O enoti Videk

Slakova. ul. 5
tel.: 07 34 81 190
Poslovni čas enote: 5:30 - 17:00

Vodja enote: Simona Iskra

Obogatitvena dejavnost: RAZISKUJEMO NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH

V enoti Videk so štirje oddelki, v katerih se igrajo naši najmlajši otroci. Posebno pozornost bomo namenili raziskovanju narave in jo spoznavali v vseh letnih časih. Dejavnosti bomo izvajali v vrtcu in v naravnem okolju.

Št. oddelkov: 4 oddelki 1. starostnega obdobja

V1: BUČKE
vzgojiteljica Simona Iskra ter pom. vzg. Katja Božič

V2: ŽABICE
vzgojiteljica Lojzka Marinčič ter pom. vzg. Barbara Leben

V3: RAČKE
vzgojiteljica Milena Gognjavec ter pom. vzg. Maja Perko

V4: PIŠČANČKI
vzgojiteljica Alenka Šiška ter pom. vzg. Simona Umek

 

Sočasnost v enoti pokrivajo Karmen Maver in Barbara Cesar.

 

Poglej arhiv enote

Praznovanje rojstnih dni

18.06.2019

Pri Kobacajčkih smo že vsi praznovali svoj 2. rojstni dan. Svojim prijateljem smo podarili knjigo, skupaj smo peli in plesali, na koncu pa se posladkali z odlično sladico.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Ptički smo posadili svoja drevesa

23.05.2019

Otroci oddelka Ptički smo postali pravi mali raziskovalci. Plodove želoda s katerimi smo se igrali že v jeseni, smo posadili v lončke, za njih vsakodnevno skrbeli, zalivali in opazovali, kaj se bo z njimi zgodilo. Prav iz vseh lončkov so pokukale mlade sadike hrasta. Le-te smo odnesli v gozd in jih tam posadili. Dogovorili smo se, da za njih skrbimo naprej v njihovem naravnem okolju.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Druženje na Kekčevem igrišču

24.04.2019

V okviru obogatitvene dejavnosti Gozdne dogodivščine smo se otroci iz enote Videk in Gubčeva zbrali na Kekčevem igrišču. Ob skupnem petju pesmic nas je presenetil velikonočni zajček, ki nam je pripravil veliko presenečenje. Skupaj z njim so otroci iskali jajčka, plezali po igralih, se igrali v pesku, metali žoge, se spuščali po toboganu, hodili skozi pajkovo mrežo. Ob zanimivih dejavnostih nam je dopoldne zelo hitro minil.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk železniške postaje

23.04.2019

Z otroki iz skupine Kobacajčki gremo zelo radi na sprehod do železniške postaje, kjer si ogledamo vlak in lokomotivo. Pred kratkim pa je prišel prav poseben vlak, na katerem nas je presenetila akrobatska skupina Dunking Devils. Fantje so pokazali kaj vse znajo, kako skačejo na trampolinu in kakšne akrobacijo znajo narediti.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Naš prvi sprehod z bibo

23.04.2019

Končno smo dočakali malo lepše in toplejše vreme, da smo lahko na sprehod peljali našo Bibo.
Že na prvem sprehodu smo prišli do šolskega igrišča, na kar sva bili obe vzgojiteljici zelooo ponosni.

Bravo otroci iz skupine »COPATKI«.

 Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pikapolonice

23.04.2019

Ob prepevanju pesmic PIKAPOLONICA Mire Voglar in PIKAPOLONICA IN PIKE, je pod spretnimi rokami otrok iz skupine »Copatki« nastala prečudovita pikapolonica.
Tukaj si lahko ogledate kako je potekalo ustvarjanje, na razstavi v garderobi pa naš končen izdelek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje 1.rojstnega dne v oddelku Copatki

23.04.2019

Vse najboljše LILI, JAKA, LUKA, SERGEJ, BJÖRN, IZAK, JAKOB, SARA in BELLA!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Svetovni dan zdravja pri najmlajših

08.04.2019

Svetovni dan zdravja smo pri najmlajših obeležili z gibalno/športnimi dejavnostmi.
V vsaki igralnici smo pripravili presenečenje za otroke. Pričakala nas je »pajkova mreža«, žoge, poligon z blazinami, spuščanje po toboganu, plezanje skozi tunel, hoja po različnih površinah, igra z obroči in vožnja s poganjalčki.
Čeprav smo majhni, smo bili aktivni in nekaj naredili za svoje zdravje.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Vidkova prva doživetja s snegom

05.04.2019

Kljub zimi, ki nam je ponudila zelo malo snega, smo ga spoznavali in doživeli na različne načine. Sneženje smo opazovali skozi okno in se igrali na snegu. Sneg smo raziskovali v igralnici in naredili umetni sneg. Primerno letnemu času smo si ogledali predstavo z naslovom Babica zima.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Zaključek Mavričnega bralčka v enoti Videk

05.04.2019

Potovanje ŠKRATA ŠTEFA, MIŠKE MINKE, BIBE IN NJENEGA KOVČKA TER KNJIGE O ŽIVALIH NA KMETIJI je zaključeno.

Ob zaključku Mavričnega bralčka, smo strokovni delavci enote Videk za otroke pripravili predstavo Pikapolonice in pike.

Čestitamo, saj so vsi otroci uspešno opravili Mavričnega bralčka.

Hvala tudi staršem, saj ste prav vi omogočili otrokom to posebno srečanje s knjigo.

Vaše misli in dogodivščine, ki ste jih zapisali v zvezke si lahko ogledate v garderobi pri oddelku »Kobacajčki«.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Obisk senzorične ustvarjalnice

05.04.2019

Odšli smo na daljši sprehod do enote Mavrica, kjer smo obiskali senzorično ustvarjalnico. Tam so nam bile zelo všeč ribice in lučke različnih barv.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Pustni torek v Vidku

05.04.2019

V torek so v vrtec prišle vesele in nasmejane maškare, ki so odgnale zimo. Igrali in plesali smo skupaj z vsemi maškarami v enoti Videk.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznujemo rojstni dan

05.04.2019

Pri Kobacajčkih sta svoj drugi rojstni dan praznovala Jaša in Urban. Želimo jima vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Veseli december v oddelku Ptički

16.01.2019

Mesec december je bil zelo pester, saj smo doživeli marsikaj novega in lepega. S skupnimi močmi smo okrasili enoto, smrečico in igralnico. Zaradi naših dobrih del sta nas obiskala Miklavž in Božiček. Ob druženju, petju, plesu in rajanju smo se pogostili in neizmerno zabavali. Sodelovali smo tudi na natečaju Pošte Slovenije in Božičku poslali naš skupni likovni izdelek.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Praznovanje rojstnih dni

16.01.2019

V teh dneh sta Lea in Tinkara praznovali svoj 2. rojstni dan. Vsi jima želimo vse najboljše!Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Čarobno dogajanje v enoti Videk

15.01.2019

V decembru so se v enoti Videk dogajale čarobne stvari. Obiskal nas je Miklavž in nam prinesel pehar sladkih dobrot, Božiček nas je razveselil z vrečo novih igrač, skupaj smo okrasili igralnico in smrečici, pekli sladke dobrote, plesali ob glasbi in se imeli lepo.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

November pri Copatkih

16.12.2018

V mesecu novembru smo se v skupini seznanjali z bibarijami. V okviru tega smo naredili »Bibo«, ki krasi naša tla v igralnici. Vsak teden smo ji dodali po eno novo bibarijo. Začeli pa smo tudi s praznovanjem rojstnih dni. Slavljenci so oddelku podarili knjigo, katero si z veseljem ogledujemo. Naše praznovanje smo si popestrili s sadnimi kupami in rajanjem ob poslušanju že poznanih pesmi in novih bibarij.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

November pri Kobacajčkih

16.12.2018

Pri Kobacajčkih smo v mesecu novembru spoznavali svoje telo. Spoznavali smo svoje dele telesa in vsakodnevno poskrbeli za kratko telovadbo. Za kratek čas nas je razveselil tudi sneg, ki nam ni bil ravno všeč, saj je zelo mrzel. Bolj nam je bilo všeč ustvarjanje s slanim testom in barvanje z barvicami.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Gozdne dogodivščine pri najmlajših

14.11.2018

V okviru obogatitvene dejavnosti »Gozdne dogodivščine« smo otrokom v enoti Videk približali gozd na različne načine. V igralnice in na terase smo prinesli veliko naravnega materiala. Otroci so ga raziskovali in spoznavali na različne načine. Storže smo spuščali skozi velike tulce, naredili smo si gozdno čutno pot, valjali smo se po odpadlem listju, konstruirali smo z lesenih palčk in imeli kostanjev piknik.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Kostanjev piknik enote Videk

23.10.2018

Kostanjček zaspanček na veji visi, zavit ves v lupino prav sladko še spi.˝ Vendar pri nas v enoti Videk smo ga že zbudili.
V sredo, 10. 10. 2018, smo se ob kostanjevem pikniku podružili vsi oddelki enote Videk. Ob peki kostanja, sladkanju s piškoti, prijetnem klepetu in prosti igri otrok nam je skupno popoldne hitro minilo.
Ker so bile ročice naših staršev tako zelo pridne in so v gozdu nabrale veliko kostanja, smo naslednje dopoldne z otroki ob peki kostanja znova zarajali.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Prvič v vrtec

18.10.2018

V septembru so prvič prestopili prag enote Videk mali nadobudneži. Stari smo od 11 meseca do dveh let. Vsi smo bili polni pričakovanja, kaj novega bomo spoznali v vrtcu. Prve dni nam je bilo malo lažje, saj so se z nami igrali tudi naši starši. Potem pa smo v vrtcu ostali sami, saj so morali starši v službo. Na začetku smo potočili nekaj solzice, kasneje pa smo ugotovili, da je v vrtcu prav lepo. Spoznali smo nove prijatelje in najboljše vzgojiteljice. Sedaj gremo v igralnico z nasmehom, saj vemo, da nas čaka dan poln dogodivščin.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

Teden otroka v enoti Videk

18.10.2018

Ker smo v enoti Videk najmlajši otroci vrtca, smo si zastavljene dejavnosti prilagodili našim sposobnostim. Vsak dan smo otrokom ponudili pestre in zanimive dejavnosti. Ko smo imeli glasbeno dopoldne so otroci igrali na male ritmične instrumente, poslušali prepevanje pesmi in plesali ob otroški glasbi. Ob dnevu igre z nestrukturiranim materialom so otroci raziskovali in se igrali z različnim odpadnim materialom (plastične posode, tulci, lončki, plastenke, …). Razgibali smo se z različnimi športnimi dejavnostmi: plazenje skozi tunel, igra z žogami, hoja po čutnih ploščah, plezanje po blazinah, spuščanje po toboganu, guganje na gugalnici in vožnja s poganjalci. Otrokom je bil ponujen naravni material, ki so ga prinesli v vrtec skupaj s starši. Ob zaključku tedna otroka smo se vsi v naši enoti zbrali skupaj in si ogledali predstavo v izvedbi strokovnih delavk, z naslovom Ta je naša žoga. Skupaj smo se družili in peli pesmi ob spremljavi kitare.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.

SEPTEMBER PRI PTIČKIH

30.09.2018

Otroci so po dveh tednih stiske zaradi novega okolja, novih ljudi in odhoda staršev že veliko boljšega razpoloženja. Vsi so se umirili in pričeli raziskovati prostor ter igralna sredstva. Zelo radi se igrajo v kuhinji, z nestrukturiranim materialom, žogicami in vozili, poslušajo pesmice, plešejo in se gibajo na igrišču.Galerija je zaklenjena. Prijavite se za pregled.