O enoti Mojca

Režunova 9 in 10
tel.: 031-271-172

Poslovni čas: 5.30 do 17.00

Št. oddelkov: 2 oddelka 2. starostnega obdobja

M1: SONČKI
vzgojiteljica Nina Smole ter pom. vzg. Mirjam Golob

M2: ZMAJČKI
vzgojiteljica Tjaša Udovič ter pom. vzg. Tjaša Poglavc

Sočasnost v enoti pokriva Nataša Bembič.

 

Igra z vodo

Petkovo dopoldne smo se skupina Sončki, skupaj z Zmajčki odpravili do enote Ostržek, kjer so potekale vodne igre. Otroci so bili nad tem navdušeni, saj jim je ta igra dopuščala svobodo in ustvarjalno izražanje domišljije. Otroci so imeli na voljo lončke različnih velikosti, lopatke, vedra in posode, s katerimi so vodo prelivali ter prenašali. Tekmovali so tudi z ladjicami v bazenu ter se igrali v peskovniku. Ob tem smo poslušali veselo glasbo, na katero smo tudi zaplesali. Vmes smo se okrepčali z okusno malico, nato pa nadaljevali druženje z ostalimi oddelki.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk konjev

Odšli smo v Praproče, kjer ima družina Udovič dva konja. Celo leto smo hodili po okolici ter jih opazovali, in ker so otroci pokazali zanimanje za konja, smo jih sprva hodili le gledati ter opazovati. Ker pa so kasneje izrazili željo po jahanju, smo se z lastnikom dogovorili, da pridemo na obisk. Otroci so lahko konja pobožali, ter tudi sedli na enega izmed njih, ki je bil osedlan. Kasneje smo na travniku tudi potelovadili, zapeli nekaj pesmi, se igrali črnega moža in se posladkali s sladoledom. Otroci so neizmerno uživali v dopoldnevu, kar se je opazilo tudi pri njihovi vztrajnosti pri čakanju na vrsto za božanje in sedenje na konju.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk v Domu starejših občanov

Skupina Sončki smo v petek obiskali Dom starejših občanov Trebnje (DSO). Tamkajšnjim stanovalcem smo se predstavili s pevsko točko, in sicer s pesmijo Naši mali sončki (Anika Horvat) ter z gibalno koreografijo na pesem Mravlja in polž (Janez Bitenc). Nastopali so tudi otroci iz drugih skupin. Z gledališko predstavo ter s plesno točko so poskrbeli za popestritev programa. Na koncu dogodka nas je čakala sladka pogostitev, ki so nam jo pripravili v domu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Orientacijski pohod

V sklopu malega sončka smo skupina Zmajčki odšli na orientacijski pohod, ki pa je bil malo drugačen. Navezoval se je na trenutno dogajanje v oddelku, kjer smo se seznanjali s čustvi, mimiko obraza … V ta namen smo si pogledali tudi nekaj izsekov iz filma Vrvež v moji glavi in ker sta se tam izgubile Sreča in Žalost, smo se odločili, da jih poiščemo. Pustile so nam zemljevid, da jih bomo lahko rešili in tako smo se podali na pot, ki pa je imela tudi nekaj nalog – poberi spomine, zapoj pesem, poišči prostor za malico, kraj kjer so polomljene stvari, prostor za zabavo … Po vsaki opravljeni nalogi, pa nas je čakal še kos sestavljanke. Zadnjega smo našli ravno v vrtcu, sestavili sestavljanko, ter tako rešili Srečo in Žalost.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nagajiva zima

V januarju smo spoznavali različna življenjska okolja, ter se pogovarjali o živalih, ki živijo tam. Naredili smo si svoje didaktične igre, ter se z njimi zelo radi igrali. Spoznavali smo tudi, kje na našem planetu Zemlja, živi katera žival. V Jurčkovem gozdu pa smo izdelali čisto prava bivališča za živali. Odšli smo tudi na pohod, od vrtca, mimo Špara, do Odrge, nato do gradu, kjer smo imeli tudi malico, ter počitek, nato pa smo odšli mimo igrišča, do Jurčkovega gozda in mimo Praproč nazaj v vrtec, ter tako prehodili več kot 5 km.
Vsi smo že nestrpno pričakovali sneg, in ko je končno zapadel, smo seveda odšli ven. Na igrišču smo si naredili sankaško progo, ter se hodili sankati, vsak dan, če je le bilo mogoče. Skupaj s Sončki smo izdelali tudi Pustno strašilo, ter na pustni torek, skupaj zarajali ter zaplesali. Posladkali smo se tudi s pustnimi krofi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Še diši po prazničnem decembrskem vzdušju...

V oddelku »sončki« je mesec december potekal v čarobnem prazničnem vzdušju, h kateremu so pripomogli tudi čisto novi prostori enote Mojca.
V program so bile vključene posebne dejavnosti, v katerih so sodelovali tudi starši, z ustvarjanjem zvezdic z dobrimi deli. Otroci so si v vrtcu Mavrica ogledali gledališko-glasbeno animacijsko predstavo Skrinjica želja, obiskal jih je maskota levček, v sodelovanju z oddelkom »zmajčki« so pekli praznične piškote ter izvedli skupno čajanko. Obiskali so knjižnico in le tam skupaj s knjižničarko napisali pismo Božičku, ki je vsebovalo nematerialne želje.
v Kulturnem domu Trebnje so si otroci ogledali predstavo Praznična nogavička, kot presenečenje pa jih je obiskal Božiček, ki je pod smrečico pustil vrečo z darili. V izvedbi strokovnih delavk enote Mojca in Ostržek so si otroci ogledali predstavo Dobri snežak. V zadnjem decembrskem tednu so obiskali kozmetični salon Beauty bar Art-Pe, v katerem so spoznali postopke masaže obraza in nog, obdaroval pa jih je tudi Dedek Mraz. Staršema našega Tima se še enkrat iskreno zahvaljujemo. Za sladek zaključek leta pa smo poskrbeli tako, da smo v sodelovanju z enoto Ostržek izvedli peko palačink in vafljev.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pravi mali raziskovalci

V letošnjem letu skupina Zmajčki spoznavamo planet Zemljo. Raziskovali smo zakaj listi odpadejo z dreves in odkrili, da se drevesa razlikujejo tudi po letnih časih. Ko je zapadel prvi sneg, smo izkoristili priložnost, ter se pogovarjali o vremenu in v ustvarjalnicah naredili tudi različne poskuse. Naredili smo oblake s pomočjo vroče vode, ledu in laka za lase. Še večje zanimanje pa je bil drugi poskus, kjer so lahko otroci sami s pomočjo kapalke kapljali vodo v oblake iz brivske pene, ter opazovali, kdaj boGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Za konec šolskega leta...

V oddelku »ježki« smo v zadnjih mesecih šolskega leta poskrbeli, da smo si vzeli veliko časa drug za drugega. Velik del dejavnosti so otroci imeli v enoti Ostržek, kjer so v sodelovanju z ostalimi otroki opravljali dejavnosti v sklopu prednostne naloge z naslovom »Mojca in Ostržek na gozdnem potepu«.
Dnevi so hitro minevali in že smo se pričeli pogovarjati o morju in počitnicah. Tako so otroci izdelali lastno morje in skupaj smo si na igrišču ustvarili pravo morsko pravljico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Po jeseni pride zima

Mesec oktober smo v oddelku »JEŽKI« namenili spoznavanju jesenskih značilnosti. Del dejavnosti smo izvedli v sodelovanju z enoto Ostržek in tako opravili prvi del naše prednostne naloge Mojca in Ostržek na gozdnem potepu. Otroci na ta način pridobivajo na medsebojnem druženju, sodelovanju, raziskovanju in učenju. V oddelku je otroke obiskala Timova mamica, ki je predstavila svoj poklic frizerke, otroci pa so imeli možnost »od blizu spoznati« Markovega bratca v maminem trebuščku.
Mesec november je minil v znamenju spoznavanja pravljice z naslovom Buča Debeluča in seznanjanja otrok z zdravim načinom prehranjevanja. Tako smo sami pripravili bučno juho in ob tradicionalnem slovenskem zajtrku medse povabili Petra Marna, ki je otrokom predstavil pripravo domačega sadnega jogurta.
Mesec december se je hitro približal in pričele so se prave praznične dejavnosti – obisk Miklavža, krašenje igralnice in novoletne smreke, ogled dramatizacij ter risank v »pravljičnem« kinu, peka piškotov, čajanka, petkova druženja v enoti Ostržek, obisk Božička, pohod z božičkovimi kapami in za konec novoletni ples.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk kmetije Marn

V torek, 13. 9. 2016, so nas topli sončni žarki popeljali na bližnjo kmetijo Marn, iz katere prihaja naš prijatelj in »ježek« Jan. Z nasmehi na obrazu in dobro voljo so nas sprejeli prav vsi – Janova mamica, ati, mama in ata. Še večje veselje pa se je pričelo, ko so otroci zagledali krave in teličke v hlevu ter seveda nepozabni veliki rdeči traktor, na katerega so lahko vsi sedli. Otroci so se preizkusili tudi v malih kmečkih opravilih – pometali so in z lopatkami nalagali ter prelagali koruzo. Jan pa je svojim prijateljem pokazal tudi veliko igralno hišico na kateri so se skupaj še nekaj časa igrali. S polnimi trebuščki, rdečimi lički in iskricami v očeh smo se veselo podali nazaj proti vrtcu.
Na kmetiji smo preživeli nepozabno dopoldne, zato še enkrat hvala našemu Janu in njegovi družini.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

December je hitro minil

V oddelku slončki smo bili v mesecu decembru še posebej pridni in delavni. Otroci so nestrpno pričakovali prihod dobrih mož, zato so se skrbno potrudili pri okraševanju igralnice in izdelavi prazničnih izdelkov. Še posebej je bilo pomembno to, da so si otroci med seboj znali izkazati prijaznost in potrpežljivost.
Tako so otroci izdelovali okraske iz slanega testa, plutovinasti zamaški so postali del novoletne smrečice, iz vatnih blazinic pa so izdelali snežene može.
Za dodatno praznično vzdušje pa je poskrbel nočni pohod z lučkami, skupaj s starši, po okrašenem centru Trebnjega. Otroci so si s svojo pridnostjo prislužili Božičkova darila, katera z veseljem uporabljajo pri svoji igri.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.