O enoti Romano

Vejar 121
tel.: 031658097
Poslovni čas enote: 8:00 - 14:00

Obogatitvena dejavnost: MOJA SLOVENŠČINA
V romskem oddelku bomo spoznavali, utrjevali slovenski jezik preko različnih dejavnosti.

Št. oddelkov: 1 oddelek 2.starostnega obdobja

ČIRIKLI
vzgojiteljica Urška Pene ter pom. vzg. Maja Rajar

Poglej arhiv enote

Delavnice v vrtcu Romano

07.05.2019

Mesečno se v vrtcu Romano odvijajo delavnice za starše in otroke, kateri obiskujejo vrtec. Strokovni delavki pripraviva material in pripomočke potrebne za izvedbo delavnice. Starše in njihove otroke spodbudiva, da skupaj iz pripravljenega materiala nekaj ustvarimo, obenem pa se družimo. V letošnjem šolskem letu smo že pekli palačinke, izdelovali adventne venčke, oblikovali slano testo… Decembra smo se ob izdelavi adventnega venčka zelo zabavali. Otroci so veselo okraševali venček z novoletnimi balončki in podobnimi okraski, starši pa so otrokom pomagali okraske prilepiti s silikonsko pištolo. Na koncu smo na adventni venček prilepili še držalo za venček in tako so lahko le-te obesili na vrata. V prihajajočih mesecih bomo v delavnicah počeli še marsikaj zanimivega, zato se skupaj z otroki že veselimo novih dogodivščin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustne šeme v vrtcu

13.03.2019

V vrtcu so nas na pustni torek namesto otrok obiskale zanimive pustne šeme. Vsaka od njih se nam je v krogu predstavila in zapela pesmico. Otroke, ki v vrtec niso prišli v pustnih kostumih, smo uredili kar v vrtcu. Vzgojiteljica Valerija jih je s pomočjo čopiča in barv za obraz spremenila v maškare. Cel dan smo peli in plesali ob prijetni glasbi, si med seboj posojali kostume in na koncu odšli še na vrtčevsko igrišče, kjer smo se pokazali njihovim staršem. Pustne šeme so tako pustni torek preživele na drugačen način in vsekakor se naslednje leto še vrnejo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kitara v enoti Romano

13.03.2019

V mesecu marcu se nam je v vrtcu pridružila vzgojiteljica Maja Marinčič, ki nam s svojo kitaro in prijetnim glasom krajša dopoldneve. Otroci so ob zvokih kitare sprva od navdušenja obnemeli, sedaj pa že skupaj prepevamo pesmi. Nekaj novih pesmi nas je naučila Maja, mi pa smo ji zapeli naše. Na nekatere pesmi smo tudi zaplesali in jih tako ponovili za nastop ob romskem prazniku. Dan nam je tako hitreje minil ob prijetni glasbi, takih dni pa bo zagotovo še več.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kdo je zobozdravnik?

11.02.2019

Otroci iz Romskega naselja so v januarju obiskali zobozdravstveno ambulanto v Trebnjem. Spoznali so delo zobozdravnika in njegove pripomočke. Medicinska sestra Katarina jim s pomočjo lutke Zobozavra pokazala pravilno umivanje zob. Preko igre jim je predstavila različne stvari, ki jih zobozdravnik uporablja pri svojem delu. Otroci so ji zaupali in se z veseljem usedli na stol ter pokazali svoje zobe. Tako so otroci zobozdravnika spoznali na prijeten način, saj večini romskih otrok obisk zobozdravnika ni ljub. Na ta način so si pridobili prijetno izkušnjo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Poglej sneg je

28.11.2018

Nekega jutra so otroci navdušeno pritekli v vrtec in zaklicali: '' Poglej sneg je!''. Skupaj smo se odločili, da se gremo igrati in preizkusiti prvi sneg. Navdušeno smo se oblekli v bunde in hlače, si obuli nove škornje ter si nadeli rokavice in kape. Hitro smo odhiteli ven. Po snegu smo se valjali, tekali, skakali in lovili. Najbolj pa smo se nasmejali ob kepanju drug drugega. Sneg je čudovit, komaj čakamo, da spet zapade. Seveda pa veselo pričakujemo tudi obisk dobrih mož, le s čim nas bodo presenetili letos.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naravoslovni kotiček

28.11.2018

V Enoti Romano smo skupaj z otroki uredili stalni naravoslovni kotiček. Sedaj si lahko sami po želji vzamejo stvari iz kotička, se z njimi igrajo in jih po končani igri vrnejo na prvotno mesto. Tak način jim je zelo všeč. V naravoslovnem kotičku najdemo naravoslovno škatlo z barvnim peskom, ki ga s poljubnimi lončki in žlicami ter liji presipavajo ali po njem rišejo, na polici je tudi škatla z vodo ter plavajočimi mavričnimi cofki, ki jih s pinceto pobirajo iz vode. Najdemo še škatlo s senzornimi vrečkami z različnimi snovmi (koruza, moka, pesek) in tudi narejeno testo z dodatkom kave, kakava itd. Na voljo imajo slušni spomin in škatlo, v kateri razvrščajo barvne krogce. Otroci lahko posežejo tudi po škatli, kjer na kosmateno žico nizajo perlice. Na zadnji polici pa najdemo še škatlo z majhnimi posodicami, s pomočjo katerih prepoznavajo vonje različnih snovi. Otroci se zelo radi lotijo dejavnosti, ki jih ponujajo police naravoslovnega kotička, saj so enostavne in so zato pri njih uspešni, hkrati pa se tudi zabavajo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.