O enoti Videk

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 190
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Simona Iskra

Obogatitvena dejavnost: RAZISKUJEMO NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH

V enoti Videk so štirje oddelki, v katerih se igrajo naši najmlajši otroci. Posebno pozornost bomo namenili raziskovanju narave in jo spoznavali v vseh letnih časih. Dejavnosti bomo izvajali v vrtcu in v naravnem okolju.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

V1: BUČKE
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Katja Božič

V2: ŽABICE
vzgojiteljica Barbara Leben ter pom. vzg. Alja Vidmar

V3: RAČKE
vzgojiteljica Milena Gognjavec ter pom. vzg. Veronika Blatnik

V4: PIŠČANČKI
vzgojiteljica Alenka Šiška ter pom. vzg. Simona Umek

 

Sočasnost v enoti pokrivata Lara Vencelj in Barbara Cesar.

 

Poglej arhiv enote

Zaključek v skupini Bučke

25.06.2020

Otroci iz skupine Bučke so se igrali na igrišču vrtca, plesali so v oblekicah in se posladkali s palačinkami. Zaključek sej je odvijal v naravi ob ponujenih gibalnih aktivnostih.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek oddelka Piščančki

25.06.2020

Za zadnji vrtčevski dan v tem šolskem letu smo si pripravili vodno zabavo in verjemite, da smo zelo uživali!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Rojstni dnevi pri Piščančkih

24.06.2020

Mesec junij smo namenili rojstnim dnevom vseh tistih otrok, ki jih še niso praznovali. Vsak otrok je dopoldne preživel na način, ki mu je najljubši. Pri tem so nam s svojimi idejami, pobudami in materialom priskočili na pomoč tudi starši. Praznovanja so bila tematska: ustvarjanje s slanim testom, poslikava obraza, rajanje ob otroških pesmih, z najljubšimi igračami...
Vsem še enkrat želimo vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek pri Račkah

22.06.2020

Letošnje šol. leto smo v skupini Račk zaključili v predzadnjem tednu junija, v dopoldanskem času. Pripravili smo poligon, na katerem so se otroci gibali in premagovali ovire. Ob glasbi in plesu smo pričarali pravljično vzdušje. Otroci so se vživljali v vloge živali in igrali glasbeno pravljico Pikapolonica in pikice. Imeli smo se lepo: ustvarjalno, gibalno, veselo in zabavno.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Lutka v skupini Piščančki

10.06.2020

Otroci imajo lutke radi. Lutke so zato v predšolski dobi prepotrebno, hkrati pa tudi hvaležno vzgojno sredstvo, ki spodbuja otrokov razvoj.
Lutke je potrebno zavestno vključevati v otrokov vsakdan, tako v vrtcu kot doma, kajti brez igre ni srečnega in zdravega otroštva. Osrečimo naše otroke. Samo čas si moramo vzeti, se posvetiti svojim otrokom in pri igri z njimi uporabljati lutke.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Žabice v gozdu

04.06.2020

Žabice in žaboni smo izredno veseli, da smo lahko končno priskakljali nazaj v vrtec. Ker je naše naravno okolje narava, te dni še posebej uživamo, saj jo z veseljem raziskujemo. Gozd nas je v s soncem prežetih dneh, z veseljem sprejel pod svoje okrilje in nam razkril svoje čare. Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Maškare

25.02.2020

Tudi najmlajši iz enote Videk smo odganjali zimo.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

V Vidku raziskujemo v vseh letnih časih

25.02.2020

Kdor čaka dočaka je rek, ki smo ga v enoti Videk letos potrdili - z izjemo. Na priložnost za doživetje Zimskih radosti v sklopu obogatitvene dejavnosti enote smo čakali zaman, saj nas je mati narava s svojo (ne)razpoložljivostjo naravnega snega za zimske vragolije povlekla za nos. Ker z nami ne gre češenj zobat, čeprav smo majhni, smo se odločili, da ji vrnemo udarec in jo uženemo tako, da sneg pripravimo kar sami. Zimske radosti obarvane z naravoslovno noto so potekale v več kotičkih, kjer smo se skupaj igrali in raziskovali otroci iz vseh oddelkov naše enote.
Umeten sneg smo z domišljijo pripravili na tisoč in en način. Brivska pena, soda bikarbona, namočena vata, moka, groba kuhinjska sol, riž ter papirnate snežne kepe so nam zapolnili vrtčevski dopoldan ter nam omogočili obilo zanimive igre polne raziskovanja in novih spoznanj.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Na sprehod do Mavrice

18.02.2020

Otroci iz oddelka Bučke so obiskali enoto Mavrica in njene ustvarjalnice. V senzorični ustvarjalnici smo se sproščali ob svetlobnih efektih, v naravoslovni pa na svetlobni mizi raziskovali različne barve in oblike, se igrali z magneti in risali po pesku.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvič v vrtcu Mavrica

12.02.2020

V petek, 7. 2. 2020, smo se najmlajši iz vrtca Videk - skupina »Račke«, podali na daljšo raziskovalno pot po mestu Trebnje. Hoja je bila počasna, ker smo premagovali naravne ovire, opazovali okolico in promet. Prispeli smo do vrtca Mavrica, se sprehodili po notranjosti in si ogledali akvarij z ribami. Poigrali smo se v brlogu in obiskali prijatelje iz skupine "Metuljev", ki so nam polepšali dan s pesmijo. Pojedli smo malico, pomahali ribicam in vrtcu Mavrica, ter odracali nazaj. Pot je bila dolga in utrujajoča, ker so bili nekateri otroci že zaspani, vendar nam je uspelo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december v enoti Videk

10.01.2020

V enoti Videk kjer kraljujemo najmlajši smo v veselem decembru izvedli nemalo dejavnosti, ki so popestrile in praznično obarvale naš vsakdan v vrtcu.
Oddelki Bučke, Žabice, Račke in Piščančki smo v začetku meseca ob pomoči otroških rok ustvarili 4 hišice, jih razporedili po enoti in z njimi pričarali praznično vas. Tekom celotnega meseca smo po oddelkih z otroki izdelovali različne okraske s katerimi smo okraševali igralnice in skupne prostore, postavili smo tudi skupno smrečico. Pohvaliti velja dober odziv staršev, ki so v vrtec prinesli nemalo doma izdelanih okraskov in z njimi še dodatno popestrili okrasitev. V okviru prazničnega kina smo si v enoti Kekec ogledali risanko Pikijev prvi božič, v matični enoti pa smo za otroke pripravili dramsko predstavo Cipek in Capek.
Posebej čaroben dan smo pričarali s čajanko, na kateri so otroci lahko pili čaj iz skodelic, ki so jih prinesli od doma, piko na i pa so pridodale še slastne palačinke, s katerimi smo se posladkali.
Za čaroben zaključek in dodatno dobro voljo pa so poskrbele nove igrače, ki so jih prinesli dobri možje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznični december pri Piščančkih

20.12.2019

Povaljajte se v sneg,
skrijte sončni kristal v dlani,
zapišite nagajivo zimsko misel
in narišite smeh na obraz vam dragih ljudi –
vse to počnite te praznične dni!

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Dogajanje v skupini Bučke

04.12.2019

Otroci iz skupine Bučke so v mesecu oktobru in novembru veliko časa namenili različnim gibalnim aktivnostim, ki smo jih popestrili z vsebinami po programu Ntc. Raziskovali smo gozd, življenje čebel in jesenske plodove. Tako smo ustvarili lastni gozd in čebelnjak. Plesali in prepevali smo ob živi glasbi harmonike, flavte, sintisajzerja in kitare, spoznali pravljice Ste kje videli slona, Čebela Adela, Zelo marljiv medved in Čebelica Meli. Družili smo se s prijatelji iz ostalih skupin in odšli na sprehode po bližnji okolici.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vidkovi v gozdu

26.11.2019

V okviru prednostne naloge enote Videk v sklopu katere raziskujemo naravo v vseh letnih časih, smo tokrat spoznali gozd. Otroci so se odpravili v gozd, spoznali gozdna tla in prinesli v vrtec nekaj gozdnega materiala. Otroci so si ogledali predstavo Življenje v gozdu. Vsaka skupina je posadila svoje drevo. Otroci so na hodniku vrtca postavili kotiček Gozd, v katerem se skupaj s starši ali s prijatelji iz skupine lahko igrajo skozi ves teden.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Začetni »Račji« sprehodi

28.10.2019

Stari smo komaj leto in pol, pa že raziskujemo in spoznavamo bližnjo okolico vrtca Videk. Povzpeli smo se na hribček, racali po travi in jesenskem listju, ter se spustili v dolino. Prehodili smo čutno pot, se spočili in brskali po pesku. Sprehodili smo se do eko vrtička, kjer so se otroci dotikali prsti, trave, listja, pobirali palčke, kamne in jih dajali v vedra. Čeprav je na poteh veliko naravnih ovir, jih otroci počasi premagujejo (tudi s padci) in si nabirajo gibalne in raziskovalne izkušnje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Popoldansko druženje

28.10.2019

V četrtek, 17. 10. 2019, smo se otroci in starši iz skupine Račk, prvič srečali v popoldanskem času, na terasi vrtca Videk. Za vstopnico so prinesli pest kostanja in poleno. Zakurili smo ogenj in kmalu je zadišalo po pečenem kostanju. Otroci so veselo tekali sem ter tja, se igrali v peskovniku in vozili s poganjalci. Ob klepetu staršev, živ-žavu otrok in kostanjevi pojedini, smo preživeli zabavno popoldne.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka

14.10.2019

Tudi pri najmlajših, v enoti Videk, smo v okviru naših zmožnosti praznovali Teden otroka na temo »Naše pravice«. Igrali smo se različne socialne igre, preko katerih smo spoznavali imena prijateljev v skupini in utrjevali prijateljske vezi. S svojo maskoto in s pesmijo smo se skupine predstavile ena drugi, se vsi skupaj razgibali na hodniku in bili drugačni tako, da smo se našemili v otroške kostume različnih živali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

September pri Piščančkih

04.10.2019

Mesec september je za nami. Otroci so spoznali svoj »drugi dom« in nove prijatelje, s katerimi se bodo tukaj lahko igrali. Začetek meseca je bil obarvan s solzami, ker pa se v vrtcu veliko zanimivega dogaja, ker raziskujemo igralnico in druge prostore vrtca, se veliko igramo, rajamo ob glasbi, bivamo na prostem,…in ker smo ugotovili, da je v vrtcu lepo, smo na solze kmalu pozabili.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Mesec september pri nas

03.10.2019

V »skupini Bučke« smo v mesecu septembru spoznali nov vrtec, nove vzgojiteljice in nove prijatelje. Igrali smo se in ugotovili, da je potrebno igrače deliti z ostalimi prijatelji iz skupine. Poleg igranja z igračami smo telovadili, odšli na prvi sprehod z vrvico »bibo«. Si ob Dnevu brez avtomobila ogledali policijsko in gasilsko vozilo in reševanje nesreče. Poslušali smo različne pesmi in vadili prve plesne korake. Ugotovili smo, da nam je v vrtcu lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje rojstnih dni

18.06.2019

Pri Kobacajčkih smo že vsi praznovali svoj 2. rojstni dan. Svojim prijateljem smo podarili knjigo, skupaj smo peli in plesali, na koncu pa se posladkali z odlično sladico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ptički smo posadili svoja drevesa

23.05.2019

Otroci oddelka Ptički smo postali pravi mali raziskovalci. Plodove želoda s katerimi smo se igrali že v jeseni, smo posadili v lončke, za njih vsakodnevno skrbeli, zalivali in opazovali, kaj se bo z njimi zgodilo. Prav iz vseh lončkov so pokukale mlade sadike hrasta. Le-te smo odnesli v gozd in jih tam posadili. Dogovorili smo se, da za njih skrbimo naprej v njihovem naravnem okolju.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje na Kekčevem igrišču

24.04.2019

V okviru obogatitvene dejavnosti Gozdne dogodivščine smo se otroci iz enote Videk in Gubčeva zbrali na Kekčevem igrišču. Ob skupnem petju pesmic nas je presenetil velikonočni zajček, ki nam je pripravil veliko presenečenje. Skupaj z njim so otroci iskali jajčka, plezali po igralih, se igrali v pesku, metali žoge, se spuščali po toboganu, hodili skozi pajkovo mrežo. Ob zanimivih dejavnostih nam je dopoldne zelo hitro minil.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk železniške postaje

23.04.2019

Z otroki iz skupine Kobacajčki gremo zelo radi na sprehod do železniške postaje, kjer si ogledamo vlak in lokomotivo. Pred kratkim pa je prišel prav poseben vlak, na katerem nas je presenetila akrobatska skupina Dunking Devils. Fantje so pokazali kaj vse znajo, kako skačejo na trampolinu in kakšne akrobacijo znajo narediti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naš prvi sprehod z bibo

23.04.2019

Končno smo dočakali malo lepše in toplejše vreme, da smo lahko na sprehod peljali našo Bibo.
Že na prvem sprehodu smo prišli do šolskega igrišča, na kar sva bili obe vzgojiteljici zelooo ponosni.

Bravo otroci iz skupine »COPATKI«.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pikapolonice

23.04.2019

Ob prepevanju pesmic PIKAPOLONICA Mire Voglar in PIKAPOLONICA IN PIKE, je pod spretnimi rokami otrok iz skupine »Copatki« nastala prečudovita pikapolonica.
Tukaj si lahko ogledate kako je potekalo ustvarjanje, na razstavi v garderobi pa naš končen izdelek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje 1.rojstnega dne v oddelku Copatki

23.04.2019

Vse najboljše LILI, JAKA, LUKA, SERGEJ, BJÖRN, IZAK, JAKOB, SARA in BELLA!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni dan zdravja pri najmlajših

08.04.2019

Svetovni dan zdravja smo pri najmlajših obeležili z gibalno/športnimi dejavnostmi.
V vsaki igralnici smo pripravili presenečenje za otroke. Pričakala nas je »pajkova mreža«, žoge, poligon z blazinami, spuščanje po toboganu, plezanje skozi tunel, hoja po različnih površinah, igra z obroči in vožnja s poganjalčki.
Čeprav smo majhni, smo bili aktivni in nekaj naredili za svoje zdravje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vidkova prva doživetja s snegom

05.04.2019

Kljub zimi, ki nam je ponudila zelo malo snega, smo ga spoznavali in doživeli na različne načine. Sneženje smo opazovali skozi okno in se igrali na snegu. Sneg smo raziskovali v igralnici in naredili umetni sneg. Primerno letnemu času smo si ogledali predstavo z naslovom Babica zima.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Mavričnega bralčka v enoti Videk

05.04.2019

Potovanje ŠKRATA ŠTEFA, MIŠKE MINKE, BIBE IN NJENEGA KOVČKA TER KNJIGE O ŽIVALIH NA KMETIJI je zaključeno.

Ob zaključku Mavričnega bralčka, smo strokovni delavci enote Videk za otroke pripravili predstavo Pikapolonice in pike.

Čestitamo, saj so vsi otroci uspešno opravili Mavričnega bralčka.

Hvala tudi staršem, saj ste prav vi omogočili otrokom to posebno srečanje s knjigo.

Vaše misli in dogodivščine, ki ste jih zapisali v zvezke si lahko ogledate v garderobi pri oddelku »Kobacajčki«.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk senzorične ustvarjalnice

05.04.2019

Odšli smo na daljši sprehod do enote Mavrica, kjer smo obiskali senzorično ustvarjalnico. Tam so nam bile zelo všeč ribice in lučke različnih barv.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustni torek v Vidku

05.04.2019

V torek so v vrtec prišle vesele in nasmejane maškare, ki so odgnale zimo. Igrali in plesali smo skupaj z vsemi maškarami v enoti Videk.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznujemo rojstni dan

05.04.2019

Pri Kobacajčkih sta svoj drugi rojstni dan praznovala Jaša in Urban. Želimo jima vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december v oddelku Ptički

16.01.2019

Mesec december je bil zelo pester, saj smo doživeli marsikaj novega in lepega. S skupnimi močmi smo okrasili enoto, smrečico in igralnico. Zaradi naših dobrih del sta nas obiskala Miklavž in Božiček. Ob druženju, petju, plesu in rajanju smo se pogostili in neizmerno zabavali. Sodelovali smo tudi na natečaju Pošte Slovenije in Božičku poslali naš skupni likovni izdelek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje rojstnih dni

16.01.2019

V teh dneh sta Lea in Tinkara praznovali svoj 2. rojstni dan. Vsi jima želimo vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobno dogajanje v enoti Videk

15.01.2019

V decembru so se v enoti Videk dogajale čarobne stvari. Obiskal nas je Miklavž in nam prinesel pehar sladkih dobrot, Božiček nas je razveselil z vrečo novih igrač, skupaj smo okrasili igralnico in smrečici, pekli sladke dobrote, plesali ob glasbi in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

November pri Copatkih

16.12.2018

V mesecu novembru smo se v skupini seznanjali z bibarijami. V okviru tega smo naredili »Bibo«, ki krasi naša tla v igralnici. Vsak teden smo ji dodali po eno novo bibarijo. Začeli pa smo tudi s praznovanjem rojstnih dni. Slavljenci so oddelku podarili knjigo, katero si z veseljem ogledujemo. Naše praznovanje smo si popestrili s sadnimi kupami in rajanjem ob poslušanju že poznanih pesmi in novih bibarij.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

November pri Kobacajčkih

16.12.2018

Pri Kobacajčkih smo v mesecu novembru spoznavali svoje telo. Spoznavali smo svoje dele telesa in vsakodnevno poskrbeli za kratko telovadbo. Za kratek čas nas je razveselil tudi sneg, ki nam ni bil ravno všeč, saj je zelo mrzel. Bolj nam je bilo všeč ustvarjanje s slanim testom in barvanje z barvicami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozdne dogodivščine pri najmlajših

14.11.2018

V okviru obogatitvene dejavnosti »Gozdne dogodivščine« smo otrokom v enoti Videk približali gozd na različne načine. V igralnice in na terase smo prinesli veliko naravnega materiala. Otroci so ga raziskovali in spoznavali na različne načine. Storže smo spuščali skozi velike tulce, naredili smo si gozdno čutno pot, valjali smo se po odpadlem listju, konstruirali smo z lesenih palčk in imeli kostanjev piknik.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik enote Videk

23.10.2018

Kostanjček zaspanček na veji visi, zavit ves v lupino prav sladko še spi.˝ Vendar pri nas v enoti Videk smo ga že zbudili.
V sredo, 10. 10. 2018, smo se ob kostanjevem pikniku podružili vsi oddelki enote Videk. Ob peki kostanja, sladkanju s piškoti, prijetnem klepetu in prosti igri otrok nam je skupno popoldne hitro minilo.
Ker so bile ročice naših staršev tako zelo pridne in so v gozdu nabrale veliko kostanja, smo naslednje dopoldne z otroki ob peki kostanja znova zarajali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvič v vrtec

18.10.2018

V septembru so prvič prestopili prag enote Videk mali nadobudneži. Stari smo od 11 meseca do dveh let. Vsi smo bili polni pričakovanja, kaj novega bomo spoznali v vrtcu. Prve dni nam je bilo malo lažje, saj so se z nami igrali tudi naši starši. Potem pa smo v vrtcu ostali sami, saj so morali starši v službo. Na začetku smo potočili nekaj solzice, kasneje pa smo ugotovili, da je v vrtcu prav lepo. Spoznali smo nove prijatelje in najboljše vzgojiteljice. Sedaj gremo v igralnico z nasmehom, saj vemo, da nas čaka dan poln dogodivščin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Videk

18.10.2018

Ker smo v enoti Videk najmlajši otroci vrtca, smo si zastavljene dejavnosti prilagodili našim sposobnostim. Vsak dan smo otrokom ponudili pestre in zanimive dejavnosti. Ko smo imeli glasbeno dopoldne so otroci igrali na male ritmične instrumente, poslušali prepevanje pesmi in plesali ob otroški glasbi. Ob dnevu igre z nestrukturiranim materialom so otroci raziskovali in se igrali z različnim odpadnim materialom (plastične posode, tulci, lončki, plastenke, …). Razgibali smo se z različnimi športnimi dejavnostmi: plazenje skozi tunel, igra z žogami, hoja po čutnih ploščah, plezanje po blazinah, spuščanje po toboganu, guganje na gugalnici in vožnja s poganjalci. Otrokom je bil ponujen naravni material, ki so ga prinesli v vrtec skupaj s starši. Ob zaključku tedna otroka smo se vsi v naši enoti zbrali skupaj in si ogledali predstavo v izvedbi strokovnih delavk, z naslovom Ta je naša žoga. Skupaj smo se družili in peli pesmi ob spremljavi kitare.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

SEPTEMBER PRI PTIČKIH

30.09.2018

Otroci so po dveh tednih stiske zaradi novega okolja, novih ljudi in odhoda staršev že veliko boljšega razpoloženja. Vsi so se umirili in pričeli raziskovati prostor ter igralna sredstva. Zelo radi se igrajo v kuhinji, z nestrukturiranim materialom, žogicami in vozili, poslušajo pesmice, plešejo in se gibajo na igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.