak, ki nas bo spremljal skozi celotni praznični december in izdelali so škratka, ki nas bo vsakodnevno pozdravil pri stopu v vrtec. Tako starši kot otroci so bili delavni in polni idej.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk Galerije likovnih samorastnikov Trebnje

28.11.2018

Skupina »Rožice« smo se odpravili v Galerijo, kjer so nam zaposlene v galeriji na zelo zanimiv in zabaven način predstavile različne vremenske pojave. Preko igre, gibanja in slik so nam predstavile, kako piha veter, pada dež, sneg in sije sonce. Nato so nas povabili na likovno delavnico, kjer so podoživljali, kar jim je bilo predstavljeno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Slončki" smo praznovali

20.11.2018

V mesecu novembru sta še najmlajša od otrok dopolnila 2.leti. Praznovanje je bilo zabavno in veselo. Prepevali smo pesmi, rajali v krogu in imeli pravo pojedino. Seveda pa ni manjkala pesem Vse najboljše, ki smo jo z veseljem zapeli večkrat na dan, čestitanje in objemanje prijateljev. Imeli smo se super!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čutna pot in sproščanje v hodniku A

20.11.2018

Otroci iz Hodnika A, so se v okviru prednostne naloge enote družili med seboj in se sprehodili po različnih čutnih poteh. Otrokom čutna pot predstavlja kognitivne in gibalne izzive. Otroci raziskujejo svet preko čutnih izkušenj, ki jih potrebujejo. Poleg čutnih poti, so se otroci še masirali z žogami, si ogledovali svetlobne efekte in poslušali instrumentalno glasbo. Sproščanje je pomembno, ker pozitivno vpliva tako na telo, kot na duševno in čustveno stanje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Indijančki na obisku v galeriji

18.11.2018

S skupino predšolskih otrok »Indijanci«, smo v mesecu novembru s kustosinjo Galerije likovnih samorastnikov Trebnje preživeli zanimivo, estetsko bogato likovno urico. Kustosinja je otroke na interaktiven in zanimiv način popeljala skozi galerijo. Otrokom je ponudila ravno pravšnjo mero časa za opazovanje izbranih umetniških del ter njihovo doživljanje podkrepila z razlago in razgovorom. Pri otrocih je vzbudila zanimanje in interes, ki so ga otroci pokazali s postavljanjem vprašanj, podajanjem mnenj ter sposGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V VRTCU NAS JE OBISKAL LUTKAR

15.11.2018

V okviru projekta Mavrično gledališče smo med nas povabili vsestranskega umetnika g. Staneta Pečka, ki nam je obrazložil in pokazal, kako nastajajo njegove knjige. S seboj je pripeljal svoje prijatelje škrate: Gašperja, Čakca, zmaja Grdajsa, Zmaka, in kačo. Otroke je nagovoril z zgodbo o škratih (kako jih je spoznal). Škratje sedaj živijo pri njem in mu pomagajo pri ustvarjanju njegovih knjig.
Otroci so se imeli priložnost z lutkami pobliže spoznati, jih animirati in se z njimi igrati. Lutke so bile drugačne od tistih, ki jih otroci poznajo. Prvič so rokovali z marionetami in prav zanimivo jim je bilo, ko so lahko premikali celo telo lutke, glavo in okončine.
Gospod Stane je bil navdušen nad interesom otrok. V zahvalo je vrtcu podaril eno izmed svojih knjig, ki jo bomo lahko otrokom večkrat prebrali. Otroci so mu zapeli nekaj otroških pesmi in se mu zahvalili z manjšo pozornostjo, ki so jo naslikali sami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rožice pri zdravnici

13.11.2018

Pri »Rožicah« se je teden pričel z obiskom zdravnice. Otrokom je predstavila različne pripomočke, ki jih zdravnica potrebuje pri svojem delu. Z veseljem so sodelovali in se vključevali v igro. Pregledala nam je ušesa, grlo, utrip srca ter refleks kolena. Spoznali smo različna oblačila ter uporabo rokavic in sterilnih obuval.  V to vlogo smo se vživeli prav vsi iz oddelka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v hodniku C

09.11.2018

V okviru Tedna otroka smo strokovne delavke v hodniku C otroke vprašale, kaj je za njih prosti čas. Odgovori so bili različni: tečem pa okrasim smrečico; plavam in lovim metuljčke; igram z barbikami, traktorjem, kockami; rišem; gledam risanke; bavbave strelam; se igram z dojenčki in razmišljam kako bi delala piškote; grem lahko v gozd z mamico in očkom in iščem jurčke; nabiram kostanje; da se lahko sam igram, da mi noben ne vzame igrač; da se malo spočijem; najraje spim… Izjave otrok smo zabeležile na plakat, otroci so dejavnosti, ki jih v prostem času radi počnejo oz. bi se jih radi igrali, tudi narisali. Predlagali so, kaj bi se radi v prostem času igrali v vrtcu. Strokovne delavke smo se potrudile in jim omogočile, da so lahko sodelovali pri peki palačink, se vozili s kolesi, nekateri so si zaželeli igro z naravnimi materiali, ki so jih sami nabrali med bivanjem v naravi, spet drugi pa so si zaželeli igre z igračami od doma. Dogovorili smo se za pohod proti Galaksiji, kjer smo se zadržali na dvorišču SMC-ja, tam so nas zaposleni prijazno sprejeli in pogostili  V četrtek smo na ravni hodnika C izvedli preživljanje prostega časa z vrstniki, kot igre brez meja. V prvi skupini so otroci s samokolnico med ovirami vozili bučke, v drugi so nosili kostanj na žlici, v tretji so nosili semena koruze v lončkih in jo stresali v merilni valj, tako so na koncu lahko preverili, katera skupina je bila uspešnejša, svoje spretnosti so otroci lahko preizkusili tudi v hoji s hoduljami. Za zaključek smo si vsi skupaj v Kulturnem domu ogledali predstavo z naslovom Dino in čarobni Toni.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobna buča v skupini "Slončki"

05.11.2018

Pred jesenskimi počitnicami so otroci iz skupine Slončki ustvarjali ob izmišljeni zgodbi Čarobna buča. Ob zgodbi so bučo po svojih zamislih naslikali, jo odtisnili na papir in opazovali čarovnijo pri odtisu. V naravoslovnem kotičku so se igrali z odpadnim materialom, z naravnimi plodovi in pridelki, med njimi so tudi buče, zato smo za v igralnico izdelali pravo Čarobno bučo. Raziskovali smo vsebino buče, ji izrezali oči in usta ter za pravo čarobnost dodali lučko v sredino izrezane buče.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk » Rožic« in »Štorkelj« v ZD Trebnje

26.10.2018

Otroci iz skupine Rožice in Štorklje smo se skupaj odpravili na obisk zobozdravstvene ordinacije, kjer nam je prijazna sestra Katarina predstavila različne pripomočke. Otroci so bili najbolj veseli lutke »Zobozavra«, ki jih je še dodatno motiviral.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vadbena ura v gozdu

26.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so imeli vadbeno uro v gozdu. Najprej so tekli, nato počepnili in spet tekli, hodili so po ozkem deblu, po široki leseni klopi, preskakovali palice, hodili pod vejami in za sprostitev metali listje v zrak. Na koncu so uživali še v igri na igralih po njihovi želji.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Razbita buča pri »Rožicah«

26.10.2018

Dan v skupini Rožic smo popestrili z nastopom strokovnih delavk z dramatizacijo Razbita buča. K ogledu smo povabili otroke iz skupine Sovice ter našo lutko Fifi, ki nas velikokrat spremlja na različnih dogodkih. Ker se je na koncu predstave razbila miškina hiša »buča«, smo se odpravili iskat nov miškin dom. Odšli smo v Jurčkov gozd, kjer smo intenzivno iskali in našli miškin dom. Ob tem smo nabirali jesenske plodove ter jih razvrščali in se o njih pogovarjali. Na koncu smo se še malo poigrali na tamkajšnjih igralih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Varno v vrtec in šolo

25.10.2018

Z otroci smo si ogledali poti v okolici našega vrtca. Pogovorili smo se o cestno prometnih predpisih, prometnih znakih in prehodih za pešce. Opazovali smo promet. Ugotovili smo, da nam v bližini manjkata kar dva prehoda za pešce, ki bi nam olajšala prečkanje ceste.
Nato smo se odločili, da si bo vsak otrok izdelal svoj avtomobilček (tehnika lepljenke), ga opremil z lučmi, kolesi ter delom ceste. Izdelali smo tudi dva semaforja. Ko so vsi otroci z izdelovanjem končali, so na hodniku naše enote sestavili promet. Otroci so opazovali svojo cesto in vozilo in sestavili kolono. Bili so pozorni na to, da se avtomobili ne dotikajo, saj so pravilno ugotovili, da bi dotikanje ali prekrivanje avto pomenilo, da se je zgodila nesreča. Na koncu smo ustvarili zanimivo postavitev iz katere je nastala tudi zanimiva skupinska slika.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

NASTOP V DOMU STAREJŠIH V OKVIRU POČASTITVE DNEVA DEMENCE

25.10.2018

Otroci iz skupine Indijančki, so s pesmijo in plesom popestrili dopoldne dementnim stanovalcev Doma starejših občanov Trebnje. Razveselili so jih z sklopom ljudskih pesmi in iger: Majna sem bila, Na planincah, Ali je kruh že pečen.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk kmetije Marn

25.10.2018

V skupini Krokodilčki smo se z veseljem odzvali povabilu Janove mamice in si ogledali njihovo kmetijo. Otroci so v hlevu opazovali živali, božali telička, sodelovali so pri mletju pšenice, hranili kokoši in postavljali vprašanja, zakaj se uporabljajo kmetijski stroji, ki so jih videli na kmetiji. Na koncu nas je Janova babica pogostila s čisto pravo kmečko malico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Angleški oddelki na obisku pri gasilcih

18.10.2018


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Natečaj - Varno v vrtec in šolo v skupini Indijančki

18.10.2018

Z otroki smo se pogovorili o cestnem prometu in njegovih nevarnostih. Izdelali smo si avtomobile in cesto, ki smo jo sestavili na hodniku naše enote.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nastop v DSO v okviru počastitve dneva demence

18.10.2018

Otroci iz skupine Indijančki, so s pesmijo in plesom popestrili dopoldne dementnim stanovalcev Doma starejših občanov Trebnje. Razveselili so jih z sklopom ljudskih pesmi in iger: Majna sem bila, Na planincah, Ali je kruh že pečen.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Slončki" na ogledu zobozdravstvenega kabineta

18.10.2018

V sredo 10.10.2018 smo se odpravili do Zdravstvenega doma Trebnje, kjer smo si ogledali zobozdravstveni kabinet. Pričakala nas je prijazna zobozdravnica ga. Katarina in dinozaver Zobozaver. Ogledali smo si prostor potem pa smo se preizkusili v ščetkanju zob, vendar ne svojih. Poprijeli smo za veliko zobno ščetko in vsi pripomogli k tem, da je Zobozaver spet imel lepe, bele zobe. Ker pa smo veliki in se bomo z zobozdravnikom že kmalu srečali, smo splezali na tisti velik stol in ter drug drugega s pomočjo zobozdravnice dvignili na stolu gor in dol. Bilo je zelo zabavno in zanimivo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Poskus mini vulkan v skupini "Oblaki"

11.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico, kjer so si ogledali poskus mini vulkan. Opazovali so kako se sestavine, ki so jih dodali penijo in kako nastane mini vulkan. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko srečanje s starši

11.10.2018

V torek, 2. 10. 2018 ob 16.30 je oddelek »MEDVEDKOV« imel pred enoto Ostržek 1. srečanje s starši. Čeprav je dopoldne deževalo, smo pregnali oblake in popoldne je zasijalo sonce. Vsi skupaj smo se veselili našega skupnega srečanja in otroci so skupaj s starši prinesli veliko kostanja, ki smo ga kasneje spekli in se z njim na zaključku pogostili. Med peko kostanja, pa so se otroci preizkušali v »IGRI BREZ MEJA« (sonožni skoki skozi obroče; met žoge v koš; hoja po klopi in na koncu sonožni skok; vožnja s samokolnico, na katero so otroci nalagali buče in jih vozili okoli stožcev). Otroci so po opravljenih nalogah dobili na svojo ogrlico štiri različne štampiljke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Piščanček Pik v A-traktu

08.10.2018

Strokovne delavke iz oddelka Rožice smo vsem otrokom iz trakta A zaigrale lutkovno igro z naslovom Piščanček Pik. Otrokom so bile lutke zanimive, hkrati pa tudi poučne. Izražale so različna čustva; strah, jeza, žalost in veselje. Po zaključku lutkovne igre so otroci podoživljali lutke in se z njimi rokovali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" se igra z naravnimi materiali

05.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so v naravoslovni ustvarjalnici pod lupo pogledali črva in naredili poskus z mlekom. Z igro so nadaljevali v naravoslovnem kotičku v igralnici, kjer so se igrali z želodom, kostanji, pluto, koruzo, žirom in z različnimi listi. Otroci so odtisnili liste po svojih željah, nekatere so trgali in jih metali v zrak. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" raziskuje naravoslovno ustvarjalnico

05.10.2018

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico in raziskovali kaj se v njej nahaja. Navdušilo jih je kar nekaj stvari, več si oglejte na fotografijah. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Podoživitev meseca septembra pri "Slončkih"

03.10.2018

S 3. septembrom je skupina Slončki začela nabirati spomine v enoti Mavrica. Večji del skupine se je preselilo iz enote Gubčeva 23, pridružili pa so se nam še trije novi otroci (dva otroka iz drugih skupin in en novinček). V skupini smo se že dobro spoznali in postali že pravi prijatelji. Prve dni smo enoto spoznavali in se spoprijateljili s sosednjimi skupinami na hodniku A.

V skupini smo že praznovali prvi rojstni dan deklice, ki je praznovala 2 leti. S sadjem smo se posladkali, ob glasbi s CD-ja pa smo zaplesali in »zažurali«. Dan je bil vesel in razigran.

V septembru pa smo poleg vseh aktivnosti, ki jih imamo v vrtcu, odšli v mestni park, ko je občina Trebnje organizirala različne dejavnosti v sklopu: Dan brez avtomobila (21. 9. 2018). Videli smo policijska in gasilska vozila, ter se poigrali pri različnih aktivnostih. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila v občini Trebnje

02.10.2018

Otroci iz oddelka Sovice so se, 21.9.2018, ob tednu mobilnosti udeležili aktivnosti v okviru dogodka «Dan brez avtomobila«, ki je potekal v centru Trebnjega pred občinsko.
Ogledali so si gasilsko vozilo in nazoren prikaz reševanja iz zmečkane pločevine in policijsko vozilo, katero nam je predstavila policistka Barbara Grmovšek, policijske pripomočke ter njihov motor s katerim se odpeljejo na intervencije. Popeljali so se z avtomobilom na električni pogon, stehtali se na tehtnicah, ki prikazujejo koliko si poškodovan ob določeni hitrosti, ter ustvarjali s kredami na cesti pred občinsko stavbo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V A-trakt je prišla botra Jesen

17.09.2018

K nam prihaja jesen, zato so se otroci iz oddelkov »Slončki«, »Štorklje«, »Rožice« in »Oblaki« družili na hodniku A-trakta in iz naravnega materiala (koruza, ličkanje, storži, žiri, želod, divji kostanj, buča) izdelali botro Jesen. Otroci so »ružili« koruzo, pletli kitke iz ličkanja, se igrali z koruznimi laski, pretresali koruzo iz lončka v lonček, peli pesmice…in na koncu je s skupnimi močmi nastala botra Jesen, katera nas ob prihodu/odhodu lepo pozdravlja na našem vhodu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Od semena, zelenjave, sadja do gibanja in zdravja s poudarkom »odgovorno s hrano«

02.09.2018

V okviru Eko projekta so v oddelku Čukci dejavnosti potekale skozi celo šolsko leto. Otroci so spoznali različna semena, ugotavljali, zakaj je pomemben vrt ter pridobivali izkušnje z vrtnarjenjem. Poleg zelenjave, ki smo jo pobirali z vrta in so jo otroci z veseljem pripravljali in uživali, smo veliko časa preživeli v naravi. Radi so se preizkušali v teku na travniku, v gozdu ali na šolskem igrišču. Zanimivi so bili tudi večji izzivi, kot je pohod na hrib in prečkanje potoka skozi brv. Veliko pozornosti smo namenili ozaveščanju otrok k zmanjšanju zavržene hrane. Sodelovali smo v natečajih Ustvarjanje iz odpadne kartonske embalaže KEMS, Reciklirana kuharija in Kuhlina zgodba. V okviru natečaja smo izdelali lutko Kuhlo, otroci so jo imeli radi in se trudili upoštevati njene želje, da hrane ne smemo metati stran, da si vzamemo toliko kolikor bomo pojedli.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.