O enoti Videk

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 190
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Petra Slak

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

V1: KOBACAJČKI
vzgojiteljica Petra Slak ter pom. vzg. Mladen Šiška

V2: COPATKI
vzgojiteljica Maja Obrstar ter pom. vzg. Barbara Kos

V3: ŠKRATKI
vzgojiteljica Lucija Gnidovec ter pom. vzg. Dunja Radulič

V4: PTIČKI
vzgojiteljica Janja Strmec ter pom. vzg. Mojca Kovačič

 

Sočasnost v enoti pokrivajo Stanka Rman, Petra Kastelic in Petra Novak.

 

Gozdne dogodivščine pri najmlajših

V okviru obogatitvene dejavnosti »Gozdne dogodivščine« smo otrokom v enoti Videk približali gozd na različne načine. V igralnice in na terase smo prinesli veliko naravnega materiala. Otroci so ga raziskovali in spoznavali na različne načine. Storže smo spuščali skozi velike tulce, naredili smo si gozdno čutno pot, valjali smo se po odpadlem listju, konstruirali smo z lesenih palčk in imeli kostanjev piknik.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik enote Videk

Kostanjček zaspanček na veji visi, zavit ves v lupino prav sladko še spi.˝ Vendar pri nas v enoti Videk smo ga že zbudili.
V sredo, 10. 10. 2018, smo se ob kostanjevem pikniku podružili vsi oddelki enote Videk. Ob peki kostanja, sladkanju s piškoti, prijetnem klepetu in prosti igri otrok nam je skupno popoldne hitro minilo.
Ker so bile ročice naših staršev tako zelo pridne in so v gozdu nabrale veliko kostanja, smo naslednje dopoldne z otroki ob peki kostanja znova zarajali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvič v vrtec

V septembru so prvič prestopili prag enote Videk mali nadobudneži. Stari smo od 11 meseca do dveh let. Vsi smo bili polni pričakovanja, kaj novega bomo spoznali v vrtcu. Prve dni nam je bilo malo lažje, saj so se z nami igrali tudi naši starši. Potem pa smo v vrtcu ostali sami, saj so morali starši v službo. Na začetku smo potočili nekaj solzice, kasneje pa smo ugotovili, da je v vrtcu prav lepo. Spoznali smo nove prijatelje in najboljše vzgojiteljice. Sedaj gremo v igralnico z nasmehom, saj vemo, da nas čaka dan poln dogodivščin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Videk

Ker smo v enoti Videk najmlajši otroci vrtca, smo si zastavljene dejavnosti prilagodili našim sposobnostim. Vsak dan smo otrokom ponudili pestre in zanimive dejavnosti. Ko smo imeli glasbeno dopoldne so otroci igrali na male ritmične instrumente, poslušali prepevanje pesmi in plesali ob otroški glasbi. Ob dnevu igre z nestrukturiranim materialom so otroci raziskovali in se igrali z različnim odpadnim materialom (plastične posode, tulci, lončki, plastenke, …). Razgibali smo se z različnimi športnimi dejavnostmi: plazenje skozi tunel, igra z žogami, hoja po čutnih ploščah, plezanje po blazinah, spuščanje po toboganu, guganje na gugalnici in vožnja s poganjalci. Otrokom je bil ponujen naravni material, ki so ga prinesli v vrtec skupaj s starši. Ob zaključku tedna otroka smo se vsi v naši enoti zbrali skupaj in si ogledali predstavo v izvedbi strokovnih delavk, z naslovom Ta je naša žoga. Skupaj smo se družili in peli pesmi ob spremljavi kitare.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

SEPTEMBER PRI PTIČKIH

Otroci so po dveh tednih stiske zaradi novega okolja, novih ljudi in odhoda staršev že veliko boljšega razpoloženja. Vsi so se umirili in pričeli raziskovati prostor ter igralna sredstva. Zelo radi se igrajo v kuhinji, z nestrukturiranim materialom, žogicami in vozili, poslušajo pesmice, plešejo in se gibajo na igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.