O enoti Šentlovrenc

Šentlovrenc 17
Tel.št.: 051-380-301
Poslovni čas enote: 6.00-16.30

Obogatitvena dejavnost: DOGODIVŠČINE V NARAVI

Narava bo naša druga igralnica, kjer bo otrok imel veliko priložnosti, da bo aktiven raziskovalec. Večkrat se bomo odpravili v naravo, kjer bomo ob različnih priložnostih spoznavali vodo, življenje v gozdu in na travniku.

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja 

RIBICE
vzgojiteljica Agata Černe ter pom. vzg. Jožica Murn

 

Sočasnost v enoti pokriva Alja Vidmar.

 

 

Poglej arhiv enote

Največji instrument '' orgle ''

20.06.2019

V petek, 7. 6. 2019 smo v oddelku Jagode odšli v župnijsko cerkev v Šentlovrencu. Ga. Majda Golob nam je predstavila igranje na instrument in pokazala zgradbo ter sestavo orgel. Otroci so bili navdušeni. Najbolj je bilo zanimivo v notranjem prostoru med različnimi piščalmi, kjer je bilo nekoliko temno, vendar so se zvoki lepo razlegali skozi odprtine.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pajkova mreža

20.06.2019

V oddelku jagode smo v mesecu maju spoznavali drobne žuželke. Med naravoslovne dejavnosti smo vključili travniške rastline in s povečevalnimi steki opazovali, murnčka, hrošča, pikapolonico, kobilico, mravlje in pajke. Več pozornosti smo namenili pajkom saj nam je v oddelek naša strokovna delavka Katarina prinesla pajka kot hišnega ljubljenčka. Poleg tega nam je pokazala njegovo kožo, ki jo ob leviti odvrže in kobilice s katerimi se prehranjuje. Otroci so pajka dodobra spoznali in ga izrazili tudi preko umetniških dejavnosti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pri nas pa vrtec zidamo od jutra do večera

16.05.2019

V Šentlovrencu vsak dan z otroki opazujemo kako raste naš novi dom. Skupaj z otroki načrtujemo, se pogovarjamo ter želje izražamo preko risbe. Želimo si topel in energetsko varčen vrtec v katerem se bomo dobro počutili in z veseljem ustvarjali ter širili svoja znanja.
Dolgo se ni nič dogajalo, a vendar so v novembru zahrumeli gradbeni stroji. Pričelo se je. Temelji že stojijo. Zopet so se ograje na gradbišču zaprle postalo je hladno. Zima je. Otroci prihajajo v oddelek in sporočajo, da se nič ne dogaja na gradbišču. Ker ima vzgojiteljica vedno prav, jih potolažim in povem, da nismo naredili načrta in delavci ne vedo kakšen vrtec si želimo. Lotili smo se dela in vsak otrok je narisal načrt po svoji domišljiji in želji.
Mesec april se je pričel s pravim razcvetom, saj so zopet zahrumeli stroji, postavljala so se dvigala, sobice so rastle iz dneva v dan.
Tako so pridni in vestni delavci res zgradili veliko hišo, ki se ji reče vrtec s štirimi igralnicami kar v enem tednu.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Frizerski salon v oddelku ''Jagode''

23.04.2019

10. 4. 2019 nas je obiskala frizerka ga. Darja Pugelj in otrokom predstavila pripomočke za urejanje in oblikovanje pričesk. Veliki in mali otroci so ponosno sedali na stol in se prepuščali užitkom urejanja. Najlepše je bilo, ko so se različni barvni odtenki zlili z lasmi in spremenili videz. Ob vsem tem smo ugotovili, da je frizer zanimiv poklic in ni kar neki bav-bav. Ob tej priliki se lepo zahvaljujemo frizerki in si takih druženj še želimo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Igre brez meja

18.04.2019

V enoti Šentlovrenc smo dan zdravja obeležili z gibalno dejavnostjo v oddelku. V deževnem jutru smo se z otroki dogovorili, da bomo pripravili različne gibalne pripomočke ter uporabili svoja tipala za igro. Otroci so svoje copate pospravili in skupaj smo oblikovali čutno pot z različnimi podlagami. Če ravno je zunaj deževalo, nam je bilo v vrtcu lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pust veselih ust

07.03.2019

V oddelku Jagode smo pustni torek  pričakali z veliko dobre volje  v zanimivih pustnih kostumih. Krajani v bližnji okolici Šentlovrenca so nas pričakali s pravimi presenečenji. Že sam sprehod do bližnje trgovine Mercator, je bil za otroke zanimivost, saj je prijazna prodajalka namenila kar nekaj pozornosti in pustne šeme obdarila s sladkim presenečenjem.  Tako smo ob sprehodu doživeli še nekaj obiskovalcev, ki so nas pričakali ob svojih hišah in nam namenili svojo pozornost. Kot vzgojiteljica sem tak sprejem in sodelovanje z ljudmi, ki živijo v tem kraju doživela prvič in se jim zahvaljujem za vso pozornost.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Živimo z rastlinami

25.02.2019

Bližajo se pomladanski dnevi in z njimi tudi sajenje in sejanje na vrtovih. Tudi v oddelku Jagode v vrtcu Šentlovrenc smo iz otroške radovednosti skušali ugotoviti, če semena in plodovi lahko kalijo in zrastejo brez, da jih posadimo v zemljo. V vrtcu smo posušili smrekove storže in pripravili seme za saditev, nabrali plodove oreha, avokada, želoda, fižola, koruze, ječmena, boba, graha, čebule, česna ipd…

V steklene kozarce smo na dno položili vato jo namočili z vodo in na njo položili plodove. Kozarce smo zaprli s pokrovčki in poskrbeli, da imajo rastline tudi zrak za rast. Vsak dan smo opazovali, če se v kozarcih kaj novega dogaja. Prva je kalčke pokazala koruza in v vato so zalezle bele korenine. Opazovali smo jih z povečevalnimi stekli in skupaj ugotavljali kaj bomo z njimi storili.
Otroci so izrazili željo, da vse to posadimo v zemljo in opazujemo naprej kako bodo rastline rastle. In to smo tudi storili. Sedaj pa veselo čakamo…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik in jesensko srečanje s starši

16.11.2018

Na lepo četrtkovo popoldne smo si v Šentlovrencu z otroki iz oddelka Jagode in njihovimi starši pripravili kostanjev piknik. Nekaj staršev je odšlo na travnik, kjer so pričeli s peko kostanja, otroci in druga polovica staršev pa smo skupaj odšli v telovadnico. Tam smo pripravili vadbeni poligon, kjer smo se kotalili, plezali skozi telovadne klopi, skakali skozi različne ovire in urili spretnosti ravnotežja na gredi. Skupaj s starši smo premagovali ovire. Na koncu gibalne dejavnosti nas je čakalo tisto, kar imamo najraje in sicer igranje s padalom. Po gibanju smo se posladkali s piškoti, pojedli pečen kostanj in popili odličen domači jabolčni sok. Otroci so skupaj s starši izrezali ogromno bučo in vanjo postavili čajno svečko. Z navdušenjem smo, v rahli temi, opazovali, kako gori. Medtem, ko so se starši družili med sabo in se spoznavali, ker smo v letošnjem letu sprejeli v vrtec tudi nekaj novih otrok so se otroci igrali na večnamenskem igralu in uživali v peskovniku. Prijetno druženje smo zaključili s skupinskim fotografiranjem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.