O enoti Mavrica

Režunova ulica 8

Hodnik A
tel.: 07 34 81 195
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Simona Iskra

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

A1: SLONČKI
vzgojiteljica Damjana Fajdiga ter pom. vzg. Barbara Tesić

A2: ŠTORKLJE
vzgojiteljica Mojca Mihelič ter pom. vzg. Mateja Ozimek

A3: ROŽICE
vzgojiteljica Saša Kastelic ter pom. vzg. Anja Radi in spremljevalka Lucija Strajnar

A4: OBLAKI
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Mojca Šlajpah in spremljevalka Renata Golja

Sočasnost v enoti pokriva Rebeka Škrilac

Hodnik B
tel.: 07 34 81 196
Poslovni čas enote: 6:00-16.15

Vodja enote: Tanja Fius

Št. oddelkov: 6 oddelkov 2. starostnega obdobja

B1: INDIJANČKI
vzgojiteljica Ariadna Agnič ter pom. vzg. Tea Štampalija

B2: REGRATOVA LUČKA
vzgojiteljica Radojka Udovič ter pom. vzg. Suzana Vencelj

B3: GUMBKI
vzgojiteljica Tea Štumerger ter pom. vzg. Vesna Perko

B4: GOSENICE
vzgojiteljica Tanja Fius ter pom. vzg. Sabina Košmerl

B5: KANARČKI
vzgojiteljica Nina Kastigar ter pom. vzg. Simona Umek

B6: TORTICE
vzgojitelj Žiga Mohorčič ter pom. vzg. Aljana Skoporc


Hodnik C
tel.: 07 34 81 197
Poslovni čas enote: 6:00-16.15

Vodja enote: Nuša Pajk

Št. oddelkov: 4 oddelki 2. starostnega obdobja

C1: LIZIKE
vzgojiteljica Nuša Pajk ter pom. vzg. Barbara Kastigar

C2: KROKODILČKI
vzgojiteljica Bojana Murn ter pom. vzg. Andreja Strajnar

C3: SOVICE
vzgojiteljica Helena Krnc ter pom. vzg. Tjaša Poglavc

C4: MEDVEDKI
vzgojiteljica Brigita Borak ter pom. vzg. Marija Tomšič

Poskus mini vulkan v skupini "Oblaki"

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico, kjer so si ogledali poskus mini vulkan. Opazovali so kako se sestavine, ki so jih dodali penijo in kako nastane mini vulkan. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko srečanje s starši

V torek, 2. 10. 2018 ob 16.30 je oddelek »MEDVEDKOV« imel pred enoto Ostržek 1. srečanje s starši. Čeprav je dopoldne deževalo, smo pregnali oblake in popoldne je zasijalo sonce. Vsi skupaj smo se veselili našega skupnega srečanja in otroci so skupaj s starši prinesli veliko kostanja, ki smo ga kasneje spekli in se z njim na zaključku pogostili. Med peko kostanja, pa so se otroci preizkušali v »IGRI BREZ MEJA« (sonožni skoki skozi obroče; met žoge v koš; hoja po klopi in na koncu sonožni skok; vožnja s samokolnico, na katero so otroci nalagali buče in jih vozili okoli stožcev). Otroci so po opravljenih nalogah dobili na svojo ogrlico štiri različne štampiljke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Piščanček Pik v A-traktu

Strokovne delavke iz oddelka Rožice smo vsem otrokom iz trakta A zaigrale lutkovno igro z naslovom Piščanček Pik. Otrokom so bile lutke zanimive, hkrati pa tudi poučne. Izražale so različna čustva; strah, jeza, žalost in veselje. Po zaključku lutkovne igre so otroci podoživljali lutke in se z njimi rokovali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" se igra z naravnimi materiali

Otroci iz skupine Oblaki so v naravoslovni ustvarjalnici pod lupo pogledali črva in naredili poskus z mlekom. Z igro so nadaljevali v naravoslovnem kotičku v igralnici, kjer so se igrali z želodom, kostanji, pluto, koruzo, žirom in z različnimi listi. Otroci so odtisnili liste po svojih željah, nekatere so trgali in jih metali v zrak. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Skupina "Oblaki" raziskuje naravoslovno ustvarjalnico

Otroci iz skupine Oblaki so odšli v naravoslovno ustvarjalnico in raziskovali kaj se v njej nahaja. Navdušilo jih je kar nekaj stvari, več si oglejte na fotografijah. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Podoživitev meseca septembra pri "Slončkih"

S 3. septembrom je skupina Slončki začela nabirati spomine v enoti Mavrica. Večji del skupine se je preselilo iz enote Gubčeva 23, pridružili pa so se nam še trije novi otroci (dva otroka iz drugih skupin in en novinček). V skupini smo se že dobro spoznali in postali že pravi prijatelji. Prve dni smo enoto spoznavali in se spoprijateljili s sosednjimi skupinami na hodniku A.

V skupini smo že praznovali prvi rojstni dan deklice, ki je praznovala 2 leti. S sadjem smo se posladkali, ob glasbi s CD-ja pa smo zaplesali in »zažurali«. Dan je bil vesel in razigran.

V septembru pa smo poleg vseh aktivnosti, ki jih imamo v vrtcu, odšli v mestni park, ko je občina Trebnje organizirala različne dejavnosti v sklopu: Dan brez avtomobila (21. 9. 2018). Videli smo policijska in gasilska vozila, ter se poigrali pri različnih aktivnostih. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila v občini Trebnje

Otroci iz oddelka Sovice so se, 21.9.2018, ob tednu mobilnosti udeležili aktivnosti v okviru dogodka «Dan brez avtomobila«, ki je potekal v centru Trebnjega pred občinsko.
Ogledali so si gasilsko vozilo in nazoren prikaz reševanja iz zmečkane pločevine in policijsko vozilo, katero nam je predstavila policistka Barbara Grmovšek, policijske pripomočke ter njihov motor s katerim se odpeljejo na intervencije. Popeljali so se z avtomobilom na električni pogon, stehtali se na tehtnicah, ki prikazujejo koliko si poškodovan ob določeni hitrosti, ter ustvarjali s kredami na cesti pred občinsko stavbo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V A-trakt je prišla botra Jesen

K nam prihaja jesen, zato so se otroci iz oddelkov »Slončki«, »Štorklje«, »Rožice« in »Oblaki« družili na hodniku A-trakta in iz naravnega materiala (koruza, ličkanje, storži, žiri, želod, divji kostanj, buča) izdelali botro Jesen. Otroci so »ružili« koruzo, pletli kitke iz ličkanja, se igrali z koruznimi laski, pretresali koruzo iz lončka v lonček, peli pesmice…in na koncu je s skupnimi močmi nastala botra Jesen, katera nas ob prihodu/odhodu lepo pozdravlja na našem vhodu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Od semena, zelenjave, sadja do gibanja in zdravja s poudarkom »odgovorno s hrano«

V okviru Eko projekta so v oddelku Čukci dejavnosti potekale skozi celo šolsko leto. Otroci so spoznali različna semena, ugotavljali, zakaj je pomemben vrt ter pridobivali izkušnje z vrtnarjenjem. Poleg zelenjave, ki smo jo pobirali z vrta in so jo otroci z veseljem pripravljali in uživali, smo veliko časa preživeli v naravi. Radi so se preizkušali v teku na travniku, v gozdu ali na šolskem igrišču. Zanimivi so bili tudi večji izzivi, kot je pohod na hrib in prečkanje potoka skozi brv. Veliko pozornosti smo namenili ozaveščanju otrok k zmanjšanju zavržene hrane. Sodelovali smo v natečajih Ustvarjanje iz odpadne kartonske embalaže KEMS, Reciklirana kuharija in Kuhlina zgodba. V okviru natečaja smo izdelali lutko Kuhlo, otroci so jo imeli radi in se trudili upoštevati njene želje, da hrane ne smemo metati stran, da si vzamemo toliko kolikor bomo pojedli.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.