O enoti Šentlovrenc

Šentlovrenc 17
Tel.št.: 051-380-301
Poslovni čas enote: 6.00-16.30

Obogatitvena dejavnost: VARNO NA POT Z NAHRBNIKOM
Otrokom bomo preko igre pripravili gibalne izzive, jih odpeljali v naravo in seznanili z varno udeležbo v prometu.

Št. oddelkov: 1 oddelek 1. starostnega obdobja 

JAGODE
vzgojiteljica Agata Černe ter pom. vzg. Jožica Murn

 

Sočasnost v enoti pokriva Maja Marinčič.

 

 

Poglej arhiv enote

Pust veselih ust

07.03.2019

V oddelku Jagode smo pustni torek  pričakali z veliko dobre volje  v zanimivih pustnih kostumih. Krajani v bližnji okolici Šentlovrenca so nas pričakali s pravimi presenečenji. Že sam sprehod do bližnje trgovine Mercator, je bil za otroke zanimivost, saj je prijazna prodajalka namenila kar nekaj pozornosti in pustne šeme obdarila s sladkim presenečenjem.  Tako smo ob sprehodu doživeli še nekaj obiskovalcev, ki so nas pričakali ob svojih hišah in nam namenili svojo pozornost. Kot vzgojiteljica sem tak sprejem in sodelovanje z ljudmi, ki živijo v tem kraju doživela prvič in se jim zahvaljujem za vso pozornost.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Živimo z rastlinami

25.02.2019

Bližajo se pomladanski dnevi in z njimi tudi sajenje in sejanje na vrtovih. Tudi v oddelku Jagode v vrtcu Šentlovrenc smo iz otroške radovednosti skušali ugotoviti, če semena in plodovi lahko kalijo in zrastejo brez, da jih posadimo v zemljo. V vrtcu smo posušili smrekove storže in pripravili seme za saditev, nabrali plodove oreha, avokada, želoda, fižola, koruze, ječmena, boba, graha, čebule, česna ipd…

V steklene kozarce smo na dno položili vato jo namočili z vodo in na njo položili plodove. Kozarce smo zaprli s pokrovčki in poskrbeli, da imajo rastline tudi zrak za rast. Vsak dan smo opazovali, če se v kozarcih kaj novega dogaja. Prva je kalčke pokazala koruza in v vato so zalezle bele korenine. Opazovali smo jih z povečevalnimi stekli in skupaj ugotavljali kaj bomo z njimi storili.
Otroci so izrazili željo, da vse to posadimo v zemljo in opazujemo naprej kako bodo rastline rastle. In to smo tudi storili. Sedaj pa veselo čakamo…Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik in jesensko srečanje s starši

16.11.2018

Na lepo četrtkovo popoldne smo si v Šentlovrencu z otroki iz oddelka Jagode in njihovimi starši pripravili kostanjev piknik. Nekaj staršev je odšlo na travnik, kjer so pričeli s peko kostanja, otroci in druga polovica staršev pa smo skupaj odšli v telovadnico. Tam smo pripravili vadbeni poligon, kjer smo se kotalili, plezali skozi telovadne klopi, skakali skozi različne ovire in urili spretnosti ravnotežja na gredi. Skupaj s starši smo premagovali ovire. Na koncu gibalne dejavnosti nas je čakalo tisto, kar imamo najraje in sicer igranje s padalom. Po gibanju smo se posladkali s piškoti, pojedli pečen kostanj in popili odličen domači jabolčni sok. Otroci so skupaj s starši izrezali ogromno bučo in vanjo postavili čajno svečko. Z navdušenjem smo, v rahli temi, opazovali, kako gori. Medtem, ko so se starši družili med sabo in se spoznavali, ker smo v letošnjem letu sprejeli v vrtec tudi nekaj novih otrok so se otroci igrali na večnamenskem igralu in uživali v peskovniku. Prijetno druženje smo zaključili s skupinskim fotografiranjem.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.