O enoti Romano

Vejar 121
tel.: 031658097
Poslovni čas enote: 8:00 - 14:00

Št. oddelkov: 1 oddelek 2.starostnega obdobja

PTIČKI
vzgojiteljica Urška Pene ter pom. vzg. Aljana Skoporc

Obisk ustvarjalnic v enoti Mavrica

Ustvarjalnice v Mavrici so za nas še posebej zanimive. Z avtobusom se večkrat odpeljemo v Trebnje, kjer obiščemo naravoslovno, senzorično in glasbeno ustvarjalnico. V njih je veliko novih in drugačnih materialov, katere zelo radi raziskujemo in se z njimi igramo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pust nasmejanih ust

Tralala hopsasa pustne smo šeme, tralala hopsasa nič nismo lene. Tudi romski otroci so preganjali zimo. Nekateri so se že en dan prej našemili in se pokazali. Dopoldne so v vrtec prišle najrazličnejše pustne šeme, nekatere bolj sramežljive, druge bolj pogumne. Skupaj smo rajali, plesali in peli. Izdelali in okrasili smo si tudi pustna očala. Popoldne pa je v vrtcu potekala pustna delavnica. Obiskali so nas otroci in starši. Na delavnici so starši pekli pustne miške, otrokom pa smo poslikale obraze. Družili smo se ob glasbi in se pogovarjali o različnih temah. Starše smo postregli s kavo, otroke pa s sokom in piškoti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Žogica Marogica

V enoti Romano se seznanjamo tudi z matematiko. Spoznavali smo krog, kroglo in simetrije. S tiskanjem žogic smo naredili pisane kroge. Rokovali smo se z žogicami različnih materialov, oblik, trdot, velikosti. V telovadnici v enoti Mavrica pa smo imeli pravo vadbeno uro z žogami. Naučili smo se tudi pesmico Rdeča žoga (J. Bitenc) in z malimi instrumenti ustvarjali ob ritmu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Raziskujemo sence

V mesecu oktobru in novembru smo v enoti Romano raziskovali sence. Naredili smo jih s pomočjo sonca in tudi brez njega. Sence smo obrisovali, jih lovili, izdelovali in se z njimi igrali. Naredili smo si pravo senčno gledališče. V senzorični ustvarjalnici pa smo opazovali sence, ki se premikajo, polzijo in tečejo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december

Tudi v vrtcu Romano smo si pričarali veseli december. Okrasili smo smrečico, naredili veliko majhnih zvezdic in z njimi okrasili igralnico. Obiskali smo prijatelje iz oddelka Oblaki. Skupaj smo imeli čajanko. Tu smo se pogreli z zeliščnim čajem in se posladkali s piškoti. V Kulturnem domu pa smo si ogledali predstavo …
V knjižnici nam je knjižničarka pokazala veliko zanimivih prazničnih slikanic in nam pripovedovala zanimive pravljice o Božičku in dedku Mrazu. Ob tem pa smo še veliko peli, plesali in se zabavali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Povabimo sonce v vrtec Romano

Ob tednu otroka smo v vrtec Romano privabili veliko sonca v našo igralnico. Skupaj smo naredili veliko trganko v obliki sonca in se vsak dan sproščali z jogo za otroke – Pozdrav soncu. Naredili smo oder in se igrali karaoke. Zelo smo bili navdušeni nad poligonom, ki smo si ga pripravili iz miz, stolov, blazin in drugih športnih pripomočkov. V vrtec smo povabili tudi mlajše otroke iz naselja. Skupaj smo preživeli malo drugačen in prijeten teden.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Delavnice s starši in otroki

Starši in otroci radi pridejo na delavnice in aktivno sodelujejo. Izvajale smo jih mesečno skozi celo šolsko leto. Pri organizaciji smo upoštevale njihove potrebe in želje. Na delavnicah smo pripravljali različne jedi, izdelovali nakit, šivali, se igrali različne didaktične igre, spoznali smo kako nastane knjiga, obiskal nas je policist in medicinska sestra, kuhali in barvali smo tudi jajca. S starši smo se veliko pogovarjale in si s tem pridobivale njihovo zaupanje. Nekateri starši so želeli pripravljati jedi tudi doma, zato smo jim pripravile in zapisale recepte na njim razumljiv način. Delavnice so številčno obiskane, zato bomo z njimi nadaljevale še v naslednjem letu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obiskali smo knjižnico

Otroci v vrtcu Romano komaj čakajo na ''potovanje'' z avtobusom v Trebnje. Tokrat smo večkrat preko celega leta obiskali knjižnico. Knjižničarka je bila zelo prijazna. Predstavila nam je različne knjige, prebrala pravljice po želji otrok in nam razkazala knjižnico. Naučili smo se pravilnega ravnanja s knjigami. Spoznali smo, da se iz knjig se lahko marsikaj novega in zanimivega naučimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sodelovanje z Zdravstvenim domom Trebnje

Skozi celo šolsko leto je vrtec Romano uspešno sodeloval z Zdravstvenim domom Trebnje. Obiskala nas je sestra Bernarda in dinozaver. Skupaj sta nam prikazala pravilno umivanje in nego zobkov. Sestra Katja pa je otrokom predstavila zdravo prehrano in njen pomen za naše zdravje. Otrokom je tudi poskušala približati delo in obisk pri zdravniku. S pravim stetoskopom smo si poslušali bitje srca. Pokazala nam je tudi pravilno umivanje rok, ob tem pa smo se naučili še bibarijo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Senzorična ustvarjalnica

Odpravili smo se v vrtec Mavrica. Otroci so polni pričakovanj vstopilli v senzorično ustvarjalnico. Z zanimanjem so opazovali migljanje luči in plavanje ribice med mavričnimi mehurčki, zaprli so oči in se sprostili ob umirjeni glasbi. Igrali z svetlečimi žogicami in začutili različne materiale. Vse to je bilo za njih nekaj povsem novega in posebnega, saj je bila večina v ustvarjalnici prvič. Otroci večkrat sprašujejo po ponovnem obisku, zato smo se dogovorili, da bomo naslednje leto obisk večkrat ponovili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustne šeme

V vrtec Romano je prišel pust nasmejanih ust. Otroci so veselo pričakovali pustno zabavo, ples in pustne dobrote. Razigrani in veseli smo odšli na sprehod po naselju. Stanovalci so nas prijazno sprejeli in pozdravljali. Dobili smo bombone in pustne miške.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Podarjamo vam modra srca

V oddelku Romano smo sodelovali v dobrodelnem projektu ''Podarimo modro srce''. Pobarvali smo veliko modrih src različnih velikosti v različnih tehnikah. Nalepili smo jih na obroče in nastali so zanimivi venčki modrih src. Pripisali smo želje za vse otroke Slovenije. Venčki modrih src krasijo okna naše igralnice.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Novoletno srečanje s starši oddelka Romano

V Romskem oddelku smo ob zaključku leta v vrtec povabili starše. Otroci in starši so sodelovali pri pripravi čokoladnih kroglic s katerimi smo se posladkali. Eden od staršev je zaigral na harmoniko. Z otroki pa smo zapeli nekaj pesmic, zaplesali in se poveselili. Ob zaključku srečanja je Božiček iz Romskega društva Romano Drom pod novoletno jelko za vsakega otroka pustil presenečenje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v vrtcu Romano

V okviru tedna otroka smo pripravili veliko zanimivih dejavnosti. Skupaj z otroki smo igralnico uredili po željah otrok, preoblekli smo se v plesalke in plesalce ter zaplesali ob zabavni glasbi. Iz različnega odpadnega materiala smo okrasili vsak svojo hišico. Imeli smo tudi igre brez meja in si naredili poligon s čutno potjo. Ob zaključku tedna otroka smo odšli v Kulturni dom Trebnje, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo z naslovom: Juha, ki iz buč se skuha. Tudi vožnja z avtobusom je bila prav posebnoGalerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Spet v vrtcu

V mesecu septembru je v vrtec Romano zakorakalo osem novih otrok starih 3 leta. Dobili pa smo tudi novo vzgojiteljico. Vsi smo se že privadili na novo okolje in drug na drugega. Otroci vrtec radi obiskujejo, saj se vsak dan dogajajo zanimive dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Muca copatarica


V enoti Romano smo veseli december praznovali tudi z Muco Copatarico. V vrtec smo povabili starše otrok, ki so se odzvali kar v lepem številu. Dan smo popestrili s peko palačink, harmoniko in plesom. Muca Copatarica nas je prijetno presenetila in zabavala, zato se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo ga. Danici Sila za obisk naših otrok.