O enoti Ostržek

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 191
Poslovni čas enote: 6:00 - 16:30

Vodja enote: Simona Iskra

Obogatitvena dejavnost: TUDI NARAVA JE LAHKO NAŠA IGRALNICA
Pri meoddelčnem druženju bomo otroke z različnimi pristopi spodbujali k odkrivanju narave. Med bivanjem na prostem bomo odkrivali različne gozdne kotičke, zimske skrivnosti, spoznavali naravo tudi preko pravljic in nahrbtnika.
Obogatitvena dejavnost: OSTRŽKOVI UMETNIKI
Dramski živžav bo otroke popeljal v čarobni svet glasbe, plesa in likovne umetnosti. Ustvarjalne delavnice se bodo po ogledanih predstavah navezovala na različna področja umetnosti, da jih bodo otroci celostno doživeli.

Št. oddelkov: 4 

4 oddelki 1.starostnega obdobja

01: ŽUŽKI
vzgojiteljica Barbara Leben ter pom. vzg. Tina Slobodnik

02: BALONI
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Katja Božič

03: ČEBELE
vzgojiteljica Milena Gognjavec ter pom. vzg. Veronika Blatnik

04: PINGVINI
vzgojiteljica Alenka Šiška ter pom. vzg. Tjaša Tušar

Sočasnost v enoti pokriva Vanja Strajnar.

Poglej arhiv enote

Zaključek v skupini Pingvini

11.06.2021

Petkovo dopoldne smo v skupini Pingvini preživeli v Jurčkovem gozdu, kjer smo imeli oddelčni zaključek. Verjamete, da smo se imeli lepo? Pokukajte v galerijo....Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Eksperiment v skupini Baloni

11.06.2021

Otroci iz skupine Baloni so si ogledali vulkan. Kako je ta nastal in kdo mu je pri nastanku pomagal, si oglejte na fotografijah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Migam jaz, migaš ti, v Ostržku migamo vsi!

26.05.2021

Kljub nagajivi koroni, ki vztrajno zganja svoje vragolije se v Ostržku ne damo. Ker se radi gibamo in družimo smo tudi tokrat našli način in izvedli gibalne aktivnosti s katerimi smo obeležili našo obogatitveno dejavnost na ravni enote Migam jaz, migaš ti, v Ostržku migamo vsi. Povezani v mislih in namenu, smo se vsak po svoje lotili pravega malega športnega dne, v katerem smo skrbeli za zdrav duh v zdravem telesu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri Žužkih skrbimo za naravo

24.05.2021

Pri Žužkih se te dni pogovarjamo o skrbi za naše okolje. Preko igre odkrivamo kaj vse lahko za lepo in čisto okolje naredimo sami. Pazite, da med umivanjem rok zapirate vodo, da ugašate luč, ko je ne potrebujete in da pravilno ločujete odpadke? Na vse to dobro pazimo Žužki. Te dni smo veliko preživeli v naravi, kjer smo takole pripravljali teren, da bomo kaj posadili in tako ozelenili naš planet, opazili pa smo tudi nekaj smeti, ki jih bomo v prihajajočih dneh počistili v sklopu naše male čistilne akcije.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Glasbeni kotiček v skupini Baloni

21.05.2021

Otroci so spoznali štiri instrumente. Najprej so spoznali ropotulje Marakas, nato činele, palčke in triangel. Instrumente so poimenovali, jih prepoznali po zvoku in naredili glasbeni kotiček.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk ustvarjalnic v Mavrici

07.05.2021

Otroci iz skupine Baloni so odšli v Mavrico in si ogledali svojo senco, srček na svojem obrazu in svetlobne efekte. Na svetlobni mizi so opazovali in poimenovali različne like in se igrali z magneti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ena "Čebela" je odletela

29.04.2021

V četrtek, 22.04., je bil za našo skupino posebno čustveni dan. Bili smo veseli in razigrani, saj smo s tekom podnebne solidarnosti počastili Svetovni dan Zemlje. Potem pa je sledil še bolj otožen del dneva, ko smo se poslovili od Veronike. Zadnji dan smo ji polepšali s pesmijo, plesom in objemi, ter ji zaželel veliko sreče in vse dobro na novi poti. Hkrati pa upamo, da se nekoč vrne v vrtec, med otroški živ-žav, ker je v tem poslanstvu uživala in bila zelo uspešna. Hvala in srečno.
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi (Tone Pavček)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dan Zemlje v skupini Pingvini

23.04.2021

Tudi v naši skupini smo praznovali Zemljin rojstni dan. Poleg »Teka podnebne solidarnosti«, ki smo ga izvedli v športnem parku v okviru projekta slovenske Karitas, smo Zemljo tudi očistili, okrog vrtca pobrali smeti, na vrt pa smo posadili še sončnice za lepši svet.
Draga Zemlja, pa vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Tek podnebne solidarnosti v enoti Ostržek

22.04.2021

V enoti Ostržek migamo vsi. Zato smo se odločili, da se udeležimo teka podnebne solidarnosti. Vsaka skupina je pretekla krog, nekaterim je uspelo preteči tudi dva ali tri kroge. »Na Slovenski karitas vsa ta leta nadaljujejo z izvedbo »Tek-a podnebne solidarnosti«, v okviru katerega otroci tečejo v solidarnosti do ljudi v revnejših državah, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo«. Otroci so tako preživeli gibalno dopoldne in združili koristno z dobrodelnim.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Knjiga mene briga

31.03.2021

Zaključek Mavričnega bralčka imamo v našem vrtcu že mnoga leta 2. aprila, na Mednarodni dan knjig za otroke. V ta namen smo se v skupini Pingvini posvetili knjigi.
Pogovarjali smo se o bralni kulturi, da se knjig ne trga, ne mečka, da se po njih ne hodi in ne čečka. Tudi za naš knjižni kotiček smo poskrbeli. Iz police smo vse knjige znesli v popravljalnico, kjer smo jih pregledali in zalepili tiste, ki so bile raztrgane. V kotičku smo po policah pobrisali prah in nato vse knjige lepo zložili nazaj.
Tudi prodajalno knjig smo se igrali. Otroci so v nakupovalne vrečke zlagali knjige, ki so jih lahko kupili. Seveda so morali s seboj imeti denarnico z denarjem, da so jih na blagajni lahko plačali. Uf, koliko knjig se je prodalo!
Za zaključek Mavričnega bralčka so bili otroci povabljeni na predstavo. Izdelali so si vstopnico, da so lahko vstopili in si v papirnatem gledališču kamišibaj ogledali predstavo Zrcalce. Seveda so bili za uspešno sodelovanje tudi nagrajeni s priznanjem, ki so ga prejeli v mapi skupaj s svojimi izdelki na temo knjig, ki smo jih prebirali.
»Besede imajo moč. Zdaj vem, da res. Zato pomisli, kadar govoriš. Z besedami podiraš in gradiš. Dobiš, zapraviš, zbližaš, spremeniš. Ti rečem, da imajo moč. Pa lahko noč.« (A. Štefan)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare v skupini Pingvini

16.02.2021

Polno šem je na zabavi, ti si tiger, on je čuk, meni pa sedi na glavi pisan klovnovski klobuk.
Vse diši od slastnih krofov, v rokah vitezov, princes, sredi mask in pestrih cofov kurent pleše glasni ples.
Vse veselo skače, raja, zima, vzemi že slovo! Kaj, le kaj se tu dogaja, kakšno rajanje je to?
(Jelena Isak Kres)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Na snegu

11.02.2021

Čeprav je snega zapadlo le za vzorec, smo ga v skupini Pingvini dobro izkoristili in takoj po zajtrku odhiteli snežnim dogodivščinam naproti.
Kljub temu, da smo se toplo oblekli, obuli in si nadeli rokavice pa nam je prijalo, ko smo se v vrtcu pogreli in okrepčali s toplim čajem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Ostržek

12.10.2020

Tako kot v vseh enotah, smo tudi pri nas, v enoti Ostržek, obeležili Teden otroka. Tema »Odgovor je pogovor« se je nanašal tudi na praznovanje obletnice Tom telefona.
Otrokom smo strokovni delavci tako predstavili različne predstave po zgodbi Piščanček Pik (z namiznimi lutkami, s pripovedovanjem s kamni, z lutkami na palici...), potem pa so otroci zgodbo poustvarjali na različne načine: izdelovali so lepljenko, barvali s prstnimi barvami, odtiskovali, se igrali s kamni... .
Ker jih imajo mlajši otroci radi, smo se igrali bibarije: take, čisto nove in take, ki jih poznajo že od prej.
Imeli smo tudi dan za »cartanje«, ko smo se stiskali, objemali, se božali, si delili poljubčke ob glasbi za umirjanje in ob različnih svetlobnih efektih, se masirali z masažnimi žogicami, se sproščali ob jogi in s sprostitvenimi igrami brez besed.
Tudi dan posvečen različnim čustvom smo imeli. S pomočjo sličic, ki so jih izvlekli iz škatle oziroma vrečke presenečenja, so otroci spoznavali žalost, veselje, strah in jezo. Tudi ponazorili so jih in najraje so ponazarjali veselje in žalost, ker so se lahko delali, da jokajo ali se na vsa usta smejejo.
Teden otroka smo zaključili z različnimi gibalnimi dejavnostmi: gibalnim poligonom, pohodom, v skupini Čebele pa so si dopoldne popestrili s peko kostanja, s katerim smo se lahko posladkali tudi majhni in veliki iz ostalih skupin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ličkanje koruze v skupini Čebel

28.09.2020

Prvi jesenski dan, 22. 9., smo v skupini Čebel obeležili s starim kmečkim opravilom-ličkanje koruze. Otroci so koruzo prenašali, se z njo igrali, storžem odstranjevali liste, jo tipali in ružili zrnje. Ob ličkanju smo tudi prepevali. Zličkano in zvezano koruzo so otroci odnesli sušit na vrtno ograjo. Ob dejavnosti smo obujali in ohranjali star kmečko-ljudski običaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.