O enoti Videk

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 190
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Nuša Erjavec

Obogatitvena dejavnost: RAZISKUJEMO NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH

V enoti Videk so štirje oddelki, v katerih se igrajo naši najmlajši otroci. Posebno pozornost bomo namenili raziskovanju narave in jo spoznavali v vseh letnih časih. Dejavnosti bomo izvajali v vrtcu in v naravnem okolju.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

V1: PIŠKOTKI
vzgojiteljica Nuša Erjavec ter pom. vzg. Andreja Marjanović

V2: DROBIŽKI
vzgojiteljica Erika Žalec ter pom. vzg. Aleksandra Muhič

V3: OVČKE
vzgojiteljica Tanja Fius ter pom. vzg. Sabina Košmerl

V4: GUMBKI
vzgojiteljica Barbara Cesar ter pom. vzg. Marija Tomšič

 

Sočasnost v enoti pokrivajo Petra Kic, Maja Babič in Tina Kastelic. 

Poglej arhiv enote

"Piškotki" v naravoslovni ustvarjalnici

11.05.2021

Otroci iz skupine »Piškotki« so že tako zrasli, da nam je uspelo prikorakati do enote Mavrica. V ta namen smo obiskali naravoslovno ustvarjalnico. Otroci so raziskovali in eksperimentirali z barvnimi liki na svetlobni mizi. Opazovali smo barve in oblike ter jih prekrivali in sestavljali. Spoznavali smo tudi magnetne konstruktorje in eksperimentirali z odbojnimi in privlačnimi silami. Otroci so bili nad obiskom navdušeni, zato bomo ustvarjalnice z veseljem še kdaj obiskali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Sajenje fižola pri "Piškotkih"

11.05.2021

Otroci iz skupine »Piškotki« smo spoznavali sajenje fižola. Raziskovali smo zemljo, v kateri raste. Pretresali smo jo, se rokovali z njo, jo opazovali … in pri tem neizmerno uživali. Nekaj tednov smo opazovali rast fižola, zdaj pa ga otroci pridno zalivajo še doma.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Drobižki se grejo maškare

03.03.2021

Ker večina otrok naše starosti nad šemljenjem ni ravno navdušena, smo v tednu pred pustom nekaj časa namenili tudi poslikavi rok in obraza ter privajanju na lasulje in ostalim pripomočkom za maškaranje.
Vsi smo dovolili poslikavo, nad raznimi pokrivali in lasuljami pa smo bili nekateri malo bolj zadržani. Je bilo pa zanimivo gledati prijateljčke, ki pa vidno uživali v svojih preobrazbah.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ponovno skupaj....in že spet doma

03.03.2021

Ves čas korone nam je bilo najlepše doma s starši, vendar večini tudi ponovna vrnitev v vrtec ni predstavljala prevelikega stresa. Seveda pa je nekaj prijateljčkov zaradi ponovnega ločevanja od staršev imela veliko stisko. Ker so ti posamezniki precej jokali, je bil tudi ostalim prvi teden bolj stresen, saj nekako nismo dojeli, čemu toliko joka, ko pa v vrtcu le ni tako slabo.
Drugi skupni teden je bil že veliko boljši. Veliko smo delali na samostojnosti, ampak v oddelku se je pojavila korona … in spet smo bili doma.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Združeni v mehurčkih

03.03.2021

Otroci skupine Drobižki smo v korona zimskem obdobju bili prisotni maloštevilno. Zaradi tega smo bili pogosto združeni z otroki drugih skupin. Skupaj smo se igrali in v decembru spoznavali Medenjačka, ki je povezoval celoten vrtec. Vzgojiteljicam smo pomagali uvajati novinčke novonastale skupine na Gubčevi, saj smo jim najlažje predstavili vrtec, ker smo se mi od septembra vrtca že privadili in nismo več jokali. Tako so tudi ti novinčki zelo zelo malo jokali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

PUSTOVANJE PRI OVČKAH

19.02.2021

Na pustni torek so v naš vrtec prišle luštne male maškare. Prvič so si otroci iz oddelka Ovčke, 1-2 leti, oblekli pustne kostume in se opazovali v vlogi pikapolonice, pande, levčka…

Čeprav večina otrok še ni razumela pomena pustovanja, smo se imeli lepo ob petju pesmice Fiju, fiju, fiju, ob cepetanju nog, ob napihovanju in igri z baloni, rajanju na pustne pesmice in šemljenju. Zdaj pa moram nehati pisati, ker se nam mudi na krofe!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobni december v medeni deželi v enoti Videk

19.01.2021

December je čaroben, prazničen mesec in taki so bili tudi dnevi v našem vrtcu. Kljub izrednim razmeram, smo se imeli lepo in čarobno.
V enoti Videk, kjer so oddelki otrok starih 1-2 leti, Piškotki, Drobižki, Ovčke, Gumbki, smo si ustvarili pravo »medeno deželo«. Izdelali smo si praznično dekoracijo z medenjaki, izdelovali okraske iz slanega testa, okrasili smrečico, telovadili z medenjakom, brali praznične zgodbice, opazovali praznične lučke, si praznično uredili mizice za zajtrk in kosilo, pripravili Miklavžev pehar in vrečo za darila, poslušali in pripevali zimskim pesmicam, rajali in plesali, se prvič srečali s snegom in naredili snežaka, sodelovali pri izdelavi voščilnic za naše babice in dedke v DSO Trebnje, pripravili darila za naše vrstnike v drugi enoti, si ogledali Online predstave, skuhali čaj in se posladkali z medenjaki na naši čajanki, se igrali z novimi igračami iz Božičkove vreče, se sprehajali v okolici vrtca do jaslic pred knjižnico, se odpravili v Park pred Občino z vozički in si ogledali smrečice, ki so jih okrasili starejši otroci iz našega vrtca in šole in še kaj. Nekaj utrinkov smo predstavili tudi v naši video voščilnici.
Na daljavo nas je obiskal tudi Palček in seveda Božiček, ki nam je pustil vrečo z darili pod našo smrečico v garderobi. Kljub temu, da se naši najmlajši otroci še navajajo na decembrsko praznovanje in so nekateri s strahom opazovali prihod Palčka in Božička, so lahko začutili čarobnost in kanček tradicije.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Videk

13.10.2020

V prvem tednu oktobra smo, kot vsako leto, tudi letos posvetili posebno pozornost Tednu otroka. Pripravili smo zanimive dejavnosti – od lutkovne urice s Piščančkom Pikom, likovnim ustvarjanjem na dano temo, se igrali bibarije primerne starosti otrok, raziskovali predmete iz škatle presenečenja, se masirali in crkljali v kotičku za crkljanje in bili gibalno aktivni pri premagovanju različnih ovir. Dejavnosti smo skušali oblikovati tako, da so bili otroci čimbolj aktivni in so pri dejavnostih kar se da uživali, kljub temu, da se uvajalno obdobje v naši enoti še ni končalo. Upamo, da smo uspeli pričarati vzdušje v katerem je lahko vsak poiskal nekaj zase in se je lahko imel karseda lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Nova generacija ''Drobižkov'' v enoti Videk

02.10.2020

Šolsko leto je na okoli in spet je v vrtec vstopila nova generacija 1-2 let starih otrok. Drugi oddelek enote Videk pripada otrokom skupine Drobižki. Smo res še pravi drobižki, saj nas več kot polovica še ne hodi, ampak trudimo se, da to spretnost kar najhitreje osvojimo.
Ločitev od staršev nam je predstavljala v začetku velik stres. Navajati se na nov prostor, nove »tete«, kopico jokajočih otrok, nov red in pravila,…, ja, vse to je bilo res hudo, vendar smo z vsakim dnem boljši.
Z mesecem oktobrom bomo spoznali še našega zadnjega prijatelja.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

DROBIŽKI IN PIKAPOLONICE SKUPAJ

08.09.2020


Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.