O enoti Ostržek

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 191
Poslovni čas enote: 6:00 - 16:30

Vodja enote: Simona Iskra

Obogatitvena dejavnost: TUDI NARAVA JE LAHKO NAŠA IGRALNICA
Pri meoddelčnem druženju bomo otroke z različnimi pristopi spodbujali k odkrivanju narave. Med bivanjem na prostem bomo odkrivali različne gozdne kotičke, zimske skrivnosti, spoznavali naravo tudi preko pravljic in nahrbtnika.
Obogatitvena dejavnost: OSTRŽKOVI UMETNIKI
Dramski živžav bo otroke popeljal v čarobni svet glasbe, plesa in likovne umetnosti. Ustvarjalne delavnice se bodo po ogledanih predstavah navezovala na različna področja umetnosti, da jih bodo otroci celostno doživeli.

Št. oddelkov: 4 

4 oddelki 1.starostnega obdobja

01: ŽUŽKI
vzgojiteljica Barbara Leben ter pom. vzg. Tina Slobodnik

02: BALONI
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Katja Božič

03: ČEBELE
vzgojiteljica Milena Gognjavec ter pom. vzg. Veronika Blatnik

04: PINGVINI
vzgojiteljica Alenka Šiška ter pom. vzg. Tjaša Tušar

Sočasnost v enoti pokriva Vanja Strajnar.

Poglej arhiv enote

Maškare v skupini Pingvini

16.02.2021

Polno šem je na zabavi, ti si tiger, on je čuk, meni pa sedi na glavi pisan klovnovski klobuk.
Vse diši od slastnih krofov, v rokah vitezov, princes, sredi mask in pestrih cofov kurent pleše glasni ples.
Vse veselo skače, raja, zima, vzemi že slovo! Kaj, le kaj se tu dogaja, kakšno rajanje je to?
(Jelena Isak Kres)Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Na snegu

11.02.2021

Čeprav je snega zapadlo le za vzorec, smo ga v skupini Pingvini dobro izkoristili in takoj po zajtrku odhiteli snežnim dogodivščinam naproti.
Kljub temu, da smo se toplo oblekli, obuli in si nadeli rokavice pa nam je prijalo, ko smo se v vrtcu pogreli in okrepčali s toplim čajem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Ostržek

12.10.2020

Tako kot v vseh enotah, smo tudi pri nas, v enoti Ostržek, obeležili Teden otroka. Tema »Odgovor je pogovor« se je nanašal tudi na praznovanje obletnice Tom telefona.
Otrokom smo strokovni delavci tako predstavili različne predstave po zgodbi Piščanček Pik (z namiznimi lutkami, s pripovedovanjem s kamni, z lutkami na palici...), potem pa so otroci zgodbo poustvarjali na različne načine: izdelovali so lepljenko, barvali s prstnimi barvami, odtiskovali, se igrali s kamni... .
Ker jih imajo mlajši otroci radi, smo se igrali bibarije: take, čisto nove in take, ki jih poznajo že od prej.
Imeli smo tudi dan za »cartanje«, ko smo se stiskali, objemali, se božali, si delili poljubčke ob glasbi za umirjanje in ob različnih svetlobnih efektih, se masirali z masažnimi žogicami, se sproščali ob jogi in s sprostitvenimi igrami brez besed.
Tudi dan posvečen različnim čustvom smo imeli. S pomočjo sličic, ki so jih izvlekli iz škatle oziroma vrečke presenečenja, so otroci spoznavali žalost, veselje, strah in jezo. Tudi ponazorili so jih in najraje so ponazarjali veselje in žalost, ker so se lahko delali, da jokajo ali se na vsa usta smejejo.
Teden otroka smo zaključili z različnimi gibalnimi dejavnostmi: gibalnim poligonom, pohodom, v skupini Čebele pa so si dopoldne popestrili s peko kostanja, s katerim smo se lahko posladkali tudi majhni in veliki iz ostalih skupin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ličkanje koruze v skupini Čebel

28.09.2020

Prvi jesenski dan, 22. 9., smo v skupini Čebel obeležili s starim kmečkim opravilom-ličkanje koruze. Otroci so koruzo prenašali, se z njo igrali, storžem odstranjevali liste, jo tipali in ružili zrnje. Ob ličkanju smo tudi prepevali. Zličkano in zvezano koruzo so otroci odnesli sušit na vrtno ograjo. Ob dejavnosti smo obujali in ohranjali star kmečko-ljudski običaj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.