O enoti Mojca

Režunova 9 in 10
tel.: 031 271 172

Poslovni čas: 5.30 do 17.00

Vodja enote je Petra Slak.

Obogatitvena dejavnost:  RAZISKOVANJE GOZDA

V gozdu bomo spoznavali značilnosti gozda, vrste dreves, naravni material, …Lastnosti gozda bomo spoznavali skozi različne letne čase in z različnimi dejavnostmi (gozdni poligon, čutna gozdna pot, iskanje zaklada, instrumenti iz naravnih materialov, kakšne zvoke oddajajo predmeti in gozd,..).

 

Št. oddelkov: 2 oddelka 2. starostnega obdobja

M1: ŠKRATKI
vzgojiteljica Janja Strmec ter pom. vzg. Rebeka Škrilac

M2: OBLAČKI
vzgojiteljica Simona Umek ter pom. vzg. Mladen Šiška

Sočasnost v enoti pokriva Tina Kastelic.

 

Poglej arhiv enote

Pomladni marec pri Škratih

20.04.2021

Cin, cin, cin, cin,

cin, cin, cin, cin, cin,

se zvonček na trati oglaša,...

je pri Škratkih odmevalo v mesecu marcu. Spoznavali smo znanilce pomladi, jih iskali po travniku, jih nabrali in posušili za "Škratkov" čaj. Med obiskom gozda smo raziskovali kakšen zvok ustvarijo predmeti v gozdu in z glasbo priklicali ter pozdravili čarobno vilo.

V marcu je bilo veliko praznovanj, zato smo izdelovali gregorčke, ki smo jih spustili po reki Temenici in obeležili vse praznike družinskih članov.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Mavričnega bralčka pri Oblačkih

15.04.2021

Za zaključek Mavričnega bralčka so si otroci pri Oblačkih ogledali lutkovno predstavo o Lisici, ki je prišla na večerjo. Po ogledu predstave so se tudi otroci preizkusili v igranju z lutkami in moramo povedati, da jim je šlo zelo dobro. Kot vidite na fotografijah, so zelo uživali. Ob koncu so otroci s ponosom prejeli priznanja za opravljenega Mavričnega bralčka. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskovanje gozda

15.04.2021

Otroci iz enote Mojca se v letošnjem letu večkrat odpravimo v gozd. Opazujemo značilnosti gozda, kako se skozi letne čase gozd spreminja, izbrali smo si "svoje" drevo, nabiramo naravni material...

V mesecu marcu smo se v gozd odpravili z namenom, da raziščemo zvoke gozda. Odšli smo v gozd, kjer smo našli pismo pomladne vile, ki nas je prosila naj ji pomagamo prebuditi speči gozd. Opravili smo nekaj nalog, da ji pomagamo - z zaprtimi očmi smo poslušali zvok gozda, narisali kar smo slišali, v gozdu poiskali predmete, ki oddajo zvok in na njih tudi zaigrali. Delček gozda smo prinesli tudi v vrtec, kjer smo pripravili razstavo. Kaj mislite, nam je z opravljenimi nalogami uspelo prebuditi drevesa, rastline in živali v gozdu?

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Postali smo dramski igralci

04.04.2021

V mesecu marcu smo intenzivno pripovedovali pravljice in deklamacije ter vsi uspešno opravili Mavričnega bralčka. Med drugimi smo spoznavali tudi pravljico Mojca Pokrajculja, ki so jo otroci povsem vzljubili. Zato smo skupaj izdelali scenske pripomočke in rekvizite ter se preizkusili v dramski igri. Igro smo popestrili z glasbeno spremljavo petih pesmi in igranja na male ritmične instrumente.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare pri Oblačkih

17.02.2021

V torek k Oblačkom niso prišli otroci ampak čisto prave maškare. Upamo, da smo odgnali zimo.

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme, tralala, hopsasa, nič nismo lene.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Od snega do zvončkov

05.02.2021


Teden, ki je za nami je postregel z različnimi raziskovalnimi dogodivščinami.
Z otroki iz enote Mojca smo se vsakodnevno podali v daljno okolico vrtca, kjer smo se igrali na snegu, iskali in spoznavali odtise živali, opazovali taljenje snega, raziskovali, kako nastane blato, kaj pokuka izpod snega, nabirali zvončke in urili naravne oblike gibanja na različnih terenih ob premagovanju naravnih ovir. Svoja doživetja smo likovno izrazili.
Vsakodnevni jutranji rek otrok je bil: »Ali bi lahko šli danes tudi v hribe? Jeee!«Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čiribu, čiriba

23.10.2020

V oktobru smo se v oddelku Oblački pogovarjali o Čarovnicah. Na obisku smo imeli čarovnico Mico iz pravljice Čarovnica Mica in severna zvezda. Kot se za čarovniški oktober spodobi smo si začarali »Straškote«, ki so nam svetili med zajtrkom in kosilom, iz buč skuhali bučno juho, ter naredili bučni zavitek. Ker pa veliko hodimo v gozd smo si izbrali »svoje« drevo, ki smo ga poimenovali »Oblačkov hrast« in ga opazovali. Igrali smo se z listjem, rajali, telovadili, izdelali čarovniški ogenj, nabrali smo si tudi kostanj. Ob koncu meseca pa smo si izdelali čarobne palice, katere so otroci odnesli domov, da se bodo tudi tam preskusili v čaranju.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan brez avtomobila v enoti Mojca

24.09.2020

V enoti Mojca smo Dan brez avtomobila, ki je bil v torek, 22. 09. 2020 obeležili na poseben način. Otrokom smo v ponedeljek prebrali Zgodbo o belem zajčku, ki je bil žalosten, ker je bil njegov kožušček siv od onesnaženega okolja in se dogovorili, da pridemo naslednji dan peš v vrtec, da bo njegov trebušček zopet postal bel. Tisti otroci, ki so prišli peš so zajčku, ki smo ga obesili na pano, na njegov siv kožušček nalepili bel krogec. Naš zajček je tako zopet imel bel kožušček.
V dopoldanskem času smo pripravili različne dejavnosti na temo prometa. Otroci so izdelovali vozila iz papirja in kartona.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pozdravljen nov vrtec

16.09.2020

Pa je prišlo novo šolsko leto in otroci oddelka Zobki ter Sončki smo odkorakali v novo enoto Mojca, ter postali leto starejši Škrati. V prvih dneh smo veselo raziskovali nove prostore, igrače, spoznavali nove prijatelje in okolico novega vrtca. Kmalu pa smo zakorakali v svet pravljic, pesmic, različnih rajalnih in gibalnih iger. Bili pa smo tudi že zelo pridni, saj smo z izdelki okrasili igralnico in hodnik enote, ter uredili teraso. Tam smo počistili suho travo in vse pometli. Tako je enota Mojca že postala naš novi dom, kamor se vsako jutro med tednom radi vračamo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Trgatev pri Oblačkih

07.09.2020

V ponedeljek, 07. 09. 2020 smo imeli v skupini Oblački trgatev. Po zajtrku smo se odpravili do vrtčevskega vinograda, kjer smo polni zagona potrgali grozdje. Nabrali smo ga kar nekaj, zato smo ga z veseljem podelili tudi z otroki iz sosednje skupine, nekaj pa smo ga odnesli še v enoto Mavrica. Za malico po opravljeni naporni trgatvi smo si seveda privoščili grozdje, nato pa so se otroci z veseljem poigrali še na igralih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.