O enoti Mojca

Režunova 9 in 10
tel.: 031-271-172

Poslovni čas: 5.30 do 17.00

Obogatitvena dejavnost: NARAVA NAŠA DRUGA IGRALNICA

Spodbujali bomo različne pristope pri spoznavanju in raziskovanju narave in gibanja ter otrokom ustvarili inovativna učna okolja.

Št. oddelkov: 2 oddelka 2. starostnega obdobja

M1: KAPLJICE
vzgojiteljica Jožica Bevec ter pom. vzg. Sabina Podlogar

M2: SRČKI
vzgojiteljica Darja Perdih ter pom. vzg. Andrejka Jevnikar

 

 

Poglej arhiv enote

Raziskovali smo sadovnjak

19.11.2018

Otroci iz skupine Srčki so obiskali Viščkov dom. Prijazna Jakčeva mamica nam je pokazala sadovnjak v katerem smo skupaj imenovali različne sadeže, opazovali drevesa, jih med sabo primerjali in iskali razlike med njimi. Pri hoji po sadovnjaku smo morali biti previdni, saj je na tleh tako kot v vsakem sadovnjaku ležala veliko jabolk in hrušk. Otroci so uživali, ko so pobirali jabolka in jih odlagali v kašaro. Nekateri otroci pa so med pobiranjem jabolka tudi okušali. Na koncu našega obiska nam je mamica pripravila presenečenje, katerega smo se vsi razveselili. Za nami je tako še eno lepo preživelo dopoldne v naravi.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik

22.10.2018

V petek, 12.10 smo si pripravili otroci skupaj z starši  iz skupine Kapljice kostanjev piknik. Nanj smo se  pripravljali skozi cel teden. Najprej smo se pogovorili kaj sploh potrebujemo za piknik in kako bi ga izvedli. Skupaj smo pripravili pekač, drva, posodo, prtičke, sadje, lončke in piškote. Starši pa so prinesli kostanj in hrenovke. Hrenovke smo nataknili na palice  in jih spekli nad ognjem, kostanj pa smo spekli v zato namenjenem pekaču. Po slastni pojedini smo se poigrali na igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk v Domu starejših

22.10.2018

V sredo, 10.10.2018 smo otroci iz skupine Srčki in Kapljice odšli v Dom starejših v Trebnje. Tu smo stanovalcem pripravili kratek kulturni program. Zapeli in zaplesali smo nekaj otroških pesmic. K sodelovanju smo povabili tudi njih. Tako smo skupaj potelovadili, se razgibali in zapeli pesem »Ko si srečen«. Vidno zadovoljni stanovalci so nam v zahvalo ponudili sok in piškote. Polni pozitivnih vtisov smo odšli v vrtec.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Srečanje s starši pri "Srčkih"

19.10.2018

V ponedeljek, 15.10.2018 je bilo prvo srečanje s starši skupine "Srčki" iz enote Mojca. Na srečanju so otroci s pomočjo staršev izrezovali buče in jih nato z različnimi barvami pobarvali. Na voljo so imeli tudi odpadni material iz katerega so izdelali strašila. Vsi so bili navdušeni in predvsem zelo ustvarjalni. Druženje je bilo prijetno in sproščeno. Ob koncu druženja je sledila pogostitev z sadjem, piškoti ter sokom in vodo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pohod v Pekel

09.10.2018

Otroci iz skupine Srčki so se kot se spodobi za prave pohodnike z nahrbtnikom na rami in polni dobre volje odpravili v na pohod v Pekel. Pot jih je vodilo po gozdni poti, ob kateri so opazovali gobe, drevesa, poslušali ptičje petje in obenem premagovali različne ovire, ki so jih vodile do zastavljenega cilja in zaslužene malice iz nahrbtnika.
Med pohodom je bilo slišati izjave otrok:« v gozdu mi je všeč, spet bomo umazani kot pujsi, zakaj jokaš, splezaj čez deblo, mamica bo huda, ker imam umazane čevlje, imamo se lepo«.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.