O enoti Mavrica

Režunova ulica 8

Hodnik A
tel.: 07 34 81 195
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote:Petra Slak

Obogatitvena dejavnost: DOGODIVŠČINE V NARAVI

Narava bo naša druga igralnica, kjer bo otrok imel veliko priložnosti, da bo aktiven raziskovalec. Večkrat se bomo odpravili v naravo, kjer bomo ob različnih priložnostih spoznavali vodo, življenje v gozdu in na travniku.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

A1: PIKAPOLONICE
vzgojiteljica Nataša Rak ter pom. vzg. Maja Vrhovec

A2: ZAJČKI
vzgojiteljica Mojca Mihelič ter pom. vzg. Barbara Tesić

A3: BIBE
vzgojiteljica Bojana Prpar ter pom. vzg. Andreja Strajnar

A4: MEDVEDKI

vzgojiteljica Brigita Borak ter pom. vzg. Suzana Vencelj

Sočasnost v enoti pokrivata Valerija Sebanc in Stanka Rman.

 

Hodnik B
tel.: 07 34 81 196
Poslovni čas enote: 6:00-16.15

Vodja enote: Tjaša Lopatec

Obogatitvena dejavnost: GRADIMO PRIJATELJSTVO

Spoznavali bomo naravo, družili se bomo ob prepevanju banjsev, preizkusili se bomo v dramatizacijah za prijatelje, spoznavali bomo posebnosti likovnih tehnik ter gradili medsebojne odnose.

Št. oddelkov: 6 oddelkov 2. starostnega obdobja

B1: 
vzgojiteljica Tjaša Lopatec ter pom. vzg. Slavica Cesar

B2: OGENJČKI
vzgojiteljica Maja Mandelj ter pom. vzg. Vesna Perko

B3: PANDE
vzgojiteljica Anja Novak ter pom. vzg. Tamara Orešnik

B4: OBJEMČKI
vzgojiteljica Radojka Udovič ter pom. vzg. Vesna Kastelic

B5: DEŽNIKI
vzgojiteljica Katarina Vovk ter pom. vzg. Lidija Sila

B6: HIŠKE
vzgojiteljica Nina Bevec Jevnkar ter pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Hodnik C
tel.: 07 34 81 197
Poslovni čas enote: 6:15-16.15

Vodja enote: Tina Šinkovec Sila

Obogatitvena dejavnost: »KO BOM VELIK BOM ŠPORTNIK«

V hodniku C bomo izvajali obogatitveno dejavnost »Ko bom velik bom športnik«. Poudarek bo na področju gibanja. Nekaj vsebin bomo otrokom predstavile strokovne delavke, nekaj pa zunanji izvajalci. Dejavnosti bodo načrtovane tako, da bodo otroci aktivno spoznavali posamezne športne panoge. Priredili bomo tudi tekmovanje, kjer bodo svoje gibalne sposobnosti lahko preizkušali tudi z vrstniki iz drugih oddelkov in se navajali na kulturno športno obnašanje. Obiskali bomo plezalno steno v Šentlovrencu, kamor se bomo odpeljali z vlakom.

Št. oddelkov: 4 oddelki 2. starostnega obdobja

C1: MIKI MIŠKE
vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila, pom. vzg. Anja Radi ter spremljevalka gibalno oviranega otroka Lucija Strajnar

C2: 
vzgojiteljica Jožica Bevec ter pom. vzg. Sabina Podlogar

C3: DUHCI
vzgojitelj Žiga Mohorčič ter pom. vzg. Andrejka Jevnikar

C4: ZVEZKI
vzgojiteljica Saša Kastelic ter pom. vzg. Petra Novak

Poglej arhiv enote

Igre v gozdu, na travniku

20.04.2021

Otroci iz skupine Bibe so pokazali, da je narava idealen kraj, kjer se lahko kreativno igrajo. Narava je resnična, bogata, čudovita in polna glasov ter ponuja obilo prostora.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lovca se predstavita Duhcem

19.04.2021

V petek, 16.04.2021 sta prišla v gozdno igralnico lovca Stane in Jože. Povedala sta kakšno vlogo imata v gozdu kot lovca. S seboj sta prinesla nagačene živali in o vsaki tudi povedala s čim se prehranjuje in kako živi v gozdu. Otroci so radovedno poslušali in veliko spraševali. Zanimive so bile piščalke s katerimi kličejo živali ali pa oponašajo njihovo oglašanje. Spoznali smo , da imajo lovci veliko dela v gozdu pri sami oskrbi za živali, kakor tudi skrb za njihovo zaščito. Lovcema smo se na koncu zahvalili in jima v zahvalo podarili darilo za njihov obisk in predstavitev. A glej ga zlomka, tudi lovca sta imela sladko presenečenje, ki se ga nismo branili. Z polno vtisi smo se vrnili v vrtec in se po kosilu tudi posladkali s presenečenjem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

To sem jaz, to smo mi skupina "Pande".

18.04.2021

Pande smo se v zadnjem mesecu pogovarjali in spoznavali sebe, svoje telo, svoje želje, misli in pa tudi  prijatelje ter  razlike med nami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje kamnin pri "Zvezkih"

13.04.2021

Na pobudo otrok smo v mesecu marcu raziskovali različne vrste kamnin. Odšli smo v kamnolom, ki se nahaja v Medvedjem selu, ter otrokom  poskušali prikazati prerez naše zemlje.  V vrtec so prinašali različne vrste kamnov, ki so izhajali iz njihovih domačih krajev. S pomočjo lup so kamne opazovali, drobili v pesek, likovno ustvarjali ter iz naravnega materiala sestavili prerez zemlje, ki so ga  razstavili na hodniku pred igralnico. Ugotovili so, da kamni oddajajo zvok. Z kamni so zaigrali peto pesem Kuža pazi. Najbolj zanimivo jim je bilo, ko je Adam od doma prinesel prav posebne, edinstvene kamne, ki izvirajo iz drugih držav. Otroci so zelo uživali in se radi aktivno vključevali v dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci na potepu

30.03.2021

26.03.2021 smo se odpravili na pohod do Dolenje Nemške vasi. Vsak je imel svoj nahrbtnik v katerem je imel vodo in energijsko čokoladico. Vzeli smo tudi čaj, piškote in sadje. Odpravili smo se kmalu po zajtrku, saj je bilo vreme kot naročeno. Hodili smo ob prometni cesti, zato smo morali biti zelo pazljivi. Komaj smo čakali, da pridemo do šole, saj so čokoladice kar klicale iz nahrbtnikov. Okrepčali smo se tudi z vodo, sadjem in piškoti. Igrala so že čakala, da se "Duhci" na njih igrajo. Plezali so po plezalni steni, se dričali po toboganu, gugali, hodili po gredi in peljali "karjolo" ter se nosili "štuparamo". Počasi smo se morali odpraviti proti vrtcu na kosilo. Bilo je super, pa še sonček nas je lepo grel.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod na Trebni vrh

30.03.2021

Konec februarja smo v skupini Duhci izkoristili lepo vreme in se odpravili na pohod na Trebni vrh ali po domače na Vrh Trebnje. Iz vrtca smo šli do Odrge in skozi gozd strmo nadaljevali do vrha, kjer smo pod kozolčkom pomalicali in se malo odpočili. Vrnili smo se mimo razgledne točke, kjer smo se naužili lepega razgleda in se vrnili mimo gradu nazaj v vrtec. Pohod je minil hitro in v dobrem vzdušju, saj smo celo dopoldne preživeli v naravi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čajanka pri Duhcih

30.03.2021

Začetek marca smo si pri Duhcih popestrili s čajanko. Zaželeli so si je otroci, z njo pa smo se simbolično začeli poslavljati od zime in mrzlih dni. Pred tem smo se tudi pogovorili o pomenu čajanke, kulturnem obnašanju za mizo in držanju skodelice. Otroci so ob piškotih, čaju in prijateljih prijetno kramljali in skupaj preživeli lep del dopoldneva.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod do Rodin

30.03.2021

Otroci skupine Duhci so radi na prostem, zato smo bili prve pomladne dni veliko zunaj. En takih dni je bil torek, ki smo ga namenili pohodu za Mali sonček. Šli smo mimo Medvedjega sela in Primštala do Rodin, kjer smo se okrepčali in nadaljevali pot do cerkvice na Vini gorici. Tam smo znova postali in se mali odpočili preden smo se vrnili v vrtec. Tako pot kot vreme sta bila oba prijetna, zato smo v pohodu vsi zelo uživali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk gozda

30.03.2021

Po dolgi odsotnosti smo se znova odpravili v gozd. V našo drugo gozdno učilnico. Tam smo najprej odtekli kros po razgibani krožni gozdni pot, ki smo jo bili najprej prehodili in označili z odsevniki. Otroci so v parih odtekli cel krog, nato pa smo igrali gozdni nogomet, iskali in opazovali majhne živalce in preizkušali gozdne modne dodatke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Šola" je obiskala Duhce

24.03.2021

24.03.2021 je v vrtec prišla učiteljica Katja, da nam malo prikaže kako je v "pravi" šoli. Najprej se je predstavila in povedala, da je učiteljica v osnovni šoli Šentrupert, kjer poučuje tretji razred.  Predstavila je šolo kot ustanovo in kateri  prostori so v njej. Omenila je, da vsi prvošolčki dobijo rumeno rutico ali kapo, da so v prometu bolj varni in opazni. " Učenci Duhci "  so pri predmetu slovenščina spoznali črko A ter kako jo pravilno napisati. Nato je sledil petminutni odmor za gibanje. Pri predmetu matematika so spoznali številko 1 in jo tudi zapisali na list, nekateri pa tudi na tablo. Na vprašanje kateri predmet imajo učenci v šoli najraje, so vsi odgovorili, da je to telovadba. "Učenci" so zelo lepo sodelovali pri nalogah in pri predmetu telovadba spoznali pesmico s plesom  Urca skupine Čuki. Učiteljica Katja je bila zelo prijazna in otrokom dejala, da so pripravljeni za v šolo. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mednarodni dan gozdov pri "Duhcih"

24.03.2021
V skupini " Duhcev" se zavedamo, da so gozdovi naše veliko bogastvo. V gozdu imamo svojo igralnico, v katero redno zahajamo. Poznamo gozdni bonton in ga tudi upoštevamo. Vemo, da je potrebno gozd negovati in obnavljati, da nam bo še dolgo zagotavljalo prostor v katerem najdemo mir, tišino, se sprostimo in naužijemo čistega zraka. Odločili smo se, da ob mednarodnem dnevu gozdov posadimo  drevesa v naši gozdni igralnici.
Prinesli smo smreko, divjo češnjo in grm bezeg. Najprej je bilo potrebno izkopati jamo, nato smo drevo posadili in zalili z vodo, da se bo dobro prijelo.
Ogradili smo ga z kamenčki, da ga bomo lažje prepoznali. Upamo, da bo lepo uspevalo.


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Miki miške" vrtnarimo

24.03.2021

Po setvenem koledarju je čas, da se v marcu posvetimo sajenju prvih vrtnin. Kako se bomo lotili? Otroci smo skupaj z vzgojiteljicama naredili načrt, kako se bomo lotili priprave vrta. Preko knjige Vrtnar, so otroci spoznali, kako zelo moramo biti vztrajni, da smo uspešni. Tako smo prekopali vrt, populili plevel, nasuli zemlje in posejali grah in korenje. Previdno smo presadili jagode ter poleg vrta postavili strašilo, da nam ptički ne bi pojedli semen. Tudi v igralnici smo nekaj posejali, pomo videli če bomo uspešni. Vztrajni bomo vsekakor.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pa smo nazaj v vrtcu

24.03.2021

Težko smo čakali trenutke, da se otroci in vzgojiteljice iz skupine Miki miške ponovno združimo. Prijateljski objemi otrok, niso bili nič kaj zadržani. Prav lepo je bilo videti, koliko otrokom pomeni družba vrstnikov, prijateljev iz vrtca. Nekaj socialnih iger, lepih in prijazni besed, pa smo se ponovno počutili, ko da bi se videli včeraj. Lepe dneve smo izkoristili za tekanje po travnikih, izlete in nabiranje cvetlic. Deževne dneve pa smo proslavljali z rojstnimi dnevi v igralnici. Začela se je sezona 5 letnikov…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zimski pohod oddelka "Dežniki"

17.03.2021

Mali in veliki iz oddelka »Dežniki« smo se na lep zimski dan odločili, da gremo na pohod. Pot nas je vodila mimo Benečije in Štefana. Kljub utrujenosti smo dopoldanski dan v vrtcu zaključili še z igro na igrišču. To je bil res čudovit, športno obarvan dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Pandah" Pika plete

12.03.2021

V mesecu februarju smo spoznali novo prijateljico Koronco, ki je svoj dom "zgradila" kar na našem hodniku. Preko video sporočil, ki nam jih je pošiljala, nas je skušala čimbolj povezati z ostalimi otroki iz skupin hodnika B. Prisluhnili smo zgodbi Pika plete, izpolnjevali grafomotorične vaje, izvajali gibalne naloge s pomočjo volne, se preko socialne igre "pajkova mreža" povezali in cel teden namenili utrjevanju prijateljskih vezi v skupini. Namen Koronce in Pike je bil ta, da smo z ostalimi otroki sešili prijateljski šal, ki krasi naš hodnik. Pika pa nam je pripravila "lov na zaklad", kjer nas je po vseh izpolnjenih nalogah na koncu pričakalo slastno presenečenje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dogajanje v mesecu februarju pri "Zvezkih"

10.03.2021

V najkrajši mesec smo zakorakali polni optimizma in dobre volje, saj so se vrata vrtca končno odprla za vse otroke. S polno paro smo začeli z realizacijo ciljev, ki smo si jih zadali. Otroci so za temo meseca februarja izbrali BLAGO in kako iz starega delamo novo. Spoznali smo več vrst blaga, njegov izvor in namen. Otroci so spoznali, da se lahko reciklira tudi blago oz. stara oblačila ter jih s tem namenom prinesli v vrtec, katera smo odnesli v zbirni zabojnik za ponovno uporabo oblačil in obutve. Iz blaga smo tudi naredili izdelka za natečaj Prijateljstvo- živali so naše prijateljice in Festival zvončkov. Otroci so se naučili nove tehnike pletenja s prsti, pri kateri so uživali tako dečki kot deklice. Všeč jim je bilo tudi prepletanje volne na »statvah«. Seznanili so se z ročnim šivanjem ter si sešili vsak svojo blazinico. Temo blago smo si izbrali tudi za Mavričnega bralčka, skupaj smo prebrali in naredili slikovno obnovo  knjig Šivilja in škarjice ter Kako je gospod Problem šival hlače. Seveda smo obeležili tudi Prešernov dan in maškare. Res, da je mesec februar najkrajši, a ni bil zato nič manj zanimiv in zabaven.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri "Zvezkih" merimo

25.02.2021

Na pobudo otrok smo v mesecu januarju otroke seznanili  z merskimi enotami. Merili so vse predmete v igralnici, izdelovali načrte, igrali zdravnike, kjer so si merili pritisk in temperaturo. Izmerili so si svoje noge in roke ter jih nato razstavili v garderobi. Iz odpadnega materiala so izdelali različna vozila, jih izmerili ter na koncu spuščali po klančini. Otroci so s pomočjo ravnila izmerili katero vozilo je imelo najdaljšo razdaljo. Iz odpadnih belih kartonov so izdelovali različne motive ter jih nato izmerili. Otroci so zelo uživali in se radi aktivno vključevali v dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Pande, sneg je! Hitro vsi ven :)!!"

12.02.2021

Kako zelo smo bili veseli snega, ki nas je končno presenetil v tem mesecu. Vozili smo se z »lopatami«, izdelovali snežaka, snežene angele, se kepali in neizmerno uživali. Med seboj smo se še bolj povezali in utrdili naše vezi. V dneh, ko ni bilo snega, smo izdelovali izdelke, okrasili igralnico in hodnik, se igrali z naravnim materialom in ostalimi igračami, rajali, se naučili nove pesmi, nanje zaplesali, se odpravili v ustvarjalnice itn.

Vseeno pa smo zelo pogrešali vse prijatelje, ki niso z nami in veseli bomo trenutkov, ko bomo spet lahko skupaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december v hodniku A

26.01.2021

Najmlajšim otrokom in otrokom s posebnimi potrebami smo vzgojiteljice pojme kot so ljubezen, hvaležnost, strpnost in prijateljstvo razložile preko zgodbic. Izdelovali smo okraske iz slanega testa in modelčkov za piškote, za starejše iz DSO smo izdelali voščilnice. Slavnostno kosilo smo popestrili z otroškimi aranžmaji za na mizo in prazničnimi prtički. Odpravili smo se v park in si ogledali okrašene smrečice. Na sprehod smo vzeli tudi medenjake, otroci so jim pokazali različne dejavnosti in kotičke, kjer uživajo s svojimi prijatelji. Ogledali smo si risanko Pikin božič in z veseljem pozdravili Božička. Staršem smo preko interneta poslali skupno voščilo, starši pa so nas razveselili s toplimi besedami in izvirnimi voščili, ki so jih izdelali skupaj z otroki. Kljub izrednim razmeram smo se imeli lepo v medeni deželi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december pri "Zvezkih"

19.01.2021

Kljub epidemiji, ki nas je doletela smo si otroci v vrtcu polepšali december z različnimi dejavnostmi. Povezal nas je Medenjaček, ki nas je spremljal z različnimi vrednotami; ljubezen, hvaležnost, strpnost in prijateljstvo. Izdelovali smo medenjačke iz slanega testa, okraske iz odpadnega materiala, voščilnico za policijsko postajo Trebnje, ter izdelovali okraske za jelko, ki je krasila park v Trebnjem. Izvedli smo orientacijski pohod s pomočjo načrta in poslali pošto Božičku ter sestavljanko medenjačka tistim otrokom, ki vrtca niso obiskovali. Dopoldne smo si popestrili z slavnostnim kosilom ter sodelovali z otroki iz skupine Navihančki. Preko zooma smo izvedli vadbeno uro in kuhali čarobno juho. Imeli smo se praznično.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jesensko gozdno raziskovanje pri "Zvezkih"

22.11.2020

Začetek novega šolskega leta smo začeli tako, da smo pogosto obiskali gozd. V gozdu so otroci poleg sklepanja novih prijateljstev tudi raziskovali njegovo okolico. Najraje so se igrali s palicami, katere so jim služile kot rekviziti ali material za gradnjo hiš, pasti in brlogov. Poleg tega so odkrili veliko gozdnih živali, katere so si pobližje ogledali in se naučili nežno rokovati z njimi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

MIKI MIŠKE na vrtu in kar tako

22.11.2020

Začetek meseca oktobra smo praznovali teden otroka. Pogovarjali smo se o odnosih med nami, čustvih, kdaj in zakaj smo veseli in kaj nas razžalosti.  Pogovarjali smo se, da se lahko, ko nam je težko pogovarjamo s prijatelji ali pa se potožimo staršem. Imeli smo vsak svojega skrivnega prijatelja, s katerim smo se pogovarjali po telefonu, ki smo si ga izdelali iz odpadne embalaže in krep papirja. Ker pa so bili jesenski dnevi topli in sončni smo se veliko igrali na,  svežem zraku. Okopali in opleli smo vrtčevski vrtiček in se sprehajali po gozdu. Konec meseca pa smo se spreminjali v čarovnike in čarovnice ter čarali posebne čarovniške zvarke, si izdelali čarobne paličice in nekateri tudi klobuke. Praznovali pa smo tudi Žanin 4. rojstni dan.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Jesensko obarvan mesec oktober pri »Pandah«

18.11.2020

Za jesensko obarvanost so poskrbeli jesenski plodovi, jesensko listje in dobro vzdušje. Minil je prehitro, saj nas je presenetila karantena. Upamo na še več čudovitih izdelkov in dejavnosti v mesecu, ki prihaja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nova podoba našega igrišča

18.11.2020

Z novim šolskim letom je tudi igrišče Vrtca Mavrica Trebnje dobilo novo podobo. Prazne asfaltne površine so zamenjale pisane ulične igre. Otroci se med prosto igro urijo v različnih gibalnih spretnostih, ki pozitivno pripomorejo k njihovemu gibalnemu in miselnemurazvoju. Površine igrišča so sedaj še bolj zaživele, saj se otroci z navdušenjem preizkušajo v gibalnih ugankah.

Zahvalili bi se podjetju Chemcolor Sevnica d.o.o, za donacijo barv s katerimi smo poslikali igrišče.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk gozdarja

09.11.2020

V tednu pred počitnicami nas je v gozdni igralnici obiskal g. Janko Zupančič, ki je po poklicu gozdar. Predstavil nam je svoje delo in opremo. Spoznali smo motorno žago, čelado s slušalkami, obleko, sekiro, kline, vejnik, gozdarski meter in drugo orodje. Povedal nam je, da je poklic gozdarja lep, a tudi zelo nevaren. Zato je pred skrbjo za naravo najbolj pomembna skrb za varnost pri delu. Gozdar poleg sekanja drevesa tudi sadi in neguje ter varuje pred boleznimi in škodljivci. Z zanimanjem smo poslušali katere živali vse je pri delu srečal in kako debelo je bilo najdebelejše drevo, ki ga je posekal. Tako smo na zanimiv in pester način spoznali prvi poklic v verigi pridelave in obdelave lesa.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci radi hodimo

18.10.2020

 V sredo 14.10.2020 smo obeležili svetovni dan hoje. Dobro oblečeni in obuti, vsak s svojo malico  smo se odpravili proti Prapročam ter naprej do Cvibelj. Pot nas je vodila večinoma po gozdnih poteh. Med potjo smo občudovali naravo, ki se počasi spreminja v jesen. Našli smo pravi kostanj, žir in želod. Opazili smo  tudi nekaj lepih dežnikaric. Nadaljevali smo proti Peklu, kjer smo opazili mogočna drevesa in se jim čudili. Kasneje smo izvedeli, da se imenujejo  pavlonija, najhitrejše rastoče drevo na svetu. Od daleč se je že videl cilj, ki je bil predviden za malico, zato smo pospešili korak. Malica je bila super, predvsem zdrave čokoladice, sadje in kruh. Po okrepčilu na Viti smo se odpravili proti vasi Studenec in naprej skozi mesto Trebnje do vrtca Mavrica, kjer nas je čakalo kosilo in zasluženi počitek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pižama žur pri Duhcih

18.10.2020

Teden otroka pri Duhcih smo zaključili v pižamah. Ja, prav ste prebrali...imeli smo pižama žur. Vsak je oblekel svojo najljubšo pižamo , dobil svoj balon po želji, radio smo dali na "ful" in žur se je začel. Plesalo se je in pelo ob glasbi. Podprli smo se z zdravimi piškoti in sadjem. Vsem je bilo zelo všeč in želja je bila, da še kdaj ponovimo....aja, pa vsi smo imeli lepe pižame.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri Miki miškah je luštno

12.10.2020

Vrtčevsko leto smo pri Miki miškah začrtali nekoliko drugače. Preselili smo se v trakt C, si nadeli novo ime in v svoje vrste sprejeli 5 novih prijateljev. Ker nam je vreme dopuščalo, smo dneve kolikor se je le dalo preživeli na prostem. Poleg daljših sprehodov, smo se odpravili na obisk kmetije. Ogledali smo si kako nastane jabolčni sok. Tudi okusili smo ga, res je bil dober. V slovo smo pomahali s sončnicami, ki smo si jih lahko nabrali na bližnjem polju. V tem mesecu sta slavila rojstni dan 2 otroka. Urh in Aria sta upihnila 4 svečke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prometna vzgoja pri Duhcih

05.10.2020

Vse se začne pri najmlajših in tako je tudi s prometno vzgojo. S programom Kolesarčki so se srečali tudi Duhci. Otroci so se z štirikolesniki na nožni pogon postavili v vlogo udeleženca v prometu. Na poligonu so se preko igre postavili v vlogo voznika in se tako poučili kako se vesti v "resničnem" prometu. Upoštevati je bilo treba semafor, stop znak, ohraniti varno razdaljo in peljati v pravo smer. Otroci so bili navdušeni in super opravili preizkus. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September v oddelku "Navihančki"

05.10.2020

Prvi vrtčevski dnevi so za nami. Bili so veseli, polni različnih dejavnosti, druženj, ter polni novih, prijetnih doživetij. Otroci so dobro sprejeli novo okolje in prostore. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je preko slikovnega gradiva predstavila zakaj je pomembno, da si umivamo roke. Vsak izmed otrok se je preizkusil v umivanju rok v kopalnici ob usmerjanju deklamacije medicinske sestre. Ker so aktivnosti v mestnem parku zaradi Covid-a odpadle smo ta dan brez avtomobila obeležili s pohodom in igro v gozdu. Spoznali in preizkusili smo tudi nova igrišča, ki pa so otrokom zelo všeč in se jih z veseljem poslužujejo. Opravili pa smo že prvi jesenski pohod v okviru Malega sončka.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

"Za vedno prijatelji" pri "Pandah"

02.10.2020

Mesec september smo namenili spozanvanju novih prijateljev. Medsaebojne vezi smo spletali preko igre, plesa, pohodov, ustvarjanja in pogovora po zogdbi "Za vedno prijatelji".Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Množični tek Duhcev

28.09.2020
Na šolskem športnem igrišču smo izvedli množični tek otrok. Vsak si je izdelal štartno številko, ki smo jo nalepili na sprednjo stran majčke .
" Duhci "so brez problema pretekli en krog in si tako prislužili priznanje. Po pretečenem krogu so se nekateri preizkusili v metanju žoge na koš, ostali so se igrali različne igre ter se preizkusili v petju pesmic. Na srečo nam je bilo vreme naklonjeno in tako smo se z športnimi vtisi odpravili nazaj v vrtec. 
Športni pozdrav od "Duhcev".


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Duhci na pohodu

28.09.2020

Da bi obeležili svetovni dan srca in zdrav način življenja, smo se Duhci odpravili na daljši pohod. Oprtali smo si vsak svoj nahrbtnik v katerem je bila voda, energijska ploščica in sadje. Odpravili smo se proti Medvedjemu selu do Vine gorice. Med potjo sta nas pozdravila Polde in Ančka. Čivkala sta tako glasno, da ju je bilo slišati že od daleč. Da ne bo pomote, to sta dva papagaja, ki ju imajo zunaj v kletki. Na Vini gorici smo si privoščili zasluženo malico, se igrali in lovili. Da ne bi zamudili kosila, smo se počasi odpravili proti vrtcu. Imeli smo se lepo in bili veseli, da smo naredili nekaj za svoje zdravje. Duhci smo si obljubili, da bomo letošnje šolsko leto prehodili še veliko kilometrov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.